Gość: e IP: *.xdsl.centertel.pl 23.01.11, 12:12 wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Przylaczyc-czesc-ziem-Polski-do-Ukrainy,wid,13062083,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus99 Re: tak wygląda pojednanie według Ukraińców 23.01.11, 21:42 a kiedy nacjonaliści ukraińscy mówili o pojednaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: tak wygląda pojednanie według Ukraińców 23.01.11, 21:46 Jak to?! Mykoła mówi non stop! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mykola Re: tak wygląda pojednanie według Ukraińców IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.01.11, 22:22 Widocznie inny poglad mają nacjonalisci ukraińscy od Mykoly, który akurat nie jest nacjonalistą ukraińskim ,lecz uważa że historię oraz prawde nalezy przedstwiać w sposób nie przeklamany,obiektywny oraz prawdziwy . Mykola też uważał i nadal uważa że jedyne wyjście z impasu to pojednanie poprzez wzajemne zrozumienie oraz przebaczenie nie zaś jątrzenie lub podsycanie do nienawiści. Poglady nacjonalistow ukraińskich nie odbiegaja od pogladow niemieckich nacjonalistow min. pani Steinbach z odniesieniem do bylych ziem po niemieckich w polsce tj . Prus wschodnich czy Śląska i, pogladow nacjonalistow wegierskich co do roszczeń z odniesieniem do Tatr i Zakopanego a nawet Sanoka ,pogladami nacjonalistow słowackich z odniesiniem takim samym jak Węgierskie co do Sanoka oraz Tatr i zakopanego( przeciez zajeli je we wrzesniu 1939 r i dokonali defilady w Zakopanem ) jak tez z pogladami nacjonalistow czeskich co do Śląska Cieszyńskiego , pogladami nacjonalistow bialoskich co do terenu hajnowskiego czy białostockiego .Pytanie ? Czy nalezy sie tym przejmować i demonizować . Uważam że nie bo takie postawy należy poprostu ignorować tak jak zignorowano Pania Steinbach w Niemczech zaś Pania Borys na Bialorusi. Mozna przyylączyc Ukrainę do Unii Europejskiej i wówcza Polacy bedą mieli Ukrainęi Polskę po Morze Czarne a nawet dalej zaś Ukraińcy Polskę aż po Kraków i Zakopane . Tak jak to uczynili Niemcy z Polską wlaczjąc Polske do UE ( Niemcy byli adwokatem Polski w tej sprawie) później czas i pieniądz zrobi swoje nie zas wojny lub wzajemne wyrzynanie jak to miało miejsce w przeszlości . Teraz znacie juz pogląd Mykoły w tej sprawie i chyba poprzecie że należy przebaczać i prosić o przebaczenie aby w końcu sie pojednać i zatrzeć granice oraz nienawiść pomiedzy ludźmi tego samego kraju czyli Europy. Tak więc nie czyńcie na siłę Mykołę nacjonalistą ukraińskim czy tez demonem sprawy ukraińskiej w Polsce. Pogląd i rozsądek jaki prezenteuje z odniesieniem do problemu - mówi sam za siebie. Nie zaczepiajcie Ukraińcow ,Rosjan ,Niemcow, Litwinow,Żydow ,Białrusinow ,Rosjan ,Czechów, Słowakow to sami nie będziecie zaczepiani .Ostatnie dzialania jakich jesteśmy świadklami wskazują że Polacy sami prowokują sytuacje aby potem odwracać "kota ogonem "jak w przypadku Litwinow którzy oficjalnie stwierdzili że Polacy w kwestii narodowościowej zawsze kłamią . czy -tak jest - to już sprawa indywidualnej oceny bo dzis w TV ambasador bialorusi udowodnil że propaganda w Polsce fałszywie przedstawia obraz Bialorusi i sytuacji w tym kraju z czm zgodzila się pani dziennikarka oraz oponent tego ambasadora potwierdzając że polskie media są stronnicze i nie są w tej kwestii obiektywne. na tym forum tez pani Ika wypowiada się obiektywnmie ( pdobnie jak Mykola) i choc jest polką to wykrzykujecie pod jej adresem niemiłe epitety posądzając o falszowanie i przeklamywanie niewygodnej dla was prawdy. A ona mowi tylko prawdę poparta niepodważalnymi dowodami ( jak Mykoła czy Jobravo) . Pozdrawiam ! A teraz możecie sobie pisac-co chcecie i ile chcecie o wszystkich w/w nacjach co mają pretensje do Polski i Polaków. - O! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 tak wygląda pojednanie według Polaków 23.01.11, 22:37 HETMAN22-01-2011 21:57 Niedługo Polska Armia z poparciem NATO i Unii Europejskiej a ze wschdu Rosjanie wymarzą to zarzewie niebezpieczeństwa i prymitywnego nacjonalizmu! HETMAN22-01-2011 23:15 Interwencja Polskiej Armii będzie na 100 lecie bitwy w 1920. Zrobimy wam Wołyń! Racja stanu Polski wg mnie wymaga by wspierać stan jaki jest na Ukrainie (nigdy w celu wzmocnienia tego państwa). W za nic nie popierać w świecie przyłączenie tego państwa do UE czy NATO. www.zaxid.net/newscommentsua/84585/ Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: tak wygląda pojednanie według Ukraińców 24.01.11, 21:07 nie jestem pewien czy chciałbym "mieć" Ukrainę po morze Czarne.więcej-ja jestem pewien,ze nie chcę jej mieć wcale.nie chcę tej pieknej krainy ale kompletnie zapyziałej,zdewastowanej, brudnej,zabudowanej setkami pomników Bandery i Szuchewicza.butnej i nacjonalistycznej. niczego nie wybaczam i niczego nie zapominam.nie chcę mieć z ukraińskim nacjonalizmem-a ten przecież na terenach zachodniej Ukrainy jest powszechny, nic wspólnego żyjcie sobie w spokoju i Bóg z wami. ale bez mrzonek o wspólnocie w UE. i na koniec krótkie odniesienie do Litwy:oni mają jeden problem-są członkami UE ale jeszcze nie są w Europie czego ewidentnym dowodem jest fakt iż nie przestrzegaja międzynarodowych postanowień w sprawie ochrony mniejszoci narodowych. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e pojednanie IP: *.xdsl.centertel.pl 23.01.11, 23:28 zaxid.net/images/photo/ImageSrc_6085.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e młodzierzówka ukraińska czci swojego bohatera IP: *.xdsl.centertel.pl 23.01.11, 23:44 www.youtube.com/watch?v=K_UQ_memUPY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: młodzierzówka ukraińska czci swojego bohatera 23.01.11, 23:52 Dużo masz jeszcze tych materiałów z Ambasady FR? Pracujesz na materiałach ich serwisu prasowego? Ile płacą od godziny? I od kiedy to na Wołyniu mieszkało do 1943 "mirnoje russkoje nasielienije", bo o Polakach i Żydach słyszałem, ale o mniejszości rosysjkiej, mieszkającej na wsiach wołyńskich w latach 40-tych słyszę po raz pierwszy. I jakoś mnie to nie dziwi, że mówi o tym tuba propagandowa majora KGB Putina, chrobrego razwiedczyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: młodzierzówka ukraińska czci swojego bohatera IP: *.range109-157.btcentralplus.com 24.01.11, 00:21 Po tym co piszą tutaj Lechowski, fanka, Pysio, czy e, żadne przejawy debilizmu nie są mnie w stanie już zaskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: młodzierzówka ukraińska czci swojego bohatera IP: *.range109-157.btcentralplus.com 24.01.11, 00:25 PS. Zawsze mnie zastanawiało dlaczego "prawdziwy polscy patrioci" z takim wstrętem traktują ortografię. Może to żydzi ją wymyślili? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: młodzierzówka ukraińska czci swojego bohatera 24.01.11, 00:26 >Może to żydzi ją wymyślili? Hyba rzydzi, nieprawdarz?... Odpowiedz Link Zgłoś
matula-tutka Re: młodzierzówka ukraińska czci swojego bohatera 24.01.11, 08:47 Podniecanie się wypowiedzią jakiegoś ukraińskiego faszysty i na podstawie tego wyciąganie wniosków o antypolskich i krwiożerczych Ukraińcach jest tak samo wiarygodne jak wyciąganie wniosków o faszystowskich Polakach na podstawie wpisów na forum lechowskiego i e. I ci i ci to nieudaczne kanalijki potrafiące tylko krzyczeć. Należy potraktować takich osobników ciepłym moczem i zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: młodzierzówka ukraińska czci swojego bohatera IP: *.xdsl.centertel.pl 24.01.11, 12:01 Tu nie chodzi o podniecanie się Bandera tez był jednym ukraińskim faszystą ,wtedy też nikt nie reagował na jego krzyki jak to się skończyło wszyscy wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: młodzierzówka ukraińska czci swojego bohatera 24.01.11, 21:10 uważam,że należy dbać o odróżnianie ukraińskich nacjonalistów od Ukraińców.to chyba jednak 2 różne narody. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: młodzierzówka ukraińska czci swojego bohatera 24.01.11, 21:16 To nie są dwa narody, ale patologie w narodzie, "wrzody na ciele Ukrainy". Dokładnie tak, jak tutejsi europejczycy inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: młodzierzówka ukraińska czci swojego bohatera IP: *.przemysl.hypnet.pl 24.01.11, 08:50 Chorzy jesteście. Raz zgadzam się z Mykolą w kwestii przebaczenia i pojednania.Jednak twierdzi On , że to my do tego doprowadzamy.Z tym się nie zgadzam,właśnie my na to pozwalamy nie zabierając głosu przez chociażby rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: młodzierzówka ukraińska czci swojego bohatera IP: *.183.224.151.dsl.dynamic.eranet.pl 24.01.11, 10:22 I jak zawsze na tym forum wyszło że to Polacy są nacjonalistami (WTF) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mykola Re: młodzierzówka ukraińska czci swojego bohatera IP: *.przemysl.hypnet.pl 24.01.11, 11:32 Tutaj nie chodzi o to kto jest większym lub mniejszym nacjonalistą . zarowno Polacy jak też Ukraińcy mają swoja niepodważalna rację . Jednak należy przyjąć Stus QVO i uznac istniejacą sytuacje jak też istniejace granice ( są one polityczne nie zaś geograficzne) Nie jest ważne ile ludzi i z jakiej nacji mieszka na terenie danego państwa bo naogól nie ma państw jedno narodowościowych i jedno wyznaniowych . To że ktoś mowi po niemiecku to nie znaczy że jest Niemcem bo przeciez Austriacy i Szwajcarzy też mówią po niemiecku a nie są zaliczani do Niemcow ( Hitler był Austriakiem ,Piłsudski Litwinem , Stalin Gruzinem,Obama murzynem itd) Zamieszkuje sie na terytorium danego państwa jest się więc jego obywatelem i ma sie równe prawa -jak inni obywatele. Ale sianie propagandy rewizjonistycznej ma inny charakter i wykorzystuje sie to do innych celow co odrazu się uwidacznia.Jest rozpoznawalne i z tym rewizjonizmem należy walczyć . Rusini w Polsce nigdy nie mieli zapedów nacjonalistycznych lecz do pewnych dzialań obronnych zostali zmuszeni chocby z faktu złej polityki wladz II RP i PRL- u wobec Ukraińcow i wynaradawianie tych ludzi Łacznie z obozem koncentracyjnym w Bezrezie Kartuskiej specjalnie utworzonym dla niepokornych i walczacych o swoje równe obywatelskie prawa Ukraińcow doprowadzilo potem do tzw. sprawy wolyńskiej . Tutaj był bląd Polakow - i z tym kazdy sie zgadza nawet najbardzej zajadli i nienawistnie nastawieni do Ukraińców Polacy . Tak więc nie trzeba było zaczepiać tyych Ukraińcow lecz traktrować ich na rownych obywatelskich prawach wspomagając jednoczesnie w walce z Bolszewikami po to aby ten kraj był niezaleznym oraz wolnym ( dzis terytorim Polski wygladałoby inaczej i Polska sięgala by prawie pod Morze Czarne bo tak przewidywal traktat Pilsudskiego z Petrulą . Lecz Pilsudski zdradzil Ukraińcow a potem dodatkowo ekstermionowal - popelnil ogromny i nie wybaczalny bląd za ktory gorzko ogromną cenę zaplacila Polska i Polacy . Tak więc Litwin a nie Polak wydał Polakow na zatracenie i w ręce Bolszewikow z ktorymi niby wojowal a jednocześnie kolaboraował oraz wchodził w tajne i perfidne uklady( podobnie jak z Hitlerem) Co dzis należy czynić - tak jak od dawna piszę tj.Wybaczyć i Prosic o Wybaczenie oraz dążyć do pojednania po to aby wkońcu Europa byla jedną Europą -razem z Ukrainą ( choćby rozbitą na wschodnią pro rosyjska i zachodnią pro europejsko polską czyli galicyjską ) Polska bez Ukrainy chocby zachodniej tej galicyjskiej - to slaba i osaczona przez Niemca oraz Neo Bolszewika Polska .To tylko atrapa na mapie Europy przeznaczona do wynarodoweienia ,rozbicia terytorialnego , biedniejsza wschodnia i bogatsza -zachodnia pro niemiecka) a wkońcu do zatracenia obecnych ziem na rzecz Niemiec ( Śląk i PRUSY) oraz Rosji czyli kolejnego ostatecznego i nieodwracalnego rozbioru tego kraju. Młodzież emigruje i juz tutaj nie powraca wraz ze swoimi rodzinami ,starzy powymierają a na ich miejsce pojawią sie nowi emigranci i to kolorowi a lepiej by było aby byli to biali oraz blisko spokrewnieni z Polakami .To jest potencjal ktory raz jeszcze może uratowaćPolskę i Polakow taki sam jak ratowal ta Polskę przed zalewem muzulmańskim czyli Turkami ( a Turcy już są tuż tuz bo za Odrą i Łabą ) Tak tez uważam z odniesieniem do obecnej sytuacji spoleczno politycznej a nawet religijnej w Polsce.Pojednanie z Ukraińcami i ich integracja jest najwazniejszym i priorytetowynm celem polski nie zaś celowe judzenie i jątrzenie nacjonalistyczno rewizjonistycznych problemow -chocby z odniesieniem terytorialności ( przeciez o to chodzi tym trzecim aby podsycic dio tej nienawisci . A komu o to chodzi - to wszyscywiemy napewno nie prawdziwym patriotom ukraińskim ani prawdziwym i roztropnym patriotom polskim . Nie dawajmy wciągać się w niebezpieczą i celowo rezyserowaną grę przez neo bolszewickich i neo rewizjoinistycznych agentow z jednej i drugiej strony granicy jak ze wschodu tak i z zachodu ) To jest moje skromne zdanie - a komu sie nie podoba to zobaczymy po wpisach kto jest tym neobolszewickim agentem na tym przemyskim forum,zyczącym polsce zatracenia europejskiego oraz wynarodowienia z unicestwieniem wartości chrześcijańsko-kulturowych w tym kraju . Jak sie mylę to -poprawiać - lecz madrze i z rozsadnym rozumowaniem z odniesieniem do aktualnej sytuacji Pozdrawiam - dodatkowo pozdrawiam tez chlopców analityków z roznych Instytutw wschodnich i zachodnich aby długo nie meczyli się z tym tematem ! Wasz ulubiony Mykola ! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: młodzierzówka ukraińska czci swojego bohatera 24.01.11, 21:15 Ukraińcom nie muszę wybaczać niczego-nie ma ku temu podstaw,nic złego mi nie zrobili.nacjonalistom niczego nie wybaczam i nigdy nie wybaczę.niczego nie zapomniałem i niczego nie zapomnę. jeżeli chodzi o "zdradę" Piłsudskiego to zachęcam do lektury licznych książek z tego zakresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Konaj lachu IP: *.xdsl.centertel.pl 24.01.11, 11:54 www.rp.pl/artykul/160815,160981.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Konaj lachu IP: *.przemysl.hypnet.pl 24.01.11, 14:16 Mikola przed chwilą się z Tobą zgodziłem ale za ten ostatni wpis dałbym Ci w mordę.Jakie równowaga baranie.Jeżeli porównujesz sprawę Berezy i Piłsudskiego do Mordu Wołyńskiego czyt.mordu na kilkaset sposobów to jesteś hipokrytą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mykola Re: Konaj lachu IP: *.przemysl.hypnet.pl 24.01.11, 14:50 To więc drogi przyjacielu mat !- podpowiedz jakie widzisz wyjście z obecnej patowej sytuacji . Czy lepiej nadal wycinać sie w pień ? czy też lepiej jest spokojnie i bez emocji dogadać się i wspolnie pomysleć jak dalej egzystować razem lub obok siebie. Co do Berezy Kartuzkiej to podalem tylko przyklad bezmyslności rzadu polskiego pod przewodnictwem Pilsudskiego oraz negatywnej polityki wobec Ukraińcow ,ktora to polityka zaowocowala min. Wołyniem i odwetem za krzywdy jakie Ukraińcy doznawali od Polakow ( niszczone i wysadzane cerkwie,eksterminowanie wiosek ukraińskich ,pomniejszanie praw obywatelskich ,infiltracja i inwigilacja , bezzasadne aresztownia i stosowanie terroru wobc mniejszości narodowych w tym min. nie tylko Ukraińcow ale i Żydow itd ) Dziś chyba dojrzeliśmy do tego aby Przebaczać i prosić o przebaczenie oraz dązyć do pojednania bo na nie tylko Ruscy ale Turcy , czarni i żólci zaleją w sposób taki ze nie obejrzysz się a wokoło bedzie kolorowo jak w Berlinie, Paryzu czy Londynie nie mowiąc o Nowym Yorku .Tu juz -nie zaoponujesz bo chyba mam 100% rację . Byłem -widzialem ,wrócilem i jestem zszokowanym tym kolorowo czarno ,biało, żóltym światem . O ile dojdzie to do Polski -tak jak jest to w USA - to juz po nas ! Wniosek ku przestrodze ! A w Przemyslu na Kopcu zamiast kapliczki stanie meczet Turkom bliski !( być może Tatarzy jako jasnowidze przygotowali na to swoje święte miejsce ............?) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Konaj lachu 24.01.11, 21:20 1.czy możesz powiedzieć kiedy została stworzona Bereza,dlaczego i kto w niej przebywał? 2.czy znasz przeliczenie ile osób bestialski zamordowano za zniszczenie 1 cerkwi? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Konaj lachu 24.01.11, 14:52 mykola napisal; Nie zaczepiajcie Ukraińcow ,Rosjan ,Niemcow, Litwinow,Żydow ,Białrusinow ,Rosjan ,Czechów, Słowakow to sami nie będziecie zaczepiani .Ostatnie dzialania jakich jesteśmy świadklami wskazują że Polacy sami prowokują sytuacje aby potem odwracać "kota ogonem "jak w przypadku Litwinow którzy oficjalnie stwierdzili że Polacy w kwestii narodowościowej zawsze kłamią . POkaz mi chociaz jedna wypowiedz polskiego polityka podobnego do tego nacjonalisty ze Lwowa,ze Polska zostala okrojona o Lwow czy Wilno i dalej nie jestesmy w granicach jakie przysluguja Polsce.....a potem klam ze to my zaczepiamy bojko-lemkow,Bialorusinow,Ukraincow itd. Tylko nie cytuj mi jak tadzio durnowatych wypowiedzi z netu bo takich jak powyzej moge znalezc setki wsrod tych nacjonalistow ukrainskich czy niemieckich ktorzy wypisuja rewizjonistyczne bzdury na roznych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Konaj lachu IP: *.przemysl.hypnet.pl 24.01.11, 15:12 Nie trzeba daleko szukać bo tym politykiem jesteś-Ty ,panie lechowski ,stale podpowiadający i źle sie wypowiadający o Rusinach łemko bojkach austro egrach . A na tym forum dziś ktoś pokazal mapkę przedwojennego zamieszkiwania Rusinow na terenach Podkarpacia. Porównj jak bylo kiedyś -przed IIWojną światową a jak jest dzusiaj - i spójrz na ich spalone zrujonwane wioski ,cerkwie oraz cmentarze nie mowiąc o ziemi co stoi ugorm . A niedawno ktoś wspomnial na tym forum że na Ukrainie polska ziemia stoi ugorem ( czyli Polska = Ukrainie) Tu Przebaczać trzeba i jednać się trzeba , nie zaś wzajemnie opluwać lub szukać zaczepki czy odwetu - czyje co je i kto kogo kiedyś za coś tam zabil oraz okradl z tego czego okradziony nigdy nie mial ? Bo nie ważne czyje co je ale wazne co je moje ( tak myslal i mysli przecietny Polak czyli tak jak na wsi Chłop co zywemu nie przepusci -O!) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Konaj lachu 24.01.11, 21:21 różne durne sygnaturki czytałem ale takiej głupiej jak twoja to jeszcze nie.gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Konaj Klechu IP: *.aster.pl 24.01.11, 15:25 Dziękując za link należy wyrazić również uznanie i wdzięczność dla bohaterskich żołnierzy niemieckich ratujących z poświęceniem polską ludność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: Konaj Klechu IP: *.aster.pl 24.01.11, 15:27 Okupacja niemiecka miała jakieś tam swoje minusy, ale niech te minusy nie przesłonią wam plusów :) Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Konaj Klechu 24.01.11, 17:18 miki-mykola pisze; Nie trzeba daleko szukać bo tym politykiem jesteś-Ty ,panie lechowski ,stale podpowiadający i źle sie wypowiadający o Rusinach łemko bojkach austro egrach . A na tym forum dziś ktoś pokazal mapkę przedwojennego zamieszkiwania Rusinow na terenach Podkarpacia. Porównj jak bylo kiedyś -przed IIWojną światową a jak jest dzusiaj - i spójrz na ich spalone zrujonwane wioski ,cerkwie oraz cmentarze nie mowiąc o ziemi co stoi ugorm Juz Ci mykola tysiackroc pisalem ze nic nie mam do rusino-bojko-lemkow.Malo tego!.Mialem i mam wsrod nich przyjaciol.Pisze zle,fatalnie o upowskich zbrodniarzach ktorzy uwazali sie za Ukraincow a nie rusino-lemko-bojkow.Do tych bandytow z UPA kieruj tez pretensje o spalone wsie i opuszczone cmentarze i cerkwie. Oczywiscie na moje pytanie nie odpowiedziales,bo w Polsce nie ma chorych z nienawisci politykow ktorzy mowia o powrocie do Wilna czy Lwowa.Tacy sa niestety na Ukrainie,w Niemczech a o takich jak Ty mam do poczytania: wpolityce.pl/view/6432/Antypolonizm__Nie_ma_takiego_zwierzecia_____Nie_widzac_zadnej_do_nas_obiekcji__starannie_tropimy_wlasna_niechec_wobec_innych_.html Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Sygnaturka dla wszystkich mykołowatych:) 24.01.11, 20:50 "Na szczęście są jeszcze zwarci i gotowi Polacy politycznie poprawni. Ukształtowani przez poprawne politycznie media. Czujni na każdy sygnał, na każdy znak. Zawsze w porę zareagują i obśmieją wszystkie nasze narodowe wady, wydrwią i wyszydzą tych, którzy coś tam bredzą o narodowej dumie, o patriotyzmie." Nic dodać, nic ująć.... Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Sygnaturka dla wszystkich mykołowatych:) 26.01.11, 11:52 ...a ten ma w nosie wyroki ukrainskich sadow! www.zaxid.net/newspl/2011/1/21/162019/ Odpowiedz Link Zgłoś