31.12.24, 19:50
wszyscy sie bawia :d
Obserwuj wątek
    • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 20:28
      Ja się już dziś bawiłem, roślinki do akwarium przyjechały i trzeba było posadzić w baniaku 😁
      Na dziś zabaw wystarczy 😉
      • permet Re: a jednak 31.12.24, 20:35
        ty za chwile bedziesz musial psa pod koldra tulic. jak reaguje na te wszystkie fajerwerki?
        • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 20:38
          Nie, mój pies się niczego nie boi 🙃
          Za to mnie już wkurwia to strzelanie, na mojej wsi zaczęło koło 13 i trwa cały czas. Na moje nieszczęście jestem człowiekiem lubiącym spokój i ciszę 😬
          • permet Re: a jednak 31.12.24, 20:45
            na mojej na szczescie cisza i spokoj, bo tu juz nikt prawie nie mieszka :d
            • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 20:47
              To co Ty gdzieś pod wschodnią granicą mieszkasz? 😉
              A tak na poważnie to ja mam w planie szukanie takiego miejsca dla siebie. Jakieś odludzie fajne. Plan jest dwuetapowy 🙂
              • permet Re: a jednak 31.12.24, 20:58
                na zimnym zadupiu. urokliwym co prawda, ale latem w okolicy robi sie zbyt tloczno i trzeba pod stolice uciekac, zeby odpoczac :d
                jakie sa te dwa etapy?
                moge ci opowiedziec jak to bylo u mnie, z wyprowadzka na zadupie - szybko i bezbolesnie wink
                • baenzai Re: a jednak 31.12.24, 21:01
                  Praca zdalna?
                  • permet Re: a jednak 31.12.24, 21:13
                    pietera?
                    • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 21:16
                      Baenzai chyba pytał Ciebie.
                      • permet Re: a jednak 31.12.24, 21:23
                        chyba nie mnie. baenzai chyba wie, ze ja nie pracuje nigdzie na etacie, zapieprzam jak mi sie zachce, a jak nie to sobie tylko dlubie tak lekutko.
                        • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 21:28
                          A ok, ja nie tyle praca zdalna co własna działalność, zredukowana do minimum, pracuję sam na siebie i tak zostanie, okres zarzynania się mam za sobą. Teraz mam inne priorytety 😉
                          • permet Re: a jednak 31.12.24, 21:33
                            normalni ludzie dojrzewaja do tego z czasem.
                            u mnie, gdyby nie pewne okolicznosci, prawdopodobnie nie 14 lat temu, a dopiero teraz dochodzilabym do tego, ze nie praca jest najwazniejsza :d
                            • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 21:35
                              U mnie olśnienie przyszło jakoś pięć lat temu.
                              • permet Re: a jednak 31.12.24, 21:39
                                panie, to pozno bardzo. przyszlo pismo z zusu, ze w twoim wieku juz dluzej emerytury nie beda wyplacac? wink
                                a tak powaznie, co cie natchnelo?
                                • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 21:42
                                  Wydarzyło się na raz sporo rzeczy i w moim życiu prywatnym i zawodowym. I to był moment najlepszy z możliwych na zmiany.
                                  • permet Re: a jednak 31.12.24, 21:44
                                    w takich momentach najlatwiej te zmiany przeprowadzac, zaczynac "od poczatku".
                                    • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 21:45
                                      Dokładnie. Jak się człowiek zderza ze ścianą to trzeba się zastanowić czy się nadal chce tak szybko biegać 😉
                                      • permet Re: a jednak 31.12.24, 21:46
                                        i czy ma az tak duzo czasu w zyciu, zeby go marnowac na kolejne uderzenia.
                                        • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 21:49
                                          Tak, a przy okazji przyszła refleksja, jak ja naprawdę chcę żyć i na czym mi zależy.
                        • baenzai Re: a jednak 31.12.24, 21:30
                          To do permet pytanie było. smile
                          • permet Re: a jednak 31.12.24, 21:37
                            w czasach, kiedy ucieklam z wawy na zadupie, jeszcze pracy zdalnej nie bylo, przynajmniej w moim korpo nie bylo. zawodowo calkowicie zmienilam branze, z cyferek na slowa :d
                            • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 21:40
                              Fajna sprawa pracować ze słowami, jesteś tłumaczem może?
                              Ja też planuję zmienić branżę, żeby robić to co lubię, ale to akurat nie będą słowa 🙃
                              • permet Re: a jednak 31.12.24, 21:42
                                miedzy innymi.
                                ty to pewnie cyferki :d
                                • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 21:43
                                  Hehe, zupełnie nie 😄
                                  • permet Re: a jednak 31.12.24, 21:44
                                    a co takiego?
                                    • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 21:47
                                      Mocno specjalistyczna branża i mało popularna.
                                      • permet Re: a jednak 31.12.24, 21:50
                                        prowadzisz browar rzemieslniczy? wink
                                        • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 21:57
                                          Nie 😄
                                          • permet Re: a jednak 31.12.24, 22:04
                                            przeciez nie bede zgadywac do przyszlego roku :p
                                            • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 22:07
                                              Do przyszłego roku to już niedługo 😂
                                              • permet Re: a jednak 01.01.25, 12:26
                                                i nie zdazylam odgadnac :d
                                                • pit.dog.lover Re: a jednak 01.01.25, 12:44
                                                  A teraz to już przepadło
                                                  • permet Re: a jednak 01.01.25, 12:51
                                                    chyba ze ladnie poprosze i powiesz wink
                                                  • pit.dog.lover Re: a jednak 01.01.25, 13:16
                                                    Nic z tych rzeczy, bez szans 😎
                                                  • permet Re: a jednak 01.01.25, 13:18
                                                    🥺
                                                  • baenzai Re: a jednak 01.01.25, 13:08
                                                    Daj chociaż jakąś podpowiedz
                                                  • permet Re: a jednak 01.01.25, 13:19
                                                    a ty pisales czym ty sie zawodowo zajmujesz?
                                                  • baenzai Re: a jednak 01.01.25, 14:14
                                                    Klikam w kąkuter (ale nie jest to IT)
                                                  • permet Re: a jednak 01.01.25, 15:08
                                                    klikasz raczej w klawiature.
                                                    jest to cos ciekawego przynajmniej? lubisz to? czy klikasz, bo musisz?
                                                  • baenzai Re: a jednak 01.01.25, 15:37
                                                    ,,Klikanie w kąkuter" to zwrot z memów. A pracę w miarę lubię. Zarówno tematykę jak i formę.
                                                  • permet Re: a jednak 01.01.25, 15:52
                                                    nie jestem z pokolenia wychowanego na memach :p
                • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 21:05
                  Czyli w jakimś regionie turystycznym mieszkasz pewnie. Mam oku zakup trochę nietypowego bliźniaka od znajomych na Śląsku, w którym można zrobić trzy mieszkania na wynajem (dwa oddzielne już są) i nie jest to żadna patoakcja po 35 m2.
                  A ja sam to gdzieś na odludzie, Dolny Śląsk albo Czechy (Czechy by mi dużo bardziej odpowiadały).
                  • permet Re: a jednak 31.12.24, 21:20
                    w samym sercu regionu.
                    ale drazni mnie to tylko, kiedy do miasta trzeba jechac, albo zawedrowac blizej wsi, poza tym calkiem spokojnie.
                    dolny slask? czyli gdzies w karkonoszach? bajka smile
                    wstrzel sie w jakies gorzyste rejony, gdybym dzis mogla wybierac, gdzies tam bym szukala miejsca na moja samotnie.
                    • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 21:22
                      Może tak będzie, pierwszeństwo będzie miało właśnie mega spokojne miejsce bez sąsiadów.
    • baenzai Re: a jednak 31.12.24, 20:29
      Ja siedzę u starych popijając jakieś winko.
      • pit.dog.lover Re: a jednak 31.12.24, 20:30
        Uważaj z tym winkiem 😂😂😂
        • permet Re: a jednak 31.12.24, 20:34
          z rodzicami chlopcu wolno, pod czujnym okiem mamusi :p
    • stasi1 Re: a jednak 31.12.24, 20:45
      A mieli się nie bawić?
      • permet Re: a jednak 31.12.24, 20:47
        niech sie bawia. chodzilo wlasnie o to, ze pomimo narzekania na forum, potafia wyjsc z chalupy i sie bawic (albo bawic sie w chalupie).
        • stasi1 Re: a jednak 02.01.25, 17:21
          Ale też nie wszyscy. Znajomych syn był rok temu tylko na Sylwestra pracowego, tak cały rok poza pracą przy komputerze
    • searam Re: a jednak 31.12.24, 20:56
      Ooo..! Tu ktos jest..?! To nie jest AI..?!
      • permet Re: a jednak 31.12.24, 20:59
        oczywiscie ze ai :d
        • searam Re: a jednak 31.12.24, 21:03
          permet napisała:

> oczywiscie ze ai :d
          Ej..Aj..mysle , ze to jednak stuka ludzka istota...w klawiature..Plec nie rozpoznana..
          • permet Re: a jednak 31.12.24, 21:25
            "Plec nie rozpoznana.."
            bo to teraz narobili tych plci dodatkowych, jest w czym wybierac. tylko nigdy nie wiem jak sie do tych wynalazkow zwracac.
            • searam Re: a jednak 01.01.25, 00:56
              permet napisała:

> "Plec nie rozpoznana.."
              > bo to teraz narobili tych plci dodatkowych, jest w czym wybierac. tylko nigdy n
              > ie wiem jak sie do tych wynalazkow zwracac.
              "That's the way it goes..."
    • trentino Re: a jednak 01.01.25, 00:07
      Ja się dobrze bawię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka