jako10 18.12.10, 21:38 Witam. Znacie może jakieś szczegóły na temat tegorocznej Wielkiej Orkiestry w naszym mieście? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 18.12.10, 22:21 WOŚP jest 9.01.2011. W Laskowicach jest sztab, a reszte napewno podadzą władze gminy. Odpowiedz Link
mono80 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 19.12.10, 00:19 przepraszam,ze zapytam, co mają władze gminy wspólnego z orkiestrą Owsiaka? Odpowiedz Link
rudkenbil Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 19.12.10, 10:22 Orkiestrę można już wspierać poprzez aukcje: aukcje.wosp.org.pl/ Kup lub sprzedaj cokolwiek. Cały dochód z aukcji idzie bezpośrednio na rzecz Fundacji WOŚP. Gorąco polecam Odpowiedz Link
lafare Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 19.12.10, 11:14 Znowu kilku cwaniaczków od Owsiaka się obłowi na młodzieży. Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 19.12.10, 19:26 No władze gminy również są zaangażowane w organizacje. Odpowiedz Link
djmixer1 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 06.01.11, 14:20 Jak cały rok kler się obławia to ci nie przeszkadza. Idź do szpitala to zobaczysz na co idą te pieniądze. Odpowiedz Link
mooreland Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 07.01.11, 20:16 Obowiazek zakupu aparatury do szpitali ma zgodnie z KONSTYTUCJA RP zapewnic PANSTWO z NASZYCH PODATKOW. Kradna i tak ze duzo! Czeka nas kolejna WIELKA ZEBRANINA! Jako JEDYNE PANSTWO W EUROPIE mamy dzien aktywnego zebraka! WSTYD! Odpowiedz Link
brrr78 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 07.01.11, 07:12 Masz jakieś dowody, to je teraz przedstaw, bo jak afera wyjdzie na jaw, to możesz zostać posądzony o pomoc przestępcom, co też jest karalne! Odpowiedz Link
jako10 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 05.01.11, 15:40 Ponawiam pytanie czy ktoś coś wie? Odpowiedz Link
jemioltrab Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 05.01.11, 18:11 około 14.00 - drift samochodów przed Pływalnią potem prezentacja przez OSP pierwszej pomocy i ratownictwa medycznego prawdopodobnie w hali odbędzie się koncert lokalnych grup będzie też licytacja gadżetów XIX WOŚP o 20.00 na placu koło kościoła M. Kolbego światełko do nieba tyle z notki jaka jest w powiatowej Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 05.01.11, 22:44 czyli jak co roku- nic;/ wiem, że ratownictwo jest ważne, ale u nas już na każdej imprezie są ich pokazy;/ a najgorzej, że pokazują tylko zamiast pozwalać ludziom ćwiczyć i uczyć poprzez te ćwiczenia. Odpowiedz Link
katjamd Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 06.01.11, 10:47 Zamiast być malkontentem, podejdź w tym roku do organizatorów i zaoferuj swoją pomoc w przyszłorocznej oraganizacji WOŚP. I zmień to NIC na COŚ. Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 06.01.11, 12:13 W przyszłym roku jak najbardziej można coś zrobić lepszego. Póki co nie narzekajmy, bo czekając na gotowe można niedoczekać się niczego. Organzacja WOŚPU dla osób nie wywodzących się z gminy jest ogromnie trudna, więc jeśli ktoś ma dojścia i jest w stanie zapewnić na tej imprezie niezapomniane atrakcje to zapraszam, a napewno razem stworzymy coś co będzie niepowtarzalne. Odpowiedz Link
jako10 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 07.01.11, 13:17 Dużo i nie dużo fajnie że coś . Ciekaw jestem dlaczego do takich akcji angażuje się tak mało ludzi. W naszym mieście jest wielu ciekawych ludzi którzy mają ciekawe hobby i mogli by to pokazać i zaprezentować, dać po próbować tego innym w szczytnym celu. Odpowiedz Link
z_jlc Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 07.01.11, 17:25 wie ktoś co to za "grupy lokalne" zagrają, i wgl czemu nie ma żadych plakatów informujących o tym. Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 08.01.11, 21:28 Bedzie Majki! KNP Omerta- Kicaj represent! Free Mind Section-DubSTEP vs.D&B! I kilka innych Odpowiedz Link
milakowie Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 09.01.11, 09:06 Jak zwykle na koniec dowiadujemy się o Wośp Jelcz z tyłu za murzynami , Oława ma świetna strone i rozreklamowane .obok plakat wejście pozdrawiam www.fotopasja.klm.net.pl Jelcz Laskowice Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 09.01.11, 09:33 WOŚP to wolontariat. Zamiast więc narzekać, można się odpowiednio wcześnie zgłosić do sztabu i zrobić wszystko to, czego Wam brakuje. Stronę internetową, plakaty, koncerty itd. Zbyt wielu jest ludzi, którzy mają wymagania, a zbyt mało takich którym się coś chce zrobić. Najłatwiej jest siedzieć w domu i marudzić. Tylko, że z takiego marudzenia nic nowego się nie urodzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 09.01.11, 11:48 djmixer, jak zwykle na temat... Odpowiedz Link
agam-1973 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 09.01.11, 14:30 Rydzyki i Owsiaki nie mają co liczyc na moje wsparcie,choć tego ostatniego biznes przez kilka lat wspierałam,dopóty dopóki nie przeczytałam że ok,3000000,00 (zbieranych do puszeczek podczas WOŚP)żółto czerwony pan przeznaczył na organizację woddstock ,gdzie młodzi ludzi paplają się w błocie, i robią inne żenujące rzeczy(nie mówiąć już o narkomani) Po dłuższych i głębszych przemysleniach doszłam do wniosku ,że faktycznie to jest banda złodzieji żerująca na ludzkiej naiwności i wykorzystująca do tego celu niewinne istotki-dzieci,bo któz nie zlituje się nad chorym dzieckiem.Fakt że CZĘŚĆ tych pieniędzy rzeczywiście idzie na zakup sprzetu do szpitali ale druga część idzie na inne wydatki (zapraszam do poczytania lektury na stronie WOŚP -SPRAWOZDANIE FINANSOWE),Tylko że od tego by zapewnić szpitalom odpowiedni sprzet jest nasz PO-paprany rząd ,który właśnie ma na celu sprywatyzowanie szpitali,i cały nasz wysiłek(i kasę) diabli wezmą,ponieważ bedziemy musieli płacic za coś co najpierw sami sponsorowaliśmy. Poza tym dziwi mnie fakt ,że na dzień 31.12.2009 na kontach fundacji,czyli na kontach JUrka(Jurek-prezes,zastępca-ktoś tam ,i jeden członek Jurka żona)widniała kwota ok.2500000,00 Dlaczego nie wykorzystuje tych pieniedzy w pełni?czyżby juz nie było potrzebujących?A odsetki rosna! Życie jest pięknę! Odpowiedz Link
jl-c Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 09.01.11, 14:41 Owsiak jakiś % zebranych pieniędzy może przeznaczyć na działalność fundacji czyli utrzymanie samego siebie. I nie ma w tym nic dziwnego chłop musi coś jeść. Ja idee WOŚP popieram, jednak kasy do puszek nie wrzucam tylko wysyłam smsy. Podejrzewam że ok 20-30% kasy z puszek ginie, moi znajomi co zbierali bez ogródek się do tego przyznali. Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 09.01.11, 15:08 Godzina 15:06, kilkudziesięciu wolontariuszy zdało juz swoje przepełnione puszki, liczenie trwa. na obecną chwilę uzbieraliśmy 2.970zł 10gr. Jak na to NIC co sie u nas dzieje, to całkiem pokaźna sumka... TO DOPIERO POCZĄTEK! Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 09.01.11, 17:52 Szkoda, że koło hali widziałem co najmniej 2 ludzi z identyfikatorami i butelkami z Piastem w ręku. Pozostali z piwem a tych też było wielu (stali koło "grilla") nie mieli identyfikatorów ale chyba też byli ze sztabu czy jak to się nazywa. Łomot straszny, mi się to nie podoba ale nie mnie ma się podobać, może znajduje to swoich odbiorców. Ogólnie może nie NIC ale chaotycznie i bezładnie. Odpowiedz Link
mono80 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 09.01.11, 19:56 harpal napisała: > 16:00 - 4.128zł 20 gr a jakie koszty poniosła Gmina Odpowiedz Link
katjamd Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 12:26 Przystanek Woodstock to ogromny letni Festiwal muzyczny organizowany na przełomie lipca i sierpnia w Polsce, w Kostrzynie nad Odrą. Organizatorem Festiwalu jest Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, która tym letnim koncertem chce podziękować wszystkim wolontariuszom i ludziom wspierającym jej styczniowe, finałowe działania. Nawet jeśli grupka osób "młodzi ludzi paplają się w błocie, i robią inne żenujące rzeczy(nie mówiąć już o narkomani)" nie potrafi dorosnąć do wspólnej zabawy to ich strata. Nie ujmuje to natomiast WOŚP splendoru za bycie drugą co do wielkości pozyskiwanej rocznej kwoty fundacją charytatywną w Polsce (więcej pieniędzy zbiera tylko Caritas). . Odpowiedz Link
jako10 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 09.01.11, 18:00 To że nikt nic nie wie na temat WOŚP w jelczu to wina sztabu. Gdzie jakieś info dotyczące tego kto jest w sztabie gdzie sztab się mieści itd. Brak przepływu informacji i jakichkolwiek informacji. A szkoda bo bo można naprawdę dużo. Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 09.01.11, 21:30 Sztab siedział i liczył pieniązki, przynajmniej w większości. bo głównie od tego byli. A niestety większa część identyfikatorów o czym pewnie nie wiecie była załatwiana w sztabie Wrocław i pieniązki musiały do godziny 20.00 zostać policzone. Od praktycznie 14.00 były liczone pieniądze na bieżąco. Zebraliśmy ponad 16 tys złoych. (+okolo 25 puszek załatwianych brzpośrednio na Jelcz-Laskowice, które aktualnie się liczą). Oczywiście mozna było wiecej zrobić, mamy nadzieje że za rok to wy zorganizujecie sztab i będzie o wiele lepiej. Z miłą chęcią wkońcu pobawię się na jakieś imprezie(nie organizowanej przez gminę) na której jestem gościem. Bo nie wiem czy zdajecie sobie sprawy ile jest załatwienia i ile musielismy poświęcić czasu własnego. Najlepiej jest komentować i mówić jak to jest źle, a samemu nic nie robić. Taka cecha narodowa Polaków? A gmina nie dołożyła do tej imprezy nic. Więc komentarz o tym był zbędny. Wszystko co mielismy dostalismy od indywidualnych sponsorów. Proponuję zacząć działać. Biernością nic nie osiagniecie oprócz tego że popiszecie sobie jacy to inni są beznadziejni. Pozdrawiamy Sztab Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 09.01.11, 21:46 a ci z piwem byli od puszek wrocławskich czy laskowickich? Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 09.01.11, 22:12 Nie wiem kto pił piwo. To już nie jest nasza sprawa, napewno nie byłby to nikt z częsci sztabu które organizowało ZHP. Pozatym, Pozatym, jeśli ludzie mają identyfiaktory, a nie mają puszek to mogli by to już być wolontariusze którzy zdali puszki. Co za tym idzie, nie są już wolontariuszami i mogą robić to co inni. pić alkohol również. Odpowiedz Link
adamogo Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 01:01 Pozatym Pozatym Poza tym! wa razy,i błędu nie poprawiłeś Od kiedy to można tak sobie pić alkohol w miejscu publicznym? Jakby nie patrzeć,to jest nas ponad 99% Polaków,którzy nic nie zrobili,ale niektóre imprezy podczas WOŚP były lepsze,niż są. Wiesz dlaczego nic nie zrobili? Bo takie nasze zasrane prawo Jeśli ktoś się za coś bierze,nawet z własnej,nie przymuszonej woli,to musi liczyć się z krytyką innych,którzy z danym wydarzeniem nie mają nic wspólnego. Tak się składa,że nikt nikomu nie kazał przygotowywać imprezy na ten dzień,ale jednak spróbowali,coś tam wymyślili,i teraz są za to krytykowani. Toż to ludzka rzecz,więc nie oburzaj się tak,jakbyś miał kilka lat,bo to do niczego nie prowadzi I proszę Cię,przestań z tymi tekstami,że za rok sami coś zróbcie. Jak wyżej wspomniałem,jeśli ktoś się godzi na organizowanie czegokolwiek,i poświęca na to mnóstwo czasu,to i tak w razie niewypału zostanie skrytykowany. Taka już natura ludzka,więc sam nie wiem,o co chodzi. Odpowiedz Link
anci-trus Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 07:56 I tak wypada podziękować Radzie Miasta J-L za czynne włączenie się do akcji. Chociaż nie nie co do tego mają radni? To przecież społeczeństwo ich wybrało. Gratulujemy wyborcom dokonania słusznego wyboru. Wyboru, który zaczyna swoje urzędowanie od bogatych pensji. Odpowiedz Link
pug307 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 08:16 Mszczyglod_1, można mieć różny stosunek do Orkiestry, ja o swoim nie będę pisać, ale w tym przypadku harpal ma rację, że najłatwiej narzekać. Ja nie włączyłem się w organizację Orkiestry w naszym mieście, więc nie narzekam, bo nie mam do tego prawa. Ty natomiast, skoro według Ciebie było NIC, mogłeś włączyć się w organizację tym bardziej, że jako właściciel dość dużej firmy(sam tak pisałeś kilka miesięcy temu) masz większe możliwości pomocy niż przeciętny Kowalski. Nie mówię tu o kwestiach finansowych, ale np. w Bolesławcu podczas różnych festynów tamtejsze zakłady ceramiczne pokazują, jak wytwarza się produkty ceramiczne itp. Może Twoja firma pokazałaby coś związanego z profilem produkcji? Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 08:56 Przepraszam za błedy pisząc szybko nie zwracam na nie uwagi. Poza tym.... Nie pisze i nie zachowuję się jak małe dziecko. Posty pisane wcześniej o liczbie zbieranych pieniędzy były informacją dla społeczeństwa ile zebraliśmy. Jeżeli chodzi o imprezę. Imprezy nie organizował sztab ZHP z Wrocławia, tylko kilka całkiem odległych osób, więc dlaczego ZHP ma zbierać "słowa krytyki" skoro nie jest to nasze dzieło, a my zajmowaliśmy się wyłącznie kwestą? Naszym zadaniem było załatwić identyfikatory, puszki, szkolenie i liczenie pieniedzy, a następnie dostareczenie je do sztabu we Wrocławiu. Wszystko przebiegło sprawnie. Kwota też jest zadawalająca, a nie jest podana jeszcze w całości to tych 16 tys, należy jeszcze doliczyć puszki ze sztabu Jelcz-Laskowice, więc kwota będzie większa. Odnośnie alkoholu i picia w miejscu publicznym. Nie był to nikt z ZHP więc nie odpowiadamy za tego typu rzeczy, a skoro tak to bardzo przeszkadzało to dlaczego szanowna osoba nie podeszła i nie zwróciła uwagi pijącemu, lub nie zgłosił kierownikowi sztabu? Jeżeli chodzi o moją postawę w sprawie organizacji WOŚP-u w przyszłym roku to jak najbardziej podtrzymuję swoje zdanie. Jeśli nie podoba się, że na WOŚP nic się nie działo to zapraszamy i zachęcamy do pomocy... Nie wiem czy Ci najwięksi "wrogowie", którzy potrafią wszystkich i wszystko tylko krytykować zorganizowali by coś co zachwyciło by wszystkich, a do tego chyba nie znają jednego powiedzenia: LICZĄ SIĘ CHĘCI... Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził, więc zamiast tylko narzekać czas ruszyć się z fotela i pomóc, albo chociaż nie krytykować i podziękować młodzieży, która ma przynajmniej chęci, chce poświęcić swój czas i próbuje działać, zorganizować coś dla ludzi z naszego miasta. Jak by każdy wygadany forumowicz wzioł się do roboty tak jak oni impreza była by świetna. Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 14:12 Często ludzie pomagają, nie chwaląc się tym i nie obnosząc. Zatem ja o swojej pomocy pisał nie będę. Harpal, wybacz, tobie się zebrało bo tylko ty tutaj piszesz, jako jedyna z "organizatorów" bo teraz to już nie wiadomo kto organizował WOŚP u nas w mieście. Ja na pewno podziwiam wolontariuszy, którzy zbierali pieniądze, chociaż niektórzy robili to bardzo pasywnie. Co do wolontariusza z piwem, skoro oddał puszkę z pieniędzmi czyli był już "po robocie" i mógł pić piwo- mógł zatem też zdjąć identyfikator idąc ze sklepu na "skarpie". Tyle Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 14:25 Owszem mógł ściągnąć identyfikator, ale ja siedząc w sztabie i licząc pieniądze nie jestem w stanei biegać za każdym i sprawdzać, czy aby napewno schował identyfikator, czy to nie jest logiczne? Owszem zebrało mi się, ale ja nie przejmuję się tym, że coś się komuś nie podobało, tylko strasznie denerwuje mnie postawa tych "wielkich krytyków" Co to sami palcem nie kiwną, a to co zrobią inni jest be... Następnym razem te osoby mogą powiedzieć my nic nie robimy i co? Wtedy nawet wolontariusze nie pojawią się na ulicach, czy tego właśnie chcesz? Odpowiedz Link
katjamd Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 08:34 Harpal jesteś wielka, jeszcze raz brawo za to co robisz. Nie tłumacz się przed tymi co nie kiwnęli palcem w bucie aby wam pomóc. Rób swoje. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 12:39 Wklejam jeszcze raz swojego posta zamieszczonego powyżej: WOŚP to wolontariat. Zamiast więc narzekać, można się odpowiednio wcześnie zgłosić do sztabu i zrobić wszystko to, czego Wam brakuje. Stronę internetową, plakaty, koncerty itd. Zbyt wielu jest ludzi, którzy mają wymagania, a zbyt mało takich którym się coś chce zrobić. Najłatwiej jest siedzieć w domu i marudzić. Tylko, że z takiego marudzenia nic nowego się nie urodzi. Byłam w piątek w harcówce i widziałam ile pracy mieli harcerze i jak bardzo byli zaangażowani. Harpal należą się słowa uznania i podziękowanie. Za to, że w tych czasach upadku wszelkich autorytetów potrafi za sobą pociągnąć świetnych młodych ludzi, którym chce się cokolwiek robić dla innych. Za darmo. Po to, aby świat był lepszy. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link
mieszkajacywpl Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 12:49 Piszesz - "w tych czasach upadku wszelkich autorytetów".. bez przesady. Upadają teraz fałszywe autorytety, na pewno nie wszelkie! Odpowiedz Link
katjamd Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 13:29 pomyliłeś pojęcie wszelkie z wszystkimi, niby nic a wiele. Odpowiedz Link
mieszkajacywpl Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 13:32 wszelkie, wszystkie - w tym wypadku nie ma to żadnego znaczenia. Odpowiedz Link
dorka1986 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 12:50 W innym wątku kiedyś czytałam (ktoś tam pisał), że młodzi ludzie piją, są nieodpowiedzialni, że takie a takie czas i inne tego typu teksty. Gdy coś robią pożytecznego to też jest źle. Tak źle i tak nie dobrze. Przecież nic nie muszą. Robią coś, bo chcą. Z własnej nieprzymuszonej woli. Jakby wszyscy usiedli i tylko narzekali to świat nie szedłby do przodu, a wręcz zaczął się cofać. Należy doceniać, a nie dołować. Pozdrawiam i jestem pełna podziwu dla takich osób (chodzi mi o wolontariuszy, a nie narzekających) Odpowiedz Link
mieszkajacywpl chodzenie i zbieranie pieniedzy.. 10.01.11, 12:56 Problem jest taki, że nie wszyscy uważają, że to, co robią ci młodzi ludzie w zakresie chodzenia i proszenia o pieniądze jest pożyteczne i ze wyjdzie im na zdrowie (i nie chodzi wcale o ewentualne przeziębienie)...Są ludzie, którzy sądzą, że sprawa opieki zdrowotnej powinna być własciwie zorganizowana na poziomie odpowiednie przepisy prawne. Odpowiedz Link
katjamd Re: chodzenie i zbieranie pieniedzy.. 10.01.11, 13:35 A o co Tobie chodzi? Proszę nie pisz "nie wszyscy, są ludzie". Pisz od siebie i za siebie. Nie powołuj się na innych. Niech napiszą sami. Odpowiedz Link
mono80 Re: chodzenie i zbieranie pieniedzy.. 10.01.11, 13:50 jednym nie podoba sie zbieranie na budowę kościoła czy organy innym zbieranie przez Owsiaka i to wszystko, tylko wielu nazywa tych chodzących do Kościoła ciemnogrodem i moherami, ale zbierać pod kościołem im nie przeszkadza mało tego ten ciemnogród wrzucając złotówki do puszki nie zdaje sobie sprawy,że część z tych pieniędzy trafia na organizację przystanku woodstock Odpowiedz Link
mieszkajacywpl Re: chodzenie i zbieranie pieniedzy.. 10.01.11, 13:53 Masz dobry dzień dzisiaj. Super wpisy. Precyzyjne. Brawo! Odpowiedz Link
harpal Re: chodzenie i zbieranie pieniedzy.. 10.01.11, 14:01 Dorkasz dziękuję bardzo za dobre słowa. Fakt jest mnóstwo pracy, ale nie zrozumie ten, kto tego nie robił. Odpowiedz Link
brrr78 Re: chodzenie i zbieranie pieniedzy.. 11.01.11, 07:28 "nie zdaje sobie sprawy, że część z tych pieniędzy trafia na organizację przystanku woodstock" A szczególnie Ty sobie z tego nie zdajesz sprawy, skoro piszesz tu takie głupoty. Sam to wymyślasz? Opieraj się na faktach, a nie na swoich wymysłach! www.wosp.org.pl/woodstock/o_przystanku Pieniądze zbierane na zakup sprzętu są przeznaczone na pomoc doraźną, w czym Ci pomogą organy w kościele? Czy uratują komuś zdrowie czy życie? Może zamiast budować Chrystusa w Świebodzinie, powinno się przeznaczyć te materiały budowlane na wzmocnienie wałów przeciwpowodziowych? Byłby z nich wówczas lepszy użytek. Co do przyklaskującego Ci mieszkającegowpl, czekaj na stosowne przepisy prawne, masz czas w przeciwieństwie do niewinnych dzieci. W latach w których się rodziłeś medycyna w wielu przypadkach była bezradna. Miałeś szczęście, że Bóg chciał abyś urodził się zdrowy, ale przecież Bóg ma inne plany co do każdego z nas. Nie wszyscy rodzą się zdrowi, niektórzy potrzebują naszej pomocy. Przecież jednocześnie Bóg pozwala się rozwijać takim dyscyplinom jak medycyna, która dzisiaj jest w zupełnie innym miejscu i dzięki takim ludziom jak Owsiak ten postęp pomału zagląda do naszych szpitali. Komuś to wadzi. Zatem zastanów się kim są ci ludzie, którym to przeszkadza i nie wypowiadaj się w ich imieniu. Odpowiedz Link
jl-c Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 15:24 A ten wrak auta na kortach koło OSIRu gdzie wczoraj orkiestra szalała co ma symbolizować? Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 15:37 Ten samochód był potrzebny do pokazu straży pożarnej, a nie miał nic symbolizować. Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 16:55 Po drugiej stronie ekranu łatwo jest krytykować, dlatego postanowiliśmy, że chętnie spotkamy się żeby porozmawiać osobiście. Osoby najbardziej zainteresowane przyszłoroczną "super imprezą" zapraszamy jutro (we wtorek) na godz: 16:30 do harcówki ul. Partyzantów (brązowe drzwi- obok gazety powiatowej). Będziemy czekać! Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 16:55 Przepraszam na godz 18:00 Mała pomyłka. Pozdrawiam Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 18:05 Na WOŚP w Jelczu-Laskowicach zebraliśmy 21 525zł 55gr Odpowiedz Link
mgr_ekspert_specjalista Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 18:51 Gratuluje A na to zebranie zaproście jeszcze X.Proboszcza i poproście, aby podzielił się tajemnicą, jak on to robi, że na festynie uzbierał 2 razy tyle co Wy na WOŚP. Niech Wam da korepetycje Pozdrawiam Odpowiedz Link
whatsup-doc Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 19:56 mgr_ekspert_specjalista napisała: > Gratuluje A na to zebranie zaproście jeszcze X.Proboszcza i poproście, aby p > odzielił się tajemnicą, jak on to robi, że na festynie uzbierał 2 razy tyle co > Wy na WOŚP. Niech Wam da korepetycje > Pozdrawiam Powody są trzy: nikt nie poprosił Cię o radę, nie sprzedawali piwa, nie mieli takich fajerwerków ja Ty na swoim weselu Odpowiedz Link
mgr_ekspert_specjalista Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 20:09 Zanim wysiliłeś się na komentarz, to mogłeś jeszcze doczytać uważniej mój post. 1) nie pisałam, aby mnie prosili o radę, tylko księdza 2) uważasz, że piwo na festynie parafialnym miało wpływ na końcowy wynik kwesty? Niby jaki wpływ? Czyżby Twoim zdaniem po alkoholu ludzi byli hojniejsi? 3) fajerwerki w tej analizie porównawczej nie mają nic do rzeczy, ponieważ nie miał ich ani proboszcz, ani WOŚP, więc "o co Ciebie idzie?" Odpowiedz Link
mono80 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 20:27 faktycznie ktoś nie doczytał postu,pozostaje pytanie KTO? Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 20:35 I tu, kolejny raz, się mylisz, nie tylko ciebie stać na fajerwerki- WOŚP u nas miał fajerwerki. Odpowiedz Link
mgr_ekspert_specjalista Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 20:56 Do mono80 i mszczygloda, którzy jak zwykle są jednogłośni...Ja się nie mylę, tylko Wy, malkontenci i ignoranci, Wy, którzy nie wiecie, co to jest "Światełko do Nieba" i nie rozumiecie jego symboliki. A ty mszczyglod w szczególności jesteś niedoinformowany, pisząc "u nas"!!! Nie tylko u nas, bo w całej Polsce o godz. 20.00!!! P.S. Po kilkumiesięcznym doświadczeniu na forum stwierdzam, że ani mono, ani mszczyglod, nigdy nie zrozumieją mojej narracji, więc na tym kończę posty do Was dwóch. Zacietrzewiliście się, bo boli Was, że mi nie dorównujecie poziomem. Czekacie na potknięcie-nie doczekacie się. Zatem na moment zniżę się do Waszego poziomu, apelując "wyluzujcie zwieracze i nie strzelajcie z d...". Dobranoc. Odpowiedz Link
mono80 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 20:58 czyżby expert sie pomylił to nie do uwierzenia Odpowiedz Link
mgr_ekspert_specjalista Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 21:04 Prędzej słoń przejdzie przez ucho igielne, niż mono80 wejdzie do królestwa mądrości To taka moja mała przypowieść dla parafianina mono80 Dobranoc człowieczku. Odpowiedz Link
mono80 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 21:11 co expert idzie już spać,najwyższy czas już po dobranocce Odpowiedz Link
mgr_ekspert_specjalista Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 21:20 "Dobranoc" było do Ciebie i Twojego kolegi, nie jest to równoznaczne z tym, czy ja idę spać, lecz jest po prostu kulturalnym zakończeniem wieczornej rozmowy. Boże, po co ja Ci to tłumaczę, przecież i tak nie zrozumiesz, przekręcisz, napiszesz kolejną bzdurę i jeszcze będziesz myślał, że mnie to ubodło. Żal mi Ciebie, naprawdę Odpowiedz Link
brrr78 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 11.01.11, 07:46 "2) uważasz, że piwo na festynie parafialnym miało wpływ na końcowy wynik kwesty" Cena piwa nie należała do konkurencyjnych, chyba nie uważasz, że ksiądz nie robił na tym biznesu? Żeby na piwie ksiądz nie miał przebitki, to musiałby je kupić na innym festynie. To, że ksiądz zbiera więcej to kwestia prawicowych poglądów mieszkańców. Odpowiedz Link
skuterionex Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 20:26 Jak czytam niektóre "wypociny" to jedna myśl powraca od 19 lat. "Psy szczekają a orkiestra gra dalej". Z sukcesem finansowym. Czekam na jubileusz. WOŚP to wspaniała instytucja. Tak trzymać. Odpowiedz Link
mgr_ekspert_specjalista Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 20:30 Nie wiem skuterionex, czy to było do mnie, bo napisałeś pod moim postem, ale wylewaj swój jad na innych, bo ja akurat wspieram WOŚP, a za czasów licealnych sama chodziłam puszką. I to nie tylko WOŚP, ale również PCK!!! Jeśli do nie, to odszczekaj to natychmiast!!! Odpowiedz Link
mono80 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 20:47 skuterionex napisał: > Jak czytam niektóre "wypociny" to jedna myśl powraca od 19 lat. "Psy szczekają > a orkiestra gra dalej". Z sukcesem finansowym. Czekam na jubileusz. WOŚP to ws > paniała instytucja. Tak trzymać. przecież zgodnie z hasłem "róbta co chceta"niektórzy tworzą "wypociny" i czy jest w tym coś złego,takie mają zdanie i już, wolno chyba, nie każdy przecież za 2 złote wrzucone do puszki chce sobie kupić spokój duszy i samozadowolenie z własnego altruizmu i dobroduszności na cały rok, nie każdy chce mieć fałszywe poczucie dobrze spełnionego obowiązku Odpowiedz Link
mgr_ekspert_specjalista Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 21:09 "fałszywe poczucie dobrze spełnionego obowiązku" Ależ mono80, to się nie godzi katolikowi, posądzać innych o fałszywość... wszak w każdym trzeba widzieć dobro! Apeluję o poprawę, bo o inteligencję już za późno! Odpowiedz Link
mieszkajacywpl Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 21:18 Ale zostałaś nakręcona przez tą "orkiestrę", do dzisiaj nie mozesz się zatrzymać. Nie ma co. Pan Owsiak to wysokiej klasy specjalista od socjotechniki. Ludzie za nim w ogień pójdą.. Odpowiedz Link
mgr_ekspert_specjalista Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 21:22 Po Tobie mieszkajacywpl, takich słów się nie spodziewałam. Kto tu się nakręcił i czym, bo raczej nie ja i na pewno nie orkiestrą... Odpowiedz Link
mieszkajacywpl Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 21:25 Ja już za dużo rozmaitych podatków płacę, żebym miał się jeszcze nakręcać jakimiś "orkiestrami". Odpowiedz Link
mono80 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 21:30 nie każdy może być tak inteligentny i odsyłać innych do dokształcania i nie każdy ma we wszystkich sprawach aktualną wiedzę, nie każdy dorównuje Ci poziomem narracji,nie każdy ma taki poziom jak Ty, więc dlatego jak masz napisane w sygnaturce "Teraz bydło uciska elity" jest prawdą, tylko nie wiadomo kto jest bydłem? Odpowiedz Link
mieszkajacywpl Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 21:35 Jesli chodzi o dokształcenia, to powinni wprowadzić kurs plucia pod wiatr.. Odpowiedz Link
mgr_ekspert_specjalista Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 21:41 Jeśli jesteście z tych, co jak na nich plują to mówią, ze deszcz pada, to mielibyście szansę w końcu wyschnąć Odpowiedz Link
mieszkajacywpl Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 21:45 hmm..to raczej chodzi o to, żeby niektórzy nabrali formalnych kwalifikacji. Odpowiedz Link
mgr_ekspert_specjalista Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 21:50 No cóż, żyjemy w świecie, w którym wszelkie możliwe kursy są modne, a każdy papier się przyda w CV. Na pewno znalazłbyś chętnych, gdybyś taki kurs plucia pod wiatr otworzył. Odpowiedz Link
mieszkajacywpl Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 21:56 co wiecej, najprawdopodobniej taki kurs otwierałby w dzisiejszych czasach liczne możliwości zatrudnienia.. Odpowiedz Link
mgr_ekspert_specjalista Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 21:44 Ja wiem, a ty nie musisz wiedzieć, chociaż powinieneś, bo po twoich postach wnioskuję, ze życie cie już doświadczyło niejedną chorobą... Odpowiedz Link
piers-cien Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 10.01.11, 22:05 Zarówno na festynie, jak i co kwartał, zbierając na budowę kościoła. Odpowiedz Link
djmixer1 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 11.01.11, 10:12 świetne są komentarze, poczytajcie wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8929515,Domoslawski_przegonil_Lisa___samochod_Dziennikarza.html Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 11.01.11, 10:37 Przypominam, że dzisiaj o godz 18 w harcówce (obok gazety powiatowej) odbędzie się spotkanie osób najbardziej niezadowolonych z Wośpu. Porozmawiamy twarza w twarz a nie kryjąc się po za monitorem, gdzie jesteśmy anonimowi... Pozdrawiam Odpowiedz Link
przebudzonyx Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 13.01.11, 11:45 Ciekawe czy przyszedł ktoś na tą "ustawkę" Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 13.01.11, 18:53 Oczywiście, że nie... Nikomu nie starczyło odwagi powiedzieć tego wszystkiego wporost. Za monitorem może kryć się każdy, a kiedy trzeba podejść i powiedzieć coś w oczy to nagle każdemu wszystko się podoba, bo wątek po naszej propozycji również ucichł... Dlaczego? Odpowiedz Link
mszczyglod_1 Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 13.01.11, 19:23 a ile można pisać o WOŚP? Ludzie wyrazili zdanie więc po co nadal bić pianę i sztucznie pchać wątek? A skoro wyrazili nie ma chyba też sensu planować przyszłorocznej skoro to aż rok a wiele się może wydarzyć. Suma na pewno byłaby wyższa gdyby przygotowane to było z głową. Odpowiedz Link
harpal Re: WOŚP Jelcz-Laskowice 2011 13.01.11, 19:41 Szkoda, ze jestes tylko mocny na forum,a ie na zywo. Cóż... Już widać kto sam nie zrobi, a innych krytykuje. mszczyglod rob tak nadal... Odpowiedz Link