demeter2007 13.04.08, 22:06 Dzieci odchowane, następne nie grożą, kłopotów brak, słońce świeci, zdrowie extra, odchudzać się nie potrzeba. Czego więcej chcieć? Fajny facet by się przydał! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
limoo Re: Najlepiej być po 50tce! 13.04.08, 22:11 Z tym nastawieniem długo czekać nie bedziesz Odpowiedz Link
marekfk Re: Najlepiej być po 50tce! 13.04.08, 22:13 dobry wieczór Paniom ) fajny facet jestem miło mi Odpowiedz Link
marekfk Re: Najlepiej być po 50tce! 13.04.08, 22:15 tak sobie teraz myslę.... może i nie dla wszystkich , ale ...jeszcze się taki nie narodził.... Odpowiedz Link
limoo Re: Najlepiej być po 50tce! 13.04.08, 22:27 No ja mam nadzieję, że Ten dla mnie to porodówkę już dawno opuścił. Odpowiedz Link
demeter2007 Re: Najlepiej być po 50tce! 14.04.08, 16:41 Marku fk, liczy się pierwsze skojarzenie - jak w teleturnieju. To pewnie jesteś fajny. Zresztą na wiosnę każdy ma duży margines tolerancji Odpowiedz Link
marekfk Re: Do Marekfk 14.04.08, 18:56 Cześć Demeter ...jeszcze jestem.. Jak na mnie wpaść? Hmm ,stanąć przede mną chyba trzeba A poważniej , na pewien czas dam Wam odpocząć od mojej osoby.. No cóż ,słowo "na pewien czas" to okres nieokreślony...nie bez przyczyny więc go użyłem Czasem tak trzeba ,ot co Pozdrawiam wszystkich Marek Odpowiedz Link
salsa13 Marku:-))) 14.04.08, 19:17 "Jak na mnie wpaść? Hmm ,stanąć przede mną chyba trzeba" no to chętnie stanę przed Tobą, gdzie??? Odpowiedz Link
demeter2007 Re: Najlepiej być po 50tce! 14.04.08, 16:34 Kurczę, żebym wiedziała, ze takie skojarzenie się nasunie, to zmieniłabym nick! Mieszkam w Warszawie. Odpowiedz Link
marekfk Re: Marku:-))) 14.04.08, 20:12 Uwierz mi Aneksik ,naprawdę "walczyłem" z sobą by Twoje słowa przemilczeć... Adres do tej strony na jakiś czas usunę ,bo korci mnie by tu zajrzeć ... Jednak zanim to zrobię ,coś Ci powiem ,bo nie kopie się leżącego... Zastanawia mnie jeden fakt, czy cechy podobne Twoim nabywa się z wiekiem, czy jest to cecha wrodzona? Ja wiem że wielu osobom tego rodzaju "dowcip"może imponować .Jednak ja dostrzegam gruboskórność i nie dostrzeganie nic ,poza własną satysfakcją z ośmieszania wypowiedzi innych...!! Ale mogę się mylić...to tylko moje zdanie - pozdrawiam Marek Odpowiedz Link
demeter2007 Re: Marku:-))) 14.04.08, 20:48 Marku, nie przejmuj się, też nie zrozumiałam związku między postem a "dowcipem" . Tolerancji wiosennej poproszę, a Ty Marek odzywaj się. Pocztę czytam, odpiszę jeszcze dziś Cierpliwości. Przecież pójdziemy na tę kawę Odpowiedz Link
marekfk Re: Marku:-))) 14.04.08, 21:40 Mam i dostrzegam swoje braki. Masz zupełną rację. Ma je wielu z nas... Jednak mam coś innego -wyczucie sytuacji. Może to w Twoich oczach wyglądać na wspomniany brak- ja jednak uważam to za coś zupełnie innego.. Powiadasz ,walczyć z Tobą? Myślę że po prostu nie warto... Ignorancja jaką stosujesz wobec WSZYSTKICH na forum jest doprawdy skandaliczna...innych słów nie użyję. Postaram się zachować inaczej niż Ty sam Pozdrawiam Cię i życzę zdrowia Odpowiedz Link
marekfk Ane-k-sik 14.04.08, 23:11 Niedawno swoje zachowanie określiłeś mianem "kindersztuby"- dla nie znających tego określenia powiem że to :WYCHOWANIE , OGłADA , UMIEJęTNOść ZACHOWANIA SIę NABYTE W DOMU RODZINNYM...!!!!!!!!!!! Ane-k-sik mnie samego obrażać możesz ,ale bardzo Cię proszę..... Jak gdzieś wcześniej wspomniałem ,o samym człowieku świadczą również słowa !!!!!!! Dlaczego jeśli brakuje argumentów ,czy woli przyznania racji ludzie zaczynają w sposób chamski obrażać innych? Staram się szanować wszystkich , nawet wtedy kiedy ci na to nie zasługują... Bo ludzie są tylko ludźmi. Niezależnie od tego jak wysokie mają o sobie mniemanie. Proszę o jedno -więcej godności... ja w tak niewyszukany sposob nikogo nie obrażam . ps. Proszę również o to byś zachował szacunek dla założycielki tego wątku Odpowiedz Link
cien-szary Re: Ane-k-sik 14.04.08, 23:30 To się dziadek doczepił do naszego Marka... Czuje się gorszy i tyle. Zabłysnąć chce a wychodzi na to że to zwykły ...nie napiszę )) Odpowiedz Link
sauber1 Re: Najlepiej być po 50tce! 15.04.08, 00:06 Ja tu tak tylko z czystej ciekawości zerknąłem, no bardzo proszę, teraz wiem dlaczego Forum Emerytów tak opustoszało)) Wiosna idzie, ma się rozumieć, normalna sprawa, a czas ucieka, ale pomysł sam w sobie godny uwagi, tylko gdzie tu fajnego faceta znaleźć, wszystko przebrane, ale kto szuka ten znajdzie, szczerość zawsze popłaca, tez bym gdzieś się podłapał w miłe gniazdeczko )) Odpowiedz Link
demeter2007 jest tu jakiś fajny i niesfrustrowany? 15.04.08, 08:52 Wiek obojętny, lepiej wyższy niż niższy, uśmiechnięty, wolny, poszukiwany od zaraz. Jakby lubił muzykę klasyczną i nie siedział cięgiem w chałupie - byłoby EXTRA!!! Odpowiedz Link
sauber1 Re: jest tu jakiś fajny i niesfrustrowany? 16.04.08, 19:24 demeter2007 napisała: > Jakby lubił muzykę klasyczną i nie siedział cięgiem w chałupie - > byłoby EXTRA!!! I co dużo otrzymujesz na pocztę propozycji??? Odpowiedz Link
salsa13 Re: Marku:-))) 15.04.08, 08:45 akeksik w tym momencie to już Przesadziłeś forum nie jest po to, aby obrażać ludzi, natomiast jeżeli ktoś obraża to się Go banuje wiesz czuję się głupio, że dałam się nabrać na Twoje słowa w wątku o poszukiwaniu samotnej kobiety z mieszkaniem, na serio trzymałam za Ciebie, bo pomysł fajny i szczery a osób samotnych wciąż więcej jednak po przeczytaniu paru Twoich postów szkoda mi tej kobiety, która na to się zgodzi... Myślałam, że świat się zmienia ale niestety ludzie wciąż Ci sami Najważniejsze aby się niszczyć a nie wspierać... Odpowiedz Link
szyszkasosny Re: Najlepiej być po 50tce! 16.04.08, 18:47 Nie chcę być po 50tce! Lubiłam dzieci i krzątaninę wokół nich, żadna to dla mnie pociecha, że odchowane. A niedawno pewien men brutalnie mi uświadomił, że my kobiety po 50ce wypadamy z kręgu męskich zainteresowań. Stale mi to brzęczy w uszach, bo może mam już te 50, ale jakoś mój umysł tej brutalnej prawdy nie chce uznać! Ale w jednym przyznaję rację - fajny facet by się przydał. Odpowiedz Link
szyszkasosny Re: Bez Aneksika będzie nudno! 16.04.08, 18:48 No ale pozostaje nam zabawa, pod jakim nickiem znowu się pojawi... Odpowiedz Link
sauber1 Re: Bez Aneksika będzie nudno! 16.04.08, 18:59 szyszkasosny napisała: > No ale pozostaje nam zabawa, pod jakim nickiem znowu się pojawi... Tu chyba masz rację, wielu z nas pisze pod różnymi nickami, ale jak tak można? Chyba stanę przed lustrem zapytam ?))) Odpowiedz Link
andreas077 Re: Bez Aneksika będzie nudno! 16.04.08, 19:13 sauber1 napisał: > Chyba stanę przed lustrem zapytam ?))) Ale po co? )) Są takie dni. Co kogo spotkasz, to świr. Z tego wszystkiego zaczynasz się sam sobie przyglądać w lustrze. Odpowiedz Link
szyszkasosny Re: Bez Aneksika będzie nudno! 17.04.08, 16:42 Andreas - masz na myśli tych obecnych w necie, czy w realu? Tych obecnych fizycznie jakoś łatwiej wyłapać: wzrokiem, przeczuciem itp, tych wirtualnych trudniej. No ale to temat na oddzielną dyskusję... Odpowiedz Link
danielle45 Re: Bez Aneksika będzie nudno! 17.04.08, 18:55 Każdy wiek jest piękny. Mi co prawda jeszcze trochę brakuje do 50tki ale nie przeraża mnie to.Bardziej boję się samotności i samotnego zmagania się ze wszystkim co przyniesie los. Mam co prawda 2 już dorosłych synów ale nie chciałabym liczyć wyłącznie na ich pomoc, chociaż zapewne mogę na nich liczyć. Odpowiedz Link
sauber1 Re: Najlepiej być po 50tce! 18.04.08, 19:26 danielle45 napisała: > Każdy wiek jest piękny. Mi co prawda jeszcze trochę brakuje do > 50tki ale nieprzeraża mnie to. ... A ja jednak stanąłem przed tym lustrem i zadałem chyba wyjątkowo trudne pytanie temu "mądremu człekokształtnemu", on tez nie wie, czy żeby być po pięćdziesiątce to trzeba nieć 50 lat, jeden rok i jeden dzień skończony? Nie ukrywam ale gdzieś mi sie dokumenty zawieruszyły, a może zgubiłem )) Odpowiedz Link
sauber1 Re: Od saubera 18.04.08, 19:33 demeter2007 napisała: > Niedużo. Widać sami niefajni i sfrustrowani( Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł i "przemarszu wojska" )) Nie ma co się pieklić i poganiać, a jak przyjdzie dużo fajnych i niesfrustrowanych, to co wtedy ??? Odpowiedz Link
szyszkasosny Re: Od saubera 28.04.08, 21:09 "a jak przyjdzie dużo fajnych i > niesfrustrowanych, to co wtedy ??? " Wtedy można wykorzystać swoje talenty organizacyjne i zrobić fajny casting. Tylko, że odrzuceni poczują się sfrustrowani ) Odpowiedz Link
sauber1 Re: Od saubera 29.04.08, 07:53 szyszkasosny napisała: > Wtedy można wykorzystać swoje talenty organizacyjne i zrobić fajny >casting. Tylko, że odrzuceni poczują się sfrustrowani ) Co do pierwszego to się zgadzam, a nawet należy )) Ale dlaczego zaraz odrzucać, można postawić wszystkich w szeregu, każdy człowiek ma jakieś zalety, tylko sztuka to jest dostrzec Odpowiedz Link
szyszkasosny Re: Od saubera 29.04.08, 18:32 > Ale dlaczego zaraz odrzucać, można postawić wszystkich w szeregu, każdy człowiek ma jakieś zalety, tylko sztuka to jest dostrzec< Oczywiście masz rację- doświadczona życiowo osoba w każdym dostrzeże jakieś zalety. Tylko - co z tym szeregiem robić? Raczej nie lubimy być jednym/jedną z szeregu. Ustawianie w szeregi jest dobre w muzyce chóralnej. A tu trzeba śpiewać solo i w duecie > > Odpowiedz Link
hgrebla12 Re: Najlepiej być po 50tce! 28.04.08, 13:33 Masz rację. Ja też tak uważam. U mnie pojawiła się pustka, szkoda! Odpowiedz Link
zeta_56 Re: Najlepiej być po 50tce! 29.04.08, 13:11 witam dostrzegłam cudze zalety, moich nie zauważono i co? muszę żyć dalej pozdrawiam Odpowiedz Link
zwierciadlo.duszy Może i fajnie mieć pół wieku, ale ... 04.05.08, 22:05 Witam Was wszystkich. Półwieczne doświadczenie życiowe może i się przydaje, ale wolałabym mieć teraz 25 lat Samotność potrafi wykoń- czyć psychicznie. Nie ma z kim porozmawiać, pośmiać się, pójść do kina, na spacer. Nie ma komu pozrzędzić i upiec sernika Jak Wy sobie z tym radzicie? Wiem, że nie radzicie, bo tu jesteście. Ale jak oszukujecie sami siebie, że wszystko jest w porządku. Działka? Robienie swetrów? Blog? Psychoanalityk? Odpowiedz Link
sauber1 Re: Może i fajnie mieć pół wieku, ale ... 04.05.08, 22:27 zwierciadlo.duszy napisała: >... Ale jak oszukujecie sami siebie, że wszystko jest w porządku.... Czy jest sens oszukiwać samego siebie, a nie lepiej zaakceptować zmiany, to ciąg dalszy życia, a chcieć to człowiek powinien dużo... Odpowiedz Link
onlyvisa Re: jest tu jakiś fajny i niesfrustrowany? 08.05.08, 22:40 Z tą róźnicą ,że ten ktoś będzie dziadkiem a ty dziadem.... Odpowiedz Link
singiel_50 Re: Najlepiej być po 50tce! 11.05.08, 09:27 Dzieci odchowane, następne nie wchodzą w rachubę, kłopotów trochę, słońce świeci, zdrowie niezłe, odchudzać się nie potrzeba. Czego więcej chcieć? Fajna facetka by się przydała! Odpowiedz Link