adam430 06.01.13, 13:48 Płacę za 20Mb/s a w rzeczywistości mam 2,5 a w porywach 4,6Mb/s czy też tak macie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwe33 Re: Internet UPC 06.01.13, 13:54 Osobiście - mam stałe łącze Znajomy na Blankowej w porywach ma do 1.5 Odpowiedz Link Zgłoś
adam430 Re: Internet UPC 06.01.13, 16:18 No to siedzę cicho, bo mi jeszcze utną. Odpowiedz Link Zgłoś
placzacy_z_oslami Re: Internet UPC 06.01.13, 21:49 A po czym wnosisz, ze masz tak słabo? Odpowiedz Link Zgłoś
adam430 Re: Internet UPC 07.01.13, 09:30 Po tym i wielu innych: www.upc.pl/internet/poznaj-internet/test-predkosci-lacza/ a i filmiki z Internetu zatrzymują się, muszą się co jakiś czas wczytywać. Odpowiedz Link Zgłoś
placzacy_z_oslami Re: Internet UPC 07.01.13, 09:52 Dziwie się, że sprawdzasz testerem na stronie... dostawcy (ja pokazywałbym wszystkim 150 megabitów bez względu na wykupiony abonament :). A jeszcze bardziej dziwię się, że wskazania są uczciwe - a są! ;) Na poważnie. Dzielisz z kimś łączę? (inne kompy w domu) Używasz routera czy bezpośrednio modemu? Używasz P2P ? Może w tle coś żłopie łącze? Rada. - Zapnij się bezpośrednio do modemu. - Uruchom kompa w systemie awaryjnym, albo czymkolwiek innym co nie ma znamion zawalonego systemu (może jakaś dystrybucja Linuksa z CD albo USB) i dopiero przetestuj łącze. Na tę chwilę wygląda mi albo na zawalony komp i jakieś dodatkowe procesy sieciowe w tle, albo kłopot z kompem jako takim (sterowniki grafiki, jakieś błędy buforowania, mało - uwaga! :) - wolnego miejsca na partycji z wirtualką - bo, jak to napisałeś "filmiki" to sie nie powinny przycinać na żadnym łączu - nawet najbiedniejszym - więc nie w łączu szukałbym problemu, tylko tym dlaczego tak słabo siorbiesz z tego, co dostajesz). A najprościej - zaproś kogoś kto nie narzeka na kompa (laptop) i niech pośmiga na Twoim łączu. Nie będzie problemu - winny komp. Jeżeli zamuli - winne łącze. Choć stawiam na Twojego kompa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ueshiba1980 Re: Internet UPC 07.01.13, 17:29 Mozecie mi powiedziec co obecnie ma lepsza oferte tv/net: vectra czy upc? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_kotkowski Re: Internet UPC 07.01.13, 17:39 ueshiba1980 napisał(a): > Mozecie mi powiedziec co obecnie ma lepsza oferte tv/net: vectra czy upc? Żadna z nich, najlepszą ofertę ma Racja.pl Odpowiedz Link Zgłoś
placzacy_z_oslami Re: Internet UPC 07.01.13, 18:20 Kwestia obsługi, doświadczeń subiektywnych, itp. Oferta (netowa) IMO zbliżona. A łącza 120 czy 160Mb/s, to slogan reklamowy i pobożne (nierealne) życzenie samych dostawców :). Z lenistwa od zawsze jestem w Vectrze - nie dlatego, że lepsza, tylko dlatego, że już u mnie działa. Odpowiedz Link Zgłoś