Dodaj do ulubionych

Wałbrzych bankrutem, będzie zarząd komisaryczny

IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.12, 10:04
Po Wałbrzychu już krąży plotka, że w związku z problemami finansowymi do miasta wprowadzony zostanie zarząd komisaryczny.
Sytuacja finansowa miasta robi się coraz bardziej dramatyczna. Zbliżamy się do połowy roku, a w kasie gminy wciąż brakuję 100 mln złotych, których nikt nie chce Wałbrzychowi pożyczyć. Bez nich, możemy zapomnieć o tak szumnie zapowiadanych inwestycjach. Ratusz każe zaciskać pasa, zastanawia się nad emisją obligacji i ogłasza kolejne przetargi.
walbrzyski.pl/newsy/1725-wa%C5%82brzych-na-skraju-bankructwa
Obserwuj wątek
    • Gość: Piter Re: Wałbrzych bankrutem, będzie zarząd komisarycz IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.12, 10:28
      Ale jaja !!
      to może aqua-zdrój tez stanie ?? i zarośnie trawą.
      ale jaja!
      • Gość: Sobiesław Ot taka bajeczka o wdzięcznych dzieciach i wnukach IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.12, 22:30
        Ma dziadzio Wałbrzych dzieci, które zapewniały dziadzia, że kochają go nad życie.

Więc karmił swoje dzieci dziadzio jak mógł. Mimo, że rodzinne kopalnie mu zabrali.

Wybrał sobie dziadzio syna Romanowa do opieki i syn, wraz z rodziną opiekę sprawuje.

Lecz Dziadzio Wałbrzych nie ma się dobrze. Niby nie doskwiera mu nic konkretnego. Ot strzykanie w kościach.
        Normalne z uwagi na wiek i to, że mu synek z rodziny Socjaldemokratowiczów Klejnoty Grodzkie podpierniczył i jeszcze spierdział się przy tym smrodem takim, że mu dziadunio za dotychczasową opiekę podziękował.

Niepogoda jesieni kryzysu szczególnie mocno zaczęła dziadziowi doskwierać.
        Zatroskały się dzieci i wnuki.

I co rzekły?

- Pięknie dziadek umiera i doczekać się nie mogę aż spadek dostanę - zatroskał się Mirosław WWSowicz.

- Klejnotów Grodzkich nie oddamy bo czynsz nimi płacimy za lokum nasze nowe Starostwem Powiatowym zwane - To wnuk Dziadka Dyducha Socjaldemokratowicza - Heretykiem zwany. - A dziadek niech zdycha jak taki niewdzięczny i byle smrodu się boi.

- Ja tam dziadziowi źle nie życzę - wtrącił Mirosław PISarczyk zwany Moherowym - Ale żona moja Anna z domu Zalewska koniecznie chce do Świdnicy te nowe dziadzia autobusy i jeszcze przenieść tam tą Strefę Ekonomiczną i nazwać Świdnicką Strefą Ekonomiczną im Ofiar Katastrofy.
        To lepiej niech dziadek szybko umiera. Ja popatrzę.

Tak to pięknie marnotrawni synowie swojemu żywicielowi życzą.

Tylko czwarty z synów uśmiecha się.
        - Dziadzio wcale jest krzepki i umierać nie ma zamiaru. - A wie co mówi bo na medycynie się zna.
        I dalej pracować te 12 godzin dziennie by dziadunia na nogi postawić i by jeszcze wiele lat dzieciom i wnukom mógł służyć domem.
        Tylko uważać musi, bo mu zawistni synowie nogi podstawiają i o porażkę się modlą.
        A pomocy od nich tyle co kot napłakał.

Koniec.

• Gość: alek Re: Ot taka bajeczka o wdzięcznych dzieciach i wn IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.05.12, 00:06
          Piękne...
    • Gość: Mała Mi Re: Wałbrzych bankrutem, będzie zarząd komisarycz IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.12, 10:35
      za rządów kruczkowskiego też takie plotki krązyły i nic z tego - niestety - nie wyszło wtedy, poza wlasnie eskalacją plotki ;/
      • Gość: Gosc Re: Wałbrzych bankrutem, będzie zarząd komisarycz IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.05.12, 12:44
        tak tylko za Kruczkowskiego sie udalo bo byly wkrotce wybory i wiadomo udalo sie uciec, dzis wyglada to inaczej bo nie ma kasy banki nie pozycza bo i jak skoro nie ma sie zdolnosci kredytowej. Tylko cud moze uratowac nasze miasto i pozostaje nam w niego tylko wierzyc. Ktos kiedys dobrze napisal oszczednosci najpierw trzeba bylo zaczac od siebie.
        • Gość: Aniela opisujecie takie bzdury że aż przykro IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.12, 12:57
          Miasto tworzą ludzie i miasto nigdy nie padnie, podobnie jak z MPK już upadło a jednak autobusy jeżdżą i już wkrótce będą nowe autobusy, Grecja też pada z Hiszpanią i jakoś nie mogą paść, to jest tylko nakręcanie i ogłupianie ludzi to jest sianie propagandy.
          • Gość: rico Re: opisujecie takie bzdury że aż przykro IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 13:07
            Holerka, nie dobrze. Czyli do GDK do kina nie pójde? Grodzkosci nie bedzie? Ej doktorku poco wiec te obiecanki?
          • Gość: wolf Re: opisujecie takie bzdury że aż przykro IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.12, 20:45
            JEŁOPJE GDY BY NIE NIEMCY TO GRECY BY PISZCZELI JAK SWINIE NA ZEZI TAKA JEST PRAWDA GÓWNO WJESZ A SIE TU PRODUKUJESZ WAŁBRZYCH PADNIE 1 NIKOGO NIE BEDZIE STAC NA BASENIK IN HOTEL O MUZEUM STAREI KOPALNI TO ZAPOMNIJ DOKTOR WAS BAJERUJE BO I CO CHŁOPINA MA MÓWIĆ ZAPLATAŁ SIE MYŚLAC ZE TO RAI BYC PREZEM A TU DUPA I NIE BAWEM SIE PRZEKONACIE CO DO NOWYCH AUTOBUSÓW MOZECIOE SE POMARZYĆ
        • Gość: Mała Mi Re: Wałbrzych bankrutem, będzie zarząd komisarycz IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.12, 13:46
          zamiast wierzyć w plotki, poczytaj o tym, kiedy może wejść do miasta zarząd komisaryczny;
    • Gość: xcvghitler Re: Wałbrzych bankrutem, będzie zarząd komisarycz IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.12, 13:15
      Hitler Tusk to zmieni da pożyczkę
      • Gość: ... Re: Wałbrzych bankrutem, będzie zarząd komisarycz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 13:34
        No co wy ?
        ME już za pasem . Mała Mi zorganizuje międzynarodowe zawody mokrego podkoszulka w fontannie na rynku. Pod Mobrukierm powstaną stragany z paliwem alternatywnym do zapalniczek. Na pl. Grunwaldzkim serwować będą z kuchni polowej rosół z gołębi a wszystko to dla turystów, którzy tłumnie oblegać będą restauracje, kawiarnie, kluby rozdając kasiore na prawo i lewo.
        Będzie cacy !
        • sol.77 Re: Wałbrzych bankrutem, będzie zarząd komisarycz 14.05.12, 13:58
          Gość portalu: ... napisał(a):

> No co wy ?
          > ME już za pasem . Mała Mi zorganizuje międzynarodowe zawody mokrego podkoszu
          > lka w fontannie na rynku. Pod Mobrukierm powstaną stragany z paliwem alternatyw
          > nym do zapalniczek. Na pl. Grunwaldzkim serwować będą z kuchni polowej rosół z
          > gołębi a wszystko to dla turystów, którzy tłumnie oblegać będą restauracje, ka
          > wiarnie, kluby rozdając kasiore na prawo i lewo.
          > Będzie cacy !

Zapomniałeś wspomnieć,że w ramach atrakcji turystycznych - będzie można pogrzebać w biedaszybach,takiej atrakcji w żadnym innym mieście przecież nie ma - tylko u nas :)
          • Gość: tabu Re: Wałbrzych bankrutem, będzie zarząd komisarycz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 14:16
            sol.77 napisał(a):

> Zapomniałeś wspomnieć,że w ramach atrakcji turystycznych - będzie można pogrzeb
            > ać w biedaszybach,takiej atrakcji w żadnym innym mieście przecież nie ma - tylk
            > o u nas :)

Nie zapominaj o inhalacjach z azbestu, saunie z parą wodną powstałą z gaszenia lin okrętowych i wodach mineralnych doprawionych toluenem i benzenem.
    • sol.77 Re: Wałbrzych bankrutem, będzie zarząd komisarycz 14.05.12, 14:57
      aaa zapomniałabym - w ramach wyzwolenia adrenaliny - przejażdżka rozklekotanym autobusem lub busem po dziurawych ulicach - doświadczenie bezcenne,no i przy okazji te aromaty wydzielane przez poniektórych tubylców.
      Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
      • Gość: Boguszów do sol.77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.12, 15:38
        W ogóle co ty siejesz za propagandę gdzie masz dziurawe ulice, byłeś gdziekolwiek w innym mieście ? bo mi się wydaje że nie byłeś, jedz sobie do Świdnicy, do Wrocławia i zobacz jakie mają drogi niczym się nie różną od naszych, poza tym cały czas trwają remonty dróg więc nie wiem co ty za bzdury piszesz.
        • Gość: ? Re: do sol.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 16:09
          No, jak się jest z takiej metropolii jak Boguszów, to wiesz co mówisz.
          A sґać chodzisz już na półpiętro czy jeszcze do komórki za chałupą?
          • Gość: , Re: do sol.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 17:14
            Ratuszowy dwór da radę kolejna ściema i obiecanka załatwi całą naiwność wałbrzyskiej gawiedzi zachwyconej inwestycjami kosztem godziwych zarobków i przyzwoitego życia.
        • Gość: mniasto Re: do sol.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 17:50
          Gość portalu: Boguszów napisał(a):

> W ogóle co ty siejesz za propagandę gdzie masz dziurawe ulice, byłeś gdziekolwi
          > ek w innym mieście ? bo mi się wydaje że nie byłeś, jedz sobie do Świdnicy, do
          > Wrocławia i zobacz jakie mają drogi niczym się nie różną od naszych, poza tym
          > cały czas trwają remonty dróg więc nie wiem co ty za bzdury piszesz.

Pokaż drugie takie miasto gdzie kilkaset metrów od ratusza zwozi się azbest i toksyczne odpady z innych miast, które pozbywają się tego szajsu.
          • Gość: ciekawski Re: do sol.77 IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 18:28
            Zauważyliście że ostatnio jakoś przycichł nam doktorek i jego świta? Pomysłów na ścieme zabrakło. ?
            • Gość: ksiegowy Re: do sol.77 IP: *.play-internet.pl 14.05.12, 18:44
              Faktycznie, przesłanki takie jak nieudzielanie kredytów gminie przez banki oraz zatory płatnicze przy budowach gminnych wskazują na finansowy zjazd gminy po równi pochyłej.

Oczywiście dopóki nie padnie budżetówka nie padnie i gmina, ale brak pieniędzy juz dobrze widać, chociażby przez poważnie obnizoną jakosc usług; nauczycielskich, urzędniczych, policyjnych etc.

Bankructwo państwa zas będzie polegało na hiperinflacji od której nieduzo nas dzieli-oznacza to zahamowanie wszelkich działań państwa poza resortami siłowymi oraz to, że pieniądze będzie można sobie wsadzić w dupę, jak za komuny. Właśnie to niedługo nastąpi w UE która drukuje euro na potęgę, nikt poza europą nie ceni sobie z tego względu tej waluty.
            • Gość: der Re: do sol.77 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.05.12, 18:51
              Ja mam to w dupie, niech bankrutuje, drogi zaoraną, kupie se konia ,staniemy się dzikim zachodem, ....................... i tak ta nora nie dała mi nic..............
              • Gość: Yossarian Re: do sol.77 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.05.12, 20:54
                A ja jednak martwię się ewentualną zapaścią finansową Wałbrzycha. Zarząd komisaryczny, bankructwo -to oznacza tylko tyle, że podatki i opłaty miejskie pójdą znacznie w górę, ulic, domów nie będzie sie remontowało, wszelkie inwestycje pójdą w h.j (akurat w przypadku GDK-a czy Julii - to zysk)
                • Gość: ksiegowy błoto IP: *.play-internet.pl 15.05.12, 17:29
                  Remonty kamienic komunalnych to akurat też wyrzucanie kasy w błoto.
                • Gość: Mała Mi do Yossarian IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.12, 14:18
                  dlatego trzeba mieć nadzieję, że do tego nie dojdzie;

już za rządów kruczkowskiego sami pracownicy budżetowi plotkowali, że zarząd komisaryczny nam jako miastu sie szykuje - i jakoś go uniknęliśmy;
                  wtedy, jak i teraz, bardzo żałuję, że do tego nie doszło, bo od tamtych czasów nastąpiła tylko i wyłącznie eskalacja zaniedbań i defraudacji oraz kradzieży;
                  a można było tego uniknąć; być może dziś wychodzilibyśmy już na tzw. prostą, a tak zaczynamy od minus kilka w skali od zera do nieskończoności :)
          • Gość: Boguszów Re: do mniasto IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.12, 20:51
            > Pokaż drugie takie miasto gdzie kilkaset metrów od ratusza zwozi się azbest i
            > toksyczne odpady z innych miast, które pozbywają się tego szajsu.

TO JUŻ CI POKAZUJE GDAŃSK

uwaga.tvn.pl/58413,news,,rakotworcze_hcb_nad_baltykiem,reportaz.html
            • Gość: gosc Re: do mniasto IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 13:36
              A doktorek nabrał wody w usta. Widać chwalić się nie ma czym
              • Gość: true Re: do mniasto IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.12, 14:25
                A co będzie jeżeli Komisarzem zostanie Szełemej ??? Nie będzie Rady Miasta, nie będzie opozycji, jemu to na rękę, już nikt mu wtedy nie podskoczy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka