Dodaj do ulubionych

Utrata przytomności

26.04.14, 18:06
Serdecznie proszę o interpretacje zapisu EEg wykonanego w dzień po utracie przytomności (pacjent poczuł w nocy narastające mdłości i upadł stracił przytomność na chwile, nie oddal moczu, nie miał drgawek) u 27 letniego mężczyzny , który od dłuższego czasu uskarża się na ból w okolicach skroni Zapis ze zmianami w okolicach skroniowych, ze znaczną przewagą prawostronną pod postacią grup fal ostrych i pojedynczych fal wolnych delta, na tle asymetrycznej czynności podstawowej.
Obserwuj wątek
    • limah Re: Utrata przytomności 26.04.14, 20:21
      Wszyscy na foru to pacjenci (ja również) i nikt się na tym nie zna bo każdy przypadek jest inny. Proponowałbym powtórzyć badanie w dobrym ośrodku diagnostycznym bo dla mnie to wygląda na coś poważnego- padaczka- zaznaczam nie jestem lekażem
      • lastreal Re: Utrata przytomności 27.04.14, 15:22
        " zaznaczam nie jestem lekażem"- całe szczęście, bo z takim lekarzem wolę nie mieć do czynienia.
        • limah Re: Utrata przytomności 27.04.14, 18:33
          Na szczęście nikt nie chcę być Twoim lekarzem,
    • lastreal Re: Utrata przytomności 27.04.14, 15:29
      policjant39 nie otrzymasz raczej gotowej odpowiedzi na to, co dolega twojemu znajomemu -można w nieskończoność stawiać diagnozy na tym forum. Lepiej skonsultować się z kilkoma specjalistami aby wykluczyć lub potwierdzić diagnozę poprzedniego lekarza.
    • hubertus33 Re: Utrata przytomności 27.04.14, 18:50
      Powiem tak po ataku u mnie występuje ból w okolicach skroni, omdlenia, utrata świadomości np otumanienie ale nie tylko, badanie eeg nie świadczy od razu o epi, najlepiej poradzić się lekarza specjalisty dobrze by było gdyby był to neurolog z dużym doświadczeniem jeżeli chodzi o padaczkę
    • policjant39 Re: Utrata przytomności 27.04.14, 19:00
      policjant39 napisał(a):

> Serdecznie proszę o interpretacje zapisu EEg wykonanego w dzień po utracie przy
      > tomności (pacjent poczuł w nocy narastające mdłości i upadł stracił przytomność
      > na chwile, nie oddal moczu, nie miał drgawek) u 27 letniego mężczyzny , który
      > od dłuższego czasu uskarża się na ból w okolicach skroni Zapis ze zmianami w ok
      > olicach skroniowych, ze znaczną przewagą prawostronną pod postacią grup fal ost
      > rych i pojedynczych fal wolnych delta, na tle asymetrycznej czynności podstawow
      > ej.
      MOJE GADU DLA TYCH KTORZY MOGĄ POROZMAWIAC 50532941
      • haptenologist Re: Utrata przytomności 29.06.14, 17:24
        Przyczyną bóli w okolicach skroni, utraty przytomności oraz 160 rozmaitych chorób może być uczulenie na hapteny, które są w powietrzu używanym do oddychania. Jeśli tak jest rzeczywiście, to możesz w bardzo prosty sposób, bez lekarstw unikać chorób.

W google szukaj: "choroby haptenowe".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka