Dodaj do ulubionych

zima zima zima...

24.03.02, 12:15
czy u was tez jest mnostwo sniegu? i czy nadal pada?... bo ja mam za oknem
rasowa zime...:((( wcale mnie to nie cieszy....
Obserwuj wątek
    • wook Re: zima zima zima... 24.03.02, 14:34
      u mnie nie ma śniegu jest 4 st. w plusie i czasami zza chmurek wygląda
      słoneczko, jest jednak zimny przejmujacy wiatr.
      • Gość: kóniu Re: zima zima zima... IP: 217.98.81.* 24.03.02, 14:38
        u nas w jaśle trohępopadało i stopniało troche popadało i stopniało...
        • gofa Re: zima zima zima... 24.03.02, 17:52
          a u mnie dalej zima :) popadalo, troszke stopnialo, i znowu napadalo...
          • wook Re: zima zima zima... 24.03.02, 19:07
            a u mnie dalej nic nie padało i dalej jest zimno i ciemno.
            • gofa Re: zima zima zima... 24.03.02, 19:44
              a u mnie znowu pada, i dalej zimno i ciemno...
              • wook Re: zima zima zima... 24.03.02, 20:19
                kurcze to tak samo jak u mnie tylo że nie pada :)))
                • gofa Re: zima zima zima... 24.03.02, 20:23
                  straszna pogoda...jak jutro nadal bedzie tak brzydko to gotowa jestem popasc w
                  hihi depresje zimowa ;)
                  • Gość: rihard Re: zima zima zima... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 21:01
                    Jak to? Nie lubicie zimy (przepraszam wiosny). W końcu śnieg to tylko stałe H2O
                    i nic więcej;)
                    • gofa Re: zima zima zima... 24.03.02, 21:08
                      ...oj...zeby to bylo stale H20 to byloby pol biedy...
                      • wook Re: zima zima zima... 24.03.02, 21:18
                        co wy w chemików się bawicie? śnieg to śnieg to taki biały puch, a woda to woda
                        to taka przezroczysta ciecz (oczywiście jak nie jest zabarwiona)
                        • gofa Re: zima zima zima... 24.03.02, 21:21
                          no wlasnie...toto za oknem juz nie wyglada jak bialy puch...wiec co to
                          jest...;)
                          • gofa Re: zima zima zima... 07.04.02, 12:46
                            a jak dzisiaj? u mnie zimowo...zimno i bialo...ma ktos moze przecieki na temat
                            wiosny? gdzie jest? albo kiedy przyjdzie? ;)
                            • wook Re: zima zima zima... 07.04.02, 17:24
                              tak na ucho Ci powiem że wiosna już przyszła, ale na razie się troszkę
                              schowała.
                              Ranek okazał się piękną zimą, ale teraz jest już w odwrocie, spodziewamy się
                              że wiosna wyjdzie z ukrycia za niedługo.
                              • gofa Re: zima zima zima... 07.04.02, 20:04
                                wiem wiem...tez cos slyszalam...misie w tatrach z gawr wychodza co jest oznaka
                                nadejscia wiosny...jeden juz podobno spaceruje dolina chocholowska...
                                wiec...wiosna idzie!!!! hura! hura! hura!
                                • wook Re: zima zima zima... 09.04.02, 18:19
                                  Z tego "hura" wnioskuję że przeszłaś wojskowe przeszkolenie :))), aha i uważaj
                                  na miedwiedie, mieszkasz blisko gór :) A wiosna już jest i nawet śnieg tego
                                  nie zmieni.
                                  • gofa Re: zima zima zima... 10.04.02, 23:00
                                    eee tam...ja lubie misie ;)
                                    • wook Re: zima zima zima... 11.04.02, 08:01
                                      te, takie wielkie czy pluszowe? (misie oczywiście)
                                      • gofa Re: zima zima zima... 11.04.02, 09:56
                                        ... syskie misie lubiem ;)
                                        • wook Re: zima zima zima... 11.04.02, 18:35
                                          jejku, jejku, one muszą być bardzo szczęśliwe :)
                                          • gofa Re: zima zima zima... 11.04.02, 22:58
                                            no pewnie...a jesce bardzo lubiem łosie :)))strasnie bardzo ;)
                                            • wook Re: zima zima zima... 12.04.02, 15:15
                                              a ja to lubiem takie małe tyci tyci :)))
                                              • gofa Re: zima zima zima... 14.04.02, 21:38
                                                a co to jest małe tyci tyci ???
                                                • wook Re: zima zima zima... 15.04.02, 21:29
                                                  a te małe tyci, tyci to są wsystkie małe zwiezątka, hi.
                                                  • gofa Re: zima zima zima... 15.04.02, 22:20
                                                    ahaaa...cyli duzy misio nie ale maly tak? :)))
                                                  • wook Re: zima zima zima... 16.04.02, 19:08
                                                    tak, taki mały tyci, tyci :)))
                                                  • gofa Re: zima zima zima... 16.04.02, 19:57
                                                    aha....cyli lubis syskie male zwiezacki...im mniejse tym fajniejse :)))
                                                  • wook Re: zima zima zima... 16.04.02, 20:54
                                                    ano, wsyskie, małe futrzacki, takie fajowe małe tyci, tyci :)))
                                                  • gofa Re: zima zima zima... 16.04.02, 20:58
                                                    aha...no to jus wiem :)))
                                                  • wook Re: zima zima zima... 18.04.02, 18:22
                                                    aha... i jesce plusacki tez, i gomby i ... no wies!!!
                                                  • gofa Re: zima zima zima... 18.04.02, 19:03
                                                    ...gomby????? a co to je??? :)
                                                  • wook Re: zima zima zima... 19.04.02, 19:37
                                                    hihihi, a troske pogłówkuj! to takie latające hihi co nieco.
                                                  • gofa Re: zima zima zima... 19.04.02, 23:03
                                                    takie co nieco? czy latajace co nieco? ??? :)))
                                                  • wook Re: zima zima zima... 20.04.02, 10:11
                                                    latające co nieco :))), no gomby, no nie wies ... zapytaj się tzy latka on Ci
                                                    odpowie hihihi.
                                                  • gofa Re: zima zima zima... 20.04.02, 18:32
                                                    kurce...mam pod reka tylko dwulatka...ktory malo gada...muse wykombinowac
                                                    jakiegos malolata co by powiedzial mi co to je te niescesne gomby ;)
                                                  • wook Re: zima zima zima... 20.04.02, 19:13
                                                    hahaha, ale udała mi się zagadka, gdy wyczerpiesz wszystkie możliwości i dalej
                                                    nie zgadniesz, nie pozostanie mi nic innego jak wyjaśnić to tajemnicze
                                                    słowo :)))
                                                  • gofa Re: zima zima zima... 20.04.02, 19:22
                                                    no ale daj mi szanse...postaram sie rozwiklac te tajemnicza zagadke po
                                                    niedzieli :)
                                                  • wook Re: zima zima zima... 21.04.02, 10:53
                                                    ok, a jak rozwiążesz, to potem będzie poncik :))), ja ciem poncik!!!
                                                  • gofa Re: zima zima zima... 21.04.02, 11:01
                                                    o kurce...jestem w soku ;)))
                                                  • wook Re: zima zima zima... 25.04.02, 21:02
                                                    ... czy już nadszedł czas, aby zdradzić co znaczą te tajemnicze słowa?
                                                  • Gość: ssaczek Re: zima zima zima... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.02, 21:38
                                                    Ja już przeszedłem przez ten wiek, ale w naszym słowniku tego nie znalazłem.
                                                    Ale zagadka, co to jest "ciąka"(dla takiego, co dopiero zaczyna gadać)?
                                                  • gofa Re: zima zima zima... 25.04.02, 23:23
                                                    Gość portalu: ssaczek napisał(a):

> Ja już przeszedłem przez ten wiek, ale w naszym słowniku tego nie znalazłem.
                                                    > Ale zagadka, co to jest "ciąka"(dla takiego, co dopiero zaczyna gadać)?

hmmm....ciąka...moze to od 'chrząka' ???
                                                  • gofa Re: zima zima zima... 25.04.02, 23:20
                                                    wook napisał(a):

> ... czy już nadszedł czas, aby zdradzić co znaczą te tajemnicze słowa?

noooo...dawaj wook, bo nie znalazlam odpowiedniego materialu ;) albo byly za
                                                    male albo za duze ;)
                                                  • wook Re: zima zima zima... 26.04.02, 08:09
                                                    hahaha, te słowa "wyprodukował" mój syn gdy miał trzy latka, i tak gomba to po
                                                    prostu nasz popularny gołąb, a poncik to kompot. Oczywiście po pierwszych
                                                    stosowaniach słowa poncik nikt nie mógł się zorientować o co chodzi:)
                                                    ... a co to ciąka? hihihi może siąka!
    • georghe Re: zima zima zima... 26.04.02, 09:47
      Lepiej niech ten temat już spada jak najniżej, ale póki co będzie na samym
      szczycie..
      ;)))))))))))))))
      • gofa Re: zima zima zima... 26.04.02, 11:06
        hihihihi...wlasnie dostalam fajowego @...wypowiedzi
        dzieci...swietne...hahaha...oto kilka:

'Wiewiorka zywi sie orzechami bardzo twardymi, bo gdyby nie
        jadla twardego pozywienia, to by jej zarosla paszcza .'

'Poznac, ze kon jest chory, po tym, ze traci swa naturalna
        wesolosc, i jest zamyslony .'

'Jaskolka jest zwierzeciem, tylko ze w powietrzu .'

moim zdaniem - genialne...hihihi...jak chcecie jeszcze to dajcie znac :)
        • wook Re: zima zima zima... 26.04.02, 18:41
          świetne, dawaj dalej ku uciesze gawiedzi:)))
          • gofa Re: zima zima zima... 26.04.02, 19:03
            serio? prosze bardzo :)
            'Porazonego pradem nalezy przede wszystkim wyciagnac z kontaktu .'

'Las ten byl tak brzydki, ze wcale nie mial drzew .'

'Najczesciej spotykanym ssakiem gorskim jest goral .'

'Szkielet utrzymuje nas na nogach. Gdyby nie bylo szkieletu, to
            mieso ciagle spadaloby na ziemie .'

:)))

• wook Re: zima zima zima... 27.04.02, 08:27
              ... a może jeszcze:

Węgiel kamienny jest to bardzo twardy węgiel.

Orbita to jest taki człowiek, który mieszka w kosmosie.

Pęd jest to galop konia przez pastwisko.
              • gofa Re: zima zima zima... 27.04.02, 08:45
                no to ja dodam :)

Czlowiek rozmnaza sie nie przez paczkowanie, tylko przyjemniej .

U mrowki wyrozniamy nozki, brzuszki, rozki itd

Wilki zaliczamy do zwierzat zebatych .

:)))
                • georghe Re: zima zima zima... 27.04.02, 13:51
                  :)))))))
                  Nikt tak nie daje po zaworach jak dzieciarnia.....
                  Mnie najbardziej smieszy jak małe dzieci używają słów, których znaczenia nie
                  rozumieją, a mówią to z pełną powagą. Kolega z pracy mający córkę w wieku lat 5
                  prawie codziennie dostarcza mi sporą dawkę humoru opowiadając jakie strzały
                  daje jego pociecha.
                  :))
                  • wook Re: zima zima zima... 27.04.02, 19:14
                    ...georghe! mógłbyś przytoczyć parę takich wiązek, dla rozśmieszenia
                    gawiedzi :)))
                    • gofa Re: zima zima zima... 28.04.02, 00:47
                      tak!tak!...plisss...:))) ja jutro...co ja mowie....potem - rano ;) dodam tez
                      kilka :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka