Dodaj do ulubionych

Kara śmierci

11.02.10, 19:22
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Kara śmierci IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.10, 19:45
      takich to tylko na smierc skazac. nie bede takiego utrzymywal. w ogole
      nie chce wiezniow utrzymywac! niech sam na siebie zarobi. wiele rodzin
      zyje za niecale 2000tys miesiecznie a oni na lebka maja 2500... i to
      rowniez co miesiac... beznadzieja, szkoda gadac..
      • Gość: oj Re: Kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 20:29
        heh Nie za 2 000 miesięcznie tylko za 800 nawet (o;
        • Gość: do aaa Re: Kara śmierci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.03.10, 13:46
          nawet nie za 800 w ogóle za nic bez pracy i zasiłku...
      • onalive Re: Kara śmierci 12.02.10, 08:57
        Zdarza się, że niewinni odbywają karę ale jeśli na gorącym uczynku z bronią w
        ręku z premedytacją to bez sądu jestem za.
      • Gość: gr Re: Kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 21:01
        Ja jestem nie tylko za kara ale za zwielokrotnieniem kar za przestepstwa.
        Lekkie przestepstwa - obozy pracy i konfiskata calego majatku.
        Ciezkie typu gwalty i morderstwa - smierc.

Wiezienie tylko dla osob przy ktorych nie ma 100% dowodu i zachodzi choc
        odrobina przypuszczen, ze to mogl byc ktos inny.

Samoobrona bez ograniczen dla policji i cywilow.
        • Gość: fd Re: Kara śmierci IP: *.chello.pl 13.03.10, 14:34
          "Ciezkie typu gwalty i morderstwa - smierc"

Bzdura, nie porównujmy gwałtów z morderstwami bo to woda na młyn
          dla przeciwników kary śmierci
    • Gość: inka Re: Kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 21:23
      Zbyt to skomplikowany problem aby powiedzieć tak lub nie. Moim zdaniem powinny powstać ciężkie więzienia w których za ciężkie przestępstwa przeciw zdrowiu lub życiu więzniowie odbywali by kary BEZWZGLĘDNEGO dożywocia cięzko pracując na swoje utrzymanie i na zadośćuczynienie poszkodowanym. Więzienia takie powinny mieć spartańskie wyposażenie. Sądze że byłaby to większa kara ,zresztą wielu z nich zapewne samemu wolałoby skrócić swój marny żywot.
      • Gość: statystyk Re: Kara śmierci IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.10, 21:37
        90% ZA? Mniej więcej tyle samo mamy w naszym kraju miłosiernych
        katolików.
      • Gość: lekarzspecjalista Re: Kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 21:49
        Przecież to niehumanitarne!
        Chcesz by powtórzyły się mordy dokonane przez ludzi, którym już nic
        więcej nie grozi?
        A moźe liczysz, że straźnicy to będą sadyści?
        Nic bardziej mylnego, takie więzienia będą specjalnie nadzorowane,
        ze specjalnie wyszkolonym personelem, pod szczególną opieką wybitnie
        opłacanych dziennikarzy, adwokatów i ... lekarzy specjalistów
        (właśnie!) Wszyscy oni od podatnika i rodzin ofiar zażyczą sobie
        horrendalnych honorariów za dożywotni nadzór naad takimi
        zwyrodnialcami.
        Ten Twój pomysł graniczy z pogardą dla ofiar.
        • Gość: inka Re: Kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 23:11
          Punkt widzenia zależy od ...światopoglądu Twoje horyzonty są niestety nieco
          ograniczone więc stąd takie stanowisko. Miłej nocy mądralo :)
    • Gość: Autor Re: Kara śmierci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.02.10, 00:23
      A nie lepiej jakaś przymusowa praca w kopalni itp? Oczywiście w najcięższych
      warunkach?
      • Gość: Hejkum Kejkum Re: Kara śmierci IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.10, 09:56
        Gość portalu: Autor napisał(a):

> A nie lepiej jakaś przymusowa praca w kopalni itp? Oczywiście w
        > najcięższych warunkach?

Nie, ponieważ w razie śmiertelnego wypadku zostanie pochowany jak
        bohater.
    • Gość: AS Re: Kara śmierci IP: *.152.141.109.dsl.dynamic.eranet.pl 13.02.10, 19:36
      jak najbardziej TAAKKK !!!
    • Gość: kat Re: Kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 21:10
      Bezwzględnie kara śmierci.
      Jeśli najwyższa karą jest dożywocie to jak ukarać skazanego jeśli zabije
      współwięźnia lub strażnika ?
      • Gość: TAK Re: Kara śmierci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.10, 21:36
        TAK, jestem za karą. Żadna praca, bo społeczeństwo będzie utrzymywać
        zwyrodnialca, a jak tak przyglądając się dzisiejszej młodzieży i czasami nie
        tylko, to niszczenie naszego dobra prowokuje mnie by pałować ile wlezie...ławka
        na której siedzą trzymając byty na siedzeniu a du..pę na oparciu, kopanie
        lamp-po co mają świecić, wywalanie koszy na śmieci(w nocy przyjeżdża policja i
        stawia wyciągnięty na środek jezdni pojemnik na miejsce). Jadąc pociągiem
        rozmawialiśmy o demolkach, no i są ludzie z inicjatywą. W Kielcach z trzech
        wywalających śmieci, grupa kolegów złapała 1 ancymona przywiązała do śmietnika
        za pomocą łańcucha i tak sobie bidulek-wandalek posiedział do rana z wywieszką
        na szyi co zrobił.A rankiem ludzie mieli ubaw. Uważam, że jak społeczeństwo się
        nie ruszy nic się nie zmieni. W latach 80-tych wracając autobusem ze szkoły, na
        głośne śmiechy otrzymaliśmy tyle komentarzy, dziś to jest nie spotykane, żeby
        ktoś uciszył gó...arzy za wyjące komóry!
        • vectoress Re: Kara śmierci 13.02.10, 22:04
          KARA SMIERCI! jakie to okrutne powiedzą ci co bronią praw człowieka.badz ojcem
          lub matką które chowa swoje dziecko,kształci je,odejmuje sobie od ust aby miało
          co zjesc,daje na studia aby mogło sie wykształcić i miec lepiej niż my,dba o
          wychowanie,aby niczego mu nie brakło(bo to nasz skarb)nasze ukochane. I nagle
          nasz skarb morduje ktoś,kto chciał sie zabawic czyims Zyciem, zobaczyc jak
          umiera człowiek,bo on ma za nic ludzkie życie i zabiera ci SYNA lub CÓRKĘ.
          popatrz mu w oczy i powiedz że mu wybaczasz MORDERSTWO bo jestes obrońcą praw
          człowieka-tylko sie zastanów,jak to będzię twoje dziecko!!!
          • Gość: hej Re: Kara śmierci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.02.10, 22:47
            kto mówi o WYBACZANIU?
            ja uważam, że kara śmierci:
            1) nie wróci nikomu życia
            2) jest zbyt łagodną karą (wolałbym żeby mordercy mieli tak ciężką prace
            dożywotnią, że sami popełnialiby samobójstwo)
            3) jest niehumanitarna, dlaczego inni ludzie mają wykonywać kare śmierci? kto im
            nadaje takie prawo?

Jakby ktoś moje dziecko, czy inną bliską mi osobę skrzywdził w jakikolwiek
            sposób -zabiłbym. Godząc się tym samym na odbycie kary. Licząc na ułaskawienie
            po wielu latach.

to moje zdanie odnośnie kary śmierci

PS: nie jestem katolikiem
            pozdrawiam.
            • Gość: Kuracjuszka Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 22:13
              Podstawę dyskusji stanowi kwestia: czy lekarz ma prawo ingerować
              w powstawanie i losy ludzkiego embrionu, wykonując zapłodnienie
              in vitro, pobierając komórki macierzyste do celów badawczych
              i terapeutycznych?
              Co oni wymyślą? czy niszczenie embrionów będzie morderstwem?
              • Gość: dido Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.10, 23:47
                lekarzuspecjalisto vel kuracjuszko i tu niestety wymądrzalski jesteś do
                dupy!Lekarz ingeruje w powstawanie i losy ludzkiego embrionu przy in vitro?
                • blue.max Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, 13.03.10, 09:30
                  "To ja sobie myślę, to po co taki człowiek żyje? Po co taki człowiek żyje, jak
                  ten chwast? Wyrwałem chwasta.........."
                  • Gość: do wszytskich Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.03.10, 13:51
                    spokój... za 2 lata koniec wszystkich dosięgnie i to będzie największa
                    sprawiedliwość nie będzie czy biedny czy bogaty tego się nie da przekupić!!!
                    • Gość: & ! Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 14:11
                      Oby się twoje słowa w goowno obróciły, choć i ja podobnie myślę...
                      • Gość: dmowski Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.chello.pl 13.03.10, 14:30
                        Nie lubie radcoma bo mi czerwonym ścierwem zalatuje ale w kwestii
                        kary śmierci go popieram. Poprawnosc polityczna to kupa łajna a
                        Unia Europejska kolnymi posunięciami udowadnia że jest efemerydą na
                        biurokratycznych glinianych nogach.
                        • Gość: stabilny Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 14:49
                          Tak się składa, że z pod IP: *.chello.pl piszą najczęściej
                          intelektualnie sprawni inaczej.
                          Osobiście wolę zapach czerwonej komuny niż smród czarnego życia pod
                          przewodnictwem narkomanów, złodziei i bandytów z PO. Jestem
                          również przeciwko dyrdymałom unijnym ale też jestem za karą
                          śmierci, którą popiera PiS.
                          • Gość: chello Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.chello.pl 27.03.10, 12:46
                            "Tak się składa, że z pod IP: *.chello.pl piszą najczęściej
                            intelektualnie sprawni inaczej."

To zakrawa na kpinę. Takie socjotechniki nawet dzieci rozgryzą ...
                            • Gość: jestem za Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.03.10, 13:09
                              jestem za karą śmierci dla urzędasów i polityków za każdą kradzież i oszustwo
                              łącznie z kłamstwem przed wyborczym i nie wywiązanie się z obietnic programów
                              wyborczych ... myślę że wtedy przestali by wszyscy kłamać i obiecywać żeby tylko
                              się na stołek dostać...
                              • Gość: Kat Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.10, 21:56
                                A po co zabijać ? Lepiej po kawałeczku krajać ;-)
    • Gość: koń Radcom sradcom IP: *.chello.pl 13.03.10, 17:32
      Radcom widzę, że po raz kolejny wstawiasz na forum to samo zagadnienie i po?
      Zamiast tego wypowiedz się na temat patologii w szpitalu Szełemeja. A może strach ci nie pozwoli albo wcześniej wypisywałeś peany na temat tego Pana doktora. Takich mamy redaktorów, nic ich nie interesuje tylko wierna służba obecnie panującym. tutaj mam dla Ciebie kolejną informację, wszystkie umowy waszych pisemek z miastem zostaną wypowiedziane i będziecie musieli na siebie zarobić sami i utrzymacie się na wierzchu tylko wtedy jak zaczniecie pisać prawdę i zaczniecie informować społeczeństwo o rzeczywistym stanie rzeczy a nie o Matrixie.

Hejka

• radcom Re: Radcom sradcom 14.03.10, 16:22
        Pukasz pod niewłaściwy adres koniu. Lecznica jest numer obok...
        Musisz mieć problemy ze zrozumieniem tekstu, skoro z moich postów
        wyciągasz takie wnioski. Matrix stworzony przez obecne władze, sami
        podtrzymujecie swoim nie zdecydowaniem i biernością. Wszak mniemam,
        że jest to wam na rękę...

Pozdrawiam, radcom
    • Gość: Kuracjuszka Dido - proszę, jedź podszkol się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 17:43
      III Sympozjum "Dylematy etyczne w praktyce lekarskiej - czy lekarz może tworzyć i niszczyć ludzkie embriony" Warszawa,Sympozjum odbędzie się 24.04.2010 r - w przedzień konferencji INTERNA 2010 - IX Krajowa Konferencja Szkoleniowa Towarzystwa Internistów Polskich "Postępy w chorobach wewnętrznych". Podstawę dyskusji stanowi kwestia: czy lekarz ma prawo ingerować w powstawanie i losy ludzkiego embrionu, wykonując zapłodnienie in vitro, pobierając komórki macierzyste do celów badawczych i terapeutycznych?

Jak nie masz po co, to się indolencją nie chwal. Dyskusja o in vitro
      Cię nie uświadomiła, to może już lepiej zajrzyj do "Strażnicy"?
      Ale, ale...
      Nie łam się;)) Podobno błogosławiedzi ubodzy duchem!
    • Gość: gość Re: Kara śmierci IP: *.18.214.lan.e-wab.pl 13.03.10, 20:30
      Jestem za karą śmierci! Jeszcze niedawno myślałam inaczej, ale teraz coraz
      częściej słyszę w różnych wiadomościach o fantastycznych rodzicach, co katowali
      własne maleńkie dzieci doprowadzając je do śmierci,o matkach, które rzekomo nic
      nie wiedziały o trwającej tyranii, o gnojach, którzy zabili człowieka, bo
      chcieli zobaczyć jak umiera człowiek... Takich ludzi zabić to może i za mało,
      ale dawać im wyrok 15 lat pozbawienia wolności z możliwością warunkowego
      zwolnienia to jest po prostu JEDNA WIELKA POMYŁKA NASZEGO FANTASTYCZNEGO WYMIARU
      SPRAWIEDLIWOŚCI! Chociaż z drugiej strony jakby powstało takie więzienie o
      zaostrzonym rygorze, gdzie każdy siedziałby w pojedynczej celi 1m/2m i przez 25
      lat nie miałby do kogo się odezwać,nie mógłby pracować, nie mógłby zupełnie nic
      to ześwirowałby na bank. I to z pewnością byłaby dobra kara,bo w takiej sytuacji
      śmierć dla skur..iela byłaby wybawieniem.
      • Gość: T.. Re: Kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 21:01
        Przyjmuję za swoje i popieram Twoje racje.
        • radcom Re: Kara śmierci 14.03.10, 16:23
          Z wzajemnością, Dobry Człowieku :)

Pozdrawiam, radcom
          • Gość: oxo Re: Kara śmierci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.03.10, 11:32
            Polscy katolicy.... :) no cóż kara śmierci jest wpisana w tradycję
            chrześcijaństwa...
            • Gość: do oxo Re: Kara śmierci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.03.10, 11:56
              nie jestem żadnym pierd.olonym katolem!!!! jestem za karą śmierci dla oszustów i
              złodziei rządzących przez których cierpią miliony ludzi dotarło !!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: znamy to, znamy Re: Kara śmierci IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.03.10, 12:11
                Katol, nie katol. Ty jesteś po prostu debil.
                • Gość: oxo Re: Kara śmierci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.03.10, 12:15
                  W sumie powinna być bardzo surowa kara za przepadek publicznych
                  pieniędzy. rudy wytrzeszcz oczu by zawisł.
                  • Gość: oxo Re: Kara śmierci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.03.10, 22:02
                    Zresztą to się logiki nie trzyma, państwo nie pozwala obywatelowi zabić
                    a samo by zabijało.
                  • Gość: lekarzspecjalista Do oxo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 20:51
                    "Polscy katolicy.... :) no cóż kara śmierci jest wpisana w tradycję
                    chrześcijaństwa...W sumie powinna być bardzo surowa kara za przepadek
                    publicznych pieniędzy. rudy wytrzeszcz oczu by zawisł."

Możesz mi to wytłumaszyć?
                    (alternatywnie: przestań używać tego co dotychczas bo Ci szkodzi)
                • Gość: Nono Re: Kara śmierci IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 12:13
                  Debil nie debil - troche racji ma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka