Dodaj do ulubionych

obozy językowe opinie

20.02.19, 13:13
Zastanawiam się nad obozem językowym, czy jesteście w stanie jakiś konkretny polecić? Mam kilka na oku, jednak cenowo najbardziej odpowiada mi speak up, czy możecie się wypowiedzieć w temacie? Potrzebuje szybko i skutecznie douczyć się języka angielskiego smile
Obserwuj wątek
    • katarzynakinicka Re: obozy językowe opinie 25.02.19, 10:39
      Polecam speak up camps, w zeszłym roku wysłałam dwoje dzieci 8 i 12 lat, bardzo zadowolone (młodsze trochę tęskniło )ja również , zaraz po obozie wyjechaliśmy za granice już rodzinnie i widziałam jak te dwa tygodnie na obozie językowym zaowocowały samodzielnością i brakiem blokady językowej, dzieciaki same zamawiały jedzenie, bawiły się z dziećmi innych narodowości.Teraz podczas roku szkolnego syn bardzo poprawił angielski ale też kontynuuje w tej szkole która organizowała obozy kurs języka angielskiego.
    • grzegorzb11 Re: obozy językowe opinie 25.02.19, 17:54
      Ja słyszałem, że polecane są obozy speak up, podobno takie tygodniowe wyjazdy potrafią szybko przyswoić język u dzieciaka. Oczywiście to nie jest tak, że dziecko tylko się uczy na takim obozie, niee smile Zwiedza, ma różne wycieczki, rozmawia z nowo poznanymi koleżankami i kolegami smile
    • kamilajawron Re: obozy językowe opinie 26.02.19, 18:48
      To jak sama widzisz, obóz od speak up to chyba najlepsze rozwiązanie, tam już mniejsze i większe dzieci mogą uczęszczać. Oczywiście są grupy wiekowe, dzięki którym nauka płynie znacznie szybciej.
    • minionka123 Re: obozy językowe opinie 27.02.19, 11:25
      Też chciałam swoje dziecko wysłać na taki obóz, troszkę musi się podszkolić z języka jeżeli chce coś w życiu osiągnąć. Obozy speak up są tematyczne, trwają tydzień, więc dla dziecka taki wyjazd nie jest wymagający. Chwila relaksu dla rodzica (gdy dziecko jest na obozie) też się przyda! Warto , mówię wam.
      • tomasz4 Re: obozy językowe opinie 28.02.19, 10:09
        minionka123 napisał(a):

> Też chciałam swoje dziecko wysłać na taki obóz, troszkę musi się podszkolić z j
        > ęzyka jeżeli chce coś w życiu osiągnąć. Obozy speak up są tematyczne, trwają ty
        > dzień, więc dla dziecka taki wyjazd nie jest wymagający. Chwila relaksu dla rod
        > zica (gdy dziecko jest na obozie) też się przyda! Warto , mówię wam.

Zgadzam się, my też myśleliśmy o speak up w Lipcu, ale troszkę nam się plany pokiereszowały, teraz mamy coś innego na głowie, ale przypuszczam, że mój syn pojedzie najwyżej w sierpniu, a my udamy się w inne miejsce na wakacje. Dziecko przynajmniej pogodzi przyjemne z pożytecznym, jeżyk angielski jest w życiu bardzo potrzebny smile
    • marynarz1 Re: obozy językowe opinie 28.02.19, 11:56
      Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Wiem, że teraz wybór speak up będzie dobry, muszę jeszcze pomyśleć jaki konkretnie temat obozu wybrać, bo widziałam, że jest kilka tematów, od tych leśny po eco smile Czuje, że to będzie wspaniały wypad smile
    • agadaaa Re: obozy językowe opinie 13.12.20, 12:09
      Daj znać czy jesteś zadowolony z tego programu, który wybrałeś?
      Ja też szukam opinii odnośnie obozów językowych i wyjazdów, tutaj widziałem też fajne opinie forumnauka.pl/forum-jezyk-angielskie/kurs-angielskiego-angloville-cena-i-opinie/

Nie wiem czy warto wybrac się na taki obóz jak np jest się osobą początkującą w nauce angielskiego. Tak na logikę lepiej mieć już jakieś podstawy i wyjeżdżając szlifować język. Myślę, że każdy się ze mną zgodzi. Wyjechać na dwa tygodnie i uczyć się tego co można w domu przed słownikiem (na początku) mija się chyba z celem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka