basia525 09.03.08, 11:12 Proszę napiszcie jak Wy myślicie powitać wiosnę.Mnie brak pomysłu,może dlatego że nie mam koło siebie kogoś bliskiego i mam 55lat,niby nie dużo za mną ale........? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bozenia_2012 Re: Wiosna 09.03.08, 11:27 Basia, a co tam wiek?!! Nie wiem jak u Ciebie za oknem, ale u mnie prawdziwa wiosna, słoneczko sie przesuwa w strone mojego okna i jest pieknie. Nie ma juz szalonych wiatrów. Zimy praktycznie nie było, ja nie znosze zimy i to co było w tym roku to bardzo mi odpowiada. Wiosna to nielicha sprawa! A to co nam daje natura rekompensuje zły nastrój, humor, przynajmniej ja tak to odczuwam. Odpowiedz Link
dunka76 Re: Wiosna 09.03.08, 11:28 Ja wraz z wiosną lubię sobie gdzieś zawsze pojechać. I niekoniecznie gdzieś daleko. Ot tak, żeby się oderwać choć na chwilę 2-3 dni. To pozwala mi naładować akumulatory. Jak się robi ciepło i przychodzi pora zawilców w lesie, to nic tylko na rower i chłonąć piękny widok. No i mam we zwyczaju zatrzymywać każdą wiosnę na papierze. Opisuję ją sobie sukcesywnie jak wzrasta - pączki na drzewach, liście, zieleń, kwiatki, bratki i stokrotki, kwitnące drzewka owocowe. Niby zawsze to samo, ale jednocześnie wszystko takie nowe i inne. Wiosna nigdy nie przestanie mnie zachwycać. Odpowiedz Link
sarri16 Re: Wiosna 09.03.08, 11:51 Wiosnaaaaa-nareszcie można poczuć,że jest już bardzo blisko.Wszystko powolutku budzi się do życia.Może warto byłoby obudzić się z Nią tego roku. Odpowiedz Link
niesmiala_brunetka84 Re: Wiosna 10.03.08, 17:44 ja mieszkam w takiej pięknej miejscowości, na wiosne i w lecie jest tu wyjątkowo pięknie. Łąki, lasy, zalew. Wszędzie zieleń. Ja chcę teraz zrobic cos dla siebie. Będe więcej czasu spedzała na świeżym powietrzu, napewno bede duzo jeździła na rowerze bo bardzo lubię. Komputer trzeba odstawić Odpowiedz Link
kruz7 Re: Wiosna 10.03.08, 22:21 Może i ja wybiorę się na rower? Myślę o tym od kilku dni. Najwcześniej dopiero na święta a miałem pojechać gdzieś na weekend: Lublin, Bydgoszcz, Kraków, Wrocław. Trzeba poczekać na dobry pomysł. Odpowiedz Link
niesmiala_brunetka84 Re: Wiosna 10.03.08, 22:27 Nie masz Zamościa w swoich pięknych planach? Odpowiedz Link
kruz7 Re: Wiosna 10.03.08, 22:50 Moje piękne plany równie szybko ulegają zmianie jak też szybko pojawiają się. Byłem w Zamościu dawno temu na przysiędze brata ciotecznego. Szare i ponure miasto było wtedy. Jest nawet bezpośredni pociąg z Wawy, tylko niecałe 300 km jedzie ponad 5 h. Byłbym w samo południe niemalże. Pomysł warty rozpatrzenia. Odpowiedz Link
niesmiala_brunetka84 Re: Wiosna 10.03.08, 22:56 W Zamosciu tylko Starówka jest godna uwagi, szczerze mówiąc nie lubie tego miasta. Wole nasze wojewódzkie miasto - Lublin. Ale zapraszam w okolica Zamościa. Idealne na rowerek. Odpowiedz Link
kruz7 Re: Wiosna 10.03.08, 23:09 Akurat tak składa się, że mają wagon specjalny do przewozu rowerów. Muszę zmienić tylko dętkę na inną, z tej schodzi dziwnie mi powietrze. Aha, nie jeżdżę po lasach rowerem. Mam trackingowy rower, jeżdżę do siostry na nim 45 km w jedną stronę, wieczorem wracam. Odpowiedz Link
agh-nes Re: Wiosna 10.03.08, 23:06 Wiosna - suuuuper. Rada z TV - nowa fryzura, nowe ciuchy, nowy makijaż, nowe meble, nowy samochód, nowy dom (mieszkanie), no i na koniec - NOWY FACET. To takie proste. I potem to już tylko czekać na kwiaty na drzewach. Odpowiedz Link
kruz7 Re: Wiosna 10.03.08, 23:10 Jestem skromny i poproszę tylko jedno - nową kobietę. Odpowiedz Link
kruz7 Re: Wiosna 12.03.08, 23:28 Lubię sobie ponarzekać czasami, pomarudzić. Kobieta widząc to przyjdzie, przytuli, za uchem podrapie, po głowie pogłaszcze. Zrobi potem coś dobrego do jedzenia i ma przyjemność widząc radosny uśmiech na twarzy. Jestem odważny jak wiele osób na odległość. Zdarza mi się zapomnieć po co mam język. Nabieram powoli radości i pewności siebie. Kilka pozytywnych spraw może sprawić zmianę podejścia do życia. Cieszę się z tego, że moja pomoc na wschód przybiera na sile. Do tego doba powinna wydłużyć się o kilka godzin każdego dnia. Ktoś jest chętny, aby napisać za mnie ćwiczenia do szkoły? Już 3 tygodnie zbieram się i efektów tego nie widać. Najważniejsze, że moja pomoc będzie załatwiona. Czekam jeszcze tylko na telefon w sprawie cła i w maju wyjazd do Mołdawii. Ura!!!!!!!!! P.S. Cieszę się tak po cichu, brunetka. Pozbędę się balastu i przyjadę bez niego. Wieczorem czeka mnie prawdopodobnie wyjazd w Polskę. Na wspólny zachód słońca musimy poczekać troszkę jeszcze. Odpowiedz Link
boszka5 Re: Wiosna 13.03.08, 11:20 Plany na zbliżającą sie "Wiosnę".Pomalować drzewka w ogrodzie,pomalować kuchnię(już zaczęłam),przygotować się na ślub brata,posadzić cebulkę w ogródku i bratki.Czekam na słońce bo dziś wieje. Odpowiedz Link
niesmiala_brunetka84 Re: Wiosna 13.03.08, 16:04 Ja też lubie sobie ponarzekać. Ktoś kto mnie kiedyś kochał (a może jeszcze kocha) mówił o mnie,ze jestem :narzekuskiem", ale to było takie pozytywne znaczenie tego słowa Mówił, że nawet to mu się we mnie podoba Teraz staram sie narzekac mniej, zresztą moja praca w szkole nie pozwala mi na to. I bardzo cieszę się z tego powodu. Nie mam czasu na rozmyślanie, analizowanie wszystkiego i zamartwianie się. Praca daje mi dużo satysfakcji, uwielbiam ta szkołę i uczniów. Ciągle dzieje się coś ciekawego, codziennie są jakieś nowe sytuacje, nie ma monotonii. Mimo mojej nieśmiałości nawiązuję coraz lepszy kontakt z nauczycielemi a pszede wszystkim z uczniami. Wiem,że mnie lubią. Niektórzy traktują mnie jak koleżankę, bo np.dobrze się znamy, a poza tym nie jestem tak bardzo dużo od nich starsza hihi Codziennie zdarzają się jakieś miłe sytuacje, mam juz swoich "fanów". Jest kilku uczniów,którzy za każdym razem jak zobaczą mnie w szkole to uśmiachają się i mówią mi "dzień dobry"! Czesem po 10 razy dziennie! Aż chce się żyć. Kruz7 a Ty na długo wyjeżdzasz. Może powiesz mi cos więcej o tej pomocy na wschodzie. Ja tez bardzo lubię pomagać innym ludziom, chyba do tego jestem stworzona Uwielbiam widzieć czyjś uśmiech na twarzy, to jest najcudowniejsze podziękowanie. Odpowiedz Link
niesmiala_brunetka84 Re: Wiosna 13.03.08, 21:09 Ktoś jest chętny, aby napisać za mnie ćwiczenia do szkoły? Już 3 tygodnie > zbieram się i efektów tego nie widać. Skąd ja to znam. Ja mogę Ci pomóc, ale pod jednym warunkiem. Pomożesz mi w pisaniu pracy magisterskiej Umowa stoi? Odpowiedz Link
kruz7 Re: Wiosna 13.03.08, 22:50 Witaj nieśmiała brunetko! W pisaniu ćwiczeń muszę sam sobie poradzić. Natomiast przy Twojej pracy mógłbym co nieco pomóc. Bardziej wolę pomagać innym, niż samemu brać pomoc od kogoś. To kolejna nauczka moja życiowa. Z tego też powodu jadę sam na wschód z ksiązkami, chcę osobiście zobaczyć radość na twarzach tamtych ludzi, spotkać się z nimi, porozmawiać o ich bieżących problemach. To mnie interesuje, to mnie rajcuje. Planuję pojechać tam w weekend majowy i mam nadzieję, że uda mi się to osiągnąć. Będzie to pierwsza moja taka pomoc dla nich, pierwszy raz będę na terenie zbuntowanej republiki, nasza ambasada nie pomoże mi tam. Nie baczę na przeciwności losu, chcę spełnić swoje marzenie. Wiosna nastaje powoli, pomysły powoli również wpadają do głowy. Najgorzej tylko z brakiem czasu na wszystko. Muszę posłuchać się mojej znajomej i odstawić neta na półkę. P.S. Sprwdziłaś pocztę? Napisałem już 2 maile do Ciebie. Jestem cierpliwy, więc poczekam na odpowiedź. Odpowiedz Link
niesmiala_brunetka84 Re: Wiosna 14.03.08, 15:55 Podziwiam Cię za to co robisz. To jest bardzo szlachetne. Przepraszam Cie bardzo,ale pocztę sprawdzam codziennie i nic od Ciebie nie miałam. Na jaki adres napisałeś? Odpowiedz Link
kruz7 Re: Wiosna 14.03.08, 22:41 Robię to co lubię, bardzo lubię. Daje mi to ogromną satysfakcję i przyjemność. Nic nie otrzymałaś ode mnie? Napisałem na adres gazetowy. Odezwę się dopiero w niedzielę wieczorem. Miłego weekendu. Wypoczywaj sobie, relaksuj się. Odpowiedz Link
niesmiala_brunetka84 Re: Wiosna 14.03.08, 22:53 Ja też kocham to co robię. Praca daje mi duzo satysfakcji. Przepraszam Cie, ale ja nie sprawdzam tamtej poczty, myslałam że piszesz na adres który kiedyś podalam. Zaraz sprawdzę. Również życzę milutkiego weekendu, odpoczynku, słoneczka i dużo uśmiechu) Odpowiedz Link
niesmiala_brunetka84 Re: Wiosna 15.03.08, 09:20 Dziś jest tak mało wiosennie! Jest szaro,pada deszcz. Na słoneczko dziś nie ma co liczyć! Odpowiedz Link
hina-w Re: Wiosna 15.03.08, 15:58 Witam wszystkich!!! Jestem nowa dopiero się zalogowałam i mam nadzieję , że w wolnych chwilach trochę z Wami popisze. A co do wiosny, to jeszcze mamy za mało słoneczka. Ale jakby nie patrzył, to jest jeszcze marzec, także może musimy zaczekać do kwietnia. POZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link
kruz7 Re: Wiosna 15.03.08, 16:46 Słońce już przyszło na zewnątrz i wewnątrz mnie. Czytam te posty i śmieję się z niektórych. Jest ma bardzo miło. Odpowiedz Link