Dodaj do ulubionych

Będziemy płacili za czyjeś wygody

IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.12, 21:34
Tak szkoła 31 zostanie z kilkoma uczniami i miasto z naszych podatków będzie musiało dopłacać.
Jak przeniosą ją do 22 kawałek dalej, to też będziemy płacić na dojazd tych dzieci.

Ja się teraz pytam, za jakie grzechy, ja czy reszta mieszkańców mamy płacić za ich wygody ?

Bo paru osobą nie chce się ruszyć tyłka i zawieś dziecka kawałek dalej , my za to będziemy bulić

Pytam się też gdzie jest sprawiedliwość ? dzieci ze szkoły specjalnej muszą dojeżdżać same z całego Wałbrzycha na ulicę Ogrodową do szkoły specjalnej , dla nich nie ma specjalnego transportu, dla tej grupki nie tworzy się szkół w każdej dzielnicy.

Wygląda na to że te dzieci ze szkoły specjalne są gorsze niż te z Rusinowej.

Pytam się co z uczniami ze Szczawienka którzy też dojeżdżają do PSP 21 czy 26 ? Pytam się też co z uczniami z Osiedla Wanda i ulicy reja którzy też mają daleko do szkoły PSP 6.

Co z uczniami z Glinika tam też dzieci dojeżdżają do PSP 5 i gdzie jest tu sprawiedliwość czy te dzieci są gorsze od dzieci z Rusinowej ?

A w ogóle dlaczego ja mam płacić na dzieci z Rusinowej ? to moje podatki mają iść na dzieci z Rusinowej bo tam tak chce Gezele i Mińska z Rosiakową ? to niech z własnej kieszeni płacą.
Za niedługo się okaże że jeszcze będą żądać z naszych podatków aby szkołę mieli u siebie w domu, bo im tak wygodnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: wyżej Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.12, 22:13
      po pierwsze wszyscy płacimy podatki a dzieci w szkole 31 jest około 180 więc nie kilku uczniów nie siej zamętu jak nic nie wiesz na ten temat
      dziękuję dobranoc
    • sol.77 Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody 17.07.12, 22:16
      No nie świruj,sponsorujesz limuzyny Tuskowi,nowe kompy itp.itd. a szkoda Ci zainwestować w przyszłość Polski?
      No kurde,co za ludzie ... :D
    • wladyslaw_grabski Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody 17.07.12, 22:35
      Pytanie podstawowe: po jaką cholerę utrzymywać cokolwiek Państwowego poza wojskiem, policją, sądem i minimum absolutnym rządu ?

Po co Wam państwowe szkoły, za komuny mieliście telefonię państwową, restauracje państwowe i wtedy było lepiej czy teraz ?

Produkcję samochodów też mieliście państwową i były talony dla szczęśliwców. Dzisiaj odkładasz 4-5 wypłat i jedziesz przyzwoitym używanym autem.

Ciemny motłoch.
      • Gość: wat do sol.77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.12, 22:50
        później takie dzieci wyrastają na takich Tusków co myślą że za wszystko muszą im ludzie płacić
        • sol.77 Re: do sol.77 18.07.12, 01:25
          Gość portalu: wat napisał(a):

> później takie dzieci wyrastają na takich Tusków co myślą że za wszystko muszą i
          > m ludzie płacić

Straszne,koszmar normalnie koszmar,ze obecny system edukacji "produkuje" takich cfaniaków
          • Gość: eh Re: do sol.77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.12, 01:33
            to nie system edukacyjny lecz takie patologie jak na Rusinowej, bo im się należy nie ważne że innym też ale oni muszą mieć, jak nie ma to trzeba zabrać innym a dać im.
            • Gość: wertyuio Re: do sol.77 IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.07.12, 08:42
              Akurat oni byli prawie samowystarczalni, nikomu nie trzeba było zabierać aby im dać.
              Nie wiesz to nie siej propagandy...
      • sol.77 Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody 18.07.12, 09:21
        wladyslaw_grabski napisał:

> Pytanie podstawowe: po jaką cholerę utrzymywać cokolwiek Państwowego poza wojsk
        > iem, policją, sądem i minimum absolutnym rządu ?
        >
        > Po co Wam państwowe szkoły, za komuny mieliście telefonię państwową, restauracj
        > e państwowe i wtedy było lepiej czy teraz ?
        >
        > Produkcję samochodów też mieliście państwową i były talony dla szczęśliwców. Dz
        > isiaj odkładasz 4-5 wypłat i jedziesz przyzwoitym używanym autem.
        >
        > Ciemny motłoch.

Spokojnie,po co nam coś państwowego?
        Ano po nico - tylko niech państwo zabierze swoje brudne łapska od moich zarobionych pieniędzy.Obecnie zabierane jest mi 80% z dochodu /akcyza,wat,podatek NFZ,ZUS,cło/ - zawsze jak jest akcja /zabieranie kasy pod rożnymi podatkami/ to i jest reakcja - w tym przypadku domaganie się społeczeństwa np. darmowych dojazdów pociech do szkól czy to porządnego przystanku PKS.I wcale się ludziom nie dziwie w tym wypadku,że domagają sie "darmowego".
        A według mnie co powinno być państwowego?
        Z pewnością opieka medyczna - ale nie taka jaką mamy obecnie,że na składki płaci się co miesiąc,a na specjalistę np. kardiologa czeka 3 mies. Chory układ,bo w tej sytuacji pacjent wykłada prócz składek to i jeszcze zaskórniaki aby okres oczekiwania zmniejszyć w obawie przed utratą zdrowia lub nawet i życia. Oczywiście trudno tu pominąć milczeniem,ze w tym układzie system robi dobrze klasie uprzywilejowanej jaką są lekarze.Taksówkarze mają kasy fiskalne - dlaczego nie mogą mieć ich lekarze i prawnicy?
        Przy założeniu,że naród ma być silną i zdrową nacją w pierwszej kolejności trzeba by było uzdrowić służbę zdrowia - jako zadanie dla państwa.
        Następną sprawą jest edukacja - i tego tematu też powinno dopilnować państwo.Obecnie szkoły sa likwidowane /jako skutek niżu demograficznego/ a klasy w dalszym ciągu będą liczyć po 30 uczniów.Nieprawdą jest,że "jak ktoś się chce uczyć to będzie" każda jednostka jest indywidualna i np. jeden uczeń potrzebuje raz przerobionego tematu aby zapamiętać,zrozumieć - inny potrzebuje gdy nauczyciel wytłumaczy indywidualnie - przy takiej ilości uczniów w klasie "mission impossible",co w konsekwencji daje nam średnio wykształconych obywateli. / lub motłoch?/
        Na wyżej wymienione zadania państwa ze swojego dochodu mogę dać 20% /jak i 5% na wszystkie jednostki,które z jakiś powodów są niezdolne do pracy/
        Następnym zadaniem państwa /skoro mamy już zdrowych i wykształconych obywateli/ jest wojsko /i wszystkie grupy mundurowe/ czyli zbrojenie się na wypadek agresora - na to mogę dać ze swoich pieniędzy 10% no i na utrzymanie "władzy" następne 10% ale to pod warunkiem,że u władzy znajdują się wybitne jednostki spełniające odpowiednie kryteria: patriotyzm,inteligencja,odpowiednie wykształcenie,doświadczenie, bezstronność polityczna /takich jakich obecnie brak/.
        Z mojego dochodu zostaje mi 55% a nie jak obecnie coś koło 20% i zakładam,że mając te pieniądze do dyspozycji mogę zapewnić sobie godną starość,kupić auto czy mieszkanie,nie wyciągając do państwa ręki o jałmużnę z Mops.

*Wiem,wiem zbyt idealistycznie być może :)

Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
        • Gość: Papcio Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody IP: 62.159.242.* 18.07.12, 09:31
          Po co nam państwowe? Na to pytanie chyba najcelniej odpowiadają nam ostatnio ujawnione "taśmy PSL"...
          • sol.77 Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody 18.07.12, 09:51
            aa zapomniałam - ze swojego dochodu dałabym również 5% na rozwój infrastruktury /transport/ ze względów ekologicznych.
        • walbrzyszanin1 Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody 18.07.12, 09:54
          A jak sie okaże że te 45% to za mało i trzeba dołożyć to pewnie dołożysz z komunijnych.
          Proponuje zapoznać się z budżetem Wałbrzycha i wskazać tym" nieukom z ratusza " skąd mają dołożyć a komu zabrać .Bo przecież ewidentnie sobie nie radzą.
          Wszystko albo "państwowe " albo prywatne nie występuje w cywilizacji ludzkiej,prędzej już dobro wspólne niż niczyje .Ale w modelu ultra liberalnym ,podpierającym się "prawami naturalnymi" jednostki chore i niezdolne są poza społeczeństwem.
          Ale to taka sama utopia jak komunizm.
          Ani jedno ani drugie nie nadaje się do życia.
          • sol.77 Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody 18.07.12, 10:00
            walbrzyszanin1 napisał:

> A jak sie okaże że te 45% to za mało i trzeba dołożyć to pewnie dołożysz z komu
            > nijnych.
            > Proponuje zapoznać się z budżetem Wałbrzycha i wskazać tym" nieukom z ratusza "
            > skąd mają dołożyć a komu zabrać .Bo przecież ewidentnie sobie nie radzą.
            > Wszystko albo "państwowe " albo prywatne nie występuje w cywilizacji ludzkiej,p
            > rędzej już dobro wspólne niż niczyje .Ale w modelu ultra liberalnym ,podpierają
            > cym się "prawami naturalnymi" jednostki chore i niezdolne są poza społeczeństwe
            > m.
            > Ale to taka sama utopia jak komunizm.
            > Ani jedno ani drugie nie nadaje się do życia.

Powiadasz nie radzą sobie?
            A pewnie,że tak - jak państwo /obywatele/ są okradani przez takich jak Zarzecki to z pustego i Salomon nie naleje./ chore prawo - ukradł? Zabrać mu wszystko co posiada - łącznie z dobrami jego najbliższych - aby "ukrócić" obecny proceder.
            Następny taki Zarzecki nim by ukradł to by się 3 razy zastanowił czy mu się opłaca w razie wpadki a tak?
            Jeszcze ma czelność dopominać się o "swoje"
            Chore państwo i chore prawo.
            • sol.77 Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody 18.07.12, 10:35
              W chwili obecnej oddajemy coś koło 80% i nie mamy nic - służba zdrowia leży,szkolnictwo leży,infrastruktura transportu leży,wojsko, służby mundurowe w opłakanym stanie.
              żyje się dobrze tylko tym,co są na górze.
              A ja czuję się jak do cna wykorzystywany niewolnik przez grupę uprzywilejowaną - żeby nie nie powiedzieć OKRADANY.
              I jeszcze nie mam prawa głosu,bo na najmniejszy mój sprzeciw grozi sankcjami prawnymi np. takiemu Zarzeckiemu w twarz,że kawał ... z niego - lub podważyć niezawisłość sądu, przykładem jest sprawa sądowa w sprawie kupowania głosów z ramienia PO - gdzie na pierwszej rozprawie nie zgodzono się na udział mediów,no i wyrok w tej sprawie według mnie to też śmiech na sali.
              • walbrzyszanin1 Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody 18.07.12, 10:44
                A Rysiek z Klanu nie żyje.
                Nie na temat.
                Pytanie było proste aczkolwiek wymagające wysiłku umysłowego ,zapoznać się z budżetem miasta i wskazać skąd brać żeby dawać.
                A o ile pamiętam, nie odpisuj nie merytorycznie,wiem ilu idiotów jest na świecie.
          • sol.77 Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody 18.07.12, 11:00
            walbrzyszanin1 napisał:

> A jak sie okaże że te 45% to za mało i trzeba dołożyć to pewnie dołożysz z komu
            > nijnych.

To Ty zakładasz z góry,że "nie starczy" skąd taka wizja?Może jasnowidz? A może pesymista :D
            Może w tym wypadku warto by było też rozliczać za inwestycje,które nie przynoszą dochodu.
            Jak np. "Stara kopalnia"
            Kto to był taki "genialny" ekonomista,że wsadził kupę kasy w coś co jest w chwili obecnej zupełnie zbędne? Nie przynosi dochodu.
            Do tego dodaj rozkradanie kasy podatników i nie taki już straszny scenariusz,że "kasy" mogłoby braknąć i skąd dołożyć
            baj
            • Gość: maly kazio Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody IP: *.centertel.pl 18.07.12, 12:21
              Szkoła też nie przynosi dochodu.
              • sol.77 Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody 18.07.12, 12:36
                He he dobre !!!
                Ale kształci obywateli na chlubę państwa :D
                pożyteczna instytucja nie uważasz?
        • wladyslaw_grabski Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody 18.07.12, 15:13
          sol.77 napisał(a):

> Spokojnie,po co nam coś państwowego?
          > Ano po nico - tylko niech państwo zabierze swoje brudne łapska od moich zarobio
          > nych pieniędzy.Obecnie zabierane jest mi 80% z dochodu /akcyza,wat,podatek NFZ,
          > ZUS,cło/ - zawsze jak jest akcja /zabieranie kasy pod rożnymi podatkami/ to i j

Nie dodawałem nic o podatkach bo to dla mnie logiczne że wówczas o 90% w dół. Jednym słowem zgadzamy się.
    • sol.77 Re: Będziemy płacili za czyjeś wygody 18.07.12, 11:19
      aaa i jeszcze aby widmo "braku kasy" nas nie denerwowało .... wprowadziłabym limity /oszczędności/ np. na rozmowy tel. urzędników.
      Będą posądzona o złośliwość zapewne ale
      www.wiadomosciwalbrzyskie.pl/4047,temat.tygodnia.szelemej.wykrecil.niezly.numer..html
      jak dla mnie SZOK !!! pomijając już kwestię tego,że po ujawnieniu w/w "skandalu" prezio zapłacił część/całość? ze swojej kieszeni.
      • Gość: wat do sol.77 i reszty IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.12, 15:24
        Po pierwsze szkoły też nie przynoszą dochodów .
        Po drugie taka Stara Kopalnia to jest zabytek symbol historia miasta, mało tego uczy, bo jak pójdziesz do takiej Starek Kopalni to dowiesz się jak ludzie pracowali itd.
        Po trzecie jeżeli szełemej był na wakacjach i pracował bo przesyłał pliki nadzorował prace urzędasów to dobrze.
        Po czwarte Szełemej zapłacił swoją część wyrównał wartość z poprzednimi rachunkami.
        My Wałbrzyszanie coś z tego mamy.

A z takiej szkoły nic nie mamy tyle że grupka dzieci uczy się na miejscu i równie dobrze może się uczyć w szkole 22

Jeżeli w szkole uczy się 180 dzieci i jest tych klas 12 ( bo liczmy że są po dwie klasy A i B) to wychodzi na to że tam w klasach jest 15 osób, no to sorry ale 15 osobowe klasy są ustawowo przewidziane dla szkół specjalnych a nie dla "normalnych"

Teraz w tym roku jest 15 osób w klasie a za rok i kolejny, będzie 10 osób w klasie, ja nie mam zamiaru płacić komuś za indywidualne nauczanie, my nie żyjemy w Niemczech czy gdzieśtam tylko w Polsce.

Teraz tak ustawowo dla szkół specjalnych powinno być w klasach szkoły specjalnej 15 osób , a jest czasem ich po 20 w takiej klasie, a w szkole " normalnej " 31 jest też 15 osób.

Teraz tak nauczyciele ze szkoły specjalnej są oszukani bo mają tyle samo uczniów w klasie co szkoła 31, trudniejsze warunki pracy a płaca taka sama, uczniowie ze szkół specjalnych też są oszukani bo jest ich za dużo bo czasem jest ich 20 ponad normę, takie dzieci nie mają prawidłowego rozwoju, bo jest ich za dużo i nauczyciele nie nadążają nad ich pracą i rozwojem.

Jeżeli mówimy tu o dobru dzieci to mówmy o wszystkich a nie tylko PSP 31.

teraz jeżeli ustawa mówi że w szkole specjalnej w klasie ma być 15 osób a jest ich więcej bo 20 to siłą rzeczy trzeba budować nowe szkoły specjalne.

Jeżeli w 31 jest 15 oso w klasie i w szkole specjalnej w klasie też 15 to trzeba zmienić ustawę żeby w szkołach specjalnych było po max 10 osób ( też trzeba będzie budować nowe szkoły specjalne ) .

Nie może być też tak że nauczyciel ze szkoły 31 i 10 ma taką samą płace, bo nauczyciel w szkole specjalnej ma trudniejszą prace, mało tego nauczyciel ze szkoły specjalnej kończy trudniejsze studia niż nauczyciel z 31 także nie może być takie dysproporcji.
        • walbrzyszanin1 Re: do sol.77 i reszty 18.07.12, 16:01
          Widzisz , kolego w tym temacie nikt nic mądrego nie napisze,bo nie jest w stanie nawet przejrzeć że o czytaniu budżetu nie wspomnę.
          Ot ,takie bicie piany pod płaszczykiem ochrony biedniejszych.
          A towarzyszka sol.77 to pełen szacun od kolektywu,wicie,i pełne uznanie za merytoryczną dyskusje. A cały czas jest zdziwiona ?
          • Gość: wat do walbrzyszanin1 IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.12, 16:25
            No właśnie i takie tępaki domagają się dla grupki dzieci i dla swoich potrzeb, czegoś niemożliwego, tylko za to będą nie oni płacili tylko cały Wałbrzych a inni będą oszukani, to my wałbrzyszanie mamy uszczęśliwiać Osiedle Górnicze bo oni tak chcą, Osiedle Górnicze nie liczy się z innymi.

• sol.77 Re: do walbrzyszanin1 18.07.12, 16:36
              Ale na Waszą naukę ktoś się kiedyś składał prawda? "i to było dobre"??? - aby teraz każdy z Was tu mógł siedzieć i pleść bzdury,że nie będzie sponsorował dzieci,które jak Wy kiedyś się kształcą.
              Brawo - dziękuje za uwagę :D
              • sol.77 Re: do walbrzyszanin1 18.07.12, 16:39
                I daj mi spokój z Wildem - ani to mój partner polityczny,ani znajomy czy kolega.
                Ile razy muszę to zdanie wklepać aby dotarło? :D
        • sol.77 Re: do sol.77 i reszty 18.07.12, 16:20
          Gość portalu: wat napisał(a):

> Po pierwsze szkoły też nie przynoszą dochodów .

No fakt,bo wykształceni ludzie to niedochodowa inwestycja :)

> Po drugie taka Stara Kopalnia to jest zabytek symbol historia miasta, mało tego
          > uczy, bo jak pójdziesz do takiej Starek Kopalni to dowiesz się jak ludzie prac
          > owali itd.

W czasach kryzysu /o którym trąbi Tusk/ zbędna inwestycja !!!

I powie Ci to każdy ekonomista.

> Po trzecie jeżeli szełemej był na wakacjach i pracował bo przesyłał pliki nadzo
          > rował prace urzędasów to dobrze.

Tak? Według kogo dobrze - biedny prezydent w ratuszu nie ma nikogo,kto mógłby godnie przez okres urlopowy zastąpić? :o I jaki to wypoczynek skoro cały czas pod tel :D

> Po czwarte Szełemej zapłacił swoją część wyrównał wartość z poprzednimi rachunk
          > ami.
          > My Wałbrzyszanie coś z tego mamy.

Tak? A co konkretnie mamy?

> A z takiej szkoły nic nie mamy tyle że grupka dzieci uczy się na miejscu i równ
          > ie dobrze może się uczyć w szkole 22
          >
          > Jeżeli w szkole uczy się 180 dzieci i jest tych klas 12 ( bo liczmy że są po d
          > wie klasy A i B) to wychodzi na to że tam w klasach jest 15 osób, no to sorry a
          > le 15 osobowe klasy są ustawowo przewidziane dla szkół specjalnych a nie dla
          > "normalnych"

>
          > Teraz w tym roku jest 15 osób w klasie a za rok i kolejny, będzie 10 osób w kla
          > sie, ja nie mam zamiaru płacić komuś za indywidualne nauczanie, my nie żyjemy w
          > Niemczech czy gdzieśtam tylko w Polsce.

Tak a skąd wiesz,że tendencja zniżkowa przyrostu naturalnego się utrzyma - jasnowidz ?

> Teraz tak nauczyciele ze szkoły specjalnej są oszukani bo mają tyle samo ucznió
          > w w klasie co szkoła 31, trudniejsze warunki pracy a płaca taka sama, uczniowie
          > ze szkół specjalnych też są oszukani bo jest ich za dużo bo czasem jest ich 20
          > ponad normę, takie dzieci nie mają prawidłowego rozwoju, bo jest ich za dużo i
          > nauczyciele nie nadążają nad ich pracą i rozwojem.

No Ciebie to raczej nie powinno interesować,bo sam stwierdziłeś że nie masz zamiaru płacić.

Twoje argumenty są powalające.
          • Gość: wat Re: do sol.77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.12, 16:32
            Będę zmuszony płacić na czyjeś dzieci aby im dogadzali, ja wole płacić na Starą Kopalnie niż na dzieci z 31, co mnie obchodzą cudze dzieci i ich wykształcenie ? to jest to ich prywatna sprawa za którą powinni sami płacić.

Poza tym twój Wildus powiedział że z miasta co dzień wyjeżdża 1 rodzina, ty też twierdzisz że w mieście umierają ludzie, stąd też wiem że liczba dzieci w PSP spadnie z 15 do 10, przy waszej kampanii wyborczej i promocji miasta liczba ludności spada.

Także teraz chyba samej sobie nie zaprzeczysz ?
            • Gość: krzys1001 Re: do sol.77 IP: *.ip.netia.com.pl 18.07.12, 16:39
              Nic dodać nic ująć.
          • Gość: Wat Re: do sol.77 i reszty IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.12, 16:43
            Tak tylko że ja się uczyłem w klasie 30 osobowej a nie 15 osobowej a czasem było z 50 osób jak klasy były łączone. A z tym Wildem to dlatego że go bardzo popierasz w tym co robi i nie chodzi z walką z Mo brukiem tylko o to że godzisz się w jaki to sposób przedstawia nasze miasto.
            • sol.77 Re: do sol.77 i reszty 18.07.12, 16:49
              Gość portalu: Wat napisał(a):

> Tak tylko że ja się uczyłem w klasie 30 osobowej a nie 15 osobowej a czasem był
              > o z 50 osób jak klasy były łączone. A z tym Wildem to dlatego że go bardzo popi
              > erasz w tym co robi i nie chodzi z walką z Mo brukiem tylko o to że godzisz się
              > w jaki to sposób przedstawia nasze miasto.

To,że Ty się uczyłeś nawet i w łączonych 50 osobowych to znaczy,że i teraz tak ma być?
              Daj spokój.
              Dochodzisz do absurdu.
              I bardzo dobrze - przedstawia takim jakim jest faktycznie i odnośnie jego działań w tej kwestii to mogę napisać tylko jedno
              DZIĘKUJĘ CI PANIE PATRYKU !!!!!!!!!
              baj
            • Gość: krzys1001 Re: do sol.77 i reszty IP: *.ip.netia.com.pl 18.07.12, 16:52
              Miałem kiedyś przyjemność dyskutować z Wildem. Gość nie do podrobienia. Tak ładnie gadał, jak się z nim nie zgodziłem to tak przekręcił żeby mieć podobne zdanie do mnie. Populista jeden...
              • Gość: wat Re: do sol.77 i reszty IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.12, 21:47
                Klasy 15 osobowe są ustawowo zapisane dla szkół specjalnych a nie " normalnych" więc w PSP 31 nie może być w klasie 15 osób, czyli tyle samo a nawet mniej jak w szkole specjalnej.

My Wałbrzyszanie nie zamierzamy płacić za indywidualne nauczanie dzieci z Osiedla Górniczego, bo nasze dzieci też chodzą do szkoły i za korepetycje musimy płacić z własnej kieszeni.

Chcą utrzymać PSP 31 to niech ze swoich zapłacą, bo my na pewno nie będziemy płacić, bo oni chcą aby ich dzieci uczyły się indywidualnie w szkole 31
                • Gość: jajj szkoła szkołą IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.12, 23:35
                  lecz się na głowę w 31 nie ma klas A i B jest to mała szkoła i nie pomieściłaby tylu dzieci
                  teraz jest zapełniona w 100%
                  widać że nie wiesz dokładnie nic o tej szkole a piszesz głupoty- ja też nie chcę płacić podatków na takiego sknerusa jak ty żebyś sobie hasał po starej kopalni i co??? napiszę ci co---i nic !!!bo możesz sobie tu biadolić bo twoje głupawe gadanie nic nie zmieni
                  skończ bo się ośmieszasz widać że klasy 50 osobowe nie służyły najlepiej ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka