gofa 24.03.02, 12:15 czy u was tez jest mnostwo sniegu? i czy nadal pada?... bo ja mam za oknem rasowa zime...:((( wcale mnie to nie cieszy.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wook Re: zima zima zima... 24.03.02, 14:34 u mnie nie ma śniegu jest 4 st. w plusie i czasami zza chmurek wygląda słoneczko, jest jednak zimny przejmujacy wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kóniu Re: zima zima zima... IP: 217.98.81.* 24.03.02, 14:38 u nas w jaśle trohępopadało i stopniało troche popadało i stopniało... Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 24.03.02, 17:52 a u mnie dalej zima :) popadalo, troszke stopnialo, i znowu napadalo... Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 24.03.02, 19:07 a u mnie dalej nic nie padało i dalej jest zimno i ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 24.03.02, 19:44 a u mnie znowu pada, i dalej zimno i ciemno... Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 24.03.02, 20:19 kurcze to tak samo jak u mnie tylo że nie pada :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 24.03.02, 20:23 straszna pogoda...jak jutro nadal bedzie tak brzydko to gotowa jestem popasc w hihi depresje zimowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rihard Re: zima zima zima... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 21:01 Jak to? Nie lubicie zimy (przepraszam wiosny). W końcu śnieg to tylko stałe H2O i nic więcej;) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 24.03.02, 21:08 ...oj...zeby to bylo stale H20 to byloby pol biedy... Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 24.03.02, 21:18 co wy w chemików się bawicie? śnieg to śnieg to taki biały puch, a woda to woda to taka przezroczysta ciecz (oczywiście jak nie jest zabarwiona) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 24.03.02, 21:21 no wlasnie...toto za oknem juz nie wyglada jak bialy puch...wiec co to jest...;) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 07.04.02, 12:46 a jak dzisiaj? u mnie zimowo...zimno i bialo...ma ktos moze przecieki na temat wiosny? gdzie jest? albo kiedy przyjdzie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 07.04.02, 17:24 tak na ucho Ci powiem że wiosna już przyszła, ale na razie się troszkę schowała. Ranek okazał się piękną zimą, ale teraz jest już w odwrocie, spodziewamy się że wiosna wyjdzie z ukrycia za niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 07.04.02, 20:04 wiem wiem...tez cos slyszalam...misie w tatrach z gawr wychodza co jest oznaka nadejscia wiosny...jeden juz podobno spaceruje dolina chocholowska... wiec...wiosna idzie!!!! hura! hura! hura! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 09.04.02, 18:19 Z tego "hura" wnioskuję że przeszłaś wojskowe przeszkolenie :))), aha i uważaj na miedwiedie, mieszkasz blisko gór :) A wiosna już jest i nawet śnieg tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 11.04.02, 08:01 te, takie wielkie czy pluszowe? (misie oczywiście) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 11.04.02, 18:35 jejku, jejku, one muszą być bardzo szczęśliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 11.04.02, 22:58 no pewnie...a jesce bardzo lubiem łosie :)))strasnie bardzo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 12.04.02, 15:15 a ja to lubiem takie małe tyci tyci :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 15.04.02, 21:29 a te małe tyci, tyci to są wsystkie małe zwiezątka, hi. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 15.04.02, 22:20 ahaaa...cyli duzy misio nie ale maly tak? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 16.04.02, 19:57 aha....cyli lubis syskie male zwiezacki...im mniejse tym fajniejse :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 16.04.02, 20:54 ano, wsyskie, małe futrzacki, takie fajowe małe tyci, tyci :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 18.04.02, 18:22 aha... i jesce plusacki tez, i gomby i ... no wies!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 19.04.02, 19:37 hihihi, a troske pogłówkuj! to takie latające hihi co nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 19.04.02, 23:03 takie co nieco? czy latajace co nieco? ??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 20.04.02, 10:11 latające co nieco :))), no gomby, no nie wies ... zapytaj się tzy latka on Ci odpowie hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 20.04.02, 18:32 kurce...mam pod reka tylko dwulatka...ktory malo gada...muse wykombinowac jakiegos malolata co by powiedzial mi co to je te niescesne gomby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 20.04.02, 19:13 hahaha, ale udała mi się zagadka, gdy wyczerpiesz wszystkie możliwości i dalej nie zgadniesz, nie pozostanie mi nic innego jak wyjaśnić to tajemnicze słowo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 20.04.02, 19:22 no ale daj mi szanse...postaram sie rozwiklac te tajemnicza zagadke po niedzieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 21.04.02, 10:53 ok, a jak rozwiążesz, to potem będzie poncik :))), ja ciem poncik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 25.04.02, 21:02 ... czy już nadszedł czas, aby zdradzić co znaczą te tajemnicze słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssaczek Re: zima zima zima... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.02, 21:38 Ja już przeszedłem przez ten wiek, ale w naszym słowniku tego nie znalazłem. Ale zagadka, co to jest "ciąka"(dla takiego, co dopiero zaczyna gadać)? Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 25.04.02, 23:23 Gość portalu: ssaczek napisał(a): > Ja już przeszedłem przez ten wiek, ale w naszym słowniku tego nie znalazłem. > Ale zagadka, co to jest "ciąka"(dla takiego, co dopiero zaczyna gadać)? hmmm....ciąka...moze to od 'chrząka' ??? Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 25.04.02, 23:20 wook napisał(a): > ... czy już nadszedł czas, aby zdradzić co znaczą te tajemnicze słowa? noooo...dawaj wook, bo nie znalazlam odpowiedniego materialu ;) albo byly za male albo za duze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 26.04.02, 08:09 hahaha, te słowa "wyprodukował" mój syn gdy miał trzy latka, i tak gomba to po prostu nasz popularny gołąb, a poncik to kompot. Oczywiście po pierwszych stosowaniach słowa poncik nikt nie mógł się zorientować o co chodzi:) ... a co to ciąka? hihihi może siąka! Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: zima zima zima... 26.04.02, 09:47 Lepiej niech ten temat już spada jak najniżej, ale póki co będzie na samym szczycie.. ;))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 26.04.02, 11:06 hihihihi...wlasnie dostalam fajowego @...wypowiedzi dzieci...swietne...hahaha...oto kilka: 'Wiewiorka zywi sie orzechami bardzo twardymi, bo gdyby nie jadla twardego pozywienia, to by jej zarosla paszcza .' 'Poznac, ze kon jest chory, po tym, ze traci swa naturalna wesolosc, i jest zamyslony .' 'Jaskolka jest zwierzeciem, tylko ze w powietrzu .' moim zdaniem - genialne...hihihi...jak chcecie jeszcze to dajcie znac :) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 26.04.02, 18:41 świetne, dawaj dalej ku uciesze gawiedzi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 26.04.02, 19:03 serio? prosze bardzo :) 'Porazonego pradem nalezy przede wszystkim wyciagnac z kontaktu .' 'Las ten byl tak brzydki, ze wcale nie mial drzew .' 'Najczesciej spotykanym ssakiem gorskim jest goral .' 'Szkielet utrzymuje nas na nogach. Gdyby nie bylo szkieletu, to mieso ciagle spadaloby na ziemie .' :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 27.04.02, 08:27 ... a może jeszcze: Węgiel kamienny jest to bardzo twardy węgiel. Orbita to jest taki człowiek, który mieszka w kosmosie. Pęd jest to galop konia przez pastwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 27.04.02, 08:45 no to ja dodam :) Czlowiek rozmnaza sie nie przez paczkowanie, tylko przyjemniej . U mrowki wyrozniamy nozki, brzuszki, rozki itd Wilki zaliczamy do zwierzat zebatych . :))) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: zima zima zima... 27.04.02, 13:51 :))))))) Nikt tak nie daje po zaworach jak dzieciarnia..... Mnie najbardziej smieszy jak małe dzieci używają słów, których znaczenia nie rozumieją, a mówią to z pełną powagą. Kolega z pracy mający córkę w wieku lat 5 prawie codziennie dostarcza mi sporą dawkę humoru opowiadając jakie strzały daje jego pociecha. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: zima zima zima... 27.04.02, 19:14 ...georghe! mógłbyś przytoczyć parę takich wiązek, dla rozśmieszenia gawiedzi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: zima zima zima... 28.04.02, 00:47 tak!tak!...plisss...:))) ja jutro...co ja mowie....potem - rano ;) dodam tez kilka :))) Odpowiedz Link Zgłoś