Dodaj do ulubionych

Zakładam nową partię Ruch Chomika.

12.02.13, 18:14
Zakładam nową partię Ruch Chomika i poszukuję chętnych do stworzenia zalążków tej partii na naszym terenie.
Program partii ogłoszę w najbliższym czasie, gdyż nie jest to najważniejsza sprawa.
Przyjmuję jak leci, czerwonych zielonych i czarnych, kulawych, bezzębnych oraz ubezwłasnowolnionych. Wyznanie nie odgrywa najmniejszej roli, orientacja seksualna również.
W kupie siła. Im nas więcej tym jesteśmy silniejsi.
Chętni , proszę o maile na priv. Pierwsi otrzymaja miejsca w ścisłym kierownictwie Ruchu Chomika.
Ruch Chomika, nie zrobi unika.
Obserwuj wątek
    • forummm Re: Zakładam nową partię Ruch Chomika. 12.02.13, 20:03
      chomik_lo napisał(a):

> Zakładam nową partię Ruch Chomika i poszukuję chętnych do stworzenia zalążkó
      > w tej partii na naszym terenie.
      > Program partii ogłoszę w najbliższym czasie, gdyż nie jest to najważniejsza spr
      > awa.
      > Przyjmuję jak leci, czerwonych zielonych i czarnych, kulawych, bezzębnych oraz
      > ubezwłasnowolnionych. Wyznanie nie odgrywa najmniejszej roli, orientacja seksua
      > lna również.
      > W kupie siła. Im nas więcej tym jesteśmy silniejsi.
      > Chętni , proszę o maile na priv. Pierwsi otrzymaja miejsca w ścisłym kierownict
      > wie Ruchu Chomika.
      > Ruch Chomika, nie zrobi unika.

A będą imprezy i darmowe tablety ? bo to musi być wszystko lepsze jak u Palikota.
    • lekarzspecjalista Przypomnę bliską rocznicę 12.02.13, 20:35
      24 lutego wprowadzono stan wojenny (co ci to przypomina?) oraz powołano komitet obrony z Grigorijem Zinowjewem na czele, a dzień później Czeka przeprowadziła masowe aresztowania w Piotrogrodzie. (mowa o roku ...........1921! CCCP)

Robotnicy prowokowani coraz ostrzejszym tonem władz bolszewickich, zaczęli stawiać żądania polityczne: Jest nieodzownym, aby rząd zmienił swoje środki i metody. To czego robotnicy i chłopi potrzebują to wolność. Oni nie chcą być rządzeni przez bolszewików. Chcą sami kierować swym losem. Żądamy uwolnienia wszystkich uwięzionych socjalistycznych i bezpartyjnych robotników, zniesienia stanu wyjątkowego, wolności słowa, prasy, spotkań dla wszystkich. Żądamy wybranych przez nas rad robotniczych związków zawodowych i wolne Rady.
      Wydarzenia w Piotrogrodzie wywołały wzburzenie w Kronsztadzie, z którego 26 lutego przybyła delegacja marynarzy, która po dwóch dniach powróciła na wyspę. Protesty trwały do 2 marca. Zostały one krwawo stłumione przez rządzących, do rozproszenia demonstrantów użyto czerwonych kursantów[uczniów szkół wojskowych], ponieważ bolszewicy nie mogli liczyć na żołnierzy.

Między kwietniem a czerwcem 1921 roku na śmierć skazano 2103 uczestników powstania, na inne kary skazano 6459

Analogie mamy liczne, a chomiki tu niczego nie zmienią. :((
      • 13.wal Re: Przypomnę bliską rocznicę 12.02.13, 21:15
        Jezdem Uran Wacławek ze Wałbrzycha. Ale moge robić za niekiepską Mariole albo inną Jolaśkę ! Przyjmiecie mnie? Ja zawsze mam RACJĘ i na wszystkim siem znam, mimo, że jezdem ślepy jak toperz
        Papatki i buziaczki-:))))))
        • chomik_lo Re: Przypomnę bliską rocznicę 12.02.13, 21:50
          No, siema.
          13.wal napisał(a):
          > Papatki i buziaczki-:))))))

Ok,13wal, jesteś przyjęty, właśnie szukam gościa na wicemarszałkinię.
          >jezdem ślepy jak toperz
          I takich nam trzeba.

• 13.wal Re: Przypomnę bliską rocznicę 12.02.13, 22:09
            z bulem serca muszem odmówić. Ogoliłem wonsy, kupiłem wiatrówke i liczyłem na ..... Cóż życie to niejebajka. Wrócę zatem do Jana I Bełta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka