Gość: aaa Re: Kara śmierci IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.10, 19:45 takich to tylko na smierc skazac. nie bede takiego utrzymywal. w ogole nie chce wiezniow utrzymywac! niech sam na siebie zarobi. wiele rodzin zyje za niecale 2000tys miesiecznie a oni na lebka maja 2500... i to rowniez co miesiac... beznadzieja, szkoda gadac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: Kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 20:29 heh Nie za 2 000 miesięcznie tylko za 800 nawet (o; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do aaa Re: Kara śmierci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.03.10, 13:46 nawet nie za 800 w ogóle za nic bez pracy i zasiłku... Odpowiedz Link Zgłoś
onalive Re: Kara śmierci 12.02.10, 08:57 Zdarza się, że niewinni odbywają karę ale jeśli na gorącym uczynku z bronią w ręku z premedytacją to bez sądu jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Re: Kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 21:01 Ja jestem nie tylko za kara ale za zwielokrotnieniem kar za przestepstwa. Lekkie przestepstwa - obozy pracy i konfiskata calego majatku. Ciezkie typu gwalty i morderstwa - smierc. Wiezienie tylko dla osob przy ktorych nie ma 100% dowodu i zachodzi choc odrobina przypuszczen, ze to mogl byc ktos inny. Samoobrona bez ograniczen dla policji i cywilow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd Re: Kara śmierci IP: *.chello.pl 13.03.10, 14:34 "Ciezkie typu gwalty i morderstwa - smierc" Bzdura, nie porównujmy gwałtów z morderstwami bo to woda na młyn dla przeciwników kary śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 21:23 Zbyt to skomplikowany problem aby powiedzieć tak lub nie. Moim zdaniem powinny powstać ciężkie więzienia w których za ciężkie przestępstwa przeciw zdrowiu lub życiu więzniowie odbywali by kary BEZWZGLĘDNEGO dożywocia cięzko pracując na swoje utrzymanie i na zadośćuczynienie poszkodowanym. Więzienia takie powinny mieć spartańskie wyposażenie. Sądze że byłaby to większa kara ,zresztą wielu z nich zapewne samemu wolałoby skrócić swój marny żywot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Re: Kara śmierci IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.10, 21:37 90% ZA? Mniej więcej tyle samo mamy w naszym kraju miłosiernych katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarzspecjalista Re: Kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 21:49 Przecież to niehumanitarne! Chcesz by powtórzyły się mordy dokonane przez ludzi, którym już nic więcej nie grozi? A moźe liczysz, że straźnicy to będą sadyści? Nic bardziej mylnego, takie więzienia będą specjalnie nadzorowane, ze specjalnie wyszkolonym personelem, pod szczególną opieką wybitnie opłacanych dziennikarzy, adwokatów i ... lekarzy specjalistów (właśnie!) Wszyscy oni od podatnika i rodzin ofiar zażyczą sobie horrendalnych honorariów za dożywotni nadzór naad takimi zwyrodnialcami. Ten Twój pomysł graniczy z pogardą dla ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 23:11 Punkt widzenia zależy od ...światopoglądu Twoje horyzonty są niestety nieco ograniczone więc stąd takie stanowisko. Miłej nocy mądralo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Kara śmierci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.02.10, 00:23 A nie lepiej jakaś przymusowa praca w kopalni itp? Oczywiście w najcięższych warunkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hejkum Kejkum Re: Kara śmierci IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.10, 09:56 Gość portalu: Autor napisał(a): > A nie lepiej jakaś przymusowa praca w kopalni itp? Oczywiście w > najcięższych warunkach? Nie, ponieważ w razie śmiertelnego wypadku zostanie pochowany jak bohater. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Kara śmierci IP: *.152.141.109.dsl.dynamic.eranet.pl 13.02.10, 19:36 jak najbardziej TAAKKK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: Kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 21:10 Bezwzględnie kara śmierci. Jeśli najwyższa karą jest dożywocie to jak ukarać skazanego jeśli zabije współwięźnia lub strażnika ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAK Re: Kara śmierci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.02.10, 21:36 TAK, jestem za karą. Żadna praca, bo społeczeństwo będzie utrzymywać zwyrodnialca, a jak tak przyglądając się dzisiejszej młodzieży i czasami nie tylko, to niszczenie naszego dobra prowokuje mnie by pałować ile wlezie...ławka na której siedzą trzymając byty na siedzeniu a du..pę na oparciu, kopanie lamp-po co mają świecić, wywalanie koszy na śmieci(w nocy przyjeżdża policja i stawia wyciągnięty na środek jezdni pojemnik na miejsce). Jadąc pociągiem rozmawialiśmy o demolkach, no i są ludzie z inicjatywą. W Kielcach z trzech wywalających śmieci, grupa kolegów złapała 1 ancymona przywiązała do śmietnika za pomocą łańcucha i tak sobie bidulek-wandalek posiedział do rana z wywieszką na szyi co zrobił.A rankiem ludzie mieli ubaw. Uważam, że jak społeczeństwo się nie ruszy nic się nie zmieni. W latach 80-tych wracając autobusem ze szkoły, na głośne śmiechy otrzymaliśmy tyle komentarzy, dziś to jest nie spotykane, żeby ktoś uciszył gó...arzy za wyjące komóry! Odpowiedz Link Zgłoś
vectoress Re: Kara śmierci 13.02.10, 22:04 KARA SMIERCI! jakie to okrutne powiedzą ci co bronią praw człowieka.badz ojcem lub matką które chowa swoje dziecko,kształci je,odejmuje sobie od ust aby miało co zjesc,daje na studia aby mogło sie wykształcić i miec lepiej niż my,dba o wychowanie,aby niczego mu nie brakło(bo to nasz skarb)nasze ukochane. I nagle nasz skarb morduje ktoś,kto chciał sie zabawic czyims Zyciem, zobaczyc jak umiera człowiek,bo on ma za nic ludzkie życie i zabiera ci SYNA lub CÓRKĘ. popatrz mu w oczy i powiedz że mu wybaczasz MORDERSTWO bo jestes obrońcą praw człowieka-tylko sie zastanów,jak to będzię twoje dziecko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Kara śmierci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.02.10, 22:47 kto mówi o WYBACZANIU? ja uważam, że kara śmierci: 1) nie wróci nikomu życia 2) jest zbyt łagodną karą (wolałbym żeby mordercy mieli tak ciężką prace dożywotnią, że sami popełnialiby samobójstwo) 3) jest niehumanitarna, dlaczego inni ludzie mają wykonywać kare śmierci? kto im nadaje takie prawo? Jakby ktoś moje dziecko, czy inną bliską mi osobę skrzywdził w jakikolwiek sposób -zabiłbym. Godząc się tym samym na odbycie kary. Licząc na ułaskawienie po wielu latach. to moje zdanie odnośnie kary śmierci PS: nie jestem katolikiem pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuracjuszka Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 22:13 Podstawę dyskusji stanowi kwestia: czy lekarz ma prawo ingerować w powstawanie i losy ludzkiego embrionu, wykonując zapłodnienie in vitro, pobierając komórki macierzyste do celów badawczych i terapeutycznych? Co oni wymyślą? czy niszczenie embrionów będzie morderstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.10, 23:47 lekarzuspecjalisto vel kuracjuszko i tu niestety wymądrzalski jesteś do dupy!Lekarz ingeruje w powstawanie i losy ludzkiego embrionu przy in vitro? Odpowiedz Link Zgłoś
blue.max Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, 13.03.10, 09:30 "To ja sobie myślę, to po co taki człowiek żyje? Po co taki człowiek żyje, jak ten chwast? Wyrwałem chwasta.........." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wszytskich Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.03.10, 13:51 spokój... za 2 lata koniec wszystkich dosięgnie i to będzie największa sprawiedliwość nie będzie czy biedny czy bogaty tego się nie da przekupić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & ! Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 14:11 Oby się twoje słowa w goowno obróciły, choć i ja podobnie myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dmowski Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.chello.pl 13.03.10, 14:30 Nie lubie radcoma bo mi czerwonym ścierwem zalatuje ale w kwestii kary śmierci go popieram. Poprawnosc polityczna to kupa łajna a Unia Europejska kolnymi posunięciami udowadnia że jest efemerydą na biurokratycznych glinianych nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stabilny Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 14:49 Tak się składa, że z pod IP: *.chello.pl piszą najczęściej intelektualnie sprawni inaczej. Osobiście wolę zapach czerwonej komuny niż smród czarnego życia pod przewodnictwem narkomanów, złodziei i bandytów z PO. Jestem również przeciwko dyrdymałom unijnym ale też jestem za karą śmierci, którą popiera PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chello Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.chello.pl 27.03.10, 12:46 "Tak się składa, że z pod IP: *.chello.pl piszą najczęściej intelektualnie sprawni inaczej." To zakrawa na kpinę. Takie socjotechniki nawet dzieci rozgryzą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem za Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.03.10, 13:09 jestem za karą śmierci dla urzędasów i polityków za każdą kradzież i oszustwo łącznie z kłamstwem przed wyborczym i nie wywiązanie się z obietnic programów wyborczych ... myślę że wtedy przestali by wszyscy kłamać i obiecywać żeby tylko się na stołek dostać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kat Re: Będzie ciekawe spotkanie - konferencja, IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.10, 21:56 A po co zabijać ? Lepiej po kawałeczku krajać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koń Radcom sradcom IP: *.chello.pl 13.03.10, 17:32 Radcom widzę, że po raz kolejny wstawiasz na forum to samo zagadnienie i po? Zamiast tego wypowiedz się na temat patologii w szpitalu Szełemeja. A może strach ci nie pozwoli albo wcześniej wypisywałeś peany na temat tego Pana doktora. Takich mamy redaktorów, nic ich nie interesuje tylko wierna służba obecnie panującym. tutaj mam dla Ciebie kolejną informację, wszystkie umowy waszych pisemek z miastem zostaną wypowiedziane i będziecie musieli na siebie zarobić sami i utrzymacie się na wierzchu tylko wtedy jak zaczniecie pisać prawdę i zaczniecie informować społeczeństwo o rzeczywistym stanie rzeczy a nie o Matrixie. Hejka Odpowiedz Link Zgłoś
radcom Re: Radcom sradcom 14.03.10, 16:22 Pukasz pod niewłaściwy adres koniu. Lecznica jest numer obok... Musisz mieć problemy ze zrozumieniem tekstu, skoro z moich postów wyciągasz takie wnioski. Matrix stworzony przez obecne władze, sami podtrzymujecie swoim nie zdecydowaniem i biernością. Wszak mniemam, że jest to wam na rękę... Pozdrawiam, radcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuracjuszka Dido - proszę, jedź podszkol się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 17:43 III Sympozjum "Dylematy etyczne w praktyce lekarskiej - czy lekarz może tworzyć i niszczyć ludzkie embriony" Warszawa,Sympozjum odbędzie się 24.04.2010 r - w przedzień konferencji INTERNA 2010 - IX Krajowa Konferencja Szkoleniowa Towarzystwa Internistów Polskich "Postępy w chorobach wewnętrznych". Podstawę dyskusji stanowi kwestia: czy lekarz ma prawo ingerować w powstawanie i losy ludzkiego embrionu, wykonując zapłodnienie in vitro, pobierając komórki macierzyste do celów badawczych i terapeutycznych? Jak nie masz po co, to się indolencją nie chwal. Dyskusja o in vitro Cię nie uświadomiła, to może już lepiej zajrzyj do "Strażnicy"? Ale, ale... Nie łam się;)) Podobno błogosławiedzi ubodzy duchem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kara śmierci IP: *.18.214.lan.e-wab.pl 13.03.10, 20:30 Jestem za karą śmierci! Jeszcze niedawno myślałam inaczej, ale teraz coraz częściej słyszę w różnych wiadomościach o fantastycznych rodzicach, co katowali własne maleńkie dzieci doprowadzając je do śmierci,o matkach, które rzekomo nic nie wiedziały o trwającej tyranii, o gnojach, którzy zabili człowieka, bo chcieli zobaczyć jak umiera człowiek... Takich ludzi zabić to może i za mało, ale dawać im wyrok 15 lat pozbawienia wolności z możliwością warunkowego zwolnienia to jest po prostu JEDNA WIELKA POMYŁKA NASZEGO FANTASTYCZNEGO WYMIARU SPRAWIEDLIWOŚCI! Chociaż z drugiej strony jakby powstało takie więzienie o zaostrzonym rygorze, gdzie każdy siedziałby w pojedynczej celi 1m/2m i przez 25 lat nie miałby do kogo się odezwać,nie mógłby pracować, nie mógłby zupełnie nic to ześwirowałby na bank. I to z pewnością byłaby dobra kara,bo w takiej sytuacji śmierć dla skur..iela byłaby wybawieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.. Re: Kara śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 21:01 Przyjmuję za swoje i popieram Twoje racje. Odpowiedz Link Zgłoś
radcom Re: Kara śmierci 14.03.10, 16:23 Z wzajemnością, Dobry Człowieku :) Pozdrawiam, radcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxo Re: Kara śmierci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.03.10, 11:32 Polscy katolicy.... :) no cóż kara śmierci jest wpisana w tradycję chrześcijaństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do oxo Re: Kara śmierci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.03.10, 11:56 nie jestem żadnym pierd.olonym katolem!!!! jestem za karą śmierci dla oszustów i złodziei rządzących przez których cierpią miliony ludzi dotarło !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znamy to, znamy Re: Kara śmierci IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.03.10, 12:11 Katol, nie katol. Ty jesteś po prostu debil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxo Re: Kara śmierci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.03.10, 12:15 W sumie powinna być bardzo surowa kara za przepadek publicznych pieniędzy. rudy wytrzeszcz oczu by zawisł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxo Re: Kara śmierci IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.03.10, 22:02 Zresztą to się logiki nie trzyma, państwo nie pozwala obywatelowi zabić a samo by zabijało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarzspecjalista Do oxo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 20:51 "Polscy katolicy.... :) no cóż kara śmierci jest wpisana w tradycję chrześcijaństwa...W sumie powinna być bardzo surowa kara za przepadek publicznych pieniędzy. rudy wytrzeszcz oczu by zawisł." Możesz mi to wytłumaszyć? (alternatywnie: przestań używać tego co dotychczas bo Ci szkodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nono Re: Kara śmierci IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 12:13 Debil nie debil - troche racji ma Odpowiedz Link Zgłoś