Dodaj do ulubionych

Dojazd spod dwroca PKS do Zamku Książ

IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 21:38
Witam szanownych Wałbrzyszan :)
Na początku października będę przez jeden dzień w Wałbrzuchu i chciałbym zwiedzić Zamek Książ. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy da się tam dojechać spod dworca PKS autobusem MPK? Znalazłem informację, że podobno można dojechać 18-stką. Rozkład jazdy jest tutaj: www.mpk.walbrzych.pl/rozklad/linia_p_13.htm , tylko nie jestem pewien, czy to jest w kierunku "Podzamcze" czy może jednak w przecinym. A może jest jeszcze jakiś inny autobus?
Obserwuj wątek
    • Gość: walbrzych Re: Dojazd spod dwroca PKS do Zamku Książ IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.11, 21:44
      Mozesz dojechać linią nr 12 ale kawalek bedziesz musiał podejsc , albo musisz dojechac do dzielnicy stary zdrój kolo dworca wałbrzych miasto i stamtąd linią 8 do samego zamku
      • Gość: hiro kama jama Re: Dojazd spod dwroca PKS do Zamku Książ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 21:39
        najlepiej jedź pociągiem
    • Gość: walbrzych linia nr 18 IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.11, 21:47
      linia nr 18 jezdzi przez dzielnice sobiecin, bialy kamien , szczawno podzamcze i podobniej musisz wysiasc na szczawienku ( nie myl ze szczawnem ) i tez kawalek przejsc na piechote
    • Gość: lubelak Re: Dojazd spod dwroca PKS do Zamku Książ IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 21:49
      A może lepiej linią nr 8: www.mpk.walbrzych.pl/rozklad/linia_t_4.htm
      Sądząc po tym, że ostatni przystanek jest na ul. Piastów Śląskich, wystarczyłoby dojechać do końca linii.
    • Gość: lubelak Dzięki za odpowiedzi :) IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 22:05
      Już rozszyfrowałem te wszsytkie połączenia :)
      • Gość: jurus Re: Dzięki za odpowiedzi :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.08.11, 22:53
        Tu nie ma dworca autobusowego, a PKS co to za firma?!
        Jedyne miasto w Polsce gdzie nie ma już PKS-u !(stare dzieje)
        Wyprzedzamy przyszłość !
        • embriao Re: Dzięki za odpowiedzi :) 09.08.11, 07:42
          Tak, jedyne oprócz Kraśnika, Wolbromia, Olkusza, Jędrzejowa, Chrzanowa itd.
          pl.wikipedia.org/wiki/Przedsi%C4%99biorstwo_Komunikacji_Samochodowej#Zlikwidowane_i_przekszta.C5.82cone_PKS_i_PPKS
    • Gość: ewa Re: Dojazd spod dwroca PKS do Zamku Książ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 23:30
      Wałbnrzych nie dworca PKS, "wyrzucają" pasazerow na stacji Lotos na Szczawienku. I nie jest to tylko Wałbrzych. Wiele miast juz tak dziala.
      • Gość: lubelak Re: Dojazd spod dwroca PKS do Zamku Książ IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 20:18
        A możesz w takim razie podać mi nazwę ulicy, żebym mógł to sprawdzić na mapie? Ktoś tam powyżej wspomniał o Kraśniku, a tak się składa się właśnie pochodzę z Kraśnika. Dworzec jest tam cały czas w tym samym miejscu, mimo że nie ma już PKS-u kraśnickiego.
        A tak na marginesie, to sprawdziłem na mapie "szukacz" i "zumi", gdzie jest dworzec w Wałbrzychu i wyszło, że jest w dwóch róznych miejscach...
        • Gość: lubelak Re: Dojazd spod dwroca PKS do Zamku Książ IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 20:28
          Czy to jest może tutaj?www.zumi.pl/namapie.html?loc=58-306+Wa%B3brzych%2C+Wroc%B3awska+144&qt=Stacja+Paliw+LOTOS+S.A.&Submit=Szukaj
          • Gość: wch Re: Dojazd spod dwroca PKS do Zamku Książ IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.11, 21:36
            tak to jest stacja lotos prawie ze koncowy przystanek 12 , poza tym bedziesz chciał(a) to sie zemną skontaktuj , to ci wytlumacze to na zywo
            • Gość: s..h do wch IP: *.16.250.lan.EkoNet.info 09.08.11, 21:48
              (...)poza tym bedziesz chciał(a) to sie zemną skontaktuj (...) - a podałeś na siebie jakiekolwiek namiary, Geniuszu ?
            • Gość: lubelak Re: Dojazd spod dwroca PKS do Zamku Książ IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.11, 13:20
              OK, dzięki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka