izabelski 13.09.06, 16:37 bo ja od stycznia - z wielka przyjemnoscia i dobrymi rezultatami glownie w samopoczuciu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marjanna1 Re: a kto z Was yoge cwiczy 13.09.06, 16:50 I to dlatego cie na forum nie bylo?))))) Ja zaczynam Pilates. Ale powiedz cos wiecej o tej Yodze. Odpowiedz Link
asica74 Re: a kto z Was yoge cwiczy 13.09.06, 18:08 MArjanna, a jak ci Pilates wchodzi? Bo mi nijak nie chcialo... Moze dlatego, ze pani nie lubilam?? Za mna chodzi kickboxing jakis. Znaczy mam ochote komus przylozyc Odpowiedz Link
monhann2 Re: a kto z Was yoge cwiczy 13.09.06, 18:19 Za mna ten pomysl chodzi od dawna (jak i nauka salsy, nawet zaczelam namawiac core, chyba potrzebuje mocnego kopniaka, to sie w koncu zapisze? Odpowiedz Link
gherarddottir Re: a kto z Was yoge cwiczy 13.09.06, 19:02 monhann2 napisała: > Za mna ten pomysl chodzi od dawna (jak i nauka salsy, nawet zaczelam > namawiac core, chyba potrzebuje mocnego kopniaka, to sie w koncu zapisze? ---------------------ha ha ha mam dokladnie to samo i z yoga i z salsa!!!!!))) Odpowiedz Link
syswia Re: a kto z Was yoge cwiczy 13.09.06, 19:00 Moja tesciowa jest swietna. Namowilismy ja i od wrzesnia chodzi na zajecia dla instruktorow - za rok bedzie miala oficjalne papiery. Jest niesamowicie gietka. Pare razy bylam z nia na zajeciach... i mysle, ze jednego pieknego dnia zaczne chodzic regularnie Odpowiedz Link
izabelski Re: a kto z Was yoge cwiczy 13.09.06, 22:20 z mojego krotkiego doswiadczenia jak uczen jest gotowy to i nauczyciel sie znajdzie wiec jesli wam cos przeszkadza w chodzeniu na joge - to pewnie jeszcze nie czas radze sprobowac kilku roznych nauczycieli i pojsc na zajecia dla poczatkujacych ja mialam niesamowite szczescie, bo za pierwszym razem trafilam na nauczyciela, ktory mie pasuje i caly czas chodze na jego zajecia pilates mnie troche odstrasza - wlasciwie po kilkutygodniowym kursie mozna zostac instruktorem natomiast nauczycliele yogi maja swoje stowarzyszenia i mozna sie od nich dowiedziec dokladnie, ktory rodzaj jogi ucza sa rozne style, z reguly ci, ktorzy mowia,ze ucza Hatha yoga maja wg. mnie dobre podejscie do poczatkujacych studentow (moj nauczyciel nalezy do British Wheel of Yoga), Iyengar yoga jest trudniejsza a asthanga yoga najczesciej tylko dla zaawansowanych uczniow co mi sie podoba w jodze, to oprocz tego, ze pomaga mi rozladowac stres juz po 4-5 miesiacach cwiczen (1 w tygodniu po poltorej godziny) czula, ze moje miesnie podtrzymujace kregoslup troche sie wzmocnily udalo mi sie rowniez zorrganizowac lekcje jogi w czasie lunchu w pracy (zajecia sa w sali w pobliskiej wsi - 5 min samochodem) staram sie chodzic na lekcje 2 razy w tygodniu i jestem szczesliwa, ze nareszcie znalazlam cwiczenia, na ktore biegne z wielka radoscia nie mam za bardzo czasu studiowac jogi od podstaw, ale pomalutku podczytuje sobie troche w wolnych chwilach Odpowiedz Link
tamsin Re: a kto z Was yoge cwiczy 14.09.06, 02:43 ja cwiczylam hata yoge, nawet lubilam, choc spocona zawsze wychodzilam z sali, jakby ktos kubel wody na glowe mi wylal.. niestety w zimie balam sie zlapac zapalenie pluc i przerwalam, a wrocic bylo ciezko. Odpowiedz Link
izabelski Re: a kto z Was yoge cwiczy 14.09.06, 02:45 a masz moze Raja joge w poblizu? jest to raczej medytacja niz cwiczenia Odpowiedz Link
tamsin Re: a kto z Was yoge cwiczy 14.09.06, 02:49 chyba najbardziej jest ta hata joga popularna, mysle ze dlatego ze mozna przy niej tez i schudnac. Odpowiedz Link
alex113 Re: a kto z Was yoge cwiczy 14.09.06, 04:36 Tak juz 2 lata cwiczen za mna. Najpierw bylo 2 razy w tygodniu, od stycznia 3 razy w tygodniu. Nareszcie znalazlam swoj "sport". Nie tylko ze mnie kregoslup nie boli to jeszcze wyleczylam kilka innych tematow np lek wysokosci i juz moge wejsc po drabinie powyzej 2 szczebli i na dach wlasnego domu Polecam i pozdrawiam Alexis Odpowiedz Link
marjanna1 Re: a kto z Was yoge cwiczy 14.09.06, 17:18 Asico, Pilates mi wychodzi dobrze, ale to zasluga 11 lat baletu. Ja nie cwicze go w klubie tylko w domu z dvd znawcy Pilatesu - Lynne Robinson. Odpowiedz Link
izabelski Re: a kto z Was yoge cwiczy 14.09.06, 17:47 no to jestes niezle rozciagnieta 11 lat - pewnie i do szkoly baletowej chodzilas ... Odpowiedz Link
gherarddottir Re: a kto z Was yoge cwiczy 14.09.06, 17:56 Ja tez mam to dvd z Pillatesem i staram sie cwiczyc, ale roznie mi to wychodzi Odpowiedz Link
mon101 Re: a kto z Was yoge cwiczy 14.09.06, 20:34 Pilates jakos mi nie pasowal, wole "power yoga" Odpowiedz Link
kendo Re: ciwcze hata yoge, 15.09.06, 19:27 ja tez mam zamiar odnowic cwiczenia na kursie,zaczna sie w pazdzierniku, bylam w dwuch etapach,czasami w domu "przejade" program, bo jak raz cialo zasmakowalo tego kunsztu,domaga sie o powtorki, swietnie sie poczulam psychicznie ,jak i rowniez fizycznie. polecam goraco Odpowiedz Link
marjanna1 Re: a kto z Was yoge cwiczy 15.09.06, 20:15 izabelski napisała: > no to jestes niezle rozciagnieta > 11 lat - pewnie i do szkoly baletowej chodzilas ... Nie chodzilam. Cwiczylam prywatnie. Moja mama miala jakies dziene pojecie,ze szkola baletowa to ble, ale prywatnie to ok. Wiec do baltowkimi nie pozwolila. Ale dzieki temu zalapalam sie na kilka innych rodzajow tanca i teraz nie jestem taka sztywna))) Odpowiedz Link