Dodaj do ulubionych

Marosz bój się Boga.

01.03.12, 18:41
Opuscił teatr w czasie przedstawienia . Chodzi o księdza infułata Żrałko.Tak się wnerwił katabas na bluzgi lecace z sceny że nie wytrzymał i diabli go wzieli . Sztuka pod tyt. ,, Aleksandra. Rzecz o Piłsudskim ,, swiadczy o tym że pani dyrektor to już zapewne wszystko jedno , a nie lepiej było puścić poezję K. Wojtyły.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Marosz bój się Boga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 18:48
      W dupie mam katabasów ale jest faktem, że w tym polskim rynsztoku przekroczono już wszelkie granice przyzwoitości i to nie tylko w kulturze.
      • Gość: kkk Re: Marosz bój się Boga. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.03.12, 18:57
        po prostu taka moda, w PRLu musiało być wszystko na wysokim poziomie kultury a teraz rynsztok
        • Gość: ??? to jest undergrund IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 19:05
          Ciołku, sie nie znasz
          • Gość: gość Re: to jest undergrund IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 19:15
            Jaka dyrektor taki teatr.
            • Gość: ja jaka Dyrektor taki teatr IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.03.12, 19:24
              święta prawda
              • Gość: ... jaka widownia taka sztuka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 19:30
                Jaka arlekinada taka kultura i moda nie ma tu nic do rzeczy.
                Swoją drogą ucztą dla oczu jest widok fryzowanych dames i wyfraczonych miłośników sztuki scenicznej, gdy ze sceny lecą w ich kierunku ku.rwy i chu.je.
                • Gość: nie wierny Re: jaka widownia taka sztuka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.12, 19:47
                  a co to za infuat ziółko ?
                • Gość: ladaco Re: jaka widownia taka sztuka IP: *.play-internet.pl 01.03.12, 21:55
                  a jak ja wbijam w swojej skromnej koszulce z piękną panią przy boku
                  i widzę kolesia latającego z kutasem na wierzchu
                  to mam być niby ku... wniebowzięty?
                  • Gość: esteta Re: jaka widownia taka sztuka IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.03.12, 22:02
                    Nie wiedziałeś na co idziesz, to po co w ogóle tam polazłeś? Nie lepiej było na browarka albo meczyk? Na pewno byście się tam lepiej odnaleźli.
                    • Gość: ladaco Re: jaka widownia taka sztuka IP: *.play-internet.pl 01.03.12, 22:08
                      nie no pewnie, przecież po kulturę wysoką poszedłem
    • 57jurand Re: Marosz bój się Boga. 01.03.12, 21:34
      Znamienne że incydent ten odnotowało NIE w wydaniu 8/2012 z przed tygodnia ,a u nas cicho sza . W związku z tym mam pytanie czy ta sprawa zainteresowała lokalne media jeżeli tak to które? .
      • Gość: kasia Re: Marosz bój się Boga. IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.12, 21:46
        było opisane w gazecie ale ktorej nie pamietam
        • Gość: ovo Re: Marosz bój się Boga. IP: *.play-internet.pl 01.03.12, 22:43
          Jak widać, dla Juranda wulgaryzmy są normą skoro zaintrygowało go zachowanie księdza. Każdy przyzwoity człowiek powinien zbojkotować taką neolewacką i pedalską "sztukę" w wykonaniach naszej ostoi kultury.
          • Gość: ... Re: Marosz bój się Boga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 22:51
            Pełna zgoda.
            • Gość: torquemada Re: Marosz bój się Boga. IP: *.play-internet.pl 01.03.12, 23:13
              Nic wielkiego by się nie stało, gdyby ludzie po ludzku zażądali zwrotu pieniędzy za bilety. Teatr i tak utrzymuje się z pieniędzy podatkowych, czyli niczyich - zatem, gdyby oddano pieniądze niezadowolonym widzom, wysoka kultura by się jeszcze w mieście nie musiała kończyć. Oczywiście, niezadowolenie to musiałoby być wcześniej objawione na zewnątrz w stopniu co najmniej przedwojennym - gwizdanie i pomidory to minimum.
              Dziś jest bardzo letnio - po scenie lata prącie, zapłaciłaś za to stówę i nawet nie chce ci się pisnąć, że czujesz się - jak powiedział ponoć selekcjoner narodowej reprezentacji kopaczy kopanej - miękkim "..." robiona w balona, za twoją kasę.
              • chocholitan Re: Marosz bój się Boga. 01.03.12, 23:50
                Było to spotkanie osób i instytucji, które wyróżniono honorowym obywatelstwem Wałbrzycha lub tytułem zasłużonego dla miasta, należałoby w tym wypadku dobrać repertuar stosowniej. Ale cóż fakt , że pracuje się "w kulturze", nie oznacza że się ją ma.

www.polskatimes.pl/artykul/499731,ksiadz-oburzony-za-duzo-golizny-i-wulgaryzmow-na-scenie,id,t.html
                • Gość: marius Re: Marosz bój się Boga. IP: *.play-internet.pl 02.03.12, 00:07
                  e tam takie to honorowe obywatelstwo
                  to takie hitlerowskie
                  • chocholitan Re: Marosz bój się Boga. 02.03.12, 00:09
                    Jak zwał tak zwał, ale ten spektakl nie był świadomym wyborem zaproszonych gości.
                    • Gość: Rebel Yell Re: Marosz bój się Boga. IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.12, 08:18
                      Mysle ze powinni na ta okazje kolejny odcinek Plebanii wystawic.
                      • Gość: antrakt Re: Marosz bój się Boga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.12, 08:46
                        Gość portalu: Rebel Yell napisał(a):

> Mysle ze powinni na ta okazje kolejny odcinek Plebanii wystawic.

Ty nie myślisz.
                        Ty najczęściej wklejasz cudze informacje wyławiane z netu.
                        • Gość: Rebel Yell Re: Marosz bój się Boga. IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.12, 09:24
                          Gon sie antrykot.
                      • Gość: art.196kk Re: Marosz bój się Boga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.12, 08:49
                        "Ksiądz infułat Julian Źrałko, wyróżniony tytułem Zasłużonego dla Wałbrzycha, opuścił teatr w czasie przedstawienia, zbulwersowany tym, co zobaczył i usłyszał ze sceny. - W spektaklu nie podobało mi się wiele rzeczy, ale wyszedłem, gdy aktorzy zaczęli przeplatać wulgaryzmami modlitwę "Zdrowaś Maryjo"......."

Czyli obrażono uczucia religijne i to nie byle kogo bo ks. infułata. Można za to trafić na dwa lata po pudła.
                        • Gość: ... Re: Marosz bój się Boga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.12, 09:44
                          Źródło:
                          spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Obraza_uczu%C4%87_religijnych
                          Poradnik obrażonego
                          A zatem stwierdzasz, że coś obraża Twoje uczucia religijne? Na szczęście w IV RP możesz liczyć na pomoc prokuratury, sądów, ministerstwa sprawiedliwości i władz państwowych. Oto poradnik, jak należy się obrazić:
                          Po uważnym wpatrzeniu się, można tu zauważyć modelowy przykład obrazy uczuć religijnych
                          Zdecyduj, co Cię obraziło. Wybierając rzecz, sytuację lub określone zachowanie pewnej osoby masz dużą swobodę. Postaraj się jednak, aby miało to pewien, choćby pośredni związek, z wiarą, obrzędami i symboliką Kościoła. Podajemy trzy przykłady, choć zastosowań może być mnóstwo:
                          · kolczyk z krzyżykiem lub tatuaż w kształcie krzyża© u nielubianej przez Ciebie osoby, jeśli dodatkowo ubiera się ona wyzywająco, zachowuje kontrowersyjnie lub krytykuje religię, to bezczelnie dopuszcza się profanacji
                          · parafrazowanie słów lub naśladowanie gestów Papieża Polaka, zwłaszcza żegnanie© się, nie będąc w kościele lub na kolanach, lub też brak należnego szacunku (jak niezdjęcie nakrycia głowy) w pobliżu kościoła, kapliczki lub krzyża©
                          · nieobyczajny dla Ciebie billboard reklamowy (dekolt, odsłonięte nogi albo i gorzej), znajdujący się wzrokowo w pobliżu kościoła, pielgrzymki, procesji lub przechodzącego właśnie księdza, a nielicujący z powagą tego miejsca/wydarzenia/osoby, a zatem ewidentnie obrażający
                          Następnie sporządzasz zawiadomienie do prokuratury, w którym na wstępie koniecznie należy wyróżnić art.196 k.k. - OBRAZA UCZUĆ RELIGIJNYCH. Dzięki temu wymiar sprawiedliwości potraktuje Twoją sprawę priorytetowo, oddelegowując do jej rozpatrzenia i ścigania dodatkowych sędziów, prokuratorów i funkcjonariuszy.
                          W zawiadomieniu należy także zaznaczyć:
                          · Co Cię obraziło (patrz wyżej) - wystarczy krótka wzmianka. Nie precyzuj, jaki element i dlaczego uważasz za obraźliwy, od tego jest prokurator. Jeśli oskarżony chce uniknąć wieloletniego więzienia, będzie musiał sam udowodnić, że nie miał zamiaru Ciebie obrazić.
                          · Gdzie i kiedy obraźliwa sytuacja miała miejsce. Dla Twojej wygody, nie musisz tam być osobiście - możesz obrazić się zaoszcznie na nieoglądany w ogóle film, albo na nigdy nieodwiedzoną wystawę. Jeśli przeczytasz w prasie o jakimś kontrowersyjnym wydarzeniu, możesz śmiało dołączyć do grona osób, których uczucia zostały wówczas obrażone, poprzez wysłanie zawiadomienia.
                          · Pamiętaj o obszernym i kwiecistym wyrażeniu swojego oburzenia, cierpień moralnych i kryzysu duchowego wywołanego tym wstrząsającym zajściem. Wspomnij o zszokowanej rodzinie, sąsiadach i wspólnocie parafialnej. Zapytaj retorycznie, jakim przykładem to będzie dla młodego pokolenia, oraz "A gdyby tu było przedszkole i wasz synek mały tędy przechodził?"
                          · Powołaj się na nauki Ojca Świętego, 98 % wierzącej większości oraz chrześcijańskie korzenie Europy. Nadmień, że komunistyczne czasy prześladowania katolików już minęły. Zakończ życzeniami owocnego śledztwa.
                          · Kopię zawiadomienia prześlij do proboszcza, kurii, Ministra Sprawiedliwości, Prokuratora Generalnego oraz przynajmniej trzech gazet, stacji radiowych i telewizyjnych. Społeczeństwo ma prawo wiedzieć, jaka niewyobrażalna krzywda Ciebie spotkała, a organom ścigania lepiej pracuje się ze stadem dziennikarzy i fotoreporterów na karku.

Ja oczywiście mam to w dupie, bo unikam Was i waszej pseudo kultury jak zadżumionych, ale stawiam obierki przeciwko kartoflom, że do prokuratury nie wpłynie skarga na obrazę uczuć religijnych, bo takie same tu Infułaty jak te 98 % katolików.

• chocholitan Re: Marosz bój się Boga. 02.03.12, 12:30
                            Nic nie zrobi, bo jest przyzwolenie na tego typu jazdy po katolikach w ramach " działań artystycznych" i nie tylko.
                            Cóż inne religie nie próżnują.
                            • Gość: sld Re: Marosz bój się Boga. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.03.12, 17:16
                              Marosz w zamian za bycie dyrektorem zgodziła sie na zamknięcie szkół kompromitacja
                              • Gość: telewidz Re: Marosz bój się Boga. IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.12, 18:14
                                Jeden z bardziej żenujących wątków. Głupi klecha, który przpadkiem znalazł się w teatrze, dał pretekst do kretyńskich ataków na osobę firmującą jedną z nielicznych pozytywności tego nieszczęsnego miasta (tzn. teatr). Atak to zresztą wyraźnie polityczny, czuć wuwuesem na odległość. I tylko paru religijnych ciemniaków się dołączyło. Ale na nic wam się to nie zda, bo większość wałbrzyszan i cała teatralna Polska ceni wałbrzyski teatr, a więc i Maroszową.
                                • chocholitan Re: Marosz bój się Boga. 02.03.12, 18:35
                                  Pustaku ,autor wątku 57jurand to wielbiciel Palikota.
                                  A takim postem czynisz więcej krzywdy Pani Marosz niż pożytku.
                                  Mam nadzieję , że w poniedziałek dostaniesz opie...
                                  • Gość: telewidz Re: Marosz bój się Boga. IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.12, 18:40
                                    Wpis Juranda dwuznaczny, ale ty, przygłupie, tej ironii wyczuć nie możesz. Po tej twojej tepocie widać najlepiej, że Chocholitana tylko nieudolnie imitujesz.
                                    • chocholitan Re: Marosz bój się Boga. 02.03.12, 18:48
                                      Tak, 57jurand i ironia.
                                      Przepraszam w imieniu Doktora za Telewidza tę parszywą owcę w stadzie.
                                    • 57jurand Re: Marosz bój się Boga. 03.03.12, 18:26
                                      Brawa dla telewidza za prawidłowy odbiór. Tak jestem blisko R.P. Marosz jako polityk sld mnie nie interesuje zebrała łomot wyborczy i to wszystko.Jeśli chodzi o teatr to robi dobrą robotę .Dla niejakiego Żrałki samo nazwisko marszałka powinno być sygnałem że ta sztuka nie dla niego, w koncu Józek majac do wyboru bzykanko z ukochaną innej wiary wybrał przyjemnośc bycia z nia od umartwiania się w katolickiej kruchcie. To że sa wulgaryzmy toć to samo zycie,przecież jak wskazały czarne skrzynki TU-154 ostatnie słowo pilota to nic innego jak CURWA.
                                • Gość: lupa Re: Marosz bój się Boga. IP: *.play-internet.pl 02.03.12, 18:49
                                  - "jedną z nielicznych pozytywności tego nieszczęsnego miasta" -
                                  co ty piles ? opatentuj to chlopie
                                  ciekawe kiedy Marosz poleci ? jak frekwencja spadnie do 10 osob na sali i okaze sie ze sam krol jest nagi, szczyci sie wykreowaniem wulgarnego dramatu nie rozumiejac ze nic z oblicza sztuki nie kuma
                                  • Gość: , Re: Marosz bój się Boga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.12, 19:04
                                    Jej czas dobiega końca. Jaka sztuka taka kultura.
                                    • Gość: Grabarz Re: Marosz bój się Boga. IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.12, 19:08
                                      Jakie jełopy, taka krytyka.
                                      • Gość: ja Re: Marosz bój się Boga. IP: *.play-internet.pl 02.03.12, 19:19
                                        a ty grabarz to tam pracujesz jako artysta pogrzebany ?
                                        • chocholitan Re: Marosz bój się Boga. 02.03.12, 19:50
                                          Grabarz robił za słonia w sensacyjnym spektaklu "W pustyni i w puszczy. Z Sienkiewicza i z innych".
                                          • Gość: stały bywalec Re: Marosz bój się Boga. IP: *.play-internet.pl 02.03.12, 20:50
                                            Ja ten cały teatr za wulgarność i sprzedawanie gołej d.upy , a także za ostatnie ceny biletów bojkotuję. Nie oglądam TVN i nie będę płacić za TVN na scenie, jesli ktoś rozumie aluzję.

Pani Marosz tu się przeliczyła, licząc że socjotechnikami kuglarzy z mediów przyciągnie publikę. Owszem, gdyby bilety były po tyle co 10 lat temu to może lokalne chamusie zaczeły by bywać dla uciechy, ale tak to i odstraszyła tych kulturalniejszych i bogatszych wraz z biedniejszym plebsem.
                                            Gratuluję wspaniałego marketingu.
                                            PO tango down!
                                            • Gość: ... Re: Marosz bój się Boga. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.03.12, 21:17
                                              zasłużonym i poważnym ludziom zafundowali takie prostactwo, ktoś powinien za to odpowiedzieć z dyrekcji
                                              • chocholitan Re: Marosz bój się Boga. 02.03.12, 21:23
                                                Sytuacja się klaruje :-)
                                                „Teatr mój widzę ogromny”
                                                • Gość: telewidz Re: Marosz bój się Boga. IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.12, 22:01
                                                  Trudno powiedzieć, co was, młoty, najbardziej wku.r.wia: dyrektorski stołek Maroszowej, wyjątkowo wysokie noty, jakie wałbrzyski teatr zbiera w świecie szerszym niż wałbrzyski, czy to, że nic nie kumacie z tego, co ten teatr robi w sensie artystycznym?
                                                  • chocholitan Re: Do Telewidza 02.03.12, 22:21
                                                    Twoje posty durniu świadczą , że daleko ci do teatrów w świecie szerszym niż wałbrzyski
                                                  • Gość: ja Re: Marosz bój się Boga. IP: *.play-internet.pl 03.03.12, 00:22
                                                    telewidz po tym twym poscie to juz nie watpliwosc to juz PEWNIK zes ty poza walbrzych nie wyjechal a co dopiero w swiatowym teatrze byl, teatrowidzu :)
                                                  • Gość: telewidz Re: Marosz bój się Boga. IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.12, 07:54
                                                    Jestem człowiekiem skromnym, więc mniejsza o to, barany, gdzie bywam lub nie bywam. Ale mogę was zapewnić, że tam gdzie bywam nie może pojawić się nikt z wuwesu czy pisu (a po waszym wieśniactwie wnoszę, żeście stamtąd).
                                                    W sprawie wątku, w którym próbujecie prostacko jątrzyć, jeden argument, jeden z wielu: ostatnia nominacja do Paszportów Polityki dla dyrektora artystycznego wałbrzyskiego teatru (nb. Paszport dostał człowiek związany z tym teatrem).
                                                    A teraz, przygłupy, możecie poszukać, co to Paszport Polityki i za chwilę napisać, że to nic takiego.
                                                    Czołem, osły!
                                                  • chocholitan Re: Marosz bój się Boga. 03.03.12, 09:49
                                                    Mule
                                                    Wałbrzych: Majewski znowu bez Paszportu
                                                    ...był nominowany do Paszportów Polityki 2010 i 2011 w kategorii Teatr, ale dwukrotnie nagrody nie dostał. Czyżby do trzech razy sztuka?
                                                    walbrzych.naszemiasto.pl/tag/paszporty polityki.html?gclid=CNvuyMWlyq4CFcJN3wodnDnqBg
                                                    PS. Co wcale mnie nie cieszy.
                                                    "Jak przetrzyma ten eksperyment nie za duży przecież teatr w nie za dużym mieście? "
                                                    cyt. Violetta Waluk
                                                  • Gość: radiosłuchacz Re: Marosz bój się Boga. IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.12, 10:17
                                                    Może to wam zatka mordy?

pl.wikipedia.org/wiki/Teatr_Dramatyczny_im._J._Szaniawskiego_w_Wa%C5%82brzychu#Zdobyte_nagrody
                                                  • Gość: zaskoczony Re: Marosz bój się Boga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 10:23
                                                    Ooo, ja cię !
                                                    Jaki wykształcony.

Ty to musisz mieć mieć kiepełę - frajerze na pilota .
                                                  • chocholitan Re: Do radiosłuchacza 03.03.12, 10:26
                                                    Fajne. Szczególnie:
                                                    Wałbrzyski teatr w ciągu pierwszego sezonu dał 7 spektakli premierowych i 285 widowisk które obejrzało ponad 100 tysięcy widzów.
                                                  • Gość: ja Re: Marosz bój się Boga. IP: *.play-internet.pl 03.03.12, 12:07
                                                    telewidzu od oslow nie wyzywaj, chyba ze meritum za krotkie na argumenty , jak sie w cos mocno wierzy to staje sie to dla nas rzeczywistym swiatem - i to jest ok, zakladajac ze nie probujesz tego swiata rozciagnac na sile na innych ! wiec przetrzyj oczy, odrzuc swa ortodoksyjna milosc i spojrz czymzesz ten teatr kulture ksztaltuje ? paszportu nie dostal, bo Marosz nawet z jedynki nie potafila sie przebic - naga prawda, przeciez o kolorze polityki pisac nie trzeba, a te 100 tys widzow ... hahaha dobre to
                                                  • Gość: ovo Re: Marosz bój się Boga. IP: *.play-internet.pl 03.03.12, 13:23
                                                    "artystycznym", he he!
                                                  • Gość: antyovo Re: Marosz bój się Boga. IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.12, 19:47
                                                    Ovo, pomodliłeś się już dziś za wyklętych? Może byś z kibicami Górnika zorganizował oddział wyklętych? Moglibyście czasem z partyzanta kogoś naje.b.ać albo nawet i zgwałcić, jak to się niektórym wyklętym zdarzało.
    • Gość: kler Re: Marosz bój się Boga. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.03.12, 19:38
      Maroszowa do odstrzału
      • Gość: wyborca Re: Marosz bój się Boga. IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.12, 21:06
        Ależ co niektórzy z was są zakłamani. Przecież Piłsudski słynął z tego, że klął jak szewc. Taka też i sztuka jest , odzwierciedla człowieka takim, jakim był. Za komuny to się o Piłsudskim wyrażało jako o wrogu , bo on istotnie był wrogiem komunistów. To po upadku komuny nikt inny, tylko kościół przywrócił go na piedestał " zasłużonych Polaków". A teraz infułatowi się on nie podoba? Widać historii nie nauczył się, albo ma już sklerozę. Lepiej niech godzinki odprawia, bo na sztuce się nie zna. Przecież jego baranki boże też klną jak szewcy i co? Rozgrzeszenie im da i udaje on sam i te baranki, że jest ok. Obłuda i tyle.
        I odczepcie się zakłamańcy od Maroszowej.
        • Gość: torquemada Re: Marosz bój się Boga. IP: *.play-internet.pl 03.03.12, 22:15
          @wyborca
          Za komuny to się o Piłsudskim wyrażało jako o wrogu , bo on istotnie był wrogie
          > m komunistów

Są jakieś dowody (argumenty) - czyli FAKTY - na poparcie tezy zawartej w drugim członie tego wielce złożonego zdania?
          • Gość: garuch Re: Marosz bój się Boga. IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.03.12, 22:22
            Święci i niewinni jak dziewice kibole Górnika też klną na czym świat stoi i jeszcze dewastują kościoły, w których przy okazji modlą się za żołnierzy wyklętych, zwanych przez innych pospolitymi zbójami.
            • Gość: Wolińska Re: Marosz bój się Boga. IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 04.03.12, 00:25
              Co racja to racja.
              • Gość: wyborca Re: Marosz bój się Boga. IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.12, 08:27
                Widzicie sami: garuch i Wolinska jakie fałszywe oblicze mają ci wszyscy, którzy się Maroszowej uczepili. Nie wiem, ale wydaje mi się, że to są źli ludzie i to od nich samych wykształciła się u nas swego rodzaju subkultura, którą realizują być może i kibole i im podobna nacja.
                Miłej niedzieli życzę wszystkim.
                • Gość: T.. Re: Marosz bój się Boga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 08:56
                  Słusznie.
                  A Maroszow wraz ze swoją ekipą zgrabnie przekuwają górnolotną sztukę na język zrozumiały przez tubylców.
                  • Gość: ovo Re: Marosz bój się Boga. IP: *.play-internet.pl 04.03.12, 10:18
                    Niestety, powyżej państwo (państwo, a nie chamy! ) widzą emanację umysłów lumpenproletariatu i mięsa armatniego, którego przedstawiciele objęli metodami totalitarnymi władzę (demokracja-TERROR proletariatu),
                    przy okazji zamieniając starożytny teatr w Małą kloakę , po to aby poprzez swoją kloaczność była zrozumiała dla stworów zamieszkujących Wielką kloakę.

Czego się tknie proletariat i jego komendanci , rychło się zmienia w śmierdzące i brudne ruiny.
                    • Gość: telewidz o ovo IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.12, 10:31
                      Lektura choćby tego jednego wpisu ovo wskazuje, że autor aż się prosi o psychoanalizę. Przecież w tym wpisie jedno słowo dziwi się drugiemu. Myślę, że taki sam rozpie.r.dol jak w swoich wypowiedziach ma ovo we łbie. Bez wątpienia ten ovo to jeden z największych fiksatów na tym je.b.anym forum.
                      • Gość: Psychiatra Re: o ovo IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.12, 11:36
                        Ovo to bardzo złożony przypadek. Trudno go zdiagnozować, ale postaram się dla dobra ogółu.

F06.0 Halucynoza organiczna - jełopowi wydaje się, że widzi coś, czego w rzeczywistości nie ma.
                        F05.1 - Majaczenie nałożone na otępienie - jw
                        F51 - Nieorganiczne zaburzenia snu - pisze bzdury o każdej porze dnia i nocy
                        F64.9 - Zaburzenia identyfikacji płciowej - świadczy o tym nick
                        F63.0 - Patologiczny hazard - ustawicznie stawia na złego konia
                        F40.1 Fobie społeczne - nienawidzi elektoratu PO :)
                        F52.7 Nadmierny popęd seksualny - na okrągło PIER.DOLI
                        F91.3 - Zaburzenia opozycyjno-buntownicze - zawsze jest ANTY

Wystarczy ?
                        • Gość: telewidz Re: o ovo IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.12, 11:57
                          Wnikliwe. Z psychoanalitycznego punktu widzenia dodałbym zdradzaną przez upodobanie do analnej metaforyki fiksację właśnie na punkcie seksu analnego. To tłumaczy też zdradzane w licznych innych wpisach sympatie nacjonalistyczne, kibicowskie i żołnierzami wyklętymi. Jak wiadomo, dla Freuda podobne fascynacje wodzami czy po prostu silnymi facetami to wszystko sublimacje homoseksualne.
                          • Gość: do telewidza Re: o ovo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 12:12
                            Alez ty telewidzu jesteś elokwętny i wszechstronny, dziwię się że zatrzymałeś się w tym lichym mieście a nie rozwinąłeś swego intelektu np. w warszawce. Ewidentnie marnujesz swój służalczy intelekt. Bronisz wszystkich POlityków jwdynej słusznej opcji w tym mieście. A co masz do powiedzenia na temat dyrektora artystycznego teatru maroszowej. Niezła z niego indywidualność. Aż nie chce się chodzić do tego przybytku kultury. Czekam telewidzu na twoją wypowiedź tylko pisz bez emocji bo kolejnych emocji możesz nie przetrzymać.
                            • Gość: wyborca Re: o ovo IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.12, 12:38
                              Ja może jednak pozwolę sobie pozostać przy PiSie. Czy wiecie, że Piotr Sosiński był swego czasu prezesem Młodzieży Wszechpolskiej? To ta grupka, co zawsze w knajpie zamawia "pięć piw".
                              • Gość: telewidz Re: o ovo IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.12, 13:55
                                Dyrektor artystyczny wałbrzyskiego teatru? Bez wątpienia postać nieprzeciętna. Z tego powodu poza zasięgiem możliwości i oceny wszystkich postaci związanych z opozycją antyszełemejowską, że się tak wyrażę. Bo przecież wiadomo, kto ten tłumek zasila. Lońkowie, Nowaki, busiarze, kibice, Orfiny, Kuriaty, Sosińskie i tym podobne. Obojętnie, z której ze skrzydeł tej wątpliwej formacji jesteś, gdzie ci oceniać kogoś nominowanego do Paszportów Polityki.
                                • Gość: Sandra Re: o ovo IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.03.12, 15:14
                                  www.e-teatr.pl/pl/artykuly/115627.html
                                  • Gość: he,he Re: o ovo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 16:03
                                    SLD ma niebywałe szczęście, że Maroszowa wylewa pomyje ze sceny a nie w Sejmie.
                                • Gość: torquemada Re: o ovo IP: *.play-internet.pl 04.03.12, 15:17
                                  Połowa mordoru to "lońkowi", druga to "oświeceni" - mający swoje stołeczne fetysze. Uprzejmie melduję wszystkim o mentalności trepa ludowego wojska polskiego, że mnie nie podnieca ani loniek ani doktor i ani paszport polityki ani polsatu.
                                  • Gość: do telewidza Re: o ovo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.12, 16:14
                                    Jeżeli ów pan otrzymał paszport polityki, nie stanowi on żadnej wiekszej wartości. Sprawdź kto je przyznaje, towarzystwo wzajemnych uniesień intelektualnych.
                                    • Gość: kontrawandzia Re: o ovo IP: *.play-internet.pl 04.03.12, 22:33
                                      A co powiedział pan reżyseur na paszportach? Że teatr tworzy? Nie kurka, on jest "instalatorem"... Robi instalacje (tfu!), prawie jak heniu hydraulik...
                                      Paszporty - żenujące popisy pod publiczkę... tak jak telekamery, wiktory, etc. Dziwne że prezes nie wpadł na to żeby wygrał ten co dostanie więcej smsów...
    • Gość: entele Re: Marosz bój się Boga. IP: *.play-internet.pl 04.03.12, 17:12
      Awangarda Wszechpedalska rulez
      sam nie wiem co gorsze, malujący po kościołach bandyci
      czy erozja młodych mózgów za pomocą pedałowania na teatralnych deskach
      • Gość: ovo Re:szambo wylewa IP: *.play-internet.pl 04.03.12, 18:30
        Spoko. Szambo w teatrze to pikuś, w porównaniu z burdelem jakie PO zrobiło na kolei i nie tylko. Katastrofa jest faktem, kolejne wydarzenia które będą wylewem z socjalistycznego szamba-już wkrótce, powiem jak jasnowidz.
        • Gość: Psychiatra Ovo lotek IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.12, 18:44
          ... oraz dodatkowa F22.0
          • Gość: ovo Re: Ovo lotek IP: *.play-internet.pl 04.03.12, 20:42
            Zgłoś się do Komoruskiego, "Psychiatro" , z pewnością doceni bardziej cywilizowane pomysły robienia z kontestatorów wariatów niż nie bardzo poprawne politycznie strzelanie w tył głowy wzorem NKWD:) czy też już powszechnie stosowane pozorowane samobójstwa i wypadki:)))
            • Gość: telewidz Re: Ovo lotek IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.12, 20:51
              Ovo, czujesz się śledzony, słyszysz głosy?
              • Gość: ovo Re: Ovo lotek IP: *.play-internet.pl 04.03.12, 22:51
                Nie, bo się nie boję śmierci - już ją raz przeżyłem, hehe. Zwidy i głosy mają tylko ci, co się boją albo mają dużo na sumieniu.
    • Gość: ALEX Re: Marosz bój się Boga. IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.12, 12:23
      LEPJEJ MOGŁA PUSCIĆ BAJECZKE O PIZDOLONIE BYŁ BY BARDZIEJ ZADOWOLONY KONIOBIJCA
      • Gość: ovo Re: Marosz bój się Boga. IP: *.play-internet.pl 05.03.12, 17:44
        Dokładnie , Pizdolonę albo jakby chcieli ambitniej to "Łazika z Tormesu" Typowy, wałbrzyski poziom.
        • Gość: sld Re: Marosz bój się Boga. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.03.12, 19:40
          Marosz do odstrzału

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka