Dodaj do ulubionych

Wlasny interes:)

IP: *.play-internet.pl 26.02.12, 19:05
Witam,chcialabym prosic o wasza opinie gdyz chcialabym otworzyc maly interes i nie wiem czy taki pomysl jak mam by wypalil.Otoz chcialabym otworzyc mala knajpke z goraca czakolada,grzanym winem,domowymi ciastami itd.itp.w weekendy byloby wiele atrakcji,np.karaoke,wieczorki kobiece;),wystawy i inne.Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kornel Re: Wlasny interes:) IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.02.12, 19:13
      dagusia pier,,,sie w łeb grzane wino i ciasto przyda 2 osoby i przy najtanszym napojem beda siewdziec wieczor tu sie wszystko zamyka
    • Gość: do dagusi Re: Wlasny interes:) IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.02.12, 19:29
      Jeśli Twój tekst jest żartem- to nie najwyższych lotów. Jeśli faktycznie badasz rynek na forum i oczekujesz choćby jednej konkretnej odpowiedzi ...- to ją masz ode mnie. Dagusiu- daj sobie spokój z inwestowaniem swych pieniedzy (a nie daj Boże z kredytów). Wykorzystaj swe walory, do których na pewno nie zalicza się wiedza ekonomiczno-finansowa. Pozdrawiam
      • Gość: inwestor Re: Wlasny interes:) IP: *.play-internet.pl 26.02.12, 20:00
        Pomysł jest dobry - ludzie zawsze przychodzą zjeść i wypić, ale na pewno nie
        w W-chu. Klientela mentalnie nie dorosła do takich przybytków-chamstwo , burdy itd masz gwarantowane, dlatego ludzie wolą czas spędzać w domach. Chyba że w Szczawnie lub Książu, ale tam spora konkurencja. Zwykła piwiarnia była by bardziej dochodowa.
    • Gość: musia Re: Wlasny interes:) IP: *.play-internet.pl 26.02.12, 20:05
      wszystko zależy od miejsca w jakim to będzie się znajdować, jeśli znajdziesz taką miejscówę jak ma Szybki to choćbyś goowno w papierku sprzedawała to i tak wyjdziesz na swoje

a na Placu Górnika otworzył się barek z garmażerką i padł szybko
      podobny barek otworzył się wyżej na Piłsudskiego i zawsze są ludzie:)
      • Gość: zniesmaczony Re: Wlasny interes:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.12, 20:08
        Na placu Górnika padł, bo sama nazwa odstrasza. To się zawsze będzie kojarzyć z plebsem, swołoczą i blokersami z Ratuszowej.
        • Gość: do durnia Re: Wlasny interes:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 20:13
          Jeżeli ty nie wiesz gdzie jest plac górnika, a gdzie ratuszowa to nie zabieraj głosu. Bo to dwie rózne dzielnice.
          • Gość: trolololo Re: Wlasny interes:) IP: *.play-internet.pl 26.02.12, 20:21
            daj spokój, po prostu pokazał Zagłębie głupoty
          • Gość: zniesmaczony Re: Wlasny interes:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.12, 20:21
            Ale nazwa "Górnik" źle się kojarzy, poniał ? Jak nie rozumiesz, to trzym ryj krótko, nie rób z siebie tepaka i won do budy.
            • Gość: Inwestor Re: Wlasny interes:) IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.02.12, 20:29
              Jak bez alkoholu to szybko padnie. Chociaż z alkoholem też ciężko się utrzymać. Jedno jest pewne. Inwestowanie w starych dzielnicach Wałbrzycha w taki biznes to gwarantowana plajta.
              • Gość: Koli Re: Wlasny interes:) IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.02.12, 07:10
                .Ale się uśmiałem.Palestyna-Kolejarska,czujecie to?Wieczór.muza fortepian,grzane winko,gorąca czekolada,świece,rozmowy o życiu,albo wieczór poezji.Proszę-dziękuję,Pan wybaczy,krawat w szatni za 10 zł.Panie wstęp wolny w ADIDASACH powyżej trzech pasków.
                • Gość: do zniesmaczony Re: Wlasny interes:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 08:07
                  Chciałbym zebys powiedzial mi to prosto w twarz internetowy cfaniaku. A jeśli jeszcze raz napiszesz takie głupoty do kogokolwiek to uwierz że będziesz zdziwiony moimi odwiedzinami. Bo tutaj nie jesteś taki anonimowy jak ci się wydaje, zastanów się nad tym do kogo piszesz czasem bo nie wszyscy są na bezrobociu i mieszkają na sobięcinie.
                  • Gość: Koli Re: Wlasny interes:) IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.02.12, 13:19
                    Już się boję.Przepraszam.Wybacz.Już nigdy moja ręka nigdy nie tknie tej klawiatury.A tak na poważnie,przypominam że wszelkie groźby są karalne.A tak na marginesie,spojrzyj chłodnym okiem na te dziewczyny,i tych chłopców z Palestyny.Załóż im kółko literackie,zrób im wieczory filmowe itp.Zobacz ich smutne szare twarze,te ulice-Kolejarska,Św.Barbary,Antka Kochanka,te wystawy sklepowe gdzie zamiast reklamy produktów są blachy i grube kraty,te podwórka,te korytarze,te piwnice,i ta radość ja k sąsiadowi uda się skroić wiaderko węgla.I teraz wyobraź sobie Dagusię z jej mamoną wziętą z UP na własną działalność,otwierającą lokal lokal z gorącą czekoladą,grzanym winem babskimi pogaduchami. I odpowiedz sobie,czy to się uda.
    • Gość: Grześ Re: Wlasny interes:) IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.02.12, 08:17
      Dagusiu nie zważaj na tych internetowych trolli. Ale prawda jest taka, że miasto jest strasznie biedne i ludzie są biedni, przede wszystkim umysłowo. Znałem wiele drobnych gastronomii które upadły. Ale znam też takie które dobrze prosperują. Jakiś rok temu pewna Pani otworzyła w Szczawnie bar Sushi, z tego co widziałem to chyba nieźle sobie radzi.

Wszystko zależy od lokalizacji takiego lokalu. Jaka będzie miał potencjalną grupę klientów. Czy liczysz na Wałbrzyszan, a może też na turystów. Jak bardzo będziesz potrafiła zminimalizować swoje koszta. Jest wiele zapytań. Cześć można przeanalizować w postaci obliczeń. Ale prawdy dowiesz się dopiero wtedy jak taki biznes otworzysz. Nie ma prostych rozwiązań.

Jeżeli się mnie pytasz czy ja bym z takiego miejsca korzystał jako klient odpowiem TAK.
      Jeżeli się mnie pytasz czy ja był zainwestował w taki biznes jaki przedsiębiorca odpowiem NIE. Właśnie ze względu na miasto.
      • Gość: pawel Re: Wlasny interes:) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.02.12, 09:31
        pomysl o zakupach online 24/h brakuje mi czegos takiego chetnie bym korzystał
    • Gość: Pirkesz Re: Wlasny interes:) IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 13:30
      Jak nie będzie blach rozpieprza ci wystawę.
      Mieszka tam masa normalnych fajnych ludzi, ale dziczy jest tez od h...a
      i dlatego interes na takiej dzielnicy jak Sobiecin nie ma prawa bytu.

Co do inwestowania pieniędzy hmm , mało jest sklepów rybnych takich jak na Białym kamieniu ( mijanka )

Monopolowy 24 to tez w sumie pewniak , ludzi pija i pic będą :) ( chociaż tego coraz więcej )

pewny interes jak dla mnie to : piekarnia, cukiernia ,zakład pogrzebowy .

niestety wszystko wymaga pieniędzy : pieniądz robi pieniądz, chociaż z Wałbrzychem to możne być rożnie ;) pozdrawiam
      • pozor_vlack Re: Wlasny interes:) 27.02.12, 14:17
        Jedyny pewny interes:
        1.zainwestuj w ulotki
        2. zainwestuj w 2 bannery
        3. zakup 6 kontenerów napoi chłodzących
        I czekaj na pozytywny wynik referendum.
        Dużo nie stracisz, ale na kilka lat masz spokój. Jak się nie będziesz wychylać to spokojnie do emerytury doczłapiesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka