Dodaj do ulubionych

opal-med praca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:16
czy ktoś zna tą firme? jakie tam są warunki i ogólna praca.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: inka Re: opal-med praca IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.03.09, 15:17
      zgadzam się . zespół ok. jesli jest juz baza klientów to dasz
      rade,jeśli sam musisz stworzyć to bedzie trudno. szeroki obszar
      działania. firma mieści się w karpaczu ale to chyba wiesz.
      NAJWAZNIEJSZE: właściciel uczciwy.
      • Gość: ati. Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 17:32
        firma mieści się w jeleniej na zgorzeleckiej.
      • Gość: dżon Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 20:51
        W Karpaczu to jest konkurencyjna firma! o ile sie oriętuję w jelonce
        jest ogłoszenie, że zbierają wszystkich wurzuconych na bruk z tej
        uczciwej firmy i beda ich skarżyć. Zespół tam nie istnieje, bo
        wszyscy są zbyt krótko żeby stworzyć cokolwiek
      • Gość: korki Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.02.10, 18:55
        jest ok
        • Gość: xyz Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 20:02
          korki masz rację że jest ok, a ta cała reszta nieudaczników niech spróbuje,
          poszukać innej pracy w Jeleniej Górze to pogadamy. za dużo w dupach macie i sami
          nie wiecie czego szukacie
    • Gość: pink Re: opal-med praca IP: *.ip.netia.com.pl 23.11.09, 21:06
      ZDECYDOWANIE NIE POLECAM. Kultura organizacyjna w zespole nie za ciekawa, młoda
      siksa-kierowniczka popędza pracowników jak stado bydła, obowiązkowej(o
      czym na początku nikt nie informuje)normy tygodniowej nowemu pracownikowi nie
      sposób wyrobić, choćby niewiem jak się gimnastykował. Praca w stresie, do tego
      poprostu monotonna i nudna. Kasa słaba. Ogólnie, ulżyło mi po wyjściu stamtąd.
      • Gość: dżon Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 20:52
        zapraszam na Jelonke tam zbierają się ludzie przeżuci przez tą firmę
        szukaj w ogłoszeniach ja się zgłosłem!
      • zielonygroszek30 opal-med praca 24.02.10, 17:37
        Aż tak żle? Ratunku chcę tam złożyć podanie!
      • nowasowa Re: opal-med praca 09.04.11, 13:45
        Kasa? 1000 zł + premia 500 zł (jak ją wyrobisz). Praca na umowę-zlecenie.
        Musisz kłamać, oszukiwać, naciągać - tak wygląda praca przez pierwsze pół roku na telefonicznej obsłudze klienta, teoretycznie sprzedajesz towar którego często nie ma w magazynie a potem musisz się głowić by go w praktyce zdobyć na czas - oczywiście TEGO twój klient nie wie.
        Na fakturach 1200 + premia i jest lepiej, mniej stresu.
        Na obsługę międzynarodową polecam ale język angielski musisz znać perfekt (za 1000zł + "może" premia to ściema, w Simeko płacą 3000 zł za niemiecki i masz umowę o pracę).
        Taka prawda - jak ktoś się nie zgadza to znaczy, że albo właśnie pracuje tam jako któryś z przełożonych albo robi firmie pseudo reklamę by się podlizać - prawda koleżanki? Wiecie o kim mowa.

W sumie jeśli stać Cię na ryzyko i nie spodziewasz się kokosów to możesz spróbować ale ja na Twoim miejscu bym jednocześnie szukała czegoś lepszego.
    • Gość: pink Re: opal-med praca IP: *.ip.netia.com.pl 29.11.09, 19:16
      no ja umowy nie dostałam - nie zdążyłam dostać:/
      • Gość: ewa Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.09, 20:29
        na przedstawiciela warto tam aplikować.
        • Gość: leku Re: opal-med praca IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.11.09, 21:36
          tylko ten przedstawiciel nic nie sprzeda..drodzy są jak na hurtownię.
          • Gość: pink Re: opal-med praca IP: *.ip.netia.com.pl 01.12.09, 14:23
            I otóż to:/ Większość potencjalnych klientów porostu Cię wyśmiewa po usłyszeniu
            ceny.
        • Gość: kalina Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 21:02
          ja tam byłam chwile i zgadzam sie , że to wyzysk, a przedstawiciele
          już tam byli. Własne auto, własna komóra marne szanse na dotarcie do
          klienta, bo w siedzibie dziewczyny muszą obdzwaniac cały dolny śląsk
          i cała Polskę.
      • Gość: dżon Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 20:58
        Ja myślę,że to już niebawem finisz. Za mała nasza jelenia góra,żeby
        ta firma miała szanse. co raz częściej i więcej osób zaczyna się
        skarżyć do różnych instytucji na nich. Brak umowy to przestepstwo
        pomyśl
    • Gość: ja Re: opal-med praca IP: *.ip.netia.com.pl 09.12.09, 16:18
      Notabene po raz kolejny widzę, że wystawili ogłoszenie na portalu jelonki. Robią
      to regularnie - to o czymś świadczy.
      • Gość: łoł Re: opal-med praca IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.12.09, 18:54
        i do tego te godziny pracy 10-18 kicha.....
        • Gość: ps.olim Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 10:54
          ale potrzebują mamagera,czy ktoś wie na czym ta rola ma polegać?
          • Gość: jelo Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.09, 16:16
            dostaniesz prikaz pilnowania i motywowania zespolu do pracy, skutecznej pracy
            tzn sprzedać coś co normalnie kosztuje duuuzo mniej.
            • Gość: sare Re: opal-med praca IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.12.09, 20:46
              i jak? załapał sie ktoś z was?
              • anakonda3107 Re: opal-med praca 07.01.10, 23:09
                Witam,
                Czy ktoś może posiada więcej info dot.stanowiska Managera Sprzedaży
                w Opalmed? Tzn.zakres obowiązków? czy to jest nowe stanowisko, czy
                już wcześniej ktos był? jaka grupa przedstawicieli do objęcia? jakie
                narzędzia pracy? jakie narzędzia promocyjne? jaka atmosfera? jaka
                możliwa pensja? jak produkty postrzegane są na rynku, oprócz tego,że
                są drogie? no i w ogóle każde info pomocne, tak by mieć większe
                pojęcie, czy w ogóle warto się "pakować". Pozdrawiam.
                • Gość: quba Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 10:40

Manager to nowe stanowisko.Oni potrzebują kogoś kto będzie mądrzejszy od nich
                  samych gdyż jeszcze nie wiedzą jak się do tego zabrać.
                  Do tej pory firma działa na zasadzie sprzedaży IT.
                  Wnioskuję że Grupę pracowników sama musisz stworzyć ,i jak nie będzie
                  (działało) to bańki Ty dostaniesz.
                  Atmosfera jak to w biurze.
                  Firma ma kapitał ,słyszałem że posiadają swoje biuro w Chinach.
                  Zarobki na tym stanowisku ok.5000zł
                  Jest jeden problem w tym całym interesie,mianowicie masz jednego konkurenta
                  który też stara się o ten rynek.Ma pewną cechę;jest znany w branży, bardzo
                  tani i dobry.

Daj znać jak się uda.

• anakonda3107 Re: opal-med praca 10.01.10, 21:48
                    Dzięki Serdeczne quba za info. Manager sprzedaży - czyli jak sądzę
                    Kierownik Sprzedaży. Czy wiesz może na jaki region szukają
                    dokładnie? Ilu przedstawicieli mają w terenie? Pytam, ponieważ nie
                    jestem z woj.dolnośląskiego. Pensja-5000 tyś brutto/netto? Po
                    przeczytaniu powyższych postów sądzę, że 5000 tyś brutto. A to przy
                    całej specyfice pracy Managera Sprzedaży jednak mimo wszystko
                    niewiele. Atmosfera biurowa...? Manager raczej powienien mieć małą
                    styczność z biurem, a raczej jego działania powinny być skierowane
                    na teren. No chyba, że poszukują pracownika biurowego. Pozdrawiam.
                  • jacul1108 Re: opal-med praca 08.02.10, 11:35
                    Ja byłam kilka miesięcy temu na rozmowie i dzięki Bogu nie załapałam się.Jak
                    tylko weszłam zauważyłam że te wszystkie dziewczyny są strasznie
                    wystraszone.Przyjęła mnie jakaś kobita od razu było widać po twarzy że wredne
                    babsko,tapety to miała na twarzy więcej niż jest tynku na budynku.No ja się nie
                    dziwię że ludzie uciekają z tej firmy.No w moim przypadku to pewnie za stara
                    byłam chyba.
        • nowasowa Re: opal-med praca 09.04.11, 13:47
          Od 9 do 17 - chyba firmy pomyliłaś
      • Gość: Ktoś Re: opal-med praca IP: *.tktelekom.pl 04.02.10, 11:34
        Praca w tej firmie to ciężki kawałek chleba. Nie dość, że musisz wyrabiać normę
        200% to i tak przedłożeni traktują cie przedmiotowo. Nawet jak masz
        doświadczenie i trochę popracujesz to i tak mogą cie zwolnić 5 minut przed
        końcem pracy. Ot porostu dostajesz wypowiedzenie bez żadnego ale. Choć teraz
        jest ciężej bo zwalniają podobno po trzech pisemnych upomnieniach. Ale to i tak
        nie wiele zmienia bo upomnienia dostać można za byle co. Nawet jeśli nie ma
        dowodów na winę upomnianego. A jak się odezwiesz to na drugi dzień dostaniesz
        kolejne. Zawsze się coś znajdzie. Niestety tak jest w firmach, w których
        właściciela bardziej obchodzą dochody niż kapitał ludzki. A decydujące zdanie ma
        osoba z wykształceniem polonistycznym nie mająca większej wiedzy z zarządzania
        ludźmi. A decyzje co i jak są uzależnione od jej humoru czy też sympatii. Jedyna
        siła napędowa tej firmy jest chęć zdobywania pieniędzy. Poczynając od góry do
        podstawowych pracowników. Nie było by to nic dziwnego gdyby nie przeradzało się
        to w wyścig szczurów. W firmie Opal Med nie opłaca się być uczciwym,
        sprawiedliwym, pomocnym i koleżeńskim. Nawet jeśli zdarzy się jakiś wyjątek to i
        tak ta jedna masa goniąca za kasą albo go wchłonie albo wypchnie na zewnątrz. W
        obu przypadkach niszcząc tego człowieka. Zastanawiające jest to, że firma, w
        której można zarobić przyzwoite pieniądze nie potrafi stworzyć dobrej atmosfery
        pracy. Cóż, wszystko zależny od ludzi i ich podejścia do współpracownika. Więc
        jeśli jesteś słaby psychicznie a pojęcia takie jak: kłamstwo, nieuczciwość,
        niekoleżeński, obłuda są Ci dalekie, to nie jest to praca dla Ciebie. Jeśli się
        jednak zdecydujesz to szybko poznasz znaczenie w/w pojęć, albo wykończysz się
        psychicznie. Szkoda, że w dzisiejszych czasach ważniejszy jest pieniądz niż
        człowiek, który go zarobił.
        • Gość: 2F Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.10, 12:53
          to co piszesz brzmi jak ....horror? terror?
          nie wierze ,że tak sobie mozna kogos BEZKARNIE zwolnic , no chyba ,że pracuje
          się tam na czarno lub osoby tam zatrudnione nie zadaja sobie trudu aby poznac
          Kodeks pracy.
          • Gość: Ktoś Re: opal-med praca IP: *.tktelekom.pl 04.02.10, 14:13
            Uwierz, że można bezkarnie zwalniać. Natomiast kodeks pracy to w tamtym miejscu
            "Księga zakazana". Nic Ci po jej nawet najlepszej znajomości. Nikt jeszcze nic
            nie wskórał ani nie zrobił z przypadkami łamania praw kodeksu pracy które można
            mnożyć i mnożyć... O chociaż taki przykład. Pytanie z k.p. co mówi art. 162?
            Cytuję: Na wniosek pracownika urlop może być podzielony na części. Co najmniej
            jedna część urlopu powinna obejmować nie mniej niż 14 kolejnych dni
            kalendarzowych. Wiemy już wszyscy? I co nam po tej wiedzy kiedy w firmie Opal
            Med możesz dostać maksymalnie 5 dni roboczych. Czyli 7 dni kalendarzowych? Eh!
            Temat rzeka...
            • Gość: 2F Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.10, 15:15
              Mozna zwalniac bezkarnie: jak nikt nic nie robi w tym kierunku, aby egzekwowac
              swoje prawo , watpię ,że pracują tam zupełnie niezorientowane w temacie osoby!a
              wlaściciel zaciera ręce i szuka nowych naiwnych? bez sensu zamiast zbudowac
              silny stabilny zespół... zupełny bezsens.
        • nowasowa Re: opal-med praca 09.04.11, 13:49
          Prawda w 100%
          • Gość: ja Re: opal-med praca IP: *.tvk3.pl 02.07.12, 17:51
            opal medica a opal med to ta sama firma?
            • Gość: ih Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.12, 08:05
              to to samo. tylko z wiadomych wzgledów trzeba bylo nazwe zmienic, ze niby nowa firma powstala...
              • acomitam41 Re: opal-med praca 22.08.12, 16:05
                oj a tak cicho tu??
                • acomitam41 Re: opal-med praca 22.08.12, 16:11
                  tyle się dzieje przecież.. normalnie telenowela..lepszej firmy od tej nie ma;-) dla samych frajerów;-) pracuje się za darmo jak się zwolni samemu albo jak cie zwolnią o wypłacie zaległej można pomarzyć.. a jak sie pracuje to trzeba przypominac Pani prezes że juz po 10. i może by przelewy zrobiła? jak będzie miała chwilkę między zakupami kolejnych par butów;-) Kto chce tam iść do pracy to niech sie zastanowi czy lubi za darmo pracowac albo czy lubi upominać się o należne mu pieniądze. Pomijając kwestie atmosfery w firmie.. żałosna.. fałszywi ludzie sobie nawzajem robiący koło tyłka...
                  • level25 Re: opal-med praca 19.09.12, 12:11
                    Cicho tutaj bo teraz trzeba konto założyć :)
                    Wracając do opal-medu (opal-medical), bo to jedno i to samo dziadostwo, to, co wyprawia Sobczak ze swoją konkubiną przechodzi ludzkie pojęcie!! To, że nie płacą na czas to małe piwo. Dobrze, że w ogóle płacą. Swoją droga to najistotniejszy obowiązek pracodawcy więc o nie płaceniu czy też płaceniu po czasie nie powinno być mowy. Odnośnie niepłacenia. Pan prezesunio z panią prezesową nie tylko nie płacą wynagrodzeń, nie płacą też do ZUSu. Zaległości sięgają blisko roku. Mała rada do pracujących: zadzwońcie sobie do Wałbrzycha do działu świadczeń ZUS i zapytajcie o swojej składki. Nie zapomnijcie zapytać o podstawę od której są odprowadzane, bo i tu dowiecie się ile tak naprawdę zarabiacie (na pewno mniej niż dostajecie/nie dostajecie co miesiąc do rączki/na konto). Możecie też poprosić o zaświadczenie o zarobkach. Kolejną bulwersująca sprawą jest traktowanie kobiet w ciąży. Na początku przestają być płacone składki ZUS. Po pewnym czasie (w okolicach 3 lub 7,8 miesiąca ciąży lub też przed samym porodem) przestają wypłacać wynagrodzenie/zasiłek chorobowy jeśli kobieta jest na L4. Do tego bezczelność pani Horzowskiej kłamiącej w żywe oczy o zablokowanych kontach, braku czasu na przelewy, kłopotach finansowych firmy napawa mnie obrzydzeniem. Kolejna mała rada dla będących na L4 nie posiadających środków do życia: nie idźcie do pracodawcy upomnieć się o swoje. Na L4 macie leżeć łóżkach i grzecznie czekać na pieniądze. Inaczej dostaniecie pismo o zawieszeniu wypłaty świadczenia z powodu niewłaściwego wykorzystania zwolnienia chorobowego. Zastanawia mnie jak można wstrzymać wypłatę czegoś, czego się nie wypłaca? Kobieta w ciąży jest traktowana jak śmieć w myśl zasady: skoro jest na L4 nie zarabia dla firmy i pieniądze nie są jej potrzebne. Co na to PIP, ZUS, Sąd Pracy? PIP przeprowadza kontrole, nakłada śmieszną karę i nic się nie zmienia. ZUS przeprowadza kontrolę, stwierdza nieprawidłowości, sprawa ciągnie się miesiącami skutecznie blokowana poprzez zastraszanie księgowej i pisma o niewypłacalności pana prezesa :) ciekawe ile się wypłacił na ostatnich zakupach... Wreszcie Sąd Pracy. Pozew-odebrane/nieodebrane pismo przez prezesa-wyrok nakazujący wpłatę pieniędzy-wyrok uprawomocniony i !!! I nic. Pan prezes w dupie ma wyroki sądów. Mało tego! Jeśli ktoś chce udać się do Sądu Pracy prezes chętnie poda adres takiej osobie (szczyt chamstwa!). Reasumując. Firma opal-med/ical to niestety kolejny przykład firmy łamiącej bezkarnie prawo pracy, dyskryminującej kobiety w ciąży i swoich pracowników. Mam nadzieję, że już niedługo pan Sobczak wraz ze swoją panią Katarzyną poniosą srogie konsekwencje swoich obrzydliwych, bezczelnych praktyk.
                    • natalia2403 Re: opal-med praca 10.10.12, 14:55
                      PRAWDA PRAWDA I TYLKO PRAWDA!!!!! CO TU KRYĆ PRACOWAŁAM TAM I WIEM JAKI TO CHŁAM!! Z SZACUNKIEM DLA OSÓB TAM PRACUJĄCYCH, BO WIEM ŻE ŻADNA PRACA NIE CHAŃBI, I CZASAMI BIERZE SIĘ CO DAJĄ, ALE SZEFOSTWO NIESTETY ........ BEZCZELNOŚĆ, PROSTACTWO I CHAMSTO, TAK OSZUKIWAĆ LUDZI I TO WSZYSTKICH NARAZ PRAWIE Z SZYDERCZYM UŚMIECHEM. KTO TO WIDZIAŁ ABY O WYPŁATĘ SIĘ PROSIĆ I PO SĄDACH BIEGAĆ ZA TYM CO SIĘ PRAWNIE NALEŻY, NIE SPODZIEWAŁAM SIĘ ŻE ZOSTANĘ Z TAKIM PROBLEMEM, ROZCZAROWANIE WIELKIE.. I JESZCZE TE PISMA PRZYSYŁANE Z ZUS-U O NIEPŁACENIU SKŁADEK..LUDZI TRAKTUJE SIĘ TAM JAK RZECZ, NIE INTERESUJE NIKOGO CZY KTOŚ POTRZEBUJE WYPŁATY CZY NIE, CZY JEST PŁACONA W TERMINIE CZY DAWNO PO.. ALE NA NOWE BUTY TO SIE KASA ZNAJDZIE..WIADOMO KOMU. ŻAŁOSNE JEST TO CO TAM SIE DZIEJE. DZIWI MNIE ŻE JESZCZE NORMALNI LUDZIE TAM PRACUJĄ, ALE ZAPEWNE WKRÓTCE KAŻDY Z NICH SIĘ OPAMIĘTA, JEŚLI GŁOWE NA KARKU MA.. I CIEKAWE KTO BĘDZIE TAM DZWONIŁ I NA BUTY ZARABIAŁ;-)))) POZDRAWIAM WSZYSTKICH . "ŁĄCZĘ SIĘ W GŁĘBOKIM SMUTKU" Z WSZYSTKIMI POSZKODOWANYMI, OBY WKOŃCU KTOŚ TO ZRÓWNAŁ Z POZIOMEM............................ CHODNIKA.
                      • m.artaa Re: opal-med praca 10.10.12, 17:22
                        No co Ty:) brak pensji na czas to normalka od wielu miesięcy w tej firmie. Brak płacenia jakichkolwiek składek od czerwca za wszystkich zatrudnionych w Sp.K.(a w tym najważniejszych przecież składek zdrowotnych) - to jest skandal-przy jednoczesnym potrącaniu ich z pensji pracownika! Nic innego jak złodziejstwo! A zatrudnieni myślą, że jak otrzymują RMUA, to są ubezpieczeni i cieszą się, że w ogóle dostają pensję...zbiorowa paranoja. No ale cóż...wychodzę z założenia, że każdy jest kowalem własnego losu. Pani Katarzynie życzę konkretnych odsetek za taką ilość nieopłacanych składek, a pracownikom więcej wiary w siebie i własne siły!
                        • natalia2403 Re: opal-med praca 10.10.12, 20:56
                          DOKŁADNIE. WIARY I ROZUMU!!!!! WEŹCIE TYŁKI W TROKI I TYLE, NIECH SIĘ NAUCZĄ LUDZI SZANOWAĆ!!
                        • Gość: Pacia Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.11.12, 16:49
                          He he!
                          Jeśli jesteście przywiązani do Firmy Opal Med - Medical to zwracam się do Was z prośbą o ratunek dla Rybek Opalmedowskich!!!
                          Ratujmy rybki przed komornikiem!!! Wzywam, Apeluję - na pomoc rybeczkom!
                          Zróbmy składkę i wykupmy je , oczywiście Ci, którzy dostają pensje ...
                          Licze na Waszą solidarność:))
                          Pozdrawiam Pacia:)
                          • Gość: hihihih Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.11.12, 20:23
                            A cóż to?
                            Czyżby czary nie działały?
                            Nawet rybki poszły pod młotek?
                          • Gość: Pszczółka Maja Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.12, 14:22
                            Droga Paciu, piszesz o rybkach, a mnie najbardziej żal tych pszczółek robotnic. Jestem jedną z nich. Większość z nas to młodzi, zdolni pełni energii i zapału ludzie, którzy nie pozwolą się szantażować utratą pracy, kneblować, zastraszać i przede wszystki oszukiwać. Nawet, gdybyśmy znosili złote jaja, to niczego nie zmieni. Niepotrzebnie traciliśmy czas dla firmy i Pani kasi, która nie wiadomo od jak dawna nie płaci za nas składek do ZUSu i traktuje jak bezmózgie ameby. Nie pozwólmy się dłużej okradać !
                            Zawalczmy o siebie, swoje składki, godność i ZASADY.
                            Ostrzegam wszystkich przed firmą Opal Med/Medical, to zwykli oszuści. Omijajcie szerokim łukiem.
                            PS Pani Kasiu- jak Pani może spokojnie patrzeć swoim pracownikom w oczy??? Nie wstyd Pani??? Apeluję do Pani rozsądku, bo do człowieczeństwa nie mam po co: Proszę uregulować swoje długi wobec pracowników i wpłacić pieniądze do ZUS-u. Nie pozwolimy się dlużej okradać i oszukiwać.

Pszczółka Maja
                            • Gość: Pacia Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.11.12, 10:20
                              Pszczółko !
                              Cóż...
                              Nie sądzę , że apelowanie coś pomoże.
                              To jak do tych rybek - grochem o ściane.
                              Sami sobie tego piwka naważyliśmy i sami pozwoliliśmy na to żeby tak nas traktować.
                              Każda próba buntu przeciw złemu traktowaniu to było pozbycie się problemu czyli wypad z pracy. Jelenia Góra to nie wielka metropolia i każdy kto ma pracę na miejscu w dogodnych godzinach będzie ją szanował i starał się nawet za niewielkie wynagrodzenie. Wśród tych ludzi znajdą się tacy, którzy to wykorzystaja. Będą też tacy co z zza blatu recepcji hoteliku stają się dyrektorami, którzy zdradzą, oszukają i patrząc Ci w oczy będą udawać przyjaciół. I tacy którzy i szefa Janusza okłamią, okradną dla własnych korzyści ,pseudo sukcesów. Kłamstwo , zawiść, oszustwo, wykorzystywanie no i co? Są na rynku, pracują , ale do czasu , bo Jelenia to nie jest wielka metropolia, a i sprawiedliwość jest na tym świecie.
                              Pozdrawiam Was dziewczyny -pracujące, ale nierozsądne:)
                              PS Anna G wstyd !!!!
                          • Gość: MARTUSZKA Re: opal-med praca IP: *.tvk3.pl 12.11.12, 19:12
                            WITAM,,,
                            Pracowałam tam z tymi rybkami dość długo i gdyby miały głos to mogły by dużo powiedzieć o tej firmie... Żal mi ich bo wiem co przeszły wiem co to znaczy żyć w bagnisku WSPÓŁCZUJE !!!!!!!!!!!WOLNOŚĆ DLA RYBEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To jedyne co warte jest ratowania z tej firmy.
                            • Gość: Pacia Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.11.12, 10:01
                              Akcja "freedom of fishes" rozpoczęta.
                              Dołączajcie swe głosy i oferujcie domy rybkom.
                              Uwaga - ryby wymagać będą socjalizacji! Mogą być agresywne lub ospałe! Mile widziani doświadczeni hodowcy.
                              Zanim PG i komornicy złamią im całkiem życie - Ratujmy JE!
                              PS Na zewnątrz piranie , a wewnątrz GUPIKI oto OPAL MED
                              • nemo215 Re: opal-med praca 27.12.12, 12:35
                                Witajcie chłopaki i dziewczyny, kupujcie Nowiny - Jeleniogórskie nr 25. Pojawił się tam interesujący artykuł o firmie pt.: " Z Opal Medem jak na wojnie " str. 17.
                                Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku : ) Nemo: ) ) )
                              • nemo215 Re: opal-med praca 27.12.12, 12:39
                                Małe sprostowanie, chodzi oczywiście o Nowiny Jeleniogórskie nr 52 a nie 25. : )
                                • myszkamiki33 Re: opal-med praca 03.01.13, 10:41
                                  Artykuł żałosny!!!!!
                                  • alepacia Re: opal-med praca 10.01.13, 16:20
                                    Żałosny ... hehehe
                                    Wiadomość - Ci wspaniali ludzie, ta super firma, która tak płaciła i rozwijała się - nie istnieje!!!
                                    Wszyscy są na wypowiedzeniu!!! I poganiaczki i te biedulki , które nawet zus-u nie miały płaconego.
                                    Gratuluje , a wszyscy, którzy tak popieraliście politykę firmy opal med i opal medical i chwaliliście tak , przyjmijcie do wiadomości , że dobra firma nie ma spraw karnych , w sądach pracy i istnieje, a nie zadłuża się i znika, jeśli tego nie rozumiecie to jesteście łagodnie pisząc środkami kapusty!!!
                                    Mam nadzieję , że nikt nie zatrudni tych ,które najwięcej się mądrzyły!!! I pomiatały innymi.
                                    PS myszkamiki33 ja jestem Pacia , a ty?! Pani, która jest autorką artykułu w NJ ma męża stomatologa, który dostawał niezamawiane paczki, albo inne rzeczy niż te, które zamówił w innych cenach niż go informowano - to jest żałosne - !
                                  • nemo215 Re: opal-med praca 14.01.13, 12:02
                                    Dupolizusostwo i wazeliniarstwo to jest żałosne jak również wyżalanie się na forum i rzucanie anonimowo pustych frazesów:) A może rozmowa w REALU, jesli masz odwagę - zapraszam:)
                                    Ja bardzo lubię bajki Disneya. Heya:)))
    • Gość: WW Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 19:57
      nie zgadzam się z Wami wszystkimi, praca owszem nie najłatwiejsza
      (ale kto powiedział że będzie łatwo?), zarobki bardzo przyzwoite,
      atmosfera super, wspaniali ludzie, ciekawe doświadczenia fajni
      orzełożeni, bardzo żałuję że musiałam zrezygnować ale chętnie
      podjęłabym tą pracę jeszcze raz
      • Gość: Loti Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 20:55
        Jak czytam te brednie to mi się słabo robi!!! Wspaniałe to są te
        dziewczyny przy telefonach! Przełożenii!!!! Kto? Poganiaczki, które
        jedna by drugą otruła? Kto jest tam taki super prócz tych
        telemarketerek ?
      • Gość: Anonim Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.11.11, 13:32
        noo szczegolnie ze traktują tam dorosłych ludzi jak przedszkolaki chcesz wyjsc zapalic albo do kibla musisz spytac czy ci wolno jak nei amsz zamówienia to lepeij wogole nie pytac co rano klada ci stówe na stole i jak zrobisz 7 zamówien na 2100 to ją dostaniesz po czym 3/4 ludzi oddaje tą stówe biora ja tylko ci którzy pracują tam 2 lub 3 lata i maja swoich klientów
        co do sprzedawanego produktu jest gó...any tak zwany prime dent wiele dentystów sie na niego skarży i mówia ze nie oplaca sie zeby dostac przedluzenie umowy musisz w miesiącu wyrobić norme o której na początku nikt nic nie mówi norma ta to minimum 6000 zł nie wyrobisz cheja banana i wogole wolą trzymac pracowników ktorzy dzwonia po swoich stałych niz nowych którzy uporzadkują ten cały bajzel jaki mają w bazie danych 65 tysięcy pozycji z czego 1/3 to pomyłki i niekopmpletne numery kolejna 1/3 to powtórki a ostatnia 1/3 to dentysci weterynarze etc. którzy sa na opal med obrażeni fakt faktem atmosfer zdaje sie miła przez pierwsze 2 miesiące potem mozna se odpuscic. menedzerki latają jak porombane i wolaja od kazdego po 2 zamówienia na 1200 zl wyscig szczurów za minimalną place chyba ze wyrobisz premie a jak zarobisz w miesiącu 40 000 pln dla firmy to podnoszą ci pensje o 300 zł gz pozdrawiam
        • Gość: anonim2 Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.11, 20:44
          a ta stówka to tak obok, bo z tego co sie domslam to podatku od niej i zusu i potracaja i skladki nie odprowadaja.
    • Gość: 2F Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.10, 12:56
      ...I komu tu wierzyć?
      • Gość: hhhh Re: opal-med praca IP: 109.243.93.* 06.02.10, 18:53
        To chyba proste na tyle negatywów jeden pozytyw, coś to do myślenia daje. Po za
        tym jak dla mnie za bardzo przesłodzony- wspaniali ludzie.
        Może przez pierwszy tydzień żeby nie wystraszyć nowego. Musiałaś odejść z
        własnej woli...?
        Jak dla mnie to komentarz (Ktoś z 4.2.10) jest trafiony w 10, po za jednym-slaby
        psychicznie nie jest wystarczającym określeniem. Mianowicie można mieć mocną
        psychikę, ale i przy tym jakiekolwiek zasady moralne. Bo kwestia psychiki a
        kwestia obłudy to dwie rożne sprawy.
        Myślę,że fałszywość i wręcz bezczelność, jak najbardziej mogą się tu sprawdzić.
        Więc jeśli posiadasz takie cechy zgłoś się tam - będziesz pasować.
        • Gość: Ktoś Re: opal-med praca IP: *.tktelekom.pl 08.02.10, 09:01
          hhhh Pisząc o słabej psychice chodziło mi o to, że jeśli kierujesz się zasadami
          moralnymi, w życiu, pracy, to trafiając w środowisko które tych zasad nie ma i
          nie mając odporności, siły do dalszego stonowania ów zasad polegniesz. WW
          napisał o przyzwoitych zarobkach. Zgadzam się z nim/nią. Ale co do wspaniałych
          ludzi to już nie. Za dużo powiedziane. Są tam normalni ludzie. I tacy wystarczą
          by stworzyć dobrą atmosferę. Normalni czyli tacy co robią swoje. Pracują,
          wykonują swoje obowiązki sumiennie i rzetelnie. Tacy tam są, ale niestety w
          mniejszości. Inni zamiast zająć się robotą to knują, wymyślaną ploty,
          obsmarowują za plecami (oczywiście bezpodstawnie), kłócą się itd. itp. A
          wystarczy robić swoje według określonych reguł. Ale nie niektórzy nie potrafią
          żyć bez wyssanych z palca afer, a inni dla pieniędzy zepchną Cię ze skarpy i
          krzykną "To nie ja!". Problem polega na tym, tak mi się wydaje, że większość
          pracujących tam ludzi nie traktuje tej pracy poważnie. Dla większości jest to
          chwilowy przystanek. Żadnej więzi ze współpracownikami, przełożonym, ot przyjść
          na 8 godzin i do domu i najważniejsze żeby kasę przelali. Dlaczego tak jest?
          Zapewne dlatego, że panuje tam zła atmosfera. To chyba takie błędne koło. Może
          ktoś kiedyś z tego koła zrobi prostą, którą ta firma z dużym potencjałem
          pójdzie.
          • Gość: kier Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.02.10, 15:05
            nadal szukają na telemarketera.........
    • casius-fast Re: opal-med praca 11.02.10, 23:33
      ...myślę że nip i dane firmy znajdują się na pieczątce każdej
      firmy...pozdrawiam ha,ha jak to napisałaś !!!
      • Gość: Pacia Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 17:31
        Wiesz chodzi mi o pesel szefa dane jego osobiste nie firmowe a
        dostałam tą kartkę gdy załoga szukała haka na szefa, więc proszę
        skoro ktoś kto ma dostęp do osobistych danych szefa i np jego kont
        zbiera takie dane o nim to co mu szkodzi i nr tych kont?
        A jest taka ustawa o ochronie danych osobowych i taki szarak jak ja
        nie ma prawa mię wglądu w szefa dane. Ja bym sobie nie życzyła np. a
        ty jak chcesz
        • Gość: @ Re: opal-med praca IP: *.jgora.dialog.net.pl 14.02.10, 20:51
          Jak dla mnie system pracy zupełnie bezsensowny ,
          po co systematycznie wymieniac kadre? nie lepiej inwestowac w stałą grupę?
          a licza sie z tego co czytam tylko Ci "na górze" a Ci od czarnej roboty na bruk?
          Jakaś dziwna metoda.....Kto tam zarzadza?i jaki ma pojecie o tym co robi?
          • Gość: xxx Re: opal-med praca IP: *.md4.pl 15.02.10, 22:19
            tak czytam, czytam i wnioskuję, że wszyscy tu użalający się zostali
            zwolnieni..... i pewnie wylewają swoje żale i pretensję ( pewnie większość z
            nich wyssane z palca), na forum, bo nie maja racji w tym co mówią. najprościej
            jest obwiniać innych, trudniej samemu przyznać się do błędu. Jeżeli większość
            naszego społeczeństwa jest taka sama - nic dziwnego, że mamy takie bezrobocie w
            Polsce.
            • Gość: xyz Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.10, 10:18
              xxx masz rację! już pisałem wczesniej, niech fizole do kabelków idą,
              wtedy może docenią co mieli lub mogli mieć
            • 0.dek Re: opal-med praca 19.02.10, 20:59
              Co ma piernik do wiatraka, raczej słabe masz pojecie o polskim społeczeństwie i
              sytuacji w zakładach pracy. Przykre jest to ze w XXI wieku pracownika traktuje
              się jak chłopa pańszczyźnianego. Uwierz mi ze większości z tych ludzi zależało
              na pracy i nie koniecznie zakończyli współpracę z firma. Łatwo ci mówić skoro
              tego nie doświadczyłaś chyba ze wręcz odpowiadają Ci takie warunki.
            • Gość: 11qq Re: opal-med praca IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 09.12.10, 22:13
              NIEKTORZY DALEJ TAM PRACUJA,BO ZA DARMO JESC NIE DAJ W SKLEPIE,A ENERGETYKA NIE PRZYMROZA OKA NA BRAK WPLATY!!!!!1000-OSKARZEN,NA PARE KOMENTARZY?TO FAKT TRAGEDI NIE MA,ALE SA GRANICE DOBREGO SMAKU!!!MOZE NIE PAN JANUSZ I RESZTA WLADNYCH LUDZI WYCIAGNIE WNIOSKI I BEDZIE BOSKO!!!!!
    • Gość: HZ Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.10, 11:27
      POZDROWIENIA DLA JELENIOGÓRSKICH PRZODOWNIKÓW BUNTU BEZROBOTNYCH! ROŚNIJCIE W
      SIŁĘ! ZASIŁKI STARCZĄ NA AKCJĘ PROTESTACYJNĄ POD BUDYNKIEM OPAL MED! A jakie
      bedziecie mieli hasła? Hurtownia SIM (kryptoreklama) czasami ma wyprzedaze
      podgniłych pomidorów i popekanych jajek wiec moze uda sie tanim kosztem :)
      Dobrze ze okna mamy na druga strone :)
      POZDRO 600 (zł) :D
    • Gość: Art. Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 12:36
      Ja tam mile wspominam tą prace.Pozdrawiam Dziewczyny.
      • Gość: ja Re: opal-med praca IP: *.chello.pl 23.02.10, 23:02
        powiedzcie proszę czy warto się tam zatrudnić na przdstawiciela handlowegio???
        obecnie pracuję i mam ponad 2000,00zł na rękę. Nie chciałabym zrezygnować z
        umowy na 1 etat i wpaść w jakieś szambo... chciałabym zmienić pracę ze względu
        na wolne weekendy...
        • Gość: i Re: opal-med praca IP: *.neti.gsm.pl 24.02.10, 22:19
          Witaj
          Dziewczyno, dobrze Ci radzę- siedź tam gdzie siedzisz. Naprawdę nie
          warto. Wiem co piszę
        • Gość: pink Re: opal-med praca IP: *.ip.netia.com.pl 04.03.10, 22:23
          Nawet nie próbuj, bo będziesz naprawdę żałować. To JEST szambo.

A Ciebie, Pacia kojarzę, choć moja kariera trwała w Opal Medzie dwa dni. Jak
          coś, to służę jako kolejny świadek przeciwko tej firmie-szopce.
          • Gość: jelo Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.10, 12:04
            O to nawet już będzie proces przeciwko Opal?????
          • Gość: Pacia Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 22:21
            Pink ja niestety nie kojarze, ale podam ci e-mail jeśli rzeczywiście
            jesteś skłonna nam pomóc. Tak przy okazj nie wypowiadają sie tu
            osoby , które sa rozżalone bo straciły prace. Ja dawałam tam z
            siebie wszystko! Predzej awansu bym się spodziewała niż zwolnienia.
            Ci którzy tam pracowali wiedzą jak jest. Tak naprawde bronią tej
            firmy tylko zatrudnieni aby pracy nie stracić.Dziewczyny wspominam
            bardzo dobrze - nie wszystkie!!! Nie można mieć tam pomysłu, ani
            samodzielnie myśleć. Trzeba byc posłusznym.
            A i jeszcze jedno. Za to, że opisałam tu swoje przeżycia dostałam
            pismo ostrzegające od radców prawnych działających na zlecenie Opal
            Med, więc sami wyciagnijcie wnioski. Mimo, że już tam nie pracuje
            nadal mam pewne zakazy od byłej firmy - to jakaś kpina!!!
            Pozdrawiam wszystkich i szanujcie się bo kapitał to ludzie!!!
            • Gość: nig Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.10, 09:23
              dostać pismo od Radców = boją się ,że trochę złych rzeczy wypłynie....
          • Gość: jaś Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.03.10, 18:15
            do Pink. ja też kojaże Pacie. jak można nie kojażyć i nie pamietać największeko
            PIENIACZA dolnego śląska???? pozdrawiam Opal Med.
            • Gość: pink Re: opal-med praca IP: 46.113.1.* 18.01.11, 09:57
              bujaj się frajerze
    • Gość: 123 Re: opal-med praca IP: 109.79.246.* 22.04.10, 17:44
      Opal med jest firma niekompetentna i nie dbającą o pracownika ani o klienta. Nie
      zatrudniają na kontrakt żeby ludzi wyrzucać z dnia na dzień. I to nie tylko w
      Polsce, to samo się dzieje w irlandzkiej siedzibie...tylko ze różnica w Irlandii
      jest taka ze ludzie doskonale znają swoje prawa i nie będą pracować dla kogoś na
      tak zwane słowo honoru (którego firma tak szczerze mówiąc nie ma). Wymagania
      wobec pracownika są kolosalne przy czym podstawowa pensja nigdy nie jest płacona
      na czas. szczerze polecam omijać z daleka!!!!
    • Gość: zapomnij Re: Do preczZopalMedem IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.10, 20:43
      zapomnij ,że coś się zmieni.
      To nie ten typ pracodawcy.....
      a moze tak regulmin i zasady premiowania by tam ktos wymyslil lub upomniał sie o
      takowy zanim dojdzie do podpisania umowy?
      a jak tam konkursy?
      sa jeszce?
    • Gość: xarax Re: opal-med praca IP: 193.106.194.* 08.06.10, 22:33
      witam !
      zanm te firme i nie polecam tam pracy chyba że ktoś lubi być traktowany jak
      przedmiot, jak jest nowy to trzeba o niego dbać ale jak już sie "znudzi" to
      można nim poniewierać.
      niestety doświadczyłam tego na własnej skórze.
      to jest praca dla odpornych i nie myślących ludzi.
      obłuda- wszyscy sie uśmiehaja a za chwilę wbijaja nóż w plecy.
      zarobki - zadne !
      premie - a co to takiego?
      pozdrawiam
      • Gość: kolacyjka Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.10, 19:59
        a jeszcze są chętni do pracy tam?po tylu negatywnych informacjach ja bym już
        sobie odpuściła.
      • Gość: ktoś Re: opal-med praca IP: *.tktelekom.pl 24.06.10, 15:03
        Uwaga cytuję: "Praca biurowa
        Firma Opal Med zatrudni do wpisywania danych do komputera. Praca biurowa, pon-pt, 10-18. Chętnie studenta lub studentkę. Praca na zlecenie. CV z dopiskiem "biuro" : rekrutacja@opalmed.eu".
        I jeszcze jedno:"Praca za min. 1200 netto
        Firma Opal Med zatrudni osoby (chętnie Panów) do telefonicznej obsługi klienta. Praca pon-pt, 10-18. Umowa o pracę. CV z dopiskiem "telefon": rekrutacja@opalmed.eu"
        Śmiech na sali! Łzy mi ciekną od śmiania się :) Praca biurowa dla studentów bo takim można dać 300 zł. i mieć ich z głowy. A i zwolnić można w każdej chwili. A teraz dla wszystkich zainteresowanych przetłumaczę zapis: Praca za min. 1200 netto = praca za 1200 netto. Ciekawe, że Opal-Med preferuje nagle panów? Czyżby żadna kobieta nie chciała już tam pracować? :) A może "kadra zarządzająca" poczuła chęć na mały romansik w biurowej pracy? Kończę, bo się od śmiechu uduszę...
        • Gość: ja Re: opal-med praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.10, 10:09
          Też rozważałam ofertę tej firmy,ale po tym co tu przeczytałam:dziękuję,nie
          skorzystam!
        • Gość: res Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.10, 16:03
          Panie bywają w ciąży, i po co im problem....
          • Gość: Wojtis Re: opal-med praca IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 19:12
            jak mówicie że same dziewczyny tam pracują to chce tam pracować
            • Gość: luke Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.10, 14:03
              A czy ktos moze cos powiedziec na temat pracy w dziale obslugi zamowien
              zagranicznych? Nie przy telefonie na Zgorzeleckiej, tylko w budynku przy
              Spoldzielczej? Tez taka tragedia jak zostalo to opisane?
              Pozdrawiam
              • Gość: ferg9 Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.10, 13:11
                metodą dedukcji.....ja bym chyba odpuścił.
                • Gość: andzia Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 18:30
                  a ja mam pytanko odnosnie umów? czy sie je w ogóle dostaje i tak
                  miniumum na jaki czas?
                  • Gość: felka Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.10, 20:21
                    najpierw umowa zlecenie przez 1 miesiąc potem umowa o pracę na 3m-ce i tak
                    przedłużaja na czas określony.
    • Gość: wwo Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 11:19

Ta firma ma naprawdę mało wspólnego z hurtownią medyczną.
      Jak ktoś chcę tam pracować to powinien pierw zobaczyć jak wygląda temat u konkurencji.A na rynku medycznym jest jej od groma i porównać asortyment i ceny!Wszyscy są lepsi.
      Szkoda tych ludzi z których zrobiono tam debili ,lecz to jest rodzaj terapii dla kierowniczki aby poczuć się lepszą.
    • Gość: Ktoś Re: opal-med praca IP: *.tktelekom.pl 27.09.10, 09:36
      Doskonały post! Wręcz idealny! Autorka przedstawiła co prawda tylko część absurdów jakie mają miejsce w tej "firmie", ale zrobiła to perfekcyjnie! Niestety żeby być świadkiem większej ilości chorych sytuacji i pomysłów kierownictwa trzeba tam dłużej popracować. Czego nikomu nie życzę!!!
      • Gość: zołza Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 21:28
        witam! pracowalam tam około 4mc wszystko co piszecie to prawda, ale wina lezy po stronie szefa, który na sygnały o drogim towarze nic sobie z tego nie robi. mam pytanie czy dalej sa psychodramy ha ha ha tzn jesli nie miałas pierwszego progu sprzedazy(premi) obecnego dnia na nastepny dzien szło sie na psychodrame. musiałas powiedziec jak rozmawiac z klienetm czym go zachecic itd smiech na sali? a szef dalej robi konkursy?kto sprzeda wiecej danego towaru? załosne!!chłopaki od pakowania dalej wysyłaja towar koloru nie zamawianego przez klienta?
        • Gość: krasnal Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.10, 17:27
          hahahaha dobre, chyba tam wesoło!
    • Gość: jaś Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.10.10, 10:26
      Jesteście żałośni, tylko narzekać potraficie, a pewnie za ciency jesteście żeby sobie tam poradzić, wiem jakie tam są zarobki i chciałbym aby mi ktos pokazał inną firmę w JG, gdzie można zarobić takie pięniądze za 8 h i 5 dni w tyg. Nadajecie sei tylko do drexa na taśme, pampers na dupe i jazda. Wszyscy którzy tak narzekają to by chcieli mieć prace w której nie trzeba nic robić, albo wcale nie przychodzić i dostawać za to niemałe pieniążki. Przecież ci któzy tam pracowali troche dłużej wiedzą ile można tam zarobić i wcale nie jest to abstrakcja. A ci co wypowiadają sie po jednym dniu pracy tam, są naprawde żałośni, co oni mogą sie wypowiadać na temat firmy do której sa za głupi i za słabi. Takl oczywiście wyżyć sie trzeba i wynagrodzić sobie własną głupote i nieporadność jakoś trzeba. Pozrdawiam.
      • Gość: selena.a. Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.10, 17:08
        Jasiu , pracowniku Opalmedu, mylisz się i dobrze o tym wiesz........
        Wypowiadaja si e ludzie pracujący am 1-4 dni jak tez tacy , którzy pracowali kilka m-cy....
        Idź i pracuj tam jak Ci źle......o ile masz odwagę i morale.
        • Gość: cff Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 19:31
          a ja się z jasiem zgadzam!!! do kabelków buraki!!!
          • Gość: dobrze rozeznana Re: opal-med praca IP: *.neti.gsm.pl 06.10.10, 21:58
            Może się mylę, ale czy JAŚ to nie czasami właściciel tej firmy Janusz S. On nawet powinien chwalić warunki pracy w tej firmie, ale pracownicy już niekoniecznie.
      • Gość: Ktoś Re: opal-med praca IP: *.tktelekom.pl 11.10.10, 11:49
        Przepraszam, że to napiszę na forum, ale "jasia" chyba zdrowo popie...ło że takie brednie wypisuje! Człowieku można wykonywać nawet najcięższa pracę, ale jeśli masz za nią godnie płacone i wykonujesz ją w normalnych warunkach to jest wtedy ok. Ciekawe co byś powiedział gdybyś miał siedzieć 8 godzin nie ruszając się z miejsca i dzwonił w lodowatym pokoju? Bo takie obecnie warunki tam panują! Ludzie siedzą pozawijani szalikami w swetrach bo w pokojchach jest jak w chłodni. Ale co z tego?! Prawda Panie Januszu? Pracownik zaszczepiony przymusowo na grypę możne całą zimę przesiedzieć w lodowatym pokoju. Po co płacić za ogrzewanie skoro wydał Pan już pieniądze na szczepienia? Instalacji elektrycznej, która nie wytrzymuje obciążenia elenktycznych grzejników też Pan przed zima nie naprawi? Niech temperatura jeszcze trochę spadnie a ma Pan jak w banku ze zapukają do Pana ludzie z inspekcji pracy!
        • Gość: golb Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.10.10, 16:35
          nie straszcie IPracy tylko się szanujcie i albo zwolnijcie albo wymuście sensowne warunki.Ale wyscy sie boja powiedziec to szefowi w twarz i sa tego teraz skutki.a co do grypy to nie bardzo rozumiem co to znaczy przymusowe szcepienie.To twoje zdrowie i decyzja czy sie szczepisz nie moga ci kazac!
          ludzie obudźcie się.!!!!
          • Gość: zwolniona :) Re: opal-med praca IP: *.play-internet.pl 25.02.11, 11:15
            Opal med to firma która zatrudnia tylko debili, niedouków, pajaców, a pani KOndracik to już ogólna porażka, ciągle tylko mieli gębą, i jak sama twierdzi na spodkaniach w pierwszym pokoju ma w dupie i pracowników i ich piątkowe premie hahah, co to za menagerka, kto jej na to pozwala , otóż MY pracownicy ale w sumie za 1000zł podstawy komu by się chciało wykłócać -śmiech mnie tylko ogarnia jak nastaje godzina 16 z minutami a Agnieszka wtacza swoje wielkie D.. i krzyczy LUDZISKA SŁUCHAJCIE BRAKUJE 3 TYSIĄCE -ŻENUJĄCA PRACA
            • Gość: lol Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.11, 19:42
              Oj Paulino K., to się popisałaś robiąc ten wpis! Ale to świadczy tylko i wyłącznie o Tobie. Twoja sprawa. I życzę Ci z całego serca, żebyś kiedyś trafiła na osobę, która będzie Cie tak samo traktowała jak ty traktujesz innych. Zobaczysz jak jest fajnie :P
              Pisząc "MY pracownicy..." na szczęście nie masz siebie na myśli, bo tak naprawdę, to g.... robiłaś, a zapominałaś, że za darmo się pieniędzy nie dostaje. Ciesz się, że dostawałaś 1000 zł.

• Gość: zdziwiona Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.11, 11:07
              Ale tak po nazwisku"zwolniona" to chyba nieładnie co?....
              • Gość: lol Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.03.11, 21:05
                www.youtube.com/watch?v=TXi8A1sKSOM
    • Gość: kier Re: opal-med praca IP: 109.243.189.* 08.10.10, 09:56
      Witam! nigdy nie pisałem nic na temat żadnej firmy, a pracowałem wiele lat na stanowiskach kierowniczych w różnych firmach, bo uważam to za niestosowne ponieważ każda firma ma swoje wady i zalety a bardzo wiele zależy od zespołu który pracuje w danej firmie- najgorzej jak trafi się jakaś menda której woda sodowa uderza do głowy. Do opal-medu wysłałem swoje CV, tak z ciekawości, co zaproponują, któregoś dnia w godzinach popołudniowych zadzwoniła jakaś Pani i zaprosiła mnie na drugi dzień na godzinę czternastą na rozmowę kwalifikacyjną, a ja tej Pani powiedziałem, że o czternastej nie mogę przyjść bo o 13:30 idę pożegnać mojego kolegę który odszedł z tego świata... a ta menda powiedziała, że w takim razie jest jej przykro i się rozłączyła. -no i tyle w tym temacie mam do powiedzenia. Pozdrawiam!
    • gku25 Re: opal-med praca 08.10.10, 12:38
      No to jeszcze dodam swoje. Byłam w trakcie poszukiwania pracy (poprzednia nie pasowała mi ze względu na dalekie dojazdy). Zadzwoniono do mnie, zaproszono na rozmowę. Zjawiłam się na niej i od razu po parunastominutowej rozmowie zostałam przyjęta. Ucieszyłam się, ale jako że jeszcze byłam związana z poprzednią firmą i nie chciałam rzucać pracy z dnia na dzień, zapytałam czy jest możliwość, żebym przyszła za 2 tygodnie. Odpowiedź była jak najbardziej optymistyczna, że tak, owszem, to żaden problem. I że za tydzień do mnie zadzwonią (rekruterka zaznaczyła to na CV), żeby potwierdzić moją decyzję. Wyszłam zadowolona. Oczywiście telefonu się nie doczekałam, a kiedy sama do nich zadzwoniłam i wyłuszczyłam problem, to usłyszałam od jakiejś nieprzyjemniej pindzi, że to oni decydują, do kogo chcą zadzwonić. Żenada. W każdym razie w tej chwili mam lepszą pracę, więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
    • Gość: leonia zawodowczyn Re: opal-med praca IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 01.12.10, 12:37
      Witam. Ci którzy bronią tą Firmę i sposób ich wypowiedzi świadczy o ludziach którzy tam pracują-kłamstwo, kopanie dołków pod innymi, fałsz itd. - TO NORMA W TEJ FIRMIE!!! a propos pampersów - sami je sobie załóżcie.
    • Gość: Ktoś Re: opal-med praca IP: *.tktelekom.pl 08.12.10, 10:34
      Witam wszystkich! Święta tuż, tuż. Świąteczna atmosfera wokół nas, ale nie w naszej "ukochanej" firmie Opal-Med. Dziwnie cicho jest na forum a tyle się tam ostatnio wydarzyło. Nie wiadomo od czego zacząć. Może zaczniemy od kadry menadżerskiej. Jak zostać menadżerem w Opal-Med? Zaproś kierownictwo na wesele! Nie ważne, że pracujesz krótko i prawie nikogo nie znasz nie mówiąc już o jakimś zaprzyjaźnieniu się. Darmowa wyżerka dla kierowników na weselu = szybki awans. Żenujące i obrzydliwe praktyki. Nowej pani menadżer życzymy dalszego udanego włażenia w dupę! Kierownikom zaś dalszego "profesjonalnego" podejścia przy doborze menadżerów! Koleją również bulwersującą, połączona z menadżerami sprawą, jest podnoszenie głosu na menadżera! Zaznaczam, że menadżer oraz pani kierownik (dyrektor) może wyzwać pracownika od niedorozwojów, ograniczonych i innych oraz drzeć ryja na całą firmę tylko dlatego że jest słaby utarg tego dnia. Ty marny i szary pracowniku, jeśli puszczą Ci nerwy i krzykniesz coś do menadżera (nawet mając rację) masz przeje... Musisz liczyć się z tym, że urażony menadżer poleci jak dziecko w przedszkolu i poskarży się pani dyrektor. Ta zaś każe Ci robaczku marny przeprosić biednego menadżerka. Jeśli podniosłeś głos przy większej ilości osób, przeprosiny w cztery oczy nie wystarczą. Musisz przeprosić przy całym zespole! Dobrze ku..., że nie łamach Nowin Jeleniogórskich! Jeśli tego nie zrobisz zostaniesz zmuszony do wypisania wniosku urlopowego za karę. Przy okazji brawa dla pani, która nie dała się i wypisała wniosek! (oczywiście przeprosiny były, ale w cztery oczy). Kolejna sprawa nie mniej bulwersująca dotyczy spożywania posiłków. Osobą potrzebującym zjeść w pracy w ciągu 8 godzin odradzamy zatrudnianie się w Opal-Med. Najnowszą metodą motywującą (stosowane są: przesadzanie ludzi do innych pokoi, zakazy palenia w grupie większej niż 1 osoba :), zakazy chodzenia do toalety, wspomniane darcie ryja i wyzwiska, siedzenie menadżerów przy pracowniku i patrzenie się im na ręce, program zliczający ilość wykonanych telefonów i nagrywający rozmowy, zakaz siedzenia do czasu uzyskania określonej liczby zamówień) jest zakaz jedzenia! Jeśli utarg jest kiepski, lekarze nie zamawiają jak trzeba, ty pracowniku marny masz zakaz jedzenia! Masz dzwonić i robić zamówienia bo pan Janusz musi mieć bogate Święta a nie jeść kanapki!
      Dziś bez podsumowania bo w tym radosnym okresie nie można się ku... denerwować! Menadżerom i kierownikom życzę, żeby kiedyś były tak samo upadlane jak teraz upadlają swoich pracowników!
      A panu Januszowi pod choinką życzę wezwania z inspekcji pracy celem przeprowadzenie kontroli w firmie Opal-Med...
      • Gość: wow! Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.10, 21:48
        No to jest już niezły kawałek prozy..........!! super.
        Niestety prawdziwe,dziwi jednak fakt dlaczego Ci pracownicy tak si daja traktowac? skoro kasy nie zarabiaja a tylko nerwy i stres w ciagu 8 h, to nie lepiej iśc do inne jpracy?
        Srednia wiekowa pracownika jest chyb 18,5 lat skoro daja soba pomiatac?
        • Gość: 11zz Re: opal-med praca IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 09.12.10, 20:56
          DLATEGO TAK JEST,BO MAMY SŁABY POZIOM ZATRUDNIENIA W JELENIEJ,(JEST ZIMA,NA BUDOWE NIE POJDE) I NIE KTORZY MUSZA ZA COS ZYC!DROGI PRZEDMOWCO!I TAK POZA TYM TO NIE WSZYSCY POPADAJA W OBLED STRACHU I NIC SIE NIE ODZYWAJA,TYLKO CO TU DYSKUTOWAC JAK PANI KIEROWNIK MYSLI,ZE JESTESMY JEJ DZIECMI-CHOC SREDNIA WIEKOWA TO 26-28!MOZE MARZYLA O DRUZYNIE PIŁKARSKIEJ I WMOWIŁA SOBI,ZE JA MA!!! :-)
          • whitekontow Re: opal-med praca 09.12.10, 21:31
            11zz- myślę, że nadajesz się tylko na budowę z takim intelektem. ciekawa jestem czy jestes w stanie powiedzieć "pani kierownik" prosto w oczy to samo o czym tutaj piszesz. czy tylko tak anonimowo na forum?jak dla mnie poziom maksymalnie gimnazjalisty!
        • Gość: leonia zawodowczyn Re: opal-med praca IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 10.12.10, 15:30
          Witam.
          Chciałabym tylko powiedzieć, że w tej Firmie nie docenia się zdolnych ludzi-trzeba być sku... bez skrupułów dla innych i podpier... Pan Janusz to dla mnie wizjoner wielkiej wody, mam dla niego radę - niech zejdzie na ziemię; a propos - jakie kierownictwo (sposób ich kierowania, traktowania ludzi) tak w całej firmie się dzieję, a styl w jaki sposób traktują ludzi pozostawia wiele do życzenia. Ogólnie jest tam jeden wielki bałagan i nic się nie zmieni przez długi czas jak będzie taki styl kierowania ludźmi jak inni już wcześniej o nim pisali. Wizja tej firmy to: oby do przodu i gdyby nie ta marża to dawno by utopili się w swoim gówienku.
          • Gość: Fan Opal Medu Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.11, 15:54
            Droga leoniu, od czasu do czasu czytam wpisy ludzi, którzy nie byli w stanie zaistnieć w tej firmie i tak się zastanawiam czy to przypadkiem nie wina ludzi, którzy nie są w stanie wybić się ponad tłum. Masz pretensje jeżeli chodzi o kierowanie ludźmi i sposób zarządzania firmą, z drugiej strony nie zauważasz ciągłego rozwoju firmy. Twoja uwaga do Pana Janusza jest co najmniej nie na miejscu, życzę abyś osiągnęła chociaż połowę tego co Pan Janusz. Do całej reszty, nie rozumiem dlaczego się nie zwolnicie lub nie poszukacie innej pracy jeżeli Opal Med tak bardzo wam nie pasuje. Lepiej do roboty się weźcie zamiast wyładowywać swoje frustrację na forum.
      • Gość: Rafał Re: opal-med praca IP: *.cdma.centertel.pl 10.12.10, 12:18
        Jedyne co mogę powiedzieć osobie piszącej tego typu posty: żal mi Ciebie, jesteś widocznie rozczarowany (rozczarowana) tym, że ktoś inny jest na stanowisku kierowniczym, że nie jesteś w stanie wykazać się na tyle by samemu ubiegać się o awans. Zawsze będę twierdził, że jeśli jest jakiś problem to trzeba o nim rozmawiać, jeśli nie masz dość odwagi by porozmawiać z przełożonymi na ten temat to może chociaż bądź obiektywny/a i nie pisz bzdur które nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości (pomiędzy godziną 12 a 15 co chwilę podjeżdżają pod firmę samochody dostawców jedzenia z różnych firm, nie spotkałem się z sytuacją by komuś zabroniono skorzystać z toalety a Twoje domysły dotyczące drogi awansu są po prostu śmieszne - nie sądzę by ktokolwiek wziął na siebie odpowiedzialność za rekomendowanie kogoś na stanowisko kierownicze dla tego, że został zaproszony przez tą osobę na wesele.).
        Jak w każdej firmie mającej przynosić jakiś dochód, pracownicy są zatrudniani po to by pracować a kierownictwo jest po to by dopilnować wykonania zadań. Nikt nikogo nie trzyma w pracy na siłę (zawsze masz szansę by się wykazać pomysłowością, otworzyć własne przedsiębiorstwo i pozwolić swoim pracownikom robić to, na co mają ochotę, albo zatrudnić się w każdej innej firmie i mieć nadzieję na to, że nie trzeba będzie w niej robić tego do czego będziesz zatrudniony/a).
        W przeciwieństwie do Ciebie podpisuję się swoim imieniem bo nie jest żadną tajemnicą mój pogląd na tą sprawę.
        • Gość: he Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 12:56
          Dzwoni przedstawiciel OM ,proponuję promocje,lekarz zamawia po czym w paczce jest co innego i to w brakujących ilościach.cena też inna.NORMA!!!
          • Gość: serw Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.10, 14:03
            uuuu takie numery, że zamówienie nie ma pokrycia z tym co w paczce są na porząku dziennym.
            Rafale, cóż za wywód........
            Ogólnie obłęd, zawiść itp tam panuje.
            • Gość: zołza Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 15:20
              czytam i nie wierze. widze ze odkad pracowałam w OM nic sie nie zmieniło!! a nawet gorzej jest!!ciekawa jestem kto ze starej kadry został a kto odszedł!! Pani Marta pewnie dalej wchodzi w d... Pani Ewelince hahaha!! no cóz kazda potwora znajdzie swego........psychodramy nadal sa?? a jak tam Pani Agnieszka?? ulubienica szefostwa?? nadal za jej plecami pracownicy ja jada a w cztery oczy wchodza w d...... i to bez wazeliny!!!pozdrawiam cały zaspół opal med i tych ktorzy w koncu odeszli!!
      • harpia666 Re: opal-med praca 10.12.10, 21:27
        dziewczynko powiem ci tylko tyle że wiem kim jesteś i ktoś pracuje nad tym aby cie namierzyć -masz za mały móżdżek żeby nie wiedzieć że po numerze IP przestaniesz być tylko rozżaloną dziewczynką która wychodząc na fajkę uśmiecha się do wszystkich a potem bez skrupułów oczernia bo potrafi tylko anonimowo- jesteś śmieszna!! Pracuje tam i każdemu mówie że mam fajną pracę- a wiesz dlaczego- bo się nie wczuwam,robię co mam robić -cieszę się z tego co mam a jeśli bedzie mi źle to odejdę-proste. Nikt mnie tam źle nie potraktował, Marta nie wchodzi nikomu w du.. została menadżerem bo na to zasłużyła , ty nim nie bedziesz bo się nie nadajesz -oceniasz tylko subiektywnie-i wierz mi jak wkrótce wyjdzie na jaw kim jesteś to sama nasrasz do swojego gniazda i się pogrążysz- idź do specjalisty-on ci pomoże:)
    • Gość: filutek Re: opal-med praca IP: *.wroclaw.mm.pl 10.12.10, 22:18
      ?
      • Gość: zołza Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 13:33
        I kto tu mały ...... chyba nie ja!! sadzisz ze jestem na tyle głupia zeby pisac z swojego kompa!! wiesz co to cafejka inter?? chyba nie ale za to wiesz co to wazelina hahahaha a raczej jej brak!! wasi informatycy nie wiedza, albo raczej wiedza jak wyłaczyc i właczyc kompa!! ps. od straszenia to sa duchy a nie dupowłazy!!
        • whitekontow Re: opal-med praca 13.12.10, 18:13
          opal medowi nie potrzebny informatyk do tego zeby wiedziec kim jestes, łatwo zgadnac, bo rzadko kto ma tak zryty mozg jak ty i zakłamane "oblicze". a poza tym nie jestes az tak wazna (jak ci sie wydaje)żeby jakikolwiek informatyk mial ochote sprawdzac skad piszesz,heheh
          P.S sadze ze jednak jestes na tyle glupia:)
    • Gość: M. Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 13:23
      Właśnie wróciłam z rozmowy kwalifikacyjnej-pani przeprowadzająca rekrutację bardzo sympatyczna i miła. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Teraz czekam na telefon(mam wielką nadzieję,że zadzwoni),aby udać się na"dzień próbny".
      Pozostaje mi czekać,a jeżeli się doczekam to po prostu dać z siebie wszysto-czy dam radę-nie wiem,ale bardzo bym chciała.
      Ogólnie ludzie,których tam widziałam,a ciągle się ktoś przewijał widać,że równierz uśmiechnięci i zadowoleni.
      Mam na uwadze te negatywne komentarze,ale staram się być jak najbardziej obiektywna.
      Pierwsze wrażenie na prawdę SUPER.
      oby się udało.
      Jeśli się nie uda pozostanie mi mieć pretensje do samej siebie:)
      • Gość: mimik Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 19:13
        Taaaaaaaa One nawet jak maja sraczke to chodza zadowolone i umiechniete Tak ma byc i koniec ! Pracuje niedaleko . widze je......... Jak wyjda na .papierosa to na trzy machy go pala Ja nie potrafie z taka szybkoscia , a kopce 20 lat , Strach w oczach i ten glupi usmiech na twarzy, jak u pilota po przekroczeniu bariery dzwieku .
        • Gość: zgadnij kto;p Re: opal-med praca IP: *.CNet.Gawex.PL 11.02.11, 18:26
          To może i ja coś napiszę od siebie, harpia666 i witehoussss, co to ma kóó... być za jazda po kimś skoro też siedzicie anonimowo, i wulgaryzmy w stronę innych użytkowników forum są nie smaczne. Boli was że ktoś źle opisuje waszą firmę? demokracja. Wiele z was nawet nie potrafi przyjąć prywatnej krytyki. Rafał, podpisałeś się, a i owszem, a ile ty tam pracujesz aby tak zaciekle bronić tej firmy???? Przecież tam nie ma żadnych skrupułów. I nie pisz mi o pomysłach bo miałem ich mnóstwo ale na zapytanie szefostwa czy mogę coś dodać od siebie to usłyszałem że nie, wiec nie liczą się pomysły, lecz ślepe wykonywanie czasem idiotycznych pomysłów.
          Fakt że ludzie czasem wypisują tu zupełne bzdury o firmie, oraz oszczerstwa, choć jest też bardzo dużo prawdy, przez duże "B". Nic nie poradzicie że ludzie kierujący tą firmą nie mają zielonego pojęcia jak to robić, bo co o administracji może wiedzieć recepcjonista hotelowy, lub co o kierownictwie może wiedzieć technik optyki??? NIC. Zresztą co o kierowaniu firmą może wiedzieć górnik. Wiem że ludzie mnie teraz mogą znienawidzić za taki opis sytuacji, ale inteligencja na pewno złapie mój obiektywizm ( a pisząc inteligencja nie mam na myśli MM, czy AK) Byłem ( jestem) prawie najdłużej zatrudnioną osobą w tej firmie i wiele widziałem, słyszałem. Z tym paleniem pojedynczo rzeczywiście tak jest ale nikt tego nie pilnuje ani nie wymaga. Jeść też wolno i to nawet dużo, wystarczy spojrzeć jak zaczęły wyglądać niektóre osoby tam pracujące ( MD):):) :) tak, tak oberwało się i jemu, choć trochę rykoszetem, ale też mu brzuszek urósł odkąd tu pracuje. Tylko pracownicy rzetelni wyłapujący wszystkie błędy i będący "ostatnim ogniwem w firmie, od których zależy wizerunek firmy" nadal nikną w oczach. :):) Myślę że jak na razie to wystarczy, choć mam nadzieję że trzęsienia ziemi nie wywołam.:P:P Ale nadal bacznie będę was forumowicze obserwował. Pozdrawiam
          • Gość: anglistka Re: opal-med praca IP: *.146.106.75.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.02.11, 22:48
            No to mam zonk. Mam pracę, zarabiam dobrze, ale chciałam zmiany. Dzis na portalu jelonka przeczytałam ogłoszenie>>dam prace:) telemarketerka z bardzo dobrą znajomością jezyka angielskiego. Wykrztałcenie mam odpowiednie, ale po przeczytaniu tych wszyskich opinii jestem załamana. Nie wiem co robic. Nie moge pozwolić sobie na zmiane pracy i później zostać z przysłowiową ręką w nocniku gdy okaże się, ze wszystko co tu przeczytałam jest prawdą. No to się wyżaliłam. Pozdrawiam
            • Gość: coś tam wiem Re: opal-med praca IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 30.06.11, 23:47
              Dobra rada,nie rzucaj swojej pracy, bo będziesz żalowała, i to w krótkim czasie. Czasami jest miło, czasami bardzo niemiło, jednostka jest tu mało ważna i nigdy nie poczujesz się doceniona. To niestety nie jest miejsce, w którym można zapuścic korzenie. Praca na chwilę lub przysłowiowe "przezimowanie", jeżeli w ogólę przedłużą Ci umowę po pierwszym miesiącu (który jest na umowę zlecenie) :P Zawsze jakieś doświadczenie, ale nigdy nie poczujesz stabilności. Pozdrawiam
              • Gość: do "coś tam wiem" Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.11, 06:52
                Tak naprawdę nie wiesz NIC. Bzdury piszesz straszne.
                Tkwij dalej w tej (nie) świadomości i baw się dobrze!
          • Gość: MD Re: opal-med praca IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 17.02.11, 00:10
            Dobra praca, dobra płaca, bez stresu - jesli jestes odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku, jesli dajesz rade i masz dobra ekipe - brzuch rosnie... :D -> efekt uboczny :D
            • Gość: :P Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.11, 20:27
              A mi się tu podoba :) Mam zgraną ekipę i jest git. Jak się człowiek przyłoży to i zarobić można :) Pozdrawiam
              • Gość: ,,, Re: opal-med praca IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.02.11, 21:05
                Mi też się TU podoba:)) a brzuch rośnie....widocznie tak źle:))) aby wszędzie tak źle było - dobrobyt w kraju murowany!!!!!!!!!
                • gku25 Re: opal-med praca 18.02.11, 09:25
                  Skoro tak super to może się przedstawcie imiennie, co?
                  • Gość: anglistka Re: opal-med praca IP: *.147.162.161.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.02.11, 15:49
                    :) O brzuch sie nie martwie-mam dobrą przemianę materii:P
                    tez estem ciekawa czy pozytywne opinie to wpisuja naprawdę zadowoleni pracownicy...
                    • gku25 Anglistka 18.02.11, 15:51
                      Nie wiem cz czytałaś moją krótką historię:

forum.gazeta.pl/forum/w,79,93342506,117343604,Re_opal_med_praca.html
                      • Gość: :p Re: Anglistka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 23:30
                        To jak dostałaś lepszą pracę to się ciesz a nie na forum opalmedu siedzisz...a moze zal ci dupe sciska ze cie nie przyjeli...widocznie za słaba byłaś...
                        • gku25 Re: Anglistka 19.02.11, 21:28
                          Nie jest to zamknięte forum opalmedu, to po primo.
                          Po drugie - jest jakiś przepis zabraniający wchodzenie/czytanie/wypowiadanie się w tym akurat wątku?
                          A po trzecie - umiejętność czytania ze zrozumieniem nabywana przez większość ludzi w pierwszych klasach podstawówki bardzo mocno u ciebie szwankuje. Przeczytaj jeszcze ze dwa razy moją wypowiedź, może skumasz o co chodzi. Ale jak nie - to wytłumaczę - specjalnie dla ciebie - łopatologicznie i w punktach.
                          I wreszcie po czwarte - daruj sobie wycieczki personalne, bo wielkie nic o mnie wiesz, a próbujesz zaistnieć chamstwem.
                        • Gość: anglistka Re: Anglistka IP: *.eranet.pl 20.02.11, 15:23
                          nic mi tyłka nie ściska, jesli juz tak bardzo sie przejmujesz moją fizjonomią:) nie będe sie też tłumaczyć dlaczego tu zajrzałam, bo (zwyczajnie), nie poczuwam sie do tego by to robić przed Tobą. Poziom jaki reprezentujesz jest zbyt mało lotny jak dla mnie. Skończę optymistycznie. Pozdrawiam wszystkich " zagorzałych" fanów=pracowników Opal medu. Więcej klasy zyczę.
                          • Gość: MD Re: Anglistka IP: *.jeleniagora.hypnet.pl 09.03.11, 17:44
                            Moi drodzy! Ktos apelowal zeby przedstawic sie imiennie, wiec nazywam sie Maciej pracuje w firmie od roku 2008, moj mozg w dalszym ciagu pracuje, wg mnie i moich znajomych spoza srodowiska opal med, bez wiekszych zmian i uszczerbków w zwojach. Temat brzucha dotyczy mnie, przyznaje sie otwarcie. Dostalem mozliwosc zarobienia pieniedzy, wiec z tej mozliwosci korzystam. Niestety nie zyjemy w utopii i za usmiech oraz CHĘC do wykonywania pracy, konto bankowe nam sie nie uzupełni. Ubolewam nad tym niesamowicie no ale przez 25 lat udalo mi sie do tej kwestii przyzwyczaic. Wiec wracajac do mojego brzucha, bo zauwazylem ze niesamowicie was on interesuje: zapraszam do dzialu HZ przy rownoleglej ulicy, zaprezentuje go w calej okazalosci. Dla kompletnych niedowiarkow pozwole nawet dotknąć! A to Ci okazja prawda?! Brzuch napelniam jedzeniem zakupionym za uczciwie zarobione pieniadze, ktora daja mi na tyle luxus, ze zyjac na wlasny rachunek (nie na garnku rodzicow) opalacam nieubogie mieszkanie oraz wszystkie dobra wyższego rzędu, okazuje sie niezbedne do normalnego zycia, ORAZ NA CIEZAROWKE ŻARCIA! Wypowiedzi jakie tu padaja od obecnych pracownikow, są nierzadko wysublimowane w slowach, natomiast ukazuja cala prawde o ludziach, ktorzy tutaj piszą swoje żale i bolączki - jako ODWAZNYCH SUPERBOHATEROW KILKU POSTÓW! Ide jutro do krawca wiec moze zamowie wam takie stroje do siedzenia przed komputerem z peleryną z nadrukiem banknotu 100 zlotowego i trojkatem z literami KFOM! - Kozak Forum Opal Med! Dla kobiet bedzie w zestawie ze stringami a dla mezczyzn z boxerkami! A ja sobie zrobie z literami MB - Mega Brzuch! :D Rewela! a tak na powaznie, przestancie sie juz podniecac tym co tu sie dzieje. Wam sie nie udalo, trudno! powodzenia Wam wszyscy życzymy - ja przynajmniej szczerze. Skoro tu wam sie nie udalo nie oznacza ze nie jestescie najlepsi w innej dziedzinie! Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem mawiają. Glowa do góry i pelni zapalu dzialajcie dalej! A jesli ktos chce - to niech przyjdzie do nas na rozmowe, zostanie wybrany sposrod kilkunastu osob tygodniowo i kto wie! Moze mu sie spodoba! Moze Wasze slowa okaza sie byc nieprawdziwe! A jesli ktos na prawde dobry, kto ma umiejetnosci, zapał, i sile do dzialania przeczytal te slowa i zrezygnowal. U nas moglby dostac calkiem dobra monete, a teraz pracuje w firmie ktora takich mozliwosci nie daje... Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego!
                            Ps. Z tym brzuchem zapraszam przy wczesniejszym ustaleniem terminu.

Maciej
                            • Gość: takietam Re: Anglistka IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.03.11, 09:46
                              Ciekawe czy za takie peany dostaniesz wyższą premię? Szefostwo na pewno co jakiś czas sprawdza co się dzieje na tym forumowisku;-)
                            • Gość: AJ Uważajcie na MD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 20:10
                              No skoro juz odzywa sie chlopak szefa Maciek D. z HZ-u, to dobrze Wam radze- uważajcie na niego! Wiekszej pepli nie spotkalam! Nawet moje kolezanki tak nie obgaduja jak on! Non stop cos wymysla i jak pies wszystko donosi szefowi, nawet na swoich "kolegow" z HZ-u. Jak on wtedy punktuje! Sama bylam tego swiadkiem...
                              • Gość: bzdura Re: Uważajcie na MD! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.11, 07:30
                                Większej bzdury nie słyszałam!!!! Już nie macie o kim pisać?? Debilizm wtórny!
                              • Gość: MD :) Re: Uważajcie na MD! IP: 62.87.152.* 01.12.11, 11:08
                                NO I JESTES U SZEFA! WSZYSTKO POWIEM!! ja ogolnie lubie kablowac :) uwazajcie na mnie - dla nowych - 178cm wzrostu, brzuch zapuszczony za 1000zł bez mozliwosci zrobienia premii, najczesciej siedze pod drzwiami do biura szefa, zaczepiajac ludzi chodzących na papierosa. Mam stoper i licze na ile wychodza, oczywiscie tez jestem w pracy od 6:00 i sprawdzam kto sie spoznil. Takie statystyki sobie robie... i po tym mozna mnie poznac! Jakby ktos pytal czemu mam plaska glowe tak z tyłu u góry (po przekątnej od dolnej szczęki) to wlasnie od poklepywania przez szefa. Pracuje tu juz 4 lata wiec sie troche wyklepało. Pani Dyrektor E tez by miala ale za wysoka jest... PS. Jak jest na bezrobotnym? Kurde... tyle wolnego czasu... ja na bezrobotnym bym sobie kupil... a nie... nie kupilbym sobie...
                                • Gość: MD Re: Uważajcie na MD! IP: 62.87.152.* 01.12.11, 11:47
                                  Dam prace!
                                  Rozwojowa, dobrze płatna, branża sportowo weterynaryjna
                                  Zatrudnię komunikatywną osobę do zaganiania ślimaków do obory. Płatne od kilometra.
                                  info w dziale HZ
                                • Gość: aicrod Re: Uważajcie na MD! IP: *.tvk3.pl 01.12.11, 23:34
                                  Zaslaniasz sie ironia, a wszystko co o sobie napisales, to prawda... Jest sie czym chwalic?
                                  • Gość: TwojaStara Re: Uważajcie na MD! IP: 62.87.152.* 02.12.11, 09:19
                                    oczywiscie :D pamietajcie obywatele! Niespodziewana kontrol podstawą zaufania socjalistycznego! Smiac mi sie z was chce po prostu. A gadajcie, piszcie, robcie co chcecie :) jest za wczesnie żebym napisał ciekawą ripostę. a z reszta co mnie to gó... obchodzi! co ja sie bede uruchamiał :)
                                    • Gość: były Re: Uważajcie na MD! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 11:52
                                      dalej męczycie temat tej kiepskiej firmy?
                                    • Gość: lkjkj Re: Uważajcie na MD! IP: *.tvk3.pl 02.12.11, 19:23
                                      Nie za wczesnie, ale ty za glupi jestes na riposte!
                                      • Gość: :) Re: Uważajcie na MD! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.12.11, 19:23
                                        MHM :)
          • Gość: harpia Re: opal-med praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 18:13
            pal wroty idioto zatrudniony w opal med za 1000 zł czy 1200 jeleniu hahahah
          • Gość: .... Re: opal-med praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.11, 13:20
            ta firma jeszcze funkcjonuje??? za moich czasów była Pani Kasia kierowniczka, czy szlag ja wie kto to był.... taka wredna żmijka... pracowałam tam na samym początku, najpierw do Karpacza dojeżdżałam bo jeszcze w jeleniej tego biura nie było a potem już w jeleniej, nie wiem jak tam jest teraz ale jak ja pracowałam to nie było fajnie, ciesze się ze tam nie pracuje. Chcą się dorobić ale sami nie wiedza jak.... lekarze jak słyszą o tej ofercie to się śmieją .... drogo i beznadziejnie.....
      • Gość: Ludek Re: opal-med praca IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 20.04.11, 23:15
        i tak jest naprawdę! jest ok.tylko to też musi z Ciebie wychodzić.wiekszość tych komentarzy jest śmieszna-szczególnie o tym 5minutowym papierosie.ludzie w ogóle są zabawni też ci co im umowy nie przedlużyli.lub,ze grosze sie zarabia.zarabia się najniższą krajową!za taką kase ludzie sprzątają.wykładają towar na półke za połowe mniej.i tyle!masz to na co zgadzasz się.reszta jest tanią sensacją.
        • Gość: były pracownik Re: opal-med praca IP: *.play-internet.pl 13.12.11, 10:37
          Opal med to totalna porażka! Rekrutacja trwa non stop , ludzie się zwalniają , zwalniają ich sami i bez przerwy szukają nowych- czy to jest normalne? Zostali tylko 'najwytrwalsi' jak Krzysiu itp a tak swoją drogą to może pomyślcie o wielkim banerze w centrum JG z wizerunkiem Krzysia na plakacie- on jest osobą która w 100% opisuje tą firmę :) normalnie śmiech mnie ogarnia jak ktoś mówi OPAL MED chachacha pozdrawiam wszystkich z górnego skrzydła -no ale już dzwońcie dzwońcie :))

• Gość: masakra Re: opal-med praca IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.11, 08:57
            Byli pracownicy to chyba z żalu piszą, że pracę stracili! A fajnie sie siedziało w ciepłełku, co?? No ale sory.. nie nadawałeś / nadawałaś sie... Pracę trzeba szanować! Samo się niestety nie zrobi! Praca polega na dzwonieniu, za to macie płacone - nie za obijanie się i plotkowanie! Trzeba pogodzić się z tym, że jest ktoś lepszy od was byli pracownicy! Porażke przyjmujemy a klatę!
            Powodzenia w szukaniu pracy :P
            • Gość: MD Re: opal-med praca IP: 62.87.152.* 15.12.11, 09:33
              To nie ja pisalem - zeby nie bylo :)
            • Gość: sia Re: opal-med praca IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.11, 11:33
              Boże ale ta to żre
    • Gość: ania Re: opal-med praca IP: 46.113.1.* 18.01.11, 09:32
      mam porównanie, kabelki, póki jeszcze były, to były sto razy lepsze, normalna praca. A Opal-med??? Ludzie, nie pakujcie się w to!
      • Gość: SALMED 2010 Re: opal-med praca IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.11, 07:44
        Na targach zespół wyglądał na zgrany. Rzeczywiście jest tak tragicznie? Pozdrowienia dla dziewczyn. Chwile spędzone z Wami niezapomniane :-))
    • Gość: gosc portalu Re: opal-med praca IP: *.100.169.122.airtelbroadband.in 06.04.11, 10:48
      nie masz cieplej wody w domu???a mydlo mozesz sobie przyniesc skoro tak bardzo sie brudzisz pracujac za biurkiem, a moze pocisz sie?? ze stresu??:)))))
    • Gość: FiFU Re: opal-med praca IP: *.play-internet.pl 07.04.11, 11:05
      Na pierwszy miesiac masz umowe zlecenie, po 1szym miesiacu podpisujesz umowe o prace na okres dwóch lat. minimalne miesieczne to 1000 zł na reke, plus tygodniowki za jakies tam normy. ale opinia niezaciekawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka