26.01.05, 11:03
czytam wpisy na forum i jestem bardzo zawiedziony.większość osób wypisujących
swoje a często zasłyszane opowieści i nie sprawdzone informacje jest wg mnie
sfrustrowaną częścią społeczeństwa dla której tylko anonimowość pozwala na
zabranie głosu.we wszystkich wpisach ,brak jest jakiegokolwiek pomysłu na
Piechowice,jest tylko narzekanie na "onych",powtarzanie lub wymuślanie plotek.
Jaki Państwo macie plan?Czy nie zauważliście ,że kampania nagatywna nie
przynosi efektów?(ostatnie wybory samorządowe).Odnoszę wrażenie,że gdybyście
wygrali wybory to natychmiast zastosowalibyście formułę T.K.M(teraz k... my)
tak ochoczo wprowadzaną w naszym krju przez kolejnych wybrańców narodu.
Obserwuj wątek
    • stankost1 Re: frustraci 26.01.05, 17:10
      Szanowny ga3! Czekaliśmy na ciebie! Prędzej czy póżniej przedstawiciel E-kipy
      musiał zabrać głos. Pewnie, że czuję się sflustrowana tym co się dzieje w
      Piechowicach. Trzeba nie mieć rozumu albo czerpać profity z bycia E-kipowcem,
      aby nie zauważać tego co się dzieje. Artykuły w gazetach, wypowiedzi na forum,
      wizyty w Urzędzie to wszystko wymysły? W jakim celu? Chyba o tej kampanii
      negatywnej to żart. Pęczak i inni też się dziwią co też od nich chcą?
      NORMA TO NIE PIECHOWICKIE BAGNO! ZOBACZ INFO O AKCJI PRZEJRZYSTA POLSKA!
      A jeżeli nie podoba ci się anonimowość to na sesji Rady Miasta skrytykuj E. i
      zobaczymy. Pozdrowienia dla przywódcy Białorusi-pana Łukaszenki.
    • krakowiakbis Re: frustraci 26.01.05, 17:19
      "Odnoszę wrażenie,że gdybyście
      wygrali wybory to natychmiast zastosowalibyście formułę T.K.M(teraz k... my)-
      napisał ga3. To chyba mówi wszystko o tobie. Twoje wrażenia są na takim
      poziomie, że dyskusja jest niemożliwa.
      Mam jeszcze pytanko-a czemy ty wpisałeś się anonimowo?
    • ga3 Re: frustraci 26.01.05, 19:28
      Akurat nie trafiliście,nie mam nic wspólnego z E-kipą,jestem tylko obserwatorem
      zycia w Piechowicach.W dalszym ciągu nikt nie przedstawił zadnego pomysłu na
      działanie ,bo chyba działaniem nie nazywacie wylewanie żali na forum.
      Co do kampani negatywnej,to ja zapamiętałem z programu kontrkandydata pana E.
      tylko tyle ,że obniży sobie pensje z 8 tyś,na 6 tyś.(kpina z ludzi
      zarabiajacych 800 zł).Czy dla wszystkich myślących i piszących jak uczestnicy
      forum każdy kto ma inne poglądy i obserwacje musi być z E-kipy?
      • stankost1 Re: frustraci 26.01.05, 19:53
        Co ty chcesz za działanie? Ja na twoje działania pomysłu nie mam.
        Jeżeli to co podałeś jest przykładem kampanii negatywnej to brawo - komentowała
        nie będę. Co do wysokości zarobków panie dyletancie to sa one regulowane ustawą
        od do. Można brać z górnej półki lub dolnej. innej możliwości nie ma.
        Wybacz muszę zgodzić sie z krakowiakiembis dyskusja nie ma sensu.
        • ga3 Re: frustraci 26.01.05, 20:09
          Jasne ,najlepiej nie dyskutować z kimś kto ma inne zdanie.Najlepij krytykować i
          nie wychylać się.Ja przynajmniej nie zmyślam i co do zarobków podałem tylko to
          co było na ulotce wyborczej.Te wszystkie wpisy kto ma maturę ,wyższe
          wykształcenie czy tylko jak to ktoś nazwał licencjat z palanta -czy to nie są
          plotki.Przecież wśród forumowiczów jest dziennikarz,któremu zgodnie z prawem
          prasowym E-kipa musi odpowiedzieć na zadane pytania.Tylko dalej twierdzę ,że
          państwo nie chcecie się pytać i ewentuaklnie działać na rzecz zmian w mieście a
          jedynie wylewacie swoje żale i pretensje do świata na forum.Chyba ,że taki jest
          cel tego forum a ja nieopatrznie źle to zrozumiałem.Jeżeli tak jest to życzę
          powodzenia i zachęcam do staru w następnych wyborach albo jeszcze lepiej
          zróbcie referendum w sprawie odwołania władz w mieście.
          • alexis21 Re: frustraci 27.01.05, 00:36
            ga3 ale masz tupet!!!, jezeli zas chodzi o wykształcenie to nie są plotki, to
            cała prawda!! Ciekawe dlaczego ty nie sprawdzisz poziomów i licencjatów!Nie
            masz prawa wiedziec? a moze je już znasz??? i nie muszisz nikogo pytac?
      • wscibski1 Re: frustraci 26.01.05, 19:59
        Jak to? Kpisz ga3 z tego co chcial zarabiac mniej, a bronisz tego co zarabia
        wiecej i jeszcze wmawiasz nam ze jestes tylko obserwatorem?A moze E.kipa nie
        dopuszcza cie do lask i to ty jestes frustratem.My wiemy czego chcemy-trzezwo
        myslacej wladzy w przenosnym i doslownym tego slowa znaczeniu!
        • ga3 Re: frustraci 26.01.05, 20:29
          Władzę wybierają mieszkańcy i wszystko można zmienić.Nikt mnie nie musi
          dopuszczć do żadnych łask ponieważ mam całkiem przyzwoitą pracę w innej
          miejscowości i przyzwoicie zarabiam.A że jestem mieszkańcem i obserwuję te
          wszystkie zagryweczki w mieśie to fakt.Mnie też to nie odpowiada i logując sie
          na to forum myślałem ,że może uda się coś zmienić ale opuściła mnie nadzieja
          po wpisach ,bo Państwo nie jesteście konstruktywną opozycją tylko dalej
          twierdzę ,że zajmujecie się tutaj ploteczkami i niekiedy pomówieniami.Jeszcze
          raz twierdzę ,że nikogo nie bronię i nie analizuję zarobków chciałem tylko
          napisać ,że w tej negatywnej kampani była to jedyna rzecz którą zapamiętałem z
          programu kontrkandydata.
          • z.michalek Re: frustraci 26.01.05, 21:12
            ga3masz racje, my jestesmy zadna opozycja i nie prowadzimy zadnej kampanii,nie
            to miejsce i nie ta pora!Ale podoba mi sie ze w gruncie rzeczy przyznajesz nam
            racje,bo mowisz ze "nie odpowiadaja ci zagryweczki w miescie"Jezeli jestes
            dobrym obserwatorem to sprawdz czy te twoim zdaniem "ploteczki i pomowienia"
            nie zawieraja szczerej prawdy.
          • alfa6 Re: frustraci 26.01.05, 23:39
            a co zapamietałeś z kampanii obecnych wlodarzy miasta? obiecywali,że zatrudnią
            bez konkursów czlonków rodziny i znajomych? a może obiecywali, że będą niszczyc
            oponentów i "niepokornych"?Te ploteczki i pomówienia, o których piszesz, to
            niestety smutna prawda- tu ujrzały Swiatlo dzienne.Nie dziw się naszym glosom-
            jestesmy zmeczeni tą sytuacją,ale nie bezradni!Tylko,że nasze działania toczą
            sie na razie powoli i moze dlatego nie są tak efektowne, jak
            oczekiwałbyś.Podjete przez nas kroki muszą być zgodne z obowiązującym prawem,to
            nas rózni od metod E-kipy.
    • urzendas1 Re: frustraci 26.01.05, 20:19
      A może pan ma jakieś ciekawe pomysły?chętnie posłuchamy,czy może pan jako uważny obserwator nie zauważył niczego niepokojącego co się dzieje w szeregach E-ekipy,totalna wolnoamerykanka, robią co chcą,mówią to co im pasuje, raz ci są cacy a raz inni.Idąc pana tokiem myślenia dochodzę do wniosku że np. jakby pan był świadkiem włamania do sklepu sąsiada i zgłaszając to tam gdzie powinno się zgłosić to byłoby to według pana wylewaniem żalów?i pewnie od razu miałby pan doskonały plan jak zwalczać kradzieże w naszym kraju!!
    • och_ziuta Re: frustraci 26.01.05, 21:26
      Popieram cię ga3. Psy szczekają, karawana jedzie dalej.
      PS.
      Wierzcie, czy nie z E kipą nie mam nic wspólnego.
      • inferno_m Re: frustraci 26.01.05, 21:32
        Bez obawy, plan jest.
        "Przyjdzie czas, będzie pora."
        • och_ziuta Re: frustraci 26.01.05, 21:40
          To po co tyle gadać po próżnicy? To forum aż zionie nienawiścią(a może
          zazdrością?). I skończ już z tym Konfucjuszem bo nudny jesteś.
          • idol33 Re: frustraci 26.01.05, 21:46
            Nie ma to jak Ziuta "cztery razy na dzień pruta"
            • och_ziuta Re: frustraci 26.01.05, 21:58
              No comment.
          • urzednik13 Re: frustraci 26.01.05, 22:01
            och_ziuta a ty jestes niegrzeczny,nie zauwazylezs,ze jestes gosciem na forum
            inferno_ma?I dlaczego jak Judasz wypierasz sie E.kipy?Ta fraza o karawanie mowi
            sama za siebie!
            • och_ziuta Re: frustraci 26.01.05, 22:07
              A może urzędniku nie rozumiesz tylko tego przysłowia? Właściwie to nie musisz.
              • inferno_m Re: frustraci 26.01.05, 22:13
                MOze to dla Ciebie och_ziuta będzie bardziej czytelne.
                • och_ziuta Re: frustraci 26.01.05, 22:18
                  Pieprzenie w bambus.
    • inferno_m Re: frustraci 26.01.05, 22:22
      Napewno któryś zrozumiesz, będziemy próbować następne.
      • och_ziuta Re: frustraci 26.01.05, 22:26
        Ne sutor supra crepidam iudicet.
        Pliniusz Stary
        PS
        Gramy dalej?
        • inferno_m Re: frustraci 26.01.05, 22:30
          Jaki związek ma natura do naszej rozmowy?
          • och_ziuta Re: frustraci 26.01.05, 22:33
            Jaka natura?!
            Tam jest o szewcu.
            Trzeba bylo się uczyć jezyków, a nie w szkolę kamieniami rzucać! ;)
            • inferno_m Re: frustraci 26.01.05, 22:46
              Żadnych skojarzeń z naturą nie Masz, co do poprzednich Twoich postów?
          • och_ziuta Re: frustraci 26.01.05, 22:45
            Pro publico bono* idę spać.
            *tłumeczenie dla inferno_m'a: dla dobra ogółu.
            PS
            Nie bierz tego tak strasznie do siebie ;)
            • alfa6 Re: frustraci 26.01.05, 23:24
              och_ziuta! jesli ci nie odpowiada melodia, która brzmi na naszym forum,to nie
              wchodź na nie.Myśl Konfuncjusza jest jak najbardziej na czasie,ale widac,ze do
              ciebie nie przemawia sens tego cytatu.Poszukaj sobie czytelników gdzie
              indziej.I pamietaj, ze anonimowosc nikogo nie zwalnia z zasad dobrego
              wychowania!
        • maximuss Re: frustraci 27.01.05, 19:45
          "Niechaj szewc nie wynosi sie ponad trzewiki"
          lub jak kto woli
          "Jeslis szewc,patrz swego kopyta"
          To brzmi ex catedra!Do szeregu formuowicze!
      • leoncjo1 Re: frustraci 26.01.05, 22:59
        Cześć Piechowiczanie to znowu ja. Byłem chwilowo poza protokołem ale już powróciłem i sobie troche poczytałem Wasze ostanie wypociny.
        Cieszę sie ze pojawiło sie dwoje inaczej myślacych : ga3 i och_ziuta bo teraz coś się zacznie dziać. Wy od dwóch tygodni bijecie pianę do utraty tchu oraz przytomności umysłu : a to że E-kipa jest beee, że za dużo zarabia, a wszędzie to rodzina, nic nie robią tylko zbijają gruchy, cała rada jest skorumpowana i b. lubi Szeryfa itd itp.
        Za to Wy tylko dalej biadolicie i pitolicie. Jak ktoś ma inne zdanie to od razu musi byc członkiem - jak to nazwaliście E-kipy. Toż to totalne bzdury. Są jeszcze ludzie normalni : nie żaden PIS czy LPR, którym nic nie odbiło, nie pchaja się do władzy ale chcą tez miec swoje zdanie nawet na tym forum.I trzeba im sie dać wypowiedziec, posłuchac, może mają inne spojrzenie na te same sprawy. Może mają jakies pomysły, może im też coś leży na duszy, chcą to opisać może inaczej - to zaraz muszą byc "powiązani" .

Policzcie się ilu jest aktuwnych forumowiczów ? Ja zliczyłem może 15-tu a w najlepszym wypadku 20-tu. A czyta to forum na pewno kilkaset osób i to nie tylko z Piechowic. Ponownie nawołuję - skrzyknijcie sie, spotkajcie, wybierzcie swojego Prezesa, opracujcie konstruktywny plan działania i jak będziecie mieli cos do zaproponowania to wyborcy zadecydują.
        A żeby wylać z pracy Szeryfa to też jest sposób - referendum. Tyle że musi być odpowiednia frekwencja. Skoro jak piszecie większośc wyborców jest niezadowolona z władzy to nic prostrzego jak oblecieć z listą miasto, doprowadzić do referendum i zrobic przyspieszone wybory.
        Pozdrawiam

PS. Nie pozabijajcie się, szkoda będzie, bo z tego co czuję to jesteście dość młodymi ludźmi
        Leon
        • inferno_m Re: frustraci 26.01.05, 23:26
          Kto powiedział, że się pcham do władzy?
          Sam Pan się określa relatywizując prawdę, prawda jest tylko jedna.
          Pod płaszczykiem dialogu zwolenników i przeciwników, próbuje się rozmiękczyć
          ewentualne działania. A ten, kto uważa inaczej zostanie nazwany pieniaczem i
          ćwierćinteligentem.
          Ten sposób działania przypomina mi członków pewnej partii i pewnych środowisk.
          A z forumowiczów pewnego pana z Jeleniej Góry.
        • alexis21 Re: frustraci 27.01.05, 00:51
          A po co referendum gdy wybory tuz tuz! Gratululuje ci leoncjo1 rozpoczecia
          kampanii wyborczej!! Pamietaj osobo co ma wisiec nie utonie! tym bardziej, ze
          Kamienna ma płytkie dno.Wiemy, ze musisz chwalic swoich! Trzeba być lojalnym bo
          to sie w P. opłaca! "Kto nie jest z nami jast przeciwko nam" przeciez to jest
          credo E-kipy!!! A reszta? co to ich obchodzi. E.kipa nie jest wyznania
          altruistycznego. Czyż juz starożytni Rzyminie nie mówili "pecunia non olet"?
    • inferno_m Re: frustraci 27.01.05, 01:00
      Trzeba ich przemilczeć. To ich zirytuje najbardziej.
      • niezwolennik Re: frustraci 27.01.05, 06:38
        Zgadzam sie inferno_m ,ale jeszcze male rezime.W Piechowicach sa:
        1.frustraci-ci ktorzy pisza na forum
        2.normalni mieszkancy-ci ktorzy nazwali nas frustratami i jak ognia wypieraja
        sie zwiazkow z E.kipa/oprocz jednej osoby ktora bezskutecznie nawoluje do
        obrony p.E/
        3.E.kipa ktora milczy jak grob
        4.niezastapiony leoncjo1 rzekomy jeleniogorzanin tak zywo reagujacy na to co
        sie dzieje w Piechowicach,ze az moze budzic to zdziwienie

I niech ta informacja idzie w swiat!
      • ga3 Re: frustraci 27.01.05, 13:20
        spodziewałem się raczej dyskusji,ale skoro poczuliście się obrażeni to chyba
        najlepszy sposób by tej dyskusji uniknąć.Zostałeś tu inferno_m wykreowany na
        przywódcę a teraz chcesz chować głowę w piasek czy zabrakło pomysłów na dalsze
        jątrzenie( bo tak tylko można nazwać część wpisów na forum)
        • inferno_m Re: frustraci 27.01.05, 20:59
          Pilnie poszukuje mojego kreatora.
          A z perspektywy strusia widać to, co jest pod spodem.

--
          "Absurdalność daje się wyrazić tylko za pomocą humoru."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka