Dodaj do ulubionych

SMS premium

20.11.22, 14:35
Zostałem zaczepiony wirtualnie przez jakąś laskę. Od razu podała numer, 51 9 426 060. Oczywiście zaraz wysłałem SMS a. Zaraz dostałem odpowiedź SMS z numeru 79 i coś tam. Że oczywiście stawia zapoznawcza kawę i to dziś . Odpisałem że chętnie i coś takiego. Oczywiście na ten normalny numer. Ona na to że chyba popsuł jej się telefon bo nie widzi moich odpowiedzi i abym skorzystał z tej jej bramki. Oczywiście nie wspomniała że to 9 zł kosztuje.
Obserwuj wątek
    • tapatik Re: SMS premium 21.11.22, 19:46
      Teoretycznie możesz zawiadomić prokuraturę z artykułu 286 kodeksu karnego:

"§ 1. 
      Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
      "

Co ciekawe, jeśli ukradniesz coś w sklepie do 1000 zł (chyba, radzę sprawdzić), to nie popełniasz przestępstwa, lecz wykroczenie. Natomiast jeśli oszukasz kogoś nawet na 1 grosz, to popełniasz przestępstwo.
      Tutaj ewidentnie jest oszustwo, tylko pytanie czy uda się znaleźć osobę. Można by szukać tego, kto zarabia na SMS Premium.

Pytanie, czy chce ci się ganiać na prokuraturę.
      • tomekzgor Re: SMS premium 22.11.22, 01:12
        E tam, zaraz oszustwo. Przecież nie napisała że telefon jest bezpłatny wink

• tapatik Re: SMS premium 22.11.22, 17:27
          tomekzgor napisał:

> E tam, zaraz oszustwo. Przecież nie napisała że telefon jest bezpłatny wink

A to: "Oczywiście nie wspomniała że to 9 zł kosztuje."
          Co ciekawe jeśli odpisała z numeru premium, to można spokojnie pozwać osobę kontrolującą numer premium.
      • baenzai Re: SMS premium 22.11.22, 20:36
        Mi tam takich desperatów nawet nie szkoda. Jeżeli komuś sperma nie uderzyła do mózgu to taki scam wyczuje praktycznie od razu.

A jeżeli chodzi o kradzież to przestępstwo jest od 500 złotych a nie od 1000 złotych. Jednak myślę, że ta kwota całkiem niedługo wzrośnie.
      • stasi1 Re: SMS premium 22.11.22, 23:33
        Później i tak się okazało że nie miałem szansy do niej wysłać SMSa, bo z premium mogłem do wartości 3 złotych korzystać. Wczoraj nic nie pisała ale dzisiaj napisała jakie piękne na cycuszki i nawet nie tylko to. I jakieś zdjęcie wkleiła ale boję się go otworzyć. I dała jeszcze jeden telefon, wygląda na normalny, chyba.
    • tapatik Re: SMS premium 24.11.22, 18:31
      www.nieznanynumer.pl/numer/48519426060

Czyli to na 100% oszust.
    • searam Re: SMS premium 25.11.22, 21:06
      Nalezalo jednak skorzystac z jej b r a m k i...wink
      • stasi1 Re: SMS premium 26.11.22, 12:31
        Nie mogłem bo blokada była. I to u mnie. Za to później przyszły SMSy że mogę pogadać z nia pod numerem za 2 złote
        • baenzai Re: SMS premium 26.11.22, 13:24
          Koledze wyżej chodziło o nieco inną bramkę. wink

Swoją drogą ty to chyba jesteś taki chłopek roztropek z którego wszyscy wokół robią sobie podśmiechujki.
          • tapatik Re: SMS premium 26.11.22, 15:31
            Nie skorzystałby. To oszustka, która w ogóle nie planuje spotkania z kimkolwiek, lecz naciąga na płatne SMS-y. O ile to w ogóle kobieta.
            • baenzai Re: SMS premium 26.11.22, 23:39
              Przecież wiem. Nie jestem tak naiwny jak stasi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka