asica74 10.03.14, 15:38 odeszla wczoraj po ciezkiej chorobie. Pokoj jej duszy, a nam bol po stracie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.sthm Re: Thorgalla (') ... 10.03.14, 15:52 To strasznie smutne. Odpoczywaj w spokoju Thorgallko kochana. Odpowiedz Link
tamsin Re: Thorgalla (') ... 10.03.14, 23:24 Okropna wiadomosc, Thorgallo odpoczywaj w pokoju (*) Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Thorgalla (') ... 11.03.14, 07:42 2 razy spotkalem Thorgalla. Zawsze bylo milo,uprzejmie Niech odpoczywa pokoju [*] Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Thorgalla (') ... 20.03.14, 00:38 O mój Boże... Nie wiedziałam, że jest chora... Spokój jej duszy... Odpowiedz Link
kan_z_oz Re: Thorgalla (') ... 20.03.14, 13:41 A to ja wypije za zdrowie w tym ukladzie, za zejscie. Nie znosze zadnych zejsc, ale ze sie wokol mnie obficie kreca to nalezy sie do takowych ustosunkowac. Kazdy ma swoj czas zejscia i ja bardzo chcialabym widziec dlaczego tak wczesnie, dlaczego tak nagle, dlaczego glupio, lub nieoczekiwanie. Na te pytania 'dlaczego' oczywiscie nie ma zadnej odpowiedzi, bo i od kogo? Tak wiec nie godzac sie z porzadkiem rzeczy takowym lub godzac sie, ale w sumie jakie inne wyjscie? mialoby byc? Jedynym rozsadnym rozwiazaniem wydaje sie jakis toast. Niesamowicie jest mi smutno gdy ktos odchodzi i dlatego cenie sobie ponad wszystko tych wszystkich innych jeszcze piszacych, bo zycie jest kruche. 'And fuck it' nie mam zamiaru plakac...hahhha (stad sie nie nadaje na stypy). Kan Odpowiedz Link
greentea2 Re: Thorgalla (') ... 23.03.14, 17:45 ale okropna wiadomosc. za wczesnie, niech odpoczywa po cierpieniu (') Odpowiedz Link
anna1221 Re: Thorgalla (') ... 08.05.14, 22:42 W imieniu najbliższej Rodziny Thorgalli - Anety, za kondolencje, wsparcie oraz słowa pocieszenia – serdeczne podziękuję. Nie wiedziałam, ze miała tylu wspaniałych przyjaciół, znajomych. Jutro mijają ….2 miesiące kiedy odeszła na zawsze, połączyła się ze swoją Mamą, ukochanym Dziadkiem i Babcią, a zostawiła ból, wielki ból… W ubiegłym roku planowała wiosną przyjechać do Polski wraz ze swoją córeczką. Wyobrażałam już sobie jak ponownie będzie wyglądać moje mieszkanie – jak po wielkim trzęsieniu ziemi – ale to nic bo radość ogromna. przyszła wiosna i ……. Tak jak kiedys, tak i dziś sprawdzam pocztę mailową i konto na FB z nadzieją, ze napisze kilka słów o swojej córeczce, mężu o tym jak minęła noc, co gotowała na obiad, o swoim samopoczuciu …. a jest …głucha, bolesna cisza ….. Ostatni sms jaki otrzymałam od Niej brzmiał: „jeszcze żyję, on powrócił, załamałam się”. Później rozmowa telefoniczna pełna nadziei, pocieszenia, później na łóżku szpitalnym trzymanie za rękę, skrzywiony uśmiech na Jej twarzy, aż w końcu straszna wiadomość …… Wydawało mi się, ze wszystko w życiu rozumiem, ale jednak nie - nie rozumiem dlaczego moje oczy ciągle są mokre, a w sercu wielka rana.... Odpowiedz Link
anna1221 Re: Thorgalla (') ... 08.05.14, 22:43 fotoforum.gazeta.pl/photo/0/fa/fa/asqe/5btasetdZFznAqymCB.jpg Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Thorgalla (') ... 09.05.14, 09:12 Toz juz nigdy nie bedzie nie tak jak bylo. Ja wlasnie zupelnie nie nie umiem ogladac Eurovision Song Contest - co roku zesmy tu z Aneta ustalaly kto ma wygrac, obplotkowaly co sie dalo, cieszyly wygranymi.... a tu teraz u niej tam, miliony widzow ....a jej jednej brak i to juz nie jest w porzadku. Okropnie mi smutno. Dzieki Aniu za odezwanie sie. Ja twoja siostre spotkalam osobiscie tylko raz w Warszawie na Zlocie Kobiecej Polonii, ale tu mialysmy wiele wspolnych fajnych lat. Odpowiedz Link
asica74 Re: Thorgalla (') ... 09.05.14, 10:52 Asiu, dokladnie o tym samym myslalam wczoraj ogladajac eurowizje - ze gdzies w tym wszytskim brakuje Anety. Aniu, wciaz mysle o tobie, malej, mezu... Odpowiedz Link
anna1221 Re: Thorgalla (') ... 09.05.14, 11:43 to prawda - nigdy juz ....... Wcześniej nie byłam w stanie cokolwiek napisać, choc teraz też nie jest łatwo. Przepraszam, nie napisałam - Aneta to moja siostrzenica. Traktowałam Ją jak córkę. Nawet jak była mała, bo wyjeżdzałyśmy razem do rodziny, na wczasy. Po śmierci mojej siostry, mój dom był Jej domem. Nawet w szpitalu, gdy powiedziałam pielęgniarkom, ze to moje trzecie dziecko, a jedyna córka - to biedulka nie mogła mówić, ale kiwnęła głową, ze tak jest. Czuła, ze jestem przy niej .... W ubiegłym roku w sierpniu byłam u nich. Razem bylismy na wczasach - było super. Jozefinka - wspaniała dziewczynka. Zostały tylko wspomnienia i zdjęcia. Rozmawiałyśmy o wszystkim, o śmierci, o życiu.... To Ona miała mnie pochować, a nie ja Ją ...... Nie wiem czy kiedykolwiek pogodzę się z Jej śmiercią. Jestescie wspaniali .... Jak ktos chciałby zdjęcia Anetki - prosze pisać. Mam zdjęcie gdzie jest pochowana /grób rodzinny/ ale nie wiem czy tutaj mogę wstawić . Pozdrawiam Odpowiedz Link
jan.kran Re: Thorgalla (') ... 09.05.14, 12:25 Anna, ja się nie wpisałam ani wątku na Kobiecej Polonii ani tu choć Thorgala to był Ktoś dla mnie . Przez dziesięć lat pisania na forum GW , miałam okazję poznać wiele osob , w tym Thorgallę. Z Jej odejściem może się pogodzisz z czasem , może nie... nie wiem . Ja placzę w miarę regularnie za moja Ukochaną Joanną która odeszla blisko pięć lat temu zastrzelona przez swojego męża. I staram się pamiętać najlepsze chwile z Nią choć na codzień mi Jej brakuje , telefonów o określonej godzinie na Florydę i takich małych codzeinnych rzeczy... Trzymaj się... macie Josefinkę ... to ważne... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Thorgalla (') ... 13.05.14, 10:50 Aniu przyjmij moje wyrazy wspolczucia. Zdjecia mozesz tu umiescic ale jesli nie chcesz publicznie, to wyslij na nasze mejle gazetowe. Sciskam cie goraco. Odpowiedz Link
anna1221 Re: Thorgalla (') ... 13.05.14, 17:04 jan.kran ...pogodzić się .... będzie ciężko. tyle lat - to straszne co przeżywasz asia.sthm dziękuję kochana w kaplicy: / z moim kochanym skarbem/ jest w grobowcu rodzinny - szkoda, ze tak daleko ...: Anety mieszkanko ... nie chcę się narzucać, ale jak ktos chce to mogę wysłać i inne na pocztę. Komus obiecałam zdjęcia na FB, ale już nie wiem komu, ale chętnie wyślę. Byłabym i ja wdzięczna za zdjęcia z tego zlotu. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Thorgalla (') ... 13.05.14, 18:01 Dziekuje Aniu. Spedzilam tu teraz chwile zadumy. Masz wiecej, to ja poprosze na gazetowe asia.sthm@gazeta.pl Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Thorgalla (') ... 14.05.14, 13:37 Aniu dzieki za maila. Odpowiedzialam ci, ale wraca mi: Delivery to the following recipient failed permanently:... i twoj adres na k Piorun wie dlaczego Wiec tu ci dziekuje. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Thorgalla (') ... 13.05.14, 08:19 co do zlotu to racja bylo milo ktos ma zdjecia z tego pobytu,spotkania,prosze o wyslanie na moja poczte Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Thorgalla (') ... 13.05.14, 10:42 Sylwek, one sa w naszym zapomnianym spiewniku, a ja sie tam juz nie umiem dostac. Asiu Jarzabku, pomozesz? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Thorgalla (') ... 13.05.14, 15:40 o to to dzieki, to ja potrzymam kciuki && i §§ Odpowiedz Link
rudzikowa Re: Thorgalla (') ... 19.06.14, 23:37 tak dawno mnie tu nie było i teraz tak jakoś weszłam i przeczytałam i boże mój ty Thorgalla, odpoczywaj tam w górze na chmurce... Odpowiedz Link