Dodaj do ulubionych

obrażeni przez prezydenta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 13:30
Wszystkie osoby i organizacje, które po referendum zostały publicznie obrażone przez prezydenta Szełemeja, proszone są o składanie w Prokuraturze zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa, na podstawie poniższego artykułu KK.

Przestępstwa przeciwko wyborom i referendum

Art. 250. Kto, przemocą, groźbą bezprawną lub przez nadużycie stosunku zależności, wywiera wpływ na sposób głosowania osoby uprawnionej albo zmusza ją do głosowania lub powstrzymuje od głosowania,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: obrażeni przez prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 13:40
      Ty "prawnik" nie jesteś głupi(a). Ty po prostu jesteś osoba chora psychicznie jeśli uważasz, że Szełemej wywarł wpływ na prawie 100% tutejszych przygłupów podobnych tobie.
      • Gość: Co za typy wstyd opozycja IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.12, 14:01
        Wy nigdy nie składacie broni ? to wy wałbrzyszan namawialiście do tego aby szli głosować na chama ludziom wpieraliście swoje poglądy, nawet w dzień referendum była złamana cisza wyborcza, to prezydent i wałbrzyszanie powinni wam wytoczyć proces.
        Nie macie poczucia własnej wartości nie potraficie przeboleć że ktoś jest lepszy od was ? że ludzie wolą kogoś innego niż was, to się zaczyna żałosne robić. Pod każdym pozorem próbujecie z siebie robić tych lepszych, na wet do was nie dochodzą argumenty, że ludzie nie poszli na referendum bo wyczuli politykę od was, nie potraficie się z tym pogodzić z tą przegraną, miejcie honor swój.
        • Gość: onor Re: wstyd opozycja IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.12, 14:39

> , nie potraficie się z tym pogodzić z tą przegraną, miejcie honor swój.

honor?? proszę cię, jaki honor;/ gdzie ty szukasz honoru;/

• Gość: , Re: obrażeni przez prezydenta IP: *.range86-130.btcentralplus.com 03.07.12, 14:22
      Istotnie jakas podstawa prawna jest. (...przez nadużycie stosunku zależ
      > ności, wywiera wpływ na sposób głosowania[/u] osoby uprawnionej albo zmusza ją
      > do głosowania [u]lub powstrzymuje od głosowania...). Publicznie chyba wyglaszal, ze ludzie bioracy udzial w referendum, szkodza miastu i ze referendum jest glupota. Nie moge znalezc linka Tylko po co to wszystko? Jesli juz chcecie obalac wladze, to ta metoda jest troche nieudolna i rozpaczliwa.
      • Gość: wyborca Re: obrażeni przez prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.12, 14:39
        k.... mać! Ci sami, którzy obecnych radnych wspierali w kampanii wyborczej, teraz chcą ich usunąć. Jest was po prostu za mało. Tak to jest w demokracji, że o czymś przesądza zwykła większość głosów. No i tak wyszło z tym całym referendum.
    • sol.77 Re: obrażeni przez prezydenta 03.07.12, 14:50
      Gość portalu: prawnik napisał(a):

> Wszystkie osoby i organizacje, które po referendum zostały publicznie obrażone
      > przez prezydenta Szełemeja, proszone są o składanie w Prokuraturze zawiadomieni
      > a o popełnieniu przestępstwa, na podstawie poniższego artykułu KK.
      >
      > Przestępstwa przeciwko wyborom i referendum
      >
      > Art. 250. Kto, przemocą, groźbą bezprawną lub przez nadużycie stosunku zależ
      > ności, wywiera wpływ na sposób głosowania
      osoby uprawnionej albo zmusza ją
      > do głosowania lub powstrzymuje od głosowania,
      > podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Hi Hi Ha Ha - może pierw rozliczymy Szełemeja jako społeczeństwo za wydanie decyzji odnośnie Carbomix?
      Przypomnę, Szełemej wydał ta decyzję nie pytając się nas wałbrzyszan,wyborców czy se życzymy tegoż zakładu na naszym terenie.
      hej do boju wałbrzyszanie :)
      • Gość: do soli77 do sol.77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.12, 14:56
        A mi się podoba Carbomix i Mo Bruk przynajmniej ludzie mają prace a mieszkańcy budynków koło składowiska też mają kasę za reklamę . A rozliczyć to możemy ciebie za sianie propagandy. I skończ z tym bo to już nas nudzi jedno i to samo powtarzasz 200 razy na dobę i 100 razy w jednym wątku czy ty już masz obsesje na tym punkcie ?
        • sol.77 Re: do sol.77 03.07.12, 15:09
          Gość portalu: do soli77 napisał(a):

I skończ z tym bo to już nas nudzi jedno i to samo po
          > wtarzasz 200 razy na dobę i 100 razy w jednym wątku czy ty już masz obsesje na
          > tym punkcie ?

No,co? Jak rozliczać to rozliczać,a przypominać będę - aby jak największa ilość ludzi wiedziała o tym.
          Tak,mam obsesję na punkcie tego,że co cwańszy truteń dorabia się na ludzkiej niewiedzy i głupocie,zwłaszcza w takim wydaniu jaki mamy tu u nas :)
          A Szełemej wydał decyzję - jak wcześniej jego kolega z POlitycznej partii odnośnie Mobruka.
          • Gość: ... Czarno to widzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 15:51
            Gość portalu: , napisał(a):

> Tylko po co to wszystko? Jesli juz chcecie
            > obalac wladze, to ta metoda jest troche nieudolna i rozpaczliwa.
            ...............................................................

Nie chodzi tu o obalanie władzy czy metodę. Chodzi o przestrzeganie prawa. Stało się regułą, że niemal wszędzie gdzie umoczeni są przedstawiciele PO : te małe ( Kruczkowski - finansowanie kampanii wyborcze) i te wielkie (Afera hazardowa czy nie zabezpieczenie lotu do Smoleńska ), już na etapie prokuratorskim ukręcane są łby takim sprawom.
            Jeśli w praworządnym kraju obowiązuje ustawa zabraniająca "wywieranie wpływu na sposób głosowania", to nie po to aby dotyczyła jedynie ciebie, wyborców czy komentatorów ze szklanego ekranu ale również Wojewodów, Prezydentów, Starostów i całej urzędniczej kamaryli, szczególnie gdy w grę wchodzi referendum o jej odwołanie.

Nie odnoszę się tu do wyników referendum, zwracam jedynie uwagę na przyczyny postępującej obojętności i demoralizacji społecznej przez zanarchizowanie systemu sprawowania władzy w RP.
            Prędzej czy później skutki takiej "polityki" odczujemy wszyscy.
            • sol.77 Re: Czarno to widzę 03.07.12, 16:14
              Gość portalu: ... napisał(a):

Chodzi o przestrzeganie prawa.

Tia,kiedyś,ktoś mi napisał,że zawsze jest sens rozliczać zło /pozdrawiam i całuję - jeżeli mnie tu czyta/
              • Gość: blee Re: Czarno to widzę IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.07.12, 16:56
                ja sie czuje obrażony, przez prowodyrów referendum, zmuszali mnie abym głosował za odwołaniem rady miasta, nie byłem zachęcany żeby pójść na referendum, tylko aby odwołać "grube ryby", zresztą ulotkę robił pewnie jakiś gimnazjalista, korzystający z pirackiego oprogramowania, nie płacący podatków, bo na takim poziomie "stała"
                • Gość: dfgh Re:a ja jasno widzę IP: *.play-internet.pl 03.07.12, 17:07
                  Niezły pomysł, sporą szansę skuteczności ma pozew zbiorowy.
                  • Gość: wyborca Re:a ja jasno widzę IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.12, 17:45
                    Prawnik, nie rób jaj. Napisałeś coś o wywieraniu wpływu na głosowanie. to musisz sobie wbić do łba, że pierwsi pod sąd powinni zostać oddani organizatorzy referendum, którzy i owszem, mieli prawo do namawiania do udziału, ale w wielu przypadkach to prawo zostało nadszarpnięte, bo mówiono nam, JAK mamy głosować. Że mamy być przeciwko radzie. Temat był już tutaj poruszany, poszukaj sobie wątku.
                    • Gość: czytajacy a nie mówiłem hahah IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.12, 21:03
                      Teraz zaczną robić cyrki ze sądem i oskarżać Szełemeja, przez korupcje nie wygrali, przez referendum nie wygrali, przez propagandę nie wygrali, to teraz kolejną akcje szykują.

Oni na siłę chcą obalić władze i dostać ich stołki, ba nawet nie wygrali w normalnych wyborach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka