Gość: Kiero IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 17:47 Ciekawe kto i kiedy go wybuduje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Baro Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałbrz... IP: *.wroclaw.mm.pl 21.06.10, 18:10 I znowu niedouczona dziennikarzyna bredzi o rzeczach o których pojęcia nie ma. Najdłuższy tunel (a właściwie tunele, bo są dwa równoległe) w Polsce znajdują się w masywie Wołowca w ciągu linii kolejowej nr 286 Wałbrzych-Kłodzko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozy Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 18:31 "Na drodze ekspresowej S3 z Legnicy do Lubawki powstanie najdłuższy tunel drogowy w Polsce." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Dziur w ulicach załatać nie potrafią a bajki o IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 18:36 tunelu opowiadają - ja w nie nie wierzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaopa Re: Kampania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 13:06 Kurde, Gazeta zasypuje nas ostatnio wiadomościami o budowach super autostrad, wiaduktów i tuneli. Element kampanii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kendo Re: Kampania IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.10, 21:14 A ile km autostrad powstało za PO przez 3 lata swojej działalności ? Bo pamiętam jak strasznie sie naśmiewali, że PIS niewiele wybudował. Nie wspomnie o innych obiecankach TUSKA - m.innymi drugą Irlandię obiecywał ... A w Irlandii dzisiaj cieniutko więc chyba mu się to tez uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baro Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.wroclaw.mm.pl 21.06.10, 19:30 "Kilka miesięcy temu w Lalikach w województwie śląskim otwarto tunel Emilia. Mierzy on 678 m i jest do tej pory najdłuższym tunelem w Polsce." O tym piszę, tutaj nie ma nic o tunelu drogowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZLA Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.warszawa.mm.pl 22.06.10, 13:57 najdluzszy drogowy jest w warszawie, tak jak cos, a dokaldnie tunel wislostrady ok 980 m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałbrzyszanin Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.xdsl.centertel.pl 21.06.10, 22:55 Dla niezorientowanych warto dodać, że tunel zaczyna się w wałbrzyskiej dzielnicy Podgórze (znanej szerzej z filmu "Sztuczki"), jest kilkadziesiąt metrów od jednego z największych i najwyższych w Polsce wiaduktów kolejowych. Tak więc najdłuższy tunel drogowy obok Wałbrzycha, to dla miasta nie pierwszyzna - ma więcej takich rekordowych atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.10, 12:13 Tak, ta infrastruktura kolejowa (głównie linia na Kłodzko, ale również boczne, np. odnoga do Świdnicy) to majstersztyk. Powinna cała być wpisana na jakąś listę Unesco czy coś! Polecam obejrzenie wszystkim, którzy tu jeszcze nie byli. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzor Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb 22.06.10, 13:05 Oczywiście został zaprojektowany i wybudowany przez Polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
umciaciarumcia To oszustwo!!!!!!!! 21.06.10, 19:21 Przecież to działanie na szkodę Dynamizmu. Zaplute karły reDakcji rzucają kłody pod nogi Wielkiego Sternika. NIE KŁAMCIE! Od lat wiadomo, że najdłuższe, największe i najfajniejsze tunele będą we Wrocławiu na placu Społecznym, a zwłaszcza pod ulicą Pułaskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigplanista Re: To oszustwo!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 21:11 10/10 właśnie ten tunel ma być big ale teraz pewnie pociągną go pod odrą aż do Wyszyńskiego w ramach reakcji na zagrożenie innym projektem nigdy niezrealizowanym bo w planach to my jesteśmy boscy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdaczasu Potwierdzam 21.06.10, 23:21 W środku tunelu fontanna z bus pasem i jadącym po nim tramwajem plus na mauzoleum. Na końcu 3 rurki , przepraszam parking dla rowerów,obok pylon .Do tunelu bilet minutowy i karta na Expo. całość będzie pod fosą na pl. Nowy Targ w Hali Stulecia tak jak to widział Max Berg. Oczywiście wszystko za darmo. Pozdrawiam dynamizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Potwierdzam IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 10.10.10, 22:08 nie Berg tylko Bogl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Najdłuższy tunel drogowy jest w warszawie !!! IP: *.acn.waw.pl 21.06.10, 20:35 Najdłuższym tunelem drogowym w Polsce jest warszawski w ciągu Wisłostrady. Jego zachodnia nitka liczy 889 m długości, a wschodnia - 930 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
mpp29 Re: Najdłuższy tunel drogowy jest w warszawie !!! 21.06.10, 21:27 Jupi jupi u nas bedzie dluzszy - to czy juz moge otwierac szampana i zasuwac na rynek aby obtrabic donosnie kolejny wielki sukces? A powoli... napisali ze "bedzie".. no i "w p.... wyladowal"... :) Bez kozery - zrobmy tunel na 5 km - bedzie zupelnie najdluzszy. "Naj naj naj naj"---wieksza w Polsce doza slow "bedzie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: Najdłuższy tunel drogowy jest w warszawie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 13:09 warszawiak napisał(a): > Najdłuższym tunelem drogowym w Polsce jest warszawski w ciągu > Wisłostrady. Jego zachodnia nitka liczy 889 m długości, a wschodnia - > 930 metrów. Ale masz wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurus Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.06.10, 21:27 tiaaaa....z Azaljowej do Magistratu, bo wrocławską sie już nie da jechać! Ciekawe czy zdążą do wyborów samorządowych? Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb 21.06.10, 23:01 Gość portalu: Kiero napisał(a): > Ciekawe kto i kiedy go wybuduje? Zwycięzca przetargu, podobno w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałbrz... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.06.10, 23:20 a ja mam inne pytanie dlaczego ta cała es3 omija Wałbrzych drugie najwiekszę miasto na dolnym śląsku? A ten cały artukuł o największym tunelu bardziej traktuję jako żart, coś typu "no Wy w Wałbrzychu będziecie mieli obwodnicę, a co..." Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb 21.06.10, 23:31 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > a ja mam inne pytanie dlaczego ta cała es3 omija Wałbrzych drugie > najwiekszę miasto na dolnym śląsku? Pewnie dlatego że jakoś tak nie po drodze leży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.217.146.194.generacja.pl 22.06.10, 00:45 > a ja mam inne pytanie dlaczego ta cała es3 omija Wałbrzych drugie > najwiekszę miasto na dolnym śląsku? to jak A4 i A8 omijają Wrocław... Dróg klasy A i S nie robi sie przez miasto, ale obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopacz tuneli Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.lo14.wroc.pl 22.06.10, 07:56 po co ma isc przez ten walbrzyski zwierzyniec, ogladac pijanstwo, zlodziejstwo i biede, lepiej juz krety z dolu poogladac. wogole powinni zlikwidowac to miasto ktore jest zlepkiem wiekszych wiosek nie posiadajacych zadnego charakteru i tylko wyciagajacym lape po pieniadze bo rzekomo im sie nalezy. utylizowac, zakopac i bedzie git Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb 22.06.10, 08:25 Gość portalu: (gość portalu) napisał(a): > > a ja mam inne pytanie dlaczego ta cała es3 omija Wałbrzych drugie > > najwiekszę miasto na dolnym śląsku? > > to jak A4 i A8 omijają Wrocław... > Dróg klasy A i S nie robi sie przez miasto, ale obok. Obok i robi się zjazdy do największego miasta leżącego przy tej trasie! Największe miasta przy S3 to miasta, które ta trasa łączy: Szczecin i Gorzów Wlkp. oraz Wałbrzych. Wyobrażasz sobie, by nie było zjazdu z S3 na Szczecin i Gorzów? To wyobraź sobie, że z S3 nie ma planowanego zjazdu na Wałbrzych! Droga S3 będzie przebiegała ok 5-6 km od administracyjnych granic miasta Wałbrzycha i od 200tysięcznej aglomeracji. Tymczasem najbliższe zjazdy będą w Bolkowie i Kamiennej Górze. Zobacz sobie, gdzie to jest. 30 kilometrów trzeba będzie jechać polnymi drogami na Bolków jadąc do Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietylkowroclaw Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.10, 10:27 jakas: jeśli to prawda, to to jakiś skandal jest. Rozwój Wałbrzycha to przecież obecnie największe wyzwanie dla naszego województwa na XXI wiek. I Urząd Marszałkowski powinien interweniować w GDDKiA w takich przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.146.129.129.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.06.10, 11:49 ale droga s3 będzie szła "z grubsza" śladem już istniejącym od wielu lat. w przeciwieństwie do gorzowa i szczecina gdzie droga przebiegała przez centrum, wałbrzych jest położony od niej o wspomniane ok.20-30 km. i raczej sprawą władz lokalnych (nie tylko miejskich!)jest zbudowanie stosownych dróg dojazdowych do głównego szlaku. gdzie chciałbyś zrobić ten wjazd? w środku tunelu? (tam będzie chyba najbliżej administracyjnych granic miasta - choć raczej będzie to szczawno niż wałbrzych) jak popatrzysz na mapę to najszybciej jest z wałbrzycha właśnie do bolkowa (na pólnoc) i kamiennej(na południe) Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb 22.06.10, 12:36 Co Ty nie powiesz? Na południe od Jawora, droga S3 będzie biegła w znacznym oddaleniu od dawnej piątki. Przy Wałbrzychu to będzie około 15 km różnicy. To WIĘKSZA odległość, niż odległość obwodnicy Gorzowa od miasta. A miejsce na wjazdy jest między tunelami. Te tunele to tylko 2,6 km, a między Bolkowem a Kamienną jest 20 km. Tunele nie stanowią nawet 20% długości na tym odcinku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.146.147.248.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.06.10, 12:56 a jechałeś kiedyś tą drogą przez gorzów, PRZED przebudową? czy zieloną górę? czy legnicę? przez centra tych miast? pisałem tylko o tym, że ta droga nigdy nie przebiegała blisko wałbrzycha... i dalej nie przebiega (choć będzie bliżej na południe od jawora, ale dalej przy kamiennej górze). z walbrzycha będziesz miał kilkanascie kilometrow do wezla bolków (w okolicy sadów dolnych bodaj), istniejącymi i wymagającymi tylko podniesienia stnadardu drogami.a z innego końca miasta będziesz miał bliżej do kamiennej.... a droga do starych bogaczowic to wlasnie jazda przez pola. problemem jest brak sensownej obwodnicy wałbrzycha(szawna i boguszowa), a nie miejsce wjazdu na s3. dla mnie eot Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb 22.06.10, 13:16 Gość portalu: gość napisał(a): > a jechałeś kiedyś tą drogą przez gorzów, PRZED przebudową? czy > zieloną górę? czy legnicę? przez centra tych miast? pisałem tylko o > tym, że ta droga nigdy nie przebiegała blisko wałbrzycha... i dalej > nie przebiega (choć będzie bliżej na południe od jawora, ale dalej > przy kamiennej górze). z walbrzycha będziesz miał kilkanascie > kilometrow do wezla bolków (w okolicy sadów dolnych bodaj), > istniejącymi i wymagającymi tylko podniesienia stnadardu drogami.a z > innego końca miasta będziesz miał bliżej do kamiennej.... a droga do > starych bogaczowic to wlasnie jazda przez pola. problemem jest brak > sensownej obwodnicy wałbrzycha(szawna i boguszowa), a nie miejsce > wjazdu na s3. dla mnie eot To, jak kiedyś biegła droga nie ma nic wspólnego z tym, że taki ośrodek w takiej odległości od tej drogi mógłby i powinien być lepiej skomunikowany z tą drogą. Te kilometry dojazdu będą decydowały o tym, że z Rusinowa, Jedliny do Legnicy będzie się opłacało bardziej jechać przez Strzegom i rozjeżdżać wioski i centrum miasta, niż cisnąć tyle km na S3. Przy dobrym skomunikowaniu, opłacałoby się nawet niektórym jeździć do Wrocławia przez S3! Wiesz jakie zmniejszenie ruchu oznaczałoby to dla Świdnicy, całej drogi 35, najniebiezpieczeniejszej trasy na Dolnym Śląsku? Sam spadek liczby zabitych na tej drodze moim zdaniem uzasadniałby sfinansowanie przez województwo tego łącznika, nie wspominając o względach politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esso Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: 193.67.103.* 22.06.10, 16:32 Nie boj sie! Tak jak w Holandii wprowadza fotoradary i swiatla na kazdym skrzyowaniu w wioskach i ograniczecnia do 30-50 km/h wtedy sam pojedziesz dookola S3! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: 62.172.234.* 22.06.10, 17:05 Panikarz.... Pewnie węzeł Kamienna Góra będzie obsługiwał również Wałbrzych - kwestia nazwy. Po drugie, to nie jest droga "łącząca Szczecin i Gorzów akurat z Wałbrzychem", bez przesady. Obsługuje cała zachodnią Polske - bo teraz niektórzy np. ze Szczecina do Czech na narty jadą przez Niemcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.06.10, 23:31 Panikarz? Kwestia nazwy? Skończ. Nikt nie mówi, że to droga, która ma połączyć Szczecin z Wałbrzychem, bo w sumie i po co? Ale ja jako Wałbrzyszanin chiciałbym z mojego miasta, wjechać na tą s3 i dojechać prawie nad wybrzeże drogą ekspresową. Chodzi o to, że reszta większych miast przy tej drodze ma dogodny dojazd. A ludzie z Wałbrzycha będą jeździć po wsiach by się łaskawie dostać na tą ekspresówkę. Naprawdę Bolków (5 tyś. mieszkańców), Kamienna Góra (20 tyś. mieszkańców)to są najbliższe wjazdy, nie można było przy Wałbrzychu (ok 120 tyś.)? Nie mam pretensji do władz Wałbrzycha (bo co oni mogli zrobic skoro południową s3 projektowało gddkia odział we wrocławiu). Znowu nas zignorowano, Legnica ma przy dupie A4 i będzie mieć s3. Jedyne co mnie cieszy to to, że dziś byłem w Śródmieściu i zobaczyłem odnowioną kamienicę ( obok Szybkiego w górę pierwsza w prawo i druga w lewo, do góry przy tym małym skrzyżowaniu- wygląda niesamowicie!! To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że gdyby Wałbrzych był tak zadbany jak jest zaniedbany, to drugiego tak pięknego miasta w Polsce nie ma!! Odpowiedz Link Zgłoś
qatroscc ale bida... 22.06.10, 01:03 droga expressowa 2 pasmowa... za Gierka 30 lat temu lepsze budowali, a tu tunel na kilkadziesiąt lat bez rozmysłu wydrążyli jak dla ruchu z lat 70 tych... POlska... Odpowiedz Link Zgłoś
dinki_red Re: ale bida... 22.06.10, 09:29 Z jednej strony to fajnie ze sie w koncu cos w Polsce buduje i dziennkikarze pisza o tym ale troche mnie wnerwia ten samozachwyt ,ze buduje sie teraz samo naj naj naj. Nie jestem czlowiekiem swiatowym, nie rozbijam sie po swiecie ale tegoroczny urlop do Chorwacji dal mi duzo do myslenia. Chorwacja nie jest krajem typu Niemcy,Francja, Wlochy gdzie autostrady sa czyms powszednim. Chorwacje porownalabym do Polski - tez kraj rozwijajacy sie , w dodatku z nie tak dawna przeszloscia wojenna...... Ale pod wzgledem autostrad i tuneli, ktorych tez tam nie brakowalo Polska jest daleko za Chorwacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: ale bida... IP: 193.136.157.* 22.06.10, 11:45 Popatrzmy tez na siec autostrad z tunelami i wiaduktami w Portugalii, najbiedniejszym kraju tzw. starej Unii... Wciaz, po ponad 20 latach "transformacji", nie jestesmy w stanie doorownac rozmachem inwestycjnym epoce Gierka... A dlug mamy conajmniej 10 razy taki jak za Gierka! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz_nowak głupoty piszecie 22.06.10, 11:53 Za Gierka zarabialiśmy 20 EUR na miesiąc. A do dziś w Niemczech jest przynajmniej pięć tuneli autostradowych, które mają jeden korytarz i następuje zwężenie z dwóch pasów do jednego przez co tworzą się czasem korki. Po prostu tak się buduje. Tunel to najdroższy etap i budowa od razu dwóch pasów na trasie, która nie będzie aż tak uczęszczana jak chcą w Zielonej Górze jest marnotrawstwem. Drugi korytarz mógł powstać za 10 lat, a za te pieniądze trzeba było budować 30 km drogi ekspresowej gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: ale bida... IP: *.md4.pl 22.06.10, 18:37 Dziecko, nie wypowiadaj się w tematach, o których nie masz zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Dla Chorwacji autostrady... IP: *.tieto.com 22.06.10, 13:06 są strategiczne, bo ten kraj utrzymuje sie w duzej mierze z turystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Dla Chorwacji autostrady, a dla Polski (...)! IP: *.seg16.ucf.edu 22.06.10, 17:34 Rozumiem, ze dla Polski autostrady oraz linie kolejowe nie sa "strategiczne" bo tutaj i tak turysci nie maja po co przyjezdzac... Odpowiedz Link Zgłoś
xoxim Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałbrz... 22.06.10, 07:27 ale po co tam taki tunel skoro tam nic nie ma, upadle PGRy, bieda, bezrobocie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trops Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.ip.netia.com.pl 22.06.10, 08:30 własnie po to.. aby tego nie widzieć Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb 22.06.10, 09:40 Żebyś mógł sobie do Pragi dojechać lub dalej łosiu. Odpowiedz Link Zgłoś
jakas1 Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb 22.06.10, 10:04 Odpowiadasz na: embriao napisał: > Żebyś mógł sobie do Pragi dojechać lub dalej łosiu. Do tego musieliby jeszcze Czesi przedłużyć swoją D11 do naszej granicy, a na to nie zanosi się przed Mundialem w Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb 22.06.10, 15:11 Jak im się rozjedzie Trutnow ciężarówkami to się szybciej zorganizują ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Rokosz Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.chello.pl 22.06.10, 15:54 Włąśnie dlatego, żeby skończyła się tam bieda, bezrobocie, upadłe PGRy. Dla ciebie xoxim Odpowiedz Link Zgłoś
xoxim Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb 27.06.10, 22:56 ale ja tam nie mieszkam, tam nie jezdze i raczej sie nie wybiore, zeby ta biede ogladac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GKS Czesi budują najdłuższy tunel świata IP: 88.208.95.* 22.06.10, 10:44 Praga City Ring: 6.382km www.ita-aites.cz/showdoc.do?docid=1978 Odpowiedz Link Zgłoś
kr_kr 6.382 km to najdłuższy tunel świata? Buhahahaha!!! 22.06.10, 11:46 Już nawet pomijając fakt, że 6,382 ma mieć CAŁA trasa (sam tunel: 5,5km) to nawet te 6,382 km stanowi raptem 1/4 najdłuższego drogowego tunelu na świecie (Lærdal w Norwegii - 24,5km). Nie wspominając nawet o konstrukcjach dla linii kolejowych (podmorskie: Seikan 54 km, Eurotunel 50 km, lądowe: Lötschberg 34,6 w Szwajcarii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jirka Re: Czesi budują najdłuższy tunel świata IP: *.ip.ovanet.cz 22.06.10, 14:42 Blanka to nie najdluzszy tunel swiata tylko najdluzszy MIEJSKI tunel swiata. Swoja droga bardzo kontrowersyjny projekt.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Italiano Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.10, 11:39 Proponuję wybrać się do Włoch i popatrzeć na tamtejszą infrastrukturę drogową. Tuneli setki km. Estakad też. A my się podniecamy 2,5 km? Tunel na A24 Roma-Teramo pod górą Gran Sasso ma 11 km :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wez sie Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 12:29 no i co mnie onchodzi ile mają we Włoszech czy gdzieś ?! po co w Polsce mają budować tunel 11 km jak potrzebny jest 2,3 ? Co źle wam, że budują? za krótki czy o co chodzi? banda malkontentów i nic więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ass ŁaaaaŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 12:39 ale długi :PP SZOK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolkrass 2290m to już nie "prawie 3km" IP: *.ptr.magnet.ie 22.06.10, 14:25 Z tekstu wynika, że 2290m, to 2,3km. A jeszcze wczoraj autor dowodził, że 2290m, to 'prawie 3 kilometry'. Dziwne :/ Skąd u Pana redaktora taka przemiana? Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 no to jaki ten tunel Emilia? 22.06.10, 14:35 Tunel Emilia w Lalikach, na razie najwyższy w Polsce (napis pod pierwszym zdjęciem) Tunel Emilia w Lalikach, na razie najdłuższy w Polsce (napis pod drugim zdjęciem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: no to jaki ten tunel Emilia? IP: *.seg16.ucf.edu 22.06.10, 17:42 Taki jaka jakosc pisaniny na portalu "gazeta.pl"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr niech zgadne kto bedzie patronem? IP: *.25.106.2.unregistered.k.pl 22.06.10, 14:46 a patronem tego wielkiego skoku cywilizacyjnego naszej ojczyzny bedzie z pewnoscia jp2 na 100% tudziez kaczka po smolensku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saanchez Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałbrz... IP: *.cable.smsnet.pl 22.06.10, 17:23 Niech nie robią z tej inwestycji transgranicznej trasy !!! Czesi nie będą jej kontynuować. Mają już równoległe połączenie Liberec-Praga, które będzie rozwijane dalej przez Zittau do Bautzen. Co nie znaczy, że dla regionalnego ruchu droga będzie bardzo przydatna. Odpowiedz Link Zgłoś
qelo Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałbrz... 22.06.10, 17:27 Banda malkontentów. Polak to tylko marudzic potrafi i nic wiecej. wczesniej marudzil, ze nie buduja, teraz marudzi ze zle buduja albo ze buduja bez sensu. Polska schizofremia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no! Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 17:59 dobrze powiedziane! sami fachowcy, znawcy budownictwa, gospodarki przestrzennej itd, itp. Specjalistów bez liku! czytać tego waszego bełkotu już nie można. piękna trasa przez całą Polske a im nie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Najdłuższy na świecie IP: *.cust.bredband2.com 22.06.10, 19:42 Polak potrafi to jest polska myśl techniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijop z Podzamcza Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.06.10, 20:51 Mam nadzieję, że to będzie tunel z najbogatszej dzielnicy Wałbrzycha do galerii Victoria... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia haha 2,5 km , chorwacja IP: *.147.104.18.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.06.10, 15:35 w Chorwacji tunele sa po kilkanascie kilometrów......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoja Re: haha 2,5 km , chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 23:12 no i co z tego, że tam tunele mają kilkanaście kilometrów? a gdzie u nas mają puszczać takie kilkunasto kilometrowe tunele? Tu i teraz potrzebny jest 2,3 km więc taki sie buduje! Ludzie Wy tylko potraficie zaglądać w cudze gniazda... ten ma to, tamten co innego. Zamiast cieszyć się, że buduję się fajna droga to marudzą :| A najwięcej do powiedzenia mają wielcy światowcy co uciułali na wycieczke do Chorwacji czy tam innych wymienianych państw i teraz są znawcami urbanistyki drogowej w całym świecie heheh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciułacz Re: haha 2,5 km , chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 00:35 Gość portalu: paranoja napisał(a): Zamiast cieszyć się, że buduję się fajna droga to marudzą :| A najwięcej d > o powiedzenia mają wielcy światowcy co uciułali na wycieczke do Chorwacji Gdyby Polska była tak górzysta jak Chorwacja czy Słowenia to jeszcze 100lat byśmy jeździli osiołkami na oklep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.chello.pl 30.06.10, 17:44 czy on będzie zbudowany z normami i czy będzie bezpieczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ged Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 23:09 Nie , nie bedzie zbudowany z normami , zawali sie zaraz jak tam wjedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunel Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.10, 12:57 no powstanie... w 2100 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.chello.pl 30.10.10, 20:38 Może powstanie wcześniej, bo chyba Niemcy go wybudują. Po nich do dzisiaj są tunele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.10, 22:10 fajowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurus Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.10, 22:45 A moze tak naprawde i juz trzeba wykonać obwodnice Wałbrzycha, bo to skandal, a marzenia o tunelach trzeba pozostawić na dalsze wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.chello.pl 30.10.10, 23:09 Może obwodnica będzie, bo tak przynajmniej obiecują niektórzy kandydaci na prezydenta Wałbrzycha. Ciekaw jestem co z tych obietnic wyjdzie? A w ogóle to kto jest pomysłodawcą zbudowania tunelu? To naprawdę nie zły pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schetynka Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: 78.8.59.* 28.01.11, 14:44 s3 nie bedzie wiec tunelu tez nie bedzie nic nie bedzie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donaldzik Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.11, 14:50 haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladimir Re: Najdłuższy w Polsce tunel powstanie koło Wałb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 10:57 no tak wydano ponad 60 milionów złotych na opracowanie projektów i uzyskanie decyzji środowiskowych, które utracą ważność w 2012roku a Polska to bogaty kraj tyle pieniędzy co się marnuje przez głupotę rządu że mielibyśmy najdłuższe drogi na świecie gdyby tylko ktos myślał tam u góry Poza tym jak można robić drogę S-3 bez zjazdu do Wałbrzycha może następny projekt będzie to uwzględniał Odpowiedz Link Zgłoś