Dodaj do ulubionych

Sosinski jednak startuje

IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.10, 07:57
Piitr Sosinski otrzymal rekomendacje zarzadu okregowego PIS do startu w
wyborach na prezydenta Walbrzycha, wiec jednak wystartuje boj sie Piotrze
Kruczkowski, Piotrze Sosinski masz moj glos i calej mojej rodziny
Obserwuj wątek
    • Gość: wolny afgan Re: Sosinski jednak startuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 08:31
      Talibany do Afganu!
      • Gość: gg Re: Sosinski jednak startuje IP: 109.243.182.* 19.07.10, 08:53
        Piotr Sosiński urodził się we Wrocławiu. Już w szkole podstawowej rozpoczął
        działalność publiczną. Jak dziś żartuje należał wówczas do Klubu Wolnego Słowa i
        sprzeciwiał się udziałowi uczniów w zajęciach praktycznych w gospodarstwie
        ogrodniczym. Skończył z tym szybko i zajął się karierą naukową. Jest doktorem
        prawa. Nim został wiceprezydentem prowadził w stolicy Dolnego Śląska dobrze
        prosperującą kancelarię prawniczą. Ponadto wykładał na jednej z wałbrzyskich
        uczelni.

Pod koniec 1996 roku wstąpił do Młodzieży Wszechpolskiej, stając się
        błyskawicznie jej prezesem. O tym, że piastował tę funkcję od lutego 1997 do
        października 1999 roku Piotr Sosiński nie pochwalił się w rozmowie z
        „Wiadomościami Wałbrzyskimi". Wspomniał tylko o tym, że należał do MW. - Być
        może nie chciał o tym mówić. Do dziś pamiętam jak mnie przyjmował do
        organizacji. Mam nawet w domu legitymację z jego podpisem, jako szefa Młodzieży
        Wszechpolskiej - wspomina Paweł Zanin, dziś członek LPR. - Gdy wstępowałem do MW
        wszelkie ideały patriotyczne nie były w Polsce najmodniejsze. Nie mówiło się o
        nich głośno. Młodzież Wszechpolska była organizacją prawicową, która głośno o
        nich wspominała. I chyba to mnie do nich przyciągnęło - podkreśla Piotr
        Sosiński, który jednocześnie przyznaje, że brał udział w kilku manifestacjach.
        Miał obawy przed przystąpieniem Polski do UE, a o homoseksualizmie do dziś
        wyraża się, że jest to odstępstwo od normy. - Stanowczo protestuję przeciwko
        takim poglądom. Nazwałbym je po imieniu, czyli faszystowskimi. Ciekaw jestem jak
        dziś obecny wiceprezydent patrzy na swą przeszłość - pyta oburzony Mirosław
        Lubiński, lewicowy radny, a jednocześnie lekarz. Uważa on, że nawet z medycznego
        punktu widzenia, mówienie o nienormalności w przypadku homoseksualistów jest
        oczywistą nieprawdą.

Pod koniec 1999 roku Sosiński wystąpił z MW. Dziś mówi, że nie wstydzi się
        swojej przynależności, choć przyznaje, że w pewnym momencie przestała mu
        odpowiadać skrajność organizacji. - Gdybym obecnie sympatyzował z nimi, to dalej
        byłbym ich członkiem - odpowiada Sosiński na pytanie co teraz sądzi o Młodzieży
        Wszechpolskiej. Jego dawny współpracownik Paweł Zanin uważa odejście Sosińskiego
        za nielojalność wobec organizacji. - Pod koniec lat 90. MW nie mogła za wiele.
        Działaliśmy w nieformalnym podziemiu. Być może Piotr postanowił przejść do
        organizacji, która mogłaby dać mu więcej w polityce - przypuszcza Zanin. Inaczej
        na to patrzy inny ówczesny działacz MW, a dziś burmistrz Jaworzyny Śląskiej,
        Grzegorz Grzegorzewicz. - Raczej zapragnął działać w innych strukturach, ale nie
        rozstał się w atmosferze skandalu - mówi Grzegorzewicz. Po wystąpieniu z MW
        Sosiński został członkiem zarządu głównego ZCHN. Swego czasu kojarzony był dość
        mocno ze środowiskiem Marka Jurka, obecnego marszałka Sejmu. Następnie wszedł do
        Przymierza Prawicy, aż w końcu w niemal naturalny sposób został politykiem Prawa
        i Sprawiedliwości. Dziś jak mówi jest szeregowym członkiem partii braci
        Kaczyńskich, ale jego konserwatywne poglądy nie przeszkodziły mu w 2004 roku w
        zagłosowaniu za przystąpieniem Polski do UE. - Mimo, że wcześniej powątpiewałem
        w sens integracji i bałem się ekspansywnej polityki Unii, to uważam, że zrobiłem
        dobrze głosując za naszym wejściem do ówczesnej Piętnastki. Chociaż nadal nie
        wiemy czym w przyszłości stanie się UE, mam nadzieję, że proces integracji nie
        będzie już dalej pogłębiany - przyznaje Piotr Sosiński. W 2005 roku z okręgu
        wałbrzyskiego ubiegał się o mandat posła. Dostał prawie 2,8 tys. głosów. Rok
        później wystartował w wyborach samorządowych na radnego sejmiku. Niewiele
        zabrakło do triumfu, otrzymał ponad 5 tys. głosów.

Facet przezentuje sie OK a to juz połowa sukcesu tylko jego przeszłosc jak dla
        mnie srednia. No i to ze pochodzi z Wrocka mi osobiscie troszke nie odpowiada.
        Czekamy na debate,argumenty i wtedy mozna pomyslec nad tym kandydatem niestesty
        z strony KONSERWATYWNEGO PISu
    • Gość: Lubiący Wałbrzych Re: Sosinski jednak startuje IP: *.ptrhosting.com 19.07.10, 08:49
      NIEPRAWDA!
      Ostatnie spotkanie wałbrzyskiego PiSu się nie odbyło. Bartolik olał spotkanie,
      dwóch innych było chorych. To Sosiński powiedział, że pier..li sam nie będzie
      obradował.
    • Gość: startuj se chłopie Re: Sosinski jednak startuje IP: *.182.105.8.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.07.10, 15:47
      Jak to katolik ma Pan/Pani zapewne rodzinę wielodzietna- to Sosiński
      może liczyć na jakieś góra 15 głosów-Polska dla Polaków Ziemia dla
      Ziemniaków Słonina dla Słoni na Księżyc wiadomo kto.
      • Gość: Ken Re: Sosinski jednak startuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 15:57
        Sosiński - zwycięstwo I tura!!!!
        • Gość: olaf Re: Sosinski jednak startuje IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.07.10, 19:09
          Nie rób mu tego bo jeszcze w to uwierzy że ma cień szansy.
          • sceptykk Re: Sosinski jednak startuje 22.07.10, 13:02
            Będę głosował na Pana Sosińskiego z co najmniej dwóch powodów. Myślę, że jest to
            uczciwy, młody człowiek, który jeszcze wierzy w to co mówi. Ponadto pochodzi z
            orientacji, która jako jedyna ostatnio dba o polski interes narodowy. Nie wróże
            jednak dużego sukcesu w Wałbrzychu, gdzie splot orientacji homo sovieticus i
            ludzi wychowanych na programach typu Gwiazdy na lodzie.. itp stanowi tak
            wybuchową mieszankę kretynizmu, że sukces wyborczy mogą odnieść albo demagodzy
            lub siłą rozpędu obecna ekipa. Ja jednak jak najbardziej jestem za Panem Sosińskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka