Gość: szperacz IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 00:35 Kto pamięta p. Ciszaka ? www.repozytorium.fn.org.pl/?q=pl/node/6253 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
walbrzyszanin1 Re: Kto pamięta tego górnika ? 19.07.12, 09:23 Niestety osobiście go nie znałem.Ale wiele takich wyczynów w Wałbrzyskich kopalniach było. Żal że poszło psu na budę.To że do ludzkiego wysiłku doklejali się zawsze "działacze" trwa do dziś ,tylko że teraz zamiast chwały liczy się kasa ,nawet za cenę dobrego imienia. Całe szczęście że natura działa nieuchronnie i nawet największy cham,buc i bydle niechrzczone choćby w złotym pałacu to i tak skończy ze słowami "Jezus Maria". I po krzyku.Trzeba tylko być cierpliwym. Odpowiedz Link Zgłoś
haba.baba Re: Kto pamięta tego górnika ? 19.07.12, 12:01 Jestem ciekawa jak dzisiaj żyje.Znałam dużo takich przodowników pracy,co nie chciano im uznać choroby zawodowej,a po śmierci sekcja tą chorobę wykazywała.Boli to bardzo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Yell Re: Kto pamięta tego górnika ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.12, 12:12 A co z Sobociakiem ? www.repozytorium.fn.org.pl/?q=pl/node/6128 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szperacz Re: Kto pamięta tego górnika ? IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 12:19 Chyba nic nie wyszło z pomysłu , bo w 1959 ten pamiętny wypadek wroclaw.hydral.com.pl/photo.action?view=&id=893279&idEntity=545111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys1001 Re: Kto pamięta tego górnika ? IP: *.ip.netia.com.pl 19.07.12, 12:22 Fajne filmiki. Czasami oglądam zdjęcia i filmy z dawnych lat. Jakoś inaczej, spokojniej kiedyś było, tempo życia była dużo wolniejsze niż teraz. Czasami mam chęć wyrzucić komórke, laptopa... no ale bez tego kurczę żyć i pracować się nie da. Dlatego jak mam tylko wolne od pracy nie udaję się na zakupy do galerii itp tylko uciekam na rower, połazić w góry pozwiedzać coś itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostalgia Re: Kto pamięta tego górnika ? IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 12:29 panta rhei Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TV to jest dramat IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.12, 15:27 przed świętami i jak tu nie potrzebna jest Stara Kopalnia to przecież najlepszy pomnik górnictwa będzie kontakt24.tvn.pl/artykul,to-byl-najwiekszy-dramat-tuz-powojnie-zapomniana-tragedia,44749.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skarbek Re: to jest dramat IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 16:08 Starzy Wałbrzyszanie, którzy żyli z węgla, pamietają o nich i o tamtych. O każdym który zginął na dole. 29 lipca minie 83 lata od tragicznej katastrofy górniczej na Szybach Siostrzanych. W wyniku wybuchu śmierć poniosło 23 górników, 10 gorników z poparzeniami dróg oddechowych i rozległymi poparzeniami skóry ratownicy wywieźli na powierzchnię. wroclaw.hydral.com.pl/photo.action?view=&id=646050&idEntity=541499 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ls Re: to jest dramat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 17:28 A kto pamięta o borysławiakach albo górnikach Hochbergów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostalgia Re: to jest dramat IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 18:46 Pamiętamy i o Borysławiu - Gruss aus Borysław www.redbor.pl/wyprawy/lokalizacje/grafiki/boryslaw_10a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś