Dodaj do ulubionych

60 lat minęło!

10.03.08, 18:34
Witam Was,Jestem rybą i teraz skończyłam 60 lat.Co dalej? Słyszałam, że życie
zaczyna się po sześćdziesiatce, trudno w to uwierzyć, ale może?
Bardzo bym chciała, jak narazie to mi smutno. Jestem aktualnie sama. Dzieci
maja swoje życie. Właśnie dziś w Klanie dowiedziałam się, że jest taka strona,
pomyślałam, że może ja spróbuję pogadać? Pozdrawiam Lila
Obserwuj wątek
    • sauber1 Re: 60 lat minęło! 10.03.08, 19:03
      Moja babcia na to znalazła sposób, zamiast 51, obchodziła czterdzieste dziewiąte
      i co rok mniej miła, całe szczęście że młodniejemy wraz ze światem. Wszystkiego
      dobrego, spełnienia najskrytszych marzeń i pogody ducha, mniej przed tą
      telewizornią, więcej ruchu na świeżym powietrzu, pięknie już zapachniało wiosną smile))
      • lila1000 Re: 60 lat minęło! 10.03.08, 19:19
        Bardzo dziękuję. Milo mi. Pozdrawiam
      • lila1000 Re: 60 lat minęło! 10.03.08, 19:31
        Bardzo dziękuję za życzenia. Milo mi
        • bozenia_2012 Re: 60 lat minęło! 10.03.08, 20:20
          Witam!
          Droga Lilo, jesteś spod znaku Ryb i pewnie wiesz, że ludzie spod
          tego znaku są po prostu najlepsi. Rybki są bardzo wrażliwe, łagodne,
          wyrozumiałe, ciepłe, dobre. Oj można by pisać bez końca. A u Ciebie
          jest wspaniały moment - urodzinki. Tak więc wspaniała Lilo spod
          znaku Ryb, życze Ci własnie tego czego sama sobie życzysz. A podobno
          jak człowiek w swoich marzeniach nie jest sam to się spełni (tak
          mówią) a co tam. No to się spełni !
          Pozdrawiam wiosennie.
          • lila1000 Re: 60 lat minęło! 11.03.08, 13:06
            Dzień dobry! Bardzo dziękuję za miłe słowa. Cieszsę się, że
            napisałaś do mnie. Napisz jeśli chcesz coś o sobie. Ja mieszkam w
            Krakowie. Jeszcze pracuję. Mieszkam sama tak jak wspomniałam. Czasem
            mi dobrze, ale czasem smutno. Pozdrawiam Lila
            • bozenia_2012 Re: 60 lat minęło! 11.03.08, 19:15
              Droga Lilo!
              To miłe że do mnie odpisałaś. Ja jestem na forum od kilku dni.
              chciałam nawiązać "wirtualne" znajomości, tak po prostu pogadać.
              Dzisiaj jak wracałam do domu, stojąc w korku gigancie, pomyslałam,
              że chyba każdy człowiek ma gorsze chwile, w których czuje się
              opuszczony, samotny. jest mu smutno. ale to mija - wszystko co się
              zaczyna kiedyś się kończy. musi być tylko ten właściowy, odpowiedni
              czas. maysle, że nie odbierzesz tego jako "madrzenie" się z mojej
              strony, ja tak naprawdę myslę.
              Z pozdrowieniami! B.
              • lila1000 Re: 60 lat minęło! 11.03.08, 21:07
                Witam Cię Bożenko! Bardzo dziękuje za odpowiedz. Ja to wszysko wiem co Ty tak
                życzliwie do mnie napisałas, ale takie to jest zycie, że człowiek musi
                ponarzekać, sam sie ze soba pomęczyć. Ja do swojej samotności musze sie
                przyzwyczaić, bo jestem od 1,5 roku sama. 11 lat wdową, ale syn z synowa
                wyprowadzili sie 1,5 roku temu. Jeszcze pracuję wiec troche czaswu spędzam w
                pracy /3/4 etatu/. Mam wątpliwości czy ja dobrze wysyłam, ale jeśli mi odpisałaś
                to znaczy, że doszło.Pozdrawiam serdecznie Lila
                • bozenia_2012 Re: 60 lat minęło! 11.03.08, 21:19
                  Droga Lilo,
                  życie bez odrobiny narzekania, marudzenia,malutkiego nerwa nudne i
                  nijakie byłoby. Wszystko jest potrzebne, ale tylko tyle ile mozemy
                  przyjąc i sie z tym zmierzyć. Powiem Ci tak Droga Lilo, nie zgadzam
                  się ze stwierdzeniem -że to, co Cie nie zabije to Cie wzmocni. Hm,
                  a przeciez razem z cierpieniem, smutkiem czy samotnością nie
                  dostajemy od losu garsci witamin. Wiem, że łatwo jest "rzucać"
                  mądrości życiowe, ale juz gorzej wcielić je we własne życie, ale
                  cóż, tak już jest.
                  Cieszę się, że mozemy porozmawiać.
                  Pozdrawiam! B.
                  • lila1000 Re: 60 lat minęło! 11.03.08, 21:23
                    Ja tez sie cieszę, że możemy porozmawiać. Narazie muszę kończyć. Chciałbym jutro
                    jeśli czas pozwoli wieczorkiem znów do Ciebie napisać. Odpisz jak bedziesz
                    mogła. Pozdrawiam serdecznie. Pa Lila
                  • lila1000 Re: 60 lat minęło! 12.03.08, 19:53
                    Bożenko pozdrawiam Cię serdecznie. Gdzie Ty mieszkasz? Ja w Krakowie, czy
                    daleko? Lila
                    • bozenia_2012 Re: 60 lat minęło! 15.03.08, 09:22
                      Witam!
                      Droga Lilo, dziekuję. Nie mogłam wcześniej napisać. Ale chce z Toba
                      rozmawiac. Ja mieszkam w Warszawie. moja praca zajmuje praktycznie
                      cały dzień, a powroty do domu zajmuja mi bardzo duzo czasu,wracam
                      późno, ale na to akurat nie narzekam, bo wtedy moge czytac moje
                      ksiązki. Uwielbiam czytac (od tego tematu pojawiłam sie na forum)
                      Wiesz, Droga Lilo, ostatnio byłam swiadkiem przerażającej sytuacji.
                      Grupa łysych karków sterroryzowała wagon tramwajowy. Obrazali ludzi,
                      krzyczeli, wysmiewali się z każdego, prowokowali do bójki, potem
                      zaczęli pic piwo i palić papierosy. Ludzie byli przerażeni,
                      wysiadali na najbliższych przystankach. Nikt nie zrobił nic, po
                      prostu sie bali. a motorniczy? niestety tez nie zrobił nic.
                      Hm, to smutne i przerażające, że "chamy" moga wszystko, nie licza
                      się z nikim i niczym.
                      A człowiek boi się odezwać, zareagować, boi się przeciwstawić. Czy
                      można to potepiać? Czy mamy prawo zarzucić komus że w podobnej
                      syuacji nie zrobił nic, wysiadł na najbliższym przystanku? Uważam,
                      że nie.
                      Droga Lilo, jesli znajdziesz chwilkę to napisz prosze. Pozdrawiam
                      ciepło! B.
                      W Warszawie paskudna pogoda, pada deszcz, wieje, zimno, brrrr.A w
                      Krakowie?
                      • lila1000 Re: 60 lat minęło! 15.03.08, 17:17
                        Bożenko dziękuję za wiadomość. Opisujesz smutną, przerazajacą sytuacje. Jak
                        narazie w Krakowie sie nie słyszy takich wydarzeń. Właśnie nie wiadomo jak sie
                        zachować. To motorniczy powinien zareagować. Ludzie sie boją, popatrz maja
                        telefony i takie chamstwo paralizuje człowieka. Dlaczego tak pózno wracasz.
                        Gdzie pracujesz? Ja lubię tez czytać, ale najwięcej wieczorami w te jesienne,
                        ciemne dni. Teraz staram sie jak jest pogoda urywać na powietrze. Leży przeda
                        mną R.Kapuściński "Lapidaria" i otwieram co jakiś czas. Chciałabym pisać z Tobą
                        na pocztę gazety, bo na forum to bardzo publicznie. Pozdrawiam Lila
                        • bozenia_2012 Re: 60 lat minęło! 15.03.08, 18:35
                          Droga Lilo, kazda Twoja wiadomość to duza przyjemność dla mnie,
                          dziękuję. opisałam Ci tę sytuacje, bo wciąż stoi mi w myslach, nie
                          rozumiem takiego zachowania. Boję sie ...
                          jesli chodzi o bardziej prywatne pisanie to jestem za, ale przyznam
                          się ze nie wiem jak mozna pisac na poczte gazety, mam maila
                          prywatnego i moge Ci go podać jeśli zechcesz. Ksiązki o której
                          piszesz nie znam (autor tak) ja jestem ostatnio po
                          lekturze "Strachu" Grossa i "Sąsiadów kresowych" Okonia. tak
                          naprawdę to po tej drugiej ksiązce zmieniłam swoje poglądy na temat
                          Holocaustu Żydów. Wiem, że to cięzki i trudny temat i w kilku
                          słowach nie da się o nim powiedzieć.
                          do "uslyszenia" Pozdrawiam ciepło. B.
                          • lila1000 Re: 60 lat minęło! 15.03.08, 21:20
                            Bożenko ja też niedawno zakładałam. Poprostu swój login bozenia-2012 dajesz
                            jako login w poczcie. Spróbuj, może a na pewno się uda. do mnie moj login@gazeta.pl
          • marekfk Re: 60 lat minęło! 31.03.08, 21:49
            Pięknie o Rybkach Bożeno piszesz...przyjemnie słuchać smile
            No i filozoficzne podejście do życia Rybki mają ....Ech
            A prawda ,zapomniałbym dodać- ja jestem Rybka smile!!!
            pozdrawiam
    • sarri16 Re: 60 lat minęło! 11.03.08, 13:53
      Droga lila1000 podobno życie w każdym wieku ma swoje uroki.A co to
      za wiek 60 lat-można dopiero teraz pomyśleć o sobie jeżeli zdrowie
      dopisuje i są możliwości finansowe można spełniać swoje
      marzenia,które wcześniej odkładało się na póżniej.Wiem,że dzieli nas
      duża różnica wieku,ale Moi rodzice są w Twoim wieku więc widze to na
      ich przykładzie.
      Najbardziej zazdroszcze Ci jednak miejsca,w którym mieszkasz.Kraków-
      moje ulubione miejsce na ziemi.Mogłabym tam spędzać każdą wolną
      chwile.Najbardziej lubie Kraków nocą-jest cudowny.Mam do niego ok.70
      km więc czasami,gdy potrzebuje odskoczni od szarej rzeczywistości
      wsiadam w samochód(czasami pociąg,ale tylko wtedy gdy namówie kogoś
      na taką wyprawe)i jade pospacerować po Krakowie.
      Napewno jeszcze czeka Cię wiele miłych niespodzianek,które szykuje
      los.Oby tylko same dobre.Trzeba tylko wyjść z domu i szukać
      szczęścia.
      Pozdrawiam
      • lila1000 Re: 60 lat minęło! 11.03.08, 21:16
        Droga Młoda Dzieweczko!Bardzo dziękuje za te pare miłych słów. Ja też kocham
        Kraków. Podziwiam jego uroki jak tylko mi czas pozwoli. Staram sie przynajmniej
        w niedziele udawać sie do kościoła w Starym mieście /teraz takie piekne,
        odnowione/ a potem droga królewska na Wawel, nad Wisłę. W ubiegłą niedzielę było
        cudownie, pogoda dopisała. Zaczynaja sie tłumy turystów, choć w ciagu roku ich
        nie brakuje. To tez jest urok Krakowa. Pozdrawiam serdecznie Lila
    • lila1000 Re: 60 lat minęło! 11.03.08, 20:10
      Bardzo dziękuję za odpowiedż. Nawet nie wiem jak się zwracac. Nie znam imienia.
      Mam owszem zainteresowania.Muzyka, góry /Tatry/. Mieszkam w Krakowie. Pracuje na
      3/4 etatu.Nie wiem czy ta wiadomość dojdzie do Ciebie, ponieważ zrobiłam
      wcześniej 3 odpowiedzi sama sobie. Poprostu jestem gapa. Jesli możesz i chcesz
      to proszę napisz cos o sobie. Pozdrawiam
    • rumcajs-76 Re: 60 lat minęło! 11.03.08, 21:48
      STO LAT, STO LAT !!!smilesmilesmile
      • lila1000 Re: 60 lat minęło! 12.03.08, 10:39
        Bardzo dziękuję za życzenia
        • logint49 Re: 60 lat minęło! 13.03.08, 15:28
          Bardzo serdecznie witam i dołączam się do życzeń. Jestem prawie w tej samej sytuacji co Ty,do tego jestem pierwszy raz na forum.jestem tylko o rok młodsza czyli prawie tak samo jak Ty.Mieszkam w Poznaniu, jestem emerytką, pracującą i jak jestem w domu to bardzo mi przykro że nie mam się do kogo odezwać.
          • lila1000 Re: 60 lat minęło! 13.03.08, 19:30
            Witam Cię! Znam ten ból. Mogę Cie tylko pocieszyć tym, ze idzie wiosna, dzień
            dłuższy i nasze samopoczucie na pewno sie poprawi. Ja ciężko znoszę jesień i
            zimę. Krótki ciemy dzień jest kiepski. Na wiosnę odżyjemy. Pozdrawiam serdecznie
            Lila
            • margerita6 Re: 60 lat minęło! 13.03.08, 23:55
              Czy przyjmiecie do klubu jeszcze jedną samotną i bardzo nieśmiałą?
              Też mam 60(ale tylko w metryce).Jestem bardzo aktywna, od rana do
              wieczora zajęta(uprawiam sport,uczę się języków,lubię
              kino,teatr,podróżuję) a jednak...Te zajęcia są zabijaniem
              samotności.Czasem chciałabym z kimś pójść na spacer.Moje dzieci też
              mieszkają oddzielnie,mają własne życie.Doskonale rozumiem wszystkie
              Wasze tęsknoty.Przesyłam serdeczności.
              • logint49 Re: 60 lat minęło! 14.03.08, 16:11
                Witam Cię serdecznie.Myslałam że ze mną jest coś nie w porządku, bo był czas ze
                zapisałam się na uniwersytet III wieku i tam też chodzilam na angielski ,
                pływanie ale miałam wrazenie że to jest ucieczka przed samotnością bez mojej
                osobistej satysfakcji.Jak zaczęłam dorabiać zrezygnowałam z uniwerku i o ile mam
                wiecej pieniędzy to brakuje mi tych spotkań. a wogóle to powiedz mi czy do
                teatru chodzisz sama? Bo ja się głupio czuję, bo prawie wszyscy są z kimś.Jestem
                cztery lata samotna(wdowa) i nie bardzo jeszcze umiem sobie to wszystko
                zorganizować.Myślę że z czasem dojdę do siebie. pozdrawiam.
                • lila1000 Re: 60 lat minęło! 14.03.08, 18:13
                  Witam Cię! Myslę, że samotności trzeba sie troszke nauczyc, ale nie jest to
                  proste. Ja się juz uczę 11 lat i przychodza dni, które mnie pokonuja. Na pewno
                  dobrze jest działać, życ czynne, ale przychodzi ten moment gdzie szukasz koło
                  siebie człowieka a tu pusto! Mam nadzieje, że jednak los mi coś ciekawego
                  jeszcze zgotuje. Marzenia trzeba mieć, bo czasem się spełniaja. Pozdrawiam Cie
                  serdecznie i zyczę dobrego humoru. Gdzie mieszkasz? Lila
              • lila1000 Re: 60 lat minęło! 14.03.08, 18:05
                Witam Cię Margerito! Fajnie, że działasz napisz gdzie mieszkasz? Podróżujesz
                gdzie? To mnie ciekawi. Fajnie jest spacerować z bratnia duszą. Życzę Ci tego.
                Pozdrawiam Lila
          • margerita6 Re: 60 lat minęło! 14.03.08, 21:16
            Witam Lilę i logint49!
            Chętnie z Wami pogadam ale na skrzynce.Ja jestem raczkującą
            internautką i niech tak pozostanie.Taki internetowy ekshibicjonizm
            nie koniecznie jest dla mnie.Pozdrawiam
    • anna.s_40 Re: 60 lat minęło! 14.03.08, 12:54
      Witaj Lila,Mam lat 67 a więc trochę więcej .Jeżeli masz ochotę
      porozmawiać to bardzo proszę.Pozdrawiam Anna
      • lila1000 Re: 60 lat minęło! 14.03.08, 18:02
        Witam Cię Aniu! Chętnie z Tobą porozmawiam, może spróbuj napisać na pocztę
        gazety. Gdzie mieszkasz? Czy daleko od Krakowa? Co porabiasz na emeryturze,
        jakie masz zainteresowania. Napisz proszę.Pozdrawiam Lila
    • anna.s_40 Re: 60 lat minęło! 14.03.08, 21:56
      Mieszkam w Poznaniu i na emerytyrze się nie nudzę.Dużo spaceruję,
      rozwiązuję krzyżowki. dużo czytam.Jezeli jesteś zainteresowana
      rozmową to mam gg.Napisz a podam.pozdrawiam Anna
      • sauber1 Re: 60 lat minęło! 15.03.08, 03:07
        A godną masz tą emeryturkę chociaż? Ale nie pisz tu czasem, podaj tylko ile
        dostałaś podwyżki smile
    • anna.s_40 Re: 60 lat minęło! 17.03.08, 16:05
      Dzień dobry poraz drugi.Piszesz że jesteś samotna.że chetnie
      nawiążesz znajomośc ,ja Tobie odpisałam ale z Twojej strony
      cisza.Powiedz o co tu właściwie chodzi.Nikt Ci nie odpowiada?Anna
      • lila1000 Re: 60 lat minęło! 17.03.08, 16:18
        Miła Aniu dzieki za wiadomości, ale akurat przedswiateczne porządki, święto i
        brak czasu na internet. Piszę oprócz forum na poczte, wiec nie dziw sie i nie
        obrażaj, że Ci nie odpisałam. Z Toba tez wolałabym pisać na inna pocztę, mozna
        sie wtedy otworzyć. Zadac pytanie, odpowiedzieć też na Twoje pytanie. Z mojej
        wizytówki wiesz, że mieszkam w Krakowie a Ty? U nas pogoda dzis okropna. Różne
        dolegliwości reumatyczne. Dziś nie byłam w pracy, ale tak normalnie to jeszcze
        pracuje na 3/4 etatu. Pozdrawiam serdecznie Lila
        • anna.s_40 Re: 60 lat minęło! 17.03.08, 16:38
          Lilu ja już pisałam że jestem z Poznania i mam 67 lat.Może mój wiek
          Cię przeraża.Zastanów się a wtedy podam nr poczty Miłego dnia.
          • lila1000 Re: 60 lat minęło! 17.03.08, 17:05
            Aniu! Coś Ty Twój wiek mnie nie przeraza, ale zapomniałam, że jesteś z Poznania.
            Ja nie mogę się decydować na kontakt bardzo intensywny, bo każda ma swoje życie
            i ja jeszcze prqacuję, ale chętnie Ci odpiszę. Napisz gdzie spędzasz urlop, jak
            spędzasz czas na codzień. Jak bedziesz mieć czas. Pozdrawiam Lila
    • ala-1 Re: 60 lat minęło! 30.03.08, 17:12
      Też bym chciała z kimś porozmawiać. Mam 60 lat i samotność mi
      doskwiera w wielkim tłumie.
      • lila1000 Re: 60 lat minęło! 30.03.08, 19:05
        Witam Cię Alu! Jeśli chciałabyś pogadć to lepiej przez pocztę tu w gazecie, lub
        na innej. Tutaj rozmowa staje się publiczna. No nie wiem jak Ci odpowiada.
        Pozdrawiam z Krakowa Lila
        • ala-1 Re: 60 lat minęło! 31.03.08, 09:53
          Dzięki Lilu za odzew, a na jaką pocztę pisać??? Szukam i nie mogę
          sobie poradzić??? Chętnie bym sie podzieliła moimi historiami.
          Pozdrawiam.Ala
          • alulma Re: 60 lat minęło! 31.03.08, 19:17
            Witaj Alu ! Może się bliżej poznamy,jestem też osobą już blisko tego wieku i czuję samotna, pogadamy?
            Pozdrawiam Ula
            • ala-1 Re: 60 lat minęło! 31.03.08, 21:13
              Porozmawiam przez pocztę ala-1@gazeta.pl
              Pozdrawiam. Ala
        • ala-1 Re: 60 lat minęło! 31.03.08, 10:00
          Moja poczta w gazecie ala-1@gazeta.pl
    • alulma Re: 60 lat minęło! 01.04.08, 14:21
      Witaj Alu! Dlaczego nie chcesz porozmawiać na forum? Przecież jest łatwiej tutaj
      i nie mamy żadnych tajemnic...chyba żeby potem jak się bliżej poznamy wink
      Hejka wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka