Dodaj do ulubionych

Edukacja Domowa

02.11.13, 16:41
Witam, od czerwca edukuję moją pięcioletnią córeczkę w domu (to była najlepsza dla nas decyzja, po ośmiu tygodniach spędzonych przez nią w angielskiej podstawówce). Poszukuję mam, które edukują dzieci w domu - w celu wymiany doświadczeń, wskazówek, a także (miejmy nadzieję) zorganizowania edukacyjno-towarzyskich spotkań smile Uczęszczamy na spotkania grup ED dwa razy w tygodniu, atmosfera jest wspaniała i poznałyśmy mnóstwo super znajomych, jestem jednak zainteresowana, czy są w naszej okolicy polskie rodziny, które wybrały homeschooling. Mieszkamy w Devon smile
Obserwuj wątek
    • taka.baba Re: Edukacja Domowa 22.11.13, 13:29
      Witaj mozesz napisac dlaczego podjelas taka decyzje? I na ile ten system nauki jest lepszy czy korzystniejszy dla dziecka niz edukacja szkolna? I chociaz tak ogolnie jak to wyglada w praktyce?
    • ireneusz50a Re: Edukacja Domowa 26.11.13, 15:10
      to jest przerażające ze głupie matki edukują swoje dzieci a najważniejsza jest atmosfera. Mam nadzieje ze to jest nie zgodne z prawem bo dziecko nie jest własnością mamusi która che się odrestaurować intelektualnie. .
      • taka.baba Re: Edukacja Domowa 26.11.13, 17:06
        ireneusz50a ja bym mimo wszystko poczekala az autorka odpisze, moze zechce wyjasnic dlaczego zdecydowala sie na taki sytem nauki ... sama jestem ciekawa odpowiedzi
        • ireneusz50a Re: Edukacja Domowa 27.11.13, 11:22
          to jest związane z negacja wszystkiego co brytyjskie, to taki polski patriotyzm, przyjadę na rok czy dwa, zrobię majątek i wracam. a te angole to takie głupie i leniwe i w szkołach źle uczą, tylko ze nauka brytyjska jest na światowym poziomie a nauka w polsce tak jak wszystko w tym kraju.
      • kobiecapolonia Re: Edukacja Domowa 26.11.13, 20:16
        ireneusz50a napisał:
        > to jest przerażające ze głupie matki edukują swoje dzieci..

Netykieta mowi: Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.

Prosze zachowac dobre maniery na kobiecym forum.
        • ireneusz50a Re: Edukacja Domowa 27.11.13, 11:26
          to nie żadne obrażanie, to wyjaśnienie stanu faktycznego. dziecku nie wystarczy nauka pisania czy liczenia ale musi rozwijać się z rówieśnikami, jakie wartości niesie nauka w domu - tylko wyobcowanie.
          • kobiecapolonia Re: Edukacja Domowa 27.11.13, 13:08
            ireneusz50a napisał:

> to nie żadne obrażanie, to wyjaśnienie stanu faktycznego.

Bzdura.

Prosze nie obrazac autorki wątku.
            To jest drugie ostrzezenie.
            Posty lamiace netykiete beda usuwane.
    • marysiakk1 Re: Edukacja Domowa 09.06.15, 18:44
      Wiele ciekawych pozycji przydatnych w nauce możesz dostać tutaj www.rewolucja.co.uk/ Ceny są bardzo atrakcyjne. Na pewno znajdziesz też coś dla siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka