Dodaj do ulubionych

Jak kogoś poznać?

08.06.06, 13:15
Co zrobić aby kogoś poznać? Kogoś z kim mozna się spotykać, zakochać, stworzyć
związek, założyć rodzinę i mieć dzieci? Szukam już tak długo i nie wiem co
robić, nic nie działa. Poznaję tylko związkofobów, dziwaków, niedojrzałych,
skrzywdzonych, bojących się angażować, kłamców i oszustów sad Tracę wiarę że są
na świecie wartościowi mężczyźni którzy szukają 2 połowy. Niby tak deklarują
ale na deklaracjach się kończy. Poznaję ludzi włąściwie tylko w sieci, nie
wiem jak poznać w innym miejscu. Bywam w takich miejscach gdzie są ludzie
bardzo młodzi - a ja mam 36 lat, do knajp chodzę ze znajomymi, z dyskotek
wyrosłam. Czy ktoś ma jakieś pomysły? Nie pamiętam kiedy ostatnio mnie ktoś
podrywał, to chyba było z 10 lat temu sad A jestem podobno atrakcyjną i
inteligentną kobietką. Nic już z tego nie rozumiem..
Obserwuj wątek
    • sweetassugar Re: Jak kogoś poznać? 08.06.06, 15:07
      co zrobić hmmm polecaja wszelkiego rodzaju kursy, zajęcia siłowe, kółka,
      teatry, kluby, puby itp itd
      ale żeby sie zakochać i z takim człowiekiem stworzyc rodzinę nio
      na to nie ma recepty, idealnego sposobu bo życie byłoby za proste

mówią że "każda potwora znajdzie swego amatora" trzeba tylko wierzyć
      wiem że to co teraz powiem bedzie zapewne mało optymistyczne
      ale nie każdemu pisana jest rodzina
      choć znam osobę, która w wieku 39 lat znalazła szczęście i też nie sądziła że
      ją to spotka
      więc iskierka nadziei jadnak jest dla każdego z nassmile
      • seerena Re: Jak kogoś poznać? 08.06.06, 19:44
        No tak. Na kursy mnie nie stać, do pubów chodzę zawsze z kimś to nikt mnie nie
        zaczepia, chodzę na basen wink - ale jakoś nikogo tam nie widzę poza 20letnimi
        kurczakami i 40 letnimi grubasami ojcami rodzin i są jeszcze dzieciaki i starsze
        panie. Do kina chodzę często, do teatru czasami, chadzam na imprezy masowe, no
        chodzę tu i ówdzie! Ale nikogo nie poznaję sad Co z tego że ktoś się usmiechnie,
        odśmiechnę się i każdy idzie w swoją stronę uncertain
        Ja się nie zgadzam, uważam że to zalezy tylko od nas czy będziemy mieć rodzinę
        czy nie, są ludzie którzy nie chcą jej mieć to oni już wyrabiaja normę. Niech ci
        co chcą ją mają! Ja mogę szukac i szukac ale dla kobiety jest czas kiedy może
        miec dzieci a potem jest juz za późno, mam wrażenie że się marnuję, mogłoby
        dzięki mnie powstać nowe życie, i tak mamy niż demograficzny smile
        Eh mam dość.
        • polelektron Re: Jak kogoś poznać? 05.07.06, 23:12
          imho masz za duże wymagania, ale ja moge się mylić... jestem przecież 'kuraczkiem'.
    • miriam11 Re: Jak kogoś poznać? 08.06.06, 19:49
      Mogłabym się obiema rękami podpisać pod Twoim postem, różnimy się tylko wiekiem
      o rok czyli o nic w zasadzie.
      Mnie podrywają, a i owszem - a to żonaci, a to niedojrzali emocjonalnie, a to
      panowie po 50-tce szukający drugiej młodości, brrrrr.
      I w zasadzie ja to już dałam sobie spokój z poszukiwaniami, chociaż znam taką,
      co znalazła szczęście mając lat 50. No ale jedna jaskółka...
      • anula36 Re: Jak kogoś poznać? 08.06.06, 22:10
        trudny wiek - sama to wiem - mlodsi wola rownolatki, starsi - zepsuci-
        rowiesnicy jeszcze sie nie rozwiedli...
        moze pojechac na wakcje z biurem dla singli? a jesli ktos wyznaje tradycyjne
        wartosci polecam artykul:
        serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3389331.html
        • miriam11 Re: Jak kogoś poznać? 08.06.06, 22:35
          a nawet we Wrocławiu się takie biuro turystyczne dla singli otworzyło. Ale
          jeszcze mają niedużą ofertę. Jakby co, to adres: singletour.pl/index.html
          • seerena Re: Jak kogoś poznać? 08.06.06, 22:39
            Ten 1 wyjazd odpada, chyba by mnie ukamieniowali wink Mam dosyć luźny stosunek do
            wiary i religii. W tym drugim - ciekawe kogo dokwaterowują, pana do pani??big_grin
            Bułagaria to chyba średnie miejsce na wakacje, lepsza by była Chorwacja.
            • miriam11 Re: Jak kogoś poznać? 08.06.06, 22:49
              Też czekam, aż poszerzą ofertę. W tym roku jak zwykle jadę w dziką głuszę leśną
              z psem, no faktycznie mnóstwo okazji do zawierania nowych znajomości. Chyba pod
              GS-em jak pójdę po papierosy smile
              A tak off topic - fajnie, że znalazłam to forum.
            • cranberry11 Re: Jak kogoś poznać? 28.07.06, 00:27
              A wlasnie - czy ktos z Was byl na takim wyjezdzie dla singli?
              Moze ktos opisze swoje wrazenia?
        • seerena Re: Jak kogoś poznać? 08.06.06, 22:35
          No trudny ale ja już szukam z 5 lat. Tak na serio, przedtem się tym nie
          przejmowałam. Włąśnie co do tych młodszych jest problem, mnie podrywają dużo
          młodsi!! 26 latki i twierdzą że "wiek się nie liczy". Przeciez to paranoja, co
          ja mam robić z 26 latkiem??? A własnie faceci w okolicach mojego wieku, tacy
          nadający się nic. Totalnie pusto. Potem zaczynają się panowie po 45 i starsi,
          brrrrr. A prezentują się tak że mnie mierzi i mają takie poglądy na życie jak
          mój dziadek. Nie, mój dziadek miał fajniejsze i było w nim więcej życia wink
          Na żadne wakacje mnie nie stać w tym roku sad Już wyrobiłam normę bo byłam na
          nartach.
          • anula36 Re: Jak kogoś poznać? 08.06.06, 22:54
            26 to troche malo - ale jakby sie trafil ktos przed 30-tka- warto sie
            zastanowic. W sumie myslac "mlodsi" mysle o takich powiedzmy 28-31. Roznica 10
            letnia by mnie porazila - dobra - teraz wygladam mlodo ale za 10 lat?? ja 43 i
            poczatki menopauzy a on 33.Sa pewne granice masochizmusmile
            • seerena Re: Jak kogoś poznać? 09.06.06, 00:47
              Dokładnie smile A potem on się zacznie wstydzić starej żony i znajdzie sobie
              młodszą. I na co nam to?? Ja reflektuję na 30latków minimum. Zresztą odkąd
              zaczęłam szukac to ciągle byłam w młodszymi, tak ze 2-3 lata. Wcale tak nie
              wybietrałam, samo sie trafiało. Co poznawałam kogoś lat 35 czy więcej to
              okazywał się szukać tylko romansów.
              • anula36 Re: Jak kogoś poznać? 09.06.06, 00:51

nie popieram ale poniekad rozumiem tych 35 letnich romansowcow.
                Dzis oddawalam sie babskim plotkom nt facetowi doszlam do wniosku ze tym jak
                na ostanie 13 lat 11 spedzialm w bliskim zwiazku lub konkubinacie czuje sie
                teraz jak wyrobiona zona a nie panna na wydaniu, ktora to formalnie jestemsmile
                • seerena Re: Jak kogoś poznać? 09.06.06, 01:30
                  No właśnie. Stan faktyczny się liczy a nie formalny smile Ja nie rozumiem 35
                  letnich romansowców, sa krótkowzroczni. Potem po latach robią się z nich
                  40paroletni samotni, proszący na lewo i prawo aby jakas z nimi chciała
                  porozmawiać/popisać. Pełno takich na randkowych portalach, 40-letni kawalerowie.
                  Kobiety rozumiem, potrafią być bardzo dorosłe i samodzielne, ale 40letni kawaler
                  to kalectwo.
            • o_kropka Re: Jak kogoś poznać? 09.06.06, 08:37
              Młodsi to "inwestycja w przyszłość". wink Może warto się nad tym zastanowić. smile
              Niedawno moja koleżanka z pracy wyszła za mąż za faceta 10 lat młodszego - ona
              35, on 25 lat. Wyglądają na szczęśliwych i chyba nie przejmują się ludzkim
              gadaniem na temat tzw. stosownego wieku. smile
              Pozdrawiam.
              • seerena Re: Jak kogoś poznać? 09.06.06, 10:06
                A wiesz że już z tej rozpaczy zaczęłam się nad tym zastanawiać wink Mnie w ogóle
                ludzie gadanie ani ziębi ani grzeje, to jest mój prywatny wybór. Kilka razy
                umówiłam się z dużo młodszymi - no 28 latkami, i z nich po prostu wychodzi
                gówniarstwo, co mnie drażni. Nie znoszę tego. Niby z wierzchu jest ok a zaraz w
                zachowaniu i myśleniu widac różnicę. Nie wiem czy to jest do przejścia,
                musiałabym trafić w bardzo dojrzałego człowieka, a takich jak na lekarstwo.
                • anula36 Re: Jak kogoś poznać? 09.06.06, 10:09
                  wracajac na chwile do stanu cywilnego - nie oceniam faceta przez pryzmat
                  kawaler/ roziwedziony, tylko czy mieszkal z kims czy nie - to jest dla mnei
                  miara nadawania sie do zwiazku. Bo mozna by tez powiedziec ze panna w moim
                  wieku to kalectwowink

a moze szukasz idealu? Dlatego realni ludzie Cie draznia??
                  • seerena Re: Jak kogoś poznać? 09.06.06, 12:21
                    Nieee, ideału to już dawno nie szukam smile) Mam wręcz wrażenie że wymagam za mało,
                    moi znajomi co mnie z kimś widzą to się dziwią i mówią - on do ciebie zupełnie
                    nie pasuje. Może do mnie nikt nie pasuje.. wink
                    Ludzie mnie nie drażnią, drażni mnie gówniarstwo. Nie wiem jak to inaczej
                    nazwać, no aj jestem po prostu bardzo dojrzałą osoba, samodzielną i
                    odpowiedzialna. I jesli dla faceta główne zainteresowania to zabawa, picie,
                    jedzenie i dobre samochody to ja mam zupełny rozdzwięk.
                    • asskela Re: Jak kogoś poznać? 26.07.06, 14:20
                      -no aj jestem po prostu bardzo dojrzałą osoba, samodzielną i
                      odpowiedzialna-
                      i może własnie przez to tracisz na atrakcyjności, jakiś chłopak kiedyś napisał
                      że mężczyźni nie boją się samodzielnych kobiet tylko że ich NIE POTRZEBUJĄ
                      może coś w tym jest?
                • konrado80 Re: Jak kogoś poznać? 10.06.06, 16:43
                  seerena napisała:

> Nie wiem czy to jest do przejścia,
                  > musiałabym trafić w bardzo dojrzałego człowieka, a takich jak na lekarstwo.
                  to zalezy tylko od Ciebie, czy chcesz nianczyc czy raczej ukladac przyszlosc z
                  tym kims, ale to juz indywidualnie trzeba rozpatrywac, jedni mysla o
                  przyszlosci a inni po prostu bawia sie, trzeba dobrze trafic

i znowu zycze powodzenia wink
                  • grzanka23 Re: Jak kogoś poznać? 10.06.06, 16:52
                    O nie jest to takie latwe,ja bywam gdzie sie da mam znajomych,z ktorymi latam
                    po knajpkach,gram w knajpkach.kolo mnie przetacza sie duzo ludu,na fitnessie
                    jest duzo silaczy,a ja nie moge nikogo znalesc.Wszyscy sie smieja ze mnie i nie
                    wierza zem niesmiala,ale tak jest.I musze z tym zyc.
                    • konrado80 Re: Jak kogoś poznać? 10.06.06, 17:06
                      nie wiem czemu, ale nie wierze w Twoja niesmialosc wink

PS. cos mi obiecalas kiedys i nic sad
                      Pozdrawiam z 35 stopniowego Londynu smile)
                      • grzanka23 Re: Jak kogoś poznać? 10.06.06, 17:15
                        Jak faceta nie widze to to jest Ok,ale jak jestem w towarzystwie z kolegami nie
                        wiem gdzie mam sie patrzec.Jezyka w buzi zapominam.Czuje jak mnie pala
                        poliki.Naprawde tak jest,jesli mi na kims zalezy,lub ktos mi sie podoba.
                        • konrado80 Re: Jak kogoś poznać? 10.06.06, 17:21
                          u mnie tak jest na poczatku, a raczej w momencie jak zobacze ta dziewczyne,
                          zaczynam wtedy duzo myslec i boje sie podejsc, bo nie bede wiedzial co
                          powiedziec, a jak juz znam, czyli np Ciebie, to jak bysmy sie spotkali, to nie
                          byloby zadnego problemu, normalnie bysmy rozmawiali wink
                          • grzanka23 Re: Jak kogoś poznać? 10.06.06, 17:26
                            Ja zawsze mam problem z wyslawianiem sie (od dziecka)Latwiej pisac.Nigdy w
                            zyciu nie zaczepilabym chlopaka,zeby nie wiem jak mi sie podobal.Moze przez to
                            trace.
                            • konrado80 Re: Jak kogoś poznać? 10.06.06, 17:29
                              ale udalo sie i bylas z kims
                              a ja...
                              • grzanka23 Re: Jak kogoś poznać? 10.06.06, 17:31
                                Tylko z rozsadku i chetnie cofnelabym te lata.Bardzo duzo tez stracilam.
                                • konrado80 Re: Jak kogoś poznać? 10.06.06, 17:33
                                  nasowa sie teraz pytanie, czemu bylas z rozsadku i czemu teraz juz nie jestes??

milego dnia, musze na jakis czas zniknac, moze wieczorkiem bede
                                  trzeba pokoj w koncu znalezc
                                  • grzanka23 Re: Jak kogoś poznać? 10.06.06, 17:44
                                    Moze ze strachu aby nie byc stara panna,Na poczatku bylo Ok,ale nie lubie jak
                                    ktos jest ze mna nie szczery i mnie oszukuje.jest
                                    nieodpowiedzialny,nieprzewidywalny.Nie lubie byc traktowana przedmiotowo,nie
                                    liczy sie z moim zdaniem i nie przestrzega granic prywatnosci,zdrady drugiej
                                    strony. Wiecej na priv,chociaz nie jest to tak bardzo ciekawe.
                                    • konrado80 Re: Jak kogoś poznać? 10.06.06, 18:01
                                      rozumiem Cie, wiecej na priv, ale dopiero pozniej
                                      jeszcze raz milego wink
                            • samotnygda83 Re: Jak kogoś poznać? 11.06.06, 00:55
                              u mnie jest tak samo, tylko ze ja nie moge zaczepic dziewczyny sad.
                              Nawet niewiem jak bym mial to zrobic, pewnie bylo by latwiej jakbym jakas znal,
                              ale nie wszedzie sami faceci na studiach w pracy. Sa dziewczyny na innych
                              kierunkach, ale niewiem jak mialbym jakas zaczepic. Zreszta w ten weakend mam
                              ostatni zjazd sad

Chyba zostaly mi tylko randki internetowe indifferent
                        • asskela Re: Jak kogoś poznać? 26.07.06, 14:17
                          ja mam to samo,większość uważa mnie za otwartą,fajną i na luzie, a ja jestem
                          nieśmiała co szcególnie wyłazi właśnie w sytuacji o jakiej pisałaś
              • gal75 Re: Jak kogoś poznać? 06.07.06, 10:22
                Zobaczymy za 10 lat. Czasem wystarczy mniej.
                • o_kropka Re: Jak kogoś poznać? 06.07.06, 13:06
                  gal75 napisał:

> Zobaczymy za 10 lat. Czasem wystarczy mniej.

Ajm sori, ju tokin tu mi? wink)
    • pasqd.a Re: Jak kogoś poznać? 09.06.06, 10:57
      hmmm... też wciąż się nad tym zastanawiam.
      A wokół mnie albo żonaci rówieśnicy, albo trzydziestoparoletni rozwodnicy.
      Piszecie, że rozwodnicy Wam nie preszkadzają...
      A ja się zastanawiam, jak zaufać komuś, kto nie potrafił utrzymać swojego
      związku..? Bo same przyznacie, że w tych czasach (a zresztą nie od czasów to
      zależy), żeby facet się zdecydował na małżeństwo to musi być w 200% tego
      pewien. My jesteśmy wychwane troche w innym duchu.
      Ok, wszyscy twierdzą, że to ta drug strona ich zdradziła, była taka, czy owaka.
      No ok, niechby w 2 na 10 przypadków tak było. A jak to sprawdzić?
      Generalnie ręce mi opadają na tych facetów, których spotykam. Więc albo to ja
      jestem pechowa, albo coś z nimi jest nie tak hehehe.
      A swją drogą to gdzie poznać tych normalnych? Na portalach religijnych? Ale z
      takim facetem bym chyba długo nie wytrzymał tongue_out

----------------------
      Ot, i się wymądrzyłam wink
      • seerena Re: Jak kogoś poznać? 09.06.06, 12:28
        Mi nie przeszkadzają bo rozwodnik rozwodnikowi nierówny, lepiej patrzeć na
        konkretnego człowieka. Różne są powody rozwodów, ktoś mógł się bardzo starać a
        trafił np na kobietę niedojrzałą (ludzie się dobrze maskują na początku
        związku), albo ona się nagle zakochała w kimś innym i ootanowiła go zostawić? Co
        taki facet jest winny? Sama znam przypadek bardzo wartościowego rozwodnika,
        którego żona zostawiła i zwiała do USA razem z małym dzieckiem a on nie mógł nic
        poradzić.
        Mi się wydaje że rozwodnicy mają tą przewagę że realnie patrzą na życie, wiedzą
        jak wygląda mieszkanie i życie z kobietą, nie wierzą w bajki typu "a potem żyli
        długo i szczęśliwie".
        • pasqd.a Re: Jak kogoś poznać? 09.06.06, 15:35
          Co prawda to fakt smile

----------------------
          Ot, i się wymądrzyłam wink
          • iso1 Re: Jak kogoś poznać? 10.06.06, 15:40
            znajomi.interia.pl/
            polecam
            tylko trzeba rozważnie się poruszać bo trochę oszołomów i dewiantów się zdarza
            czaterii absolutnie nie polecam
            • seerena Re: Jak kogoś poznać? 11.06.06, 01:07
              Ja tam jestem smile) Zgadza się, masa oszołomów. Spotkałam się z 2 czy 3 facetami
              stamtąd ale nic nie załapało, jednorazówki. Nie chcę szukac w sieci, tu jest
              masa dziwnych ludzi... Albo jakichś skrzywdzonych, zakompleksionych,
              niesmiałych. A ja jestem zwyczajną normalna dziewczyną i kogoś podobnego
              potrzebuję smile
    • konrado80 Re: Jak kogoś poznać? 10.06.06, 16:35
      na to raczej nie ma sposobu, ja probuje i jakos mi tez nie wychodzi, a tez
      szukam tego samego co Ty wink moze kiedys sie znajdzie...

Powodzenia
    • tapatik Re: Jak kogoś poznać? 11.06.06, 17:36
      To z dyskotek można wyrosnąć?
      • grzanka23 Re: Jak kogoś poznać? 11.06.06, 20:47
        Ja nie wyroslam.Lubie tanczyc.
        • seerena Re: Jak kogoś poznać? 11.06.06, 23:39
          Można smile Dawno juz przerzuciłam się na jazz i clubbing. Takiego umcumcumc nie
          jestem w stanie znieść. I tańczyć tez nie lubię, po prostu mnie to podrygiwanie
          nie bawi smile
          • tapatik Re: Jak kogoś poznać? 12.06.06, 19:53
            Ale na takie imprezy klubowe (nie mam pojęcia co to znaczy) lub jazzowe też
            chyba faceci przychodzą. Jakoś sobie nie wyobrażam, żebyś spotykała na swojej
            drodze tylko kobiety.
            Normalni faceci też chodzą po ziemi, to jest tylko kwestia, żeby zacząć spotykać
            nowych ludzi, a nie tylko tych, których już znasz.
            • seerena Re: Jak kogoś poznać? 15.06.06, 12:19
              Chodza ale co z tego. Mnie nikt nie podrywa smile Czemu, nie wiem. Może wszyscy
              mysla że mam męża i 3 dzieci. Nie mam na czole napisane że kogoś szukam. Gdzie
              mam spotykac tych nowych ludzi?
              • konrado80 Re: Jak kogoś poznać? 15.06.06, 14:26
                wszedzie mozna poznac nowych ludzi, np tutaj na forum
                co jakis czas sa na roznych forach organizowane spotkania, na ktorych bywaja
                rozni ludzie i moze na takowym spotkaniu poznasz tego kogos
                • tapatik Re: Jak kogoś poznać? 16.06.06, 10:36
                  Chciałem to samo zaproponować.
                  Na różnych forach (zajrzyj też na "Randki z internetu") są organizowane
                  spotkania forumowe. Jak tam ktoś przychodzi to z reguły jest singlem. Pobuszuj
                  trochę na różnych forach to coś znajdziesz dla siebie.
                  • dobrotka06 Re: Jak kogoś poznać? 26.07.06, 11:31
                    Randki z internetu są do d... To przypomina wystawę sklepową z przeterminowanym
                    towarem.... Poza tym strasznie trudno jest wyłowić tam cokolwiek
                    wartosciowego... Ja mam pytanie: czy któraś z was ostatnio trafiła na
                    jakikolwiek sensowny męski egzemplarz? Niechże już będzie nawet zonaty ale
                    niech w ogóle będzie, bo ja mam ciężkie wrażenie, że wszyscy co byli to już
                    wymarli a nowi się jeszcze nie narodzili.....
                    Też mam problem z tzw. środowiskiem. Na dyskotekach to bywają tylko niepoważne
                    dzieciaki albo jednonocni podrywacze, poza tym wspólne podrygiwanie faktycznie
                    jest do niczego. Ja bardzo lubię tańczyć ale w nieco bardziej tradycyjnym
                    stylu. Obracam się wśród wielu ludzi ale tak akurat mam, że 90% to kobiety a ta
                    reszta to tatusiowie z małymi dziećmi (i żaden jakoś nie należy do samotnych,
                    niestety). Kompletna klapa.
                    • azlab Re: Jak kogoś poznać? 26.07.06, 12:34
                      z tymi randkami z internetu nie zawsze jest tak źle. Brat mojego chłopaka i jego
                      żona poznali się przez internet. Ona się dla niego pzreprowadziła z Warszawy do
                      Krakowa. Teraz oczekują 2 dziecka.
                      chociaż ja sama, jak jeszcze randkowałam na Gazecie, nie byłam zbytnio
                      zadowolona. A mojego faceta spotkałam na imieninach znajomej. sama miałam 28
                      lat. on jest rok młodszy. Super facet. A myślałam wtedy podobnie jak
                      założycielka wątku - że nikogo nie spotkam, bo albo sami gówniarze, albo żonaci
                      szukający przygody
    • rafal.z.pd Re: Jak kogoś poznać? 13.06.06, 21:29
      hi!
      no sam nie wiem, moze zadny ze mnie model, ale raczej tez nie strasze swoim
      wygladem (tak mi sie wydaje, lustra na moj widok nie pekaja smile ) a tez jakos nie
      moge poznac rownolatki (35lat). niby nie lapie sie na zadna z kategorii, chociaz
      nie wiem dokladnie co masz na mysli mowiac o zwiazkofobach?? a niby tyle wolnych
      dziewczyn... wiec jak to jest? poprosze o instrukcje obslugi, bo niby fajnie
      troche pobyc samemu, ale bez przesady wink)
      pozdrawiam!
      • joanna.maria Re: Jak kogoś poznać? 15.06.06, 14:35
        Kiedys mialam ogloszenie towarzyskie w cafe G.
        chyba jeszcze istnieje ale nie pamietam hasła
        smile))))
        zamierzam zalozyc nowy anons tylko nie wiem na
        jakim portalu
        moze ktos cos poleci???
        • konrado80 Re: Jak kogoś poznać? 15.06.06, 14:46
          jest kilka portali, ale ktory lepszy to nie wiem, polecam udac sie z tym
          zapytaniem na forum "o randkach z internetu" tam wiecej dostaniesz info na ten
          temat

PS. i wyslac opis osoby ze zdjeciem do mnie smile)
          • joanna.maria Re: Jak kogoś poznać? 15.06.06, 14:57
            dzieki- poczytam.
            chyba zostane przy cafe G
            tam poznalam mojego bylego narzeczonego.
            moze i tym razem sie uda.
            • anula36 Re: Jak kogoś poznać? 15.06.06, 15:30
              a proops tego co napisalas- przypominiala mi sie historia pewnej rozwiedzionej
              pary ( autentyczna) kiedy to po rozwodzie skorzystali z tego samego biura
              matrymonialnego dobierajacego partnerow komputerowo- wypelnili ( nic o sobie
              nie wiedzac) drobiazgowe ankiety i komputer dobral ich po raz kolejny jako
              najbardziej pasujacych do siebiesmile
        • rafal.z.pd Re: Jak kogoś poznać? 15.06.06, 21:17
          interia jest niezla bo wszystkie opcje masz za darmo, czyli jak zechcesz do
          kogos sie odezwac to nie musisz wykupywac uczestnictwa w zadnych klubach.
          pozdro!
      • dobrotka06 Re: Jak kogoś poznać? 26.07.06, 11:37
        No, ja na przykład mam problem taki, że "przyklejają" się do mnie goscie
        szukający mamusi, a nie kobiety. A ja potrzebuję partnera a nie przerośniętego
        dziecka. I nie mam pojęcia co z tym zrobić, bo na razie spotkani przeze mnie
        faceci, również ci z formu, uciekają przed partnerstwem ile sił w nogach chcąc
        albo dominować albo byc zdominowanymi. No i co?
      • asskela Re: Jak kogoś poznać? 26.07.06, 14:23
        właśnie poznałeś! smile
    • yenneferrr Re: Jak kogoś poznać? 26.07.06, 13:14
      Nie wiem... Może spróbować przez internet? Cafe, Sympatia itp...

Ciekawa jestem czego dokładnie szukacie? Mężczyzny z którym da się żyć, czy
      miłości...?

Ja znalazłam tego pierwszego. Tłumaczę sobie, że nie mam co wybrzydzać. Facet
      odpowiedzialny, myślący poważnie o życiu i o mnie, dbający o mnie, przystojny.
      Qrcze ideał. Tylko, że on nie jest moją bratnią duszą crying Nie moge sobie z nim
      fajnie pogadać, nie ma poczucia humoru (a przynajmniej nie takiego, który mnie
      bawi), nie dzieli moich pasji, opinii etc. Miałam to wszytsko w moim poprzednim
      8 letnim związku, z którego niestety zostałam wyproszona. I teraz mimo dobrego
      partnera coraz częściej brakuje mi tej wspólnoty dusz...
      Zaczynam się czuć samotna w związku crying Opozniam powroty do domu (bo tam nuda),
      uciekam w prace, w spotkania z kolezankami...

A mam już 30stkę... I boję się... Tak chciałabym zaznać macieżyństwa...

No tom się wygadała wink
    • orita Re: Jak kogoś poznać? 26.07.06, 21:21
      a ja ma cały czas ten sam schemat. poznaję kogoś, jest niby fajnie i wszystko
      ok, ale po jakimś czasie on przestaje się odzywać...kompletnie straciłam przez
      to wiarę w siebie...czasami myślę, że chyba na prawdę coś jest ze mną nie tak,
      skoro każdy facet ode mnie ucieka...
      • o_kropka Re: Jak kogoś poznać? 26.07.06, 22:04
        Znam ten schemat z autopsji.
    • kwiatek75x Re: Jak kogoś poznać? 15.08.06, 15:31
      Codziennie zadaje sobie to samo pytanie.
      • aster1 Re: Jak kogoś poznać? 22.08.06, 10:03
        W zwiazku jesli jest zle to trzeba rozmawiac o problemach, jesli to nie pomaga
        to trzbea sie rozstac nie meczyc siebie i kogos. Ja jestem na randkach z netu i
        tez nie jest kolorowo, trzeba uwazac, ale na pewno tez kogos znajde, I hope so smile
    • tapatik Czyżby Seerena kogoś poznała? 08.09.06, 08:00
      W ogóle się nie odzywa....
      Wątek prawie zaniknął....
    • asia4x Re: Jak kogoś poznać? 12.09.06, 19:25
      Ja z własnego doświadczenia przestrzegałabym przed kawalerami po 35-tym roku
      życia. Zazwyczaj są sami bo niedojrzeli do stałego związku-niby by chcieli,ale
      tak nie do końca, byleby się nie angażować, nie mieszkać razem itd. Już wolę
      rozwiedzionych lub młodszychwink
      • tapatik Re: Jak kogoś poznać? 17.09.06, 17:17
        asia4x napisała:

> Ja z własnego doświadczenia przestrzegałabym przed kawalerami po 35-tym roku
        > życia. Zazwyczaj są sami bo niedojrzeli do stałego związku-niby by chcieli,ale
        > tak nie do końca, byleby się nie angażować, nie mieszkać razem itd. Już wolę
        > rozwiedzionych lub młodszychwink

Duże uogólnienie.
        Taki 35-latek mógł być kilka lat w związku i nagle dowiedzieć, że dziewczyna ma
        go w nosie (bo na przykład poznała innego). W efekcie nadal jest kawalerem,
        teraz już mocno doświadczonym przez los. Próbuje kogoś znaleźć, ale jest od razu
        skreślany, bo... przekroczył limit wiekowy.
        • hiroszima13 Re: Jak kogoś poznać? 17.09.06, 19:52
          Bo za długo sie ciągał tongue_out
          • tapatik Re: Jak kogoś poznać? 21.09.06, 17:24
            hiroszima13 napisała:

> Bo za długo sie ciągał tongue_out

Teraz to i ja to wiem. smile
            • hiroszima13 Re: Jak kogoś poznać? 21.09.06, 21:07
              Jakby co to poradzę następnym razem wink
        • nyc123 Re: Jak kogoś poznać? 17.09.06, 22:21
          Dokladnie tak moze byc. Zalogowalem sie tutaj pierwszy raz i od razu o mnie smile
          Niczego mi nie brakuje moge nawet powiedziec,ze jestem pod wieloma wzgledami
          mocno powyzej przecietnej. Widzisz kilka lat poszlo z dymem w kiepskim zwiazku.
          Tymczasem smile
          • grzanka23 Re: Jak kogoś poznać? 18.09.06, 10:50
            Zgadzam sie z Wami.na szczescie macie tylko jeden problem wiek -ja mam jeszcze
            dziecko.jak powiem ,ze mam dziecko znajomosc sie urywa.
          • hiroszima13 Re: Jak kogoś poznać? 18.09.06, 17:55
            nyc123 napisał:

> Dokladnie tak moze byc. Zalogowalem sie tutaj pierwszy raz i od razu o mnie smile
            Kurcze jaki juz sławny jestes wink

> Niczego mi nie brakuje moge nawet powiedziec,ze jestem pod wieloma wzgledami
            > mocno powyzej przecietnej. Widzisz kilka lat poszlo z dymem w kiepskim zwiazku.
            Skoro kiepski związek to po co go było ciągnąć??
            • aster1 Ja jestem chetny na poznanie :) 20.09.06, 12:13
              hejka smile No jeste mchetny i otwarty, pewnie i tak nikt nie napisze smile mam 30
              latek i jeste msobie fajny facet smile Troche romantyka troche wierszokleta ale
              lubie aktywne ulamki zycia smile kiss** POZNAJMY SIE smile
              • hiroszima13 Re: Ja jestem chetny na poznanie :) 20.09.06, 15:54
                aster1 napisał:

> hejka smile No jeste mchetny i otwarty, pewnie i tak nikt nie napisze smile mam 30
                > latek i jeste msobie fajny facet smile Troche romantyka troche wierszokleta ale
                > lubie aktywne ulamki zycia smile kiss** POZNAJMY SIE smile

Witamy witamy smile
                Trzeba było nowy wątek zacząć, coby wszyscy dojrzeli nową twarz wink
                Nas można poznać czytają pozostawione tutaj posty smile)
                Ja powiem którko jestem taka sobie tongue_out
            • tapatik Re: Jak kogoś poznać? 22.09.06, 14:06
              hiroszima13 napisała:

> Skoro kiepski związek to po co go było ciągnąć??

Odpowiem za siebie - nie miałem pojęcia, że ten związek może się tak zakończyć.
              Wszyscy dookoła wiedzieli, że jestem robiony w trąbkę, tylko ja tego nie
              widziałem. sad((
              • hiroszima13 Re: Jak kogoś poznać? 22.09.06, 14:32
                Przykro mi, że Cię coś takiego spotkało <głaszcze> tongue_out
                ale czemu ktoś czyt. przyjaciel Ci o tym nie powiedział,
                nie otworzył szeroko oczu?
    • bszalacha Re: Jak kogoś poznać? 27.09.06, 23:30
      Jak to?podajesz tu tyle róznych typów ludzkich,ktorych poznałaś a mówisz,że 10
      lat nic...
    • qem Re: Jak kogo? poznać? 07.10.06, 03:16
      Witam!

Nie ma recepty... i nikt Ci jej nie poda "na tacy"...
      Każda kobieta jest atrakcyjna... ino odbiorca odpowiedni potrzebny jest!
      Kto? mi kiedy? powiedział: "Nie szykaj szczę?cia, ono samo cię znajdzie..."
      Bšd? sobš...
      Oni (faceci) muszš się na Tobie poznać... czasem to troszku zajmuje smile
      I jeszcze jedno... przypadek... on jest najlepszy!
      Na pewno Ci sie uda... smile

Michał
      studiujacy@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka