Gość: Wat
IP: *.ssp.dialog.net.pl
17.07.12, 21:34
Tak szkoła 31 zostanie z kilkoma uczniami i miasto z naszych podatków będzie musiało dopłacać.
Jak przeniosą ją do 22 kawałek dalej, to też będziemy płacić na dojazd tych dzieci.
Ja się teraz pytam, za jakie grzechy, ja czy reszta mieszkańców mamy płacić za ich wygody ?
Bo paru osobą nie chce się ruszyć tyłka i zawieś dziecka kawałek dalej , my za to będziemy bulić
Pytam się też gdzie jest sprawiedliwość ? dzieci ze szkoły specjalnej muszą dojeżdżać same z całego Wałbrzycha na ulicę Ogrodową do szkoły specjalnej , dla nich nie ma specjalnego transportu, dla tej grupki nie tworzy się szkół w każdej dzielnicy.
Wygląda na to że te dzieci ze szkoły specjalne są gorsze niż te z Rusinowej.
Pytam się co z uczniami ze Szczawienka którzy też dojeżdżają do PSP 21 czy 26 ? Pytam się też co z uczniami z Osiedla Wanda i ulicy reja którzy też mają daleko do szkoły PSP 6.
Co z uczniami z Glinika tam też dzieci dojeżdżają do PSP 5 i gdzie jest tu sprawiedliwość czy te dzieci są gorsze od dzieci z Rusinowej ?
A w ogóle dlaczego ja mam płacić na dzieci z Rusinowej ? to moje podatki mają iść na dzieci z Rusinowej bo tam tak chce Gezele i Mińska z Rosiakową ? to niech z własnej kieszeni płacą.
Za niedługo się okaże że jeszcze będą żądać z naszych podatków aby szkołę mieli u siebie w domu, bo im tak wygodnie.