Dodaj do ulubionych

Jedlina Zdrój - dziwny parking dla ceiężarówek

IP: 213.241.96.* 05.05.10, 17:28
W ubiegłym roku podczas remontu ul. Cmentarnej gmina przygotowała
kilka miejsc parkingowych. Niestety mieszkańcy nie mogą z nich
korzystać, gdyż ktoś zaparkował tam trzy ciężarówki. Niektóre stoją
tam w bezruchu od kilku miesięcy i mają zagraniczne numery
rejestracyjne. Tak więc na drodze gminnej mamy do czynienia z
dziwnym parkingiem dla ciężarówek. Moim zdaniem gmina powinna zrobić
z tym porządek, tj. wprowadzić zakaz parkowania samochodów
ciężarowych oraz zakaz ten respektować. Tylko wtedy mieszkańcy będą
mogli zaparkować swoje samochody przed swoimi domami - co dla gminy
powinno być oczywiste.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Jedlina Zdrój - dziwny parking dla ceiężarówe IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.10, 17:50
      Zgadzam się. Mam ten sam problem. Ciężarówki nie powinny stać pod
      oknami mieszkańców.
    • Gość: xXx Re: Jedlina Zdrój - dziwny parking dla ceiężarówe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 14:48
      Właśnie, parking dla mieszkańców... Więc jeżeli ciężarówki są mieszkańców, to
      gdzie tu problem?! Ludzie... Zastanówcie się trochę co piszecie... :D:D
    • kolecwoku Re: Jedlina Zdrój - dziwny parking dla ceiężarówe 08.05.10, 20:28
      sąsiad ,sąsiadowi okoniem ???...-ale nieznośny sąsiad ma takie samo prawo,jak
      znośny sąsiad...-zakazu nie ma,to znaczy że wolno !
      • Gość: Emil Racja, skoro nie ma zakazu IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 16:40
        to parkować wolno! Jednak zakaz taki należy wprowadzić, taj jak to
        jest w innych miastach np. w Bielawie. Przed kamienicami jest
        znak "tylko dla samochodów osobowych".
        Dodam jeszcze, że dziwna jest sytuacja gdy ciężarówka zajmuje kilka
        miejsc parkingowych a właściciel samochodu osobowego jest zmuszony
        parkować przed odległą kamienicą.
    • Gość: Leon Re: Jedlina Zdrój - dziwny parking dla ceiężarówe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 09:03
      Zacznijmy od tego,że samochody o których mowa to nie ciężarówki,po drugie są to
      pojazdy mieszkańców a po trzecie z tego co wiem to zawsze są wolne mejsca
      parkingowe,więc nie szukajcie problemu tam gdzie go niema,zainteresujcie się
      lepiej małolatami,którzy warczą samochodami po nocach pod oknami.!!!
      • Gość: Wacek Co ty piszesz, IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.10, 13:10
        to typowe ciężarówki - pomarańczowy samochód z przyczepą oraz biały
        Mercedes o wysokości naczepy 3,5 metra nie mogą być samochodami
        osobowymi! A miejsc parkingowych nie ma - kilka razy próbowałem
        zaparkować w godzinach wieczornych i nie ma gdzie. A biały mercedes
        ciężarowy stoi w bezruchu od stycznia i zajmuje dwa miejsca!
        Zanim coś napiszesz sprawdź ww. informacje!
        • Gość: Leon Re: Co ty piszesz, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.10, 20:35
          Człowieku,o czym ty piszesz,powiedz mi gdzie stoi przyczepa od tego
          pomarańczowego bo ja jej nie widzę ,może jestem ślepy.Jeżeli chcesz podyskutować
          z właścicielem na temat parkowania to po prostu przedstaw się a nie chowaj za
          tajemniczym Wackiem.Chętnie porozmawiam w realu.Pozdrowienia dla życzliwych
          sąsiadów!!!
          • Gość: Wacek Re: Co ty piszesz, IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.10, 21:39
            Pomarańczowy samochód z kogutem na dachu kabiny ma blaszaną
            przyczepę do przewozu towarów - wystarczy na niego spojrzeć aby ją
            zobaczyć. Jeśli nasz dobry wzrok to przyczepę o długości 4 metrów
            zobaczysz. Właściciel jeśli ma odrobinę rozsądku powinien zdawać
            sobie sprawę z tego, że w dwupiętrowych kamiecicach nie mieszka sam
            a inni mieszkańcy też mają samochody prawo do korzystania z
            parkingu. A może ty uważasz że parking należy do niego?
            • Gość: Leon Re: Co ty piszesz, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 09:10
              To nie jest przyczepa tylko skrzynia ładunkowa i nie ma 4 metry tylko 2,5m,w
              ogóle to o co ci chodzi,ja parkuje pod swoimi oknami i dobrze wiesz czyje to
              auto,więc jeżeli coś do mnie masz to poprostu przyjdż do mnie i powiedz a nie
              ściemniasz chowając się za Wackiem.
              • Gość: Wacek Teraz już wiem, dlaczego IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 16:43
                ciężarówki tobie nie przeszkadzają - są twoje. Jednak się zastanów,
                czy innym też nie przeszkadzają, czy wszyscy są zadowoleni z tego że
                mają coś takiego pod oknami, czy tak jest przed innymi blokami,czy
                to jest normalne. Może ktoś z gminy zastanowi się nad tym i zrobi to
                o czym już wcześniej pisałem - wprowadzi zakaz parkowania ciężarówek
                przed kamienicami.
                • Gość: Leon Re: Teraz już wiem, dlaczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 21:38
                  Dalej nic nie weiesz,bo moja jest tylko jedna,ta pomarańczowa i będzie tu
                  stała,ponieważ mam prawo parkować swoje auto przed posesją w której
                  mieszkam,poza tym nie jest w bezruchu bo codziennie nim się poruszam.POZDROWIONKA!!!
                  • Gość: jan Re: Teraz już wiem, dlaczego IP: *.sattom.pl 16.05.10, 22:42
                    jeden ma malego fiata,a drugi duzego actrosa.i czy sie to komus podoba czy nie to oboje maja pelne
                    prawo do korzystania z parkingu osiedlowego czy innego przeddomowego.ja mam sprintera maxi i tez
                    takich malo wiedzacych sasiadow co dzwonili po straz miejska,niestety nic im to niedawalo hehe.auto
                    wyglada na duze lecz jest do 3.5 t. Jak osobowka. Pozdrawiam
                    • Gość: Wacek Do Jana IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 18:10
                      Dokąd nie ma zakazu parkowania ciężarówek to mas prawo parkować.
                      Jeśli jednak właściciel parkingu wprowadzi taki zakaz dla samochodów
                      ciężarowych to będziesz musiał znaleść sobie inne miejsce
                      parkingowe. Tak więc sąsiedzi do roboty a pozbędziecie się widoku
                      złomu.
                  • Gość: Wacek Do Leona IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.10, 18:18
                    Skoro piszesz, że pomarańczowa ciężarówka jest twoja i jej używasz
                    to oznacza, że nie służy ona tylko do tego aby zajmować miejsce
                    sąsiadom. Problemem pozostaje nie twoja i niewiadomo czyja druga
                    większa biała ciężarówka na niemieckich numerach. Stoi od miesięcy w
                    bezruchu po to tylko, aby zajmować innym miejsce. Do tego nikt nie
                    wie kto i w jakim celu ją postawił oraz co w niej jest. Skoro
                    burmistrz, który mieszka na tej samej ulicy, nie zareaguje oznacza
                    to, że albo nie dostrzega problemu i pozwala na składowanie złomu z
                    niewiadomą zawartością i niewiadomego właściciela (co oznacza, że
                    jest złym burmistrzem) albo udaje, że takiego problemu nie ma - co
                    oznaczo to samo co wcześniej.
                    • Gość: Leon Re: Do Leona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 19:57
                      CZłowieku,zaczynasz mnie irytować.To co wypisujesz nie ma ani skladu ani
                      ładu,jak Ci się nudzi to nie wiem,zapisz się może do jakiegoś kółka
                      zainteresowań albo zastanów się nad sobą.Dobrze wiesz czyje są te auta,więc do
                      jasnej cholery jak masz jakiś problem to najzwyczajniej przyjdż i powiedz a nie
                      chowasz się jak tchórz.Ja nie jestem debilem i od dawna wiem kim jesteś.!!!
    • Gość: obserwator Re: Jedlina Zdrój - dziwny parking dla ceiężarówe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 19:07
      Czytam te wasze komętarze i życzę żebyście tylko takie problemy
      mieli w życiu Popaczcie co ludzie przechodzą jak woda zalewa ich
      dorobek całego życia to jest problem ten wasz to pikuś ,a tak na
      marginesie to takich sąsiadów nikomu nie życzę jak ów Wacek
    • Gość: No to co Re: Jedlina Zdrój - dziwny parking dla ceiężarówe IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.05.10, 20:10
      że stoi duże auto, jutro bedzie znak drodowy,ze tylko czołgi mogą tu
      parkować i jazda mi z tymi skrzynkami na kołach, bo spycham was
      gdzieś w doline do potoku z wielką wodą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka