lonio22 30.10.14, 17:26 wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,36743,16886828,Jak_wegiel_zamienil_Walbrzych_w_miasto_nr_2_Dolnego.html#LokWrocTxt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feldkuratkatz99 Re: Fajny artykuł 30.10.14, 21:00 Nawet bardzo fajny, ale co z tego jak zaraz miastem nr 2 Dolnego Ślaska będzie Legnica albo nawet Jelenia Góra. Odpowiedz Link Zgłoś
lonio22 Re: Fajny artykuł 31.10.14, 08:13 A niby dla czego Legnica w ubiegłym roku wypadła z listy miast powyżej 100tys mieszkańców ,natomiast Jelenia góra nigdy nie była na takiej liście . Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Fajny artykuł 31.10.14, 14:38 Ale z Wałbrzych masowo wieją, szczególnie młodzi Odpowiedz Link Zgłoś
fryziaw Re: Fajny artykuł 01.11.14, 10:19 A to dziwne Tydzień temu dostałam wypowiedzenie najmu mieszkania w Świdnicy wypowiedzenie odebrałam od młodego małżeństwa z dzieckiem Z rozmowy wynikało że przeprowadzają się do Wałbrzycha yann17 napisał: > Ale z Wałbrzych masowo wieją, szczególnie młodzi Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Fajny artykuł 01.11.14, 10:42 fryziaw napisał(a): > A to dziwne Co dziwne? Wybory. Po wyborach PIS wraca do władzy, to i młodzi powoli wracają do Wałbrzycha. Odpowiedz Link Zgłoś
fryziaw Re: Fajny artykuł 01.11.14, 11:44 W tym problem że ta młoda para pochodzi ze Świdnicy Tutaj w Świdnicy się urodzili i mieszkali teraz przeprowadzają się do Wałbrzycha Z tego co wiem on pracuje w Wałbrzychu ona studiuje w Wałbrzychu więc Świdnica ich nie trzyma pozor_vlack napisała: > fryziaw napisał(a): > > > A to dziwne > > Co dziwne? > Wybory. Po wyborach PIS wraca do władzy, to i młodzi powoli wracają do Wałbrzyc > ha. Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Fajny artykuł 01.11.14, 12:31 Młodzi wieją głownie do Wrocławia albo dalej , ani Wałbrzych ani Swidnica ich nie zatrzyma, a na pewno nie PIS , ten tylko exodus przyspieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
fryziaw Re: Fajny artykuł 01.11.14, 20:05 Dziwne że ta młoda para co ode mnie wynajmowała mieszkanie w Świdnicy nie wyprowadziła się do Wrocławia tylko do Wałbrzycha jak zwykle bredzisz jak potłuczony feldkuratkatz99 napisał(a): > Młodzi wieją głownie do Wrocławia albo dalej , ani Wałbrzych ani Swidnica ich n > ie zatrzyma, a na pewno nie PIS , ten tylko exodus przyspieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Fajny artykuł 01.11.14, 21:31 fryziaw napisał(a): > Dziwne że ta młoda para co ode mnie wynajmowała mieszkanie w Świdnicy > nie wyprowadziła się do Wrocławia tylko do Wałbrzycha > jak zwykle bredzisz jak potłuczony > > feldkuratkatz99 napisał(a): > > > Młodzi wieją głownie do Wrocławia albo dalej , ani Wałbrzych ani Swidnica > ich n > > ie zatrzyma, a na pewno nie PIS , ten tylko exodus przyspieszy. --- W bloku w którym mieszkam w Świdnicy wprowadziły się dwie pary z Wałbrzycha i okolic a wszyscy młodzi po maturze wyjechali do Wrocławia ( studiowanie na wałbrzyskich "uczelniach" to akt desperacji, jak juz nigdzie cie nie zechcą) Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlack Re: Fajny artykuł 01.11.14, 22:25 feldkuratkatz99 napisał(a): > W bloku w którym mieszkam w Świdnicy wprowadziły się dwie pary z Wałbrzycha i o > kolic a wszyscy młodzi po maturze wyjechali do Wrocławia Dobrze, że chociaż jeden miejscowy "piernik" po "świdnickiej uczelni" pozostał na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
fryziaw Re: Fajny artykuł 02.11.14, 00:56 Z czoła to im wyczytałeś ? Od razu widać że ściemę walisz Nagle ja pisałam że się wyprowadzili ze Świdnicy do Wałbrzycha To u Ciebie musi być na odwrót i chciałeś dorównać tylko to dorównanie jest u Ciebie w umyśle fikcyjne A co do uczelni to też ta opinia jest u Ciebie w umyśle człowiek jak chce to się wszędzie nauczy Też mnie denerwuje że ludzie uciekają że Świdnicy a Świdnica pod względem wielkości w województwie jest 8 Tu masz elitę miast Wałbrzych 32 miejsce za nim jeszcze sporo miast a Świdnicy ani słychu ani widu i na to nic nie poradzisz pisząc zmyślone historie pl.wikipedia.org/wiki/Polska#Miasta_Polski feldkuratkatz99 napisał(a): > --- > > W bloku w którym mieszkam w Świdnicy wprowadziły się dwie pary z Wałbrzycha i o > kolic a wszyscy młodzi po maturze wyjechali do Wrocławia ( studiowanie na wałbr > zyskich "uczelniach" to akt desperacji, jak juz nigdzie cie nie zechcą) Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Fajny artykuł 02.11.14, 01:46 Wałbrzych to taka sama elita jak Ruda Śląska. Co do migracji wierzyć nie musisz , nikt Cie nie zmusza. W każdym razie najbardziej dynamiczny odpływ ludności na DŚ notuje się w Wałbrzychu. O poziomie szkolnictwa wyższego w Wałbrzychu szkoda w ogóle deliberować. To dno z roku na rok coraz bardziej upadajace. Zresztą to widac po frekwencji ( większość młodych ucieka do Wrocławia). Na WSZiP ( zwaną szkoła magii i czarów) od kilku lat biorą z łapanki. Odpowiedz Link Zgłoś
peicz Re: Fajny artykuł 02.11.14, 12:05 feldkuratkatz99 napisał(a): > " O poziomie szkolnictwa... szkoda w ogóle deliberować... Zresztą to widać po frekwencji "... - ...a przede wszystkim po stylu budowy zdań oraz składni językowej w tekstach pisanych, co w przypadku takiego "fryziaw" może być wybaczone jedynie pod warunkiem, że za wykładowcę j. polskiego miał w szkole kogoś z ukraińskiego zadupia. Odpowiedz Link Zgłoś
fryziaw Re: Fajny artykuł 02.11.14, 12:17 Jest następna psychopatka użalająca się nad swoim życiem Czytanie ze zrozumieniem też nie bardzo tobie idzie Jestem ONA a nie ON Próbujesz czytać coś miedzy zdaniami i udajesz nie wiadomo kogo peicz napisał(a): > feldkuratkatz99 napisał(a): > > " O poziomie szkolnictwa... szkoda w ogóle deliberować... Zresztą t > o widać po frekwencji "... > - ...a przede wszystkim po stylu budowy zdań oraz składni językowej w tekstach > pisanych, co w przypadku takiego "fryziaw" może być wybaczone jedynie pod wa > runkiem, że za wykładowcę > j. polskiego miał w szkole kogoś z ukraińskiego zadupia. Odpowiedz Link Zgłoś
fryziaw Re: Fajny artykuł 02.11.14, 12:13 Jak zwykle pierniczysz głupoty Tyle niby z Wałbrzycha osób ucieka co roku a Wałbrzych dalej jest drugim miastem na DŚ Następnie niby uciekają do Świdnicy a ona dalej najmniejsza na DŚ Co do uczelni to w poprzedniej pracy w Świdnicy zarządzali tym zakładem absolwenci szkoły firma ma się dobrze i do dzisiaj działa. feldkuratkatz99 napisał(a): > Wałbrzych to taka sama elita jak Ruda Śląska. > Co do migracji wierzyć nie musisz , nikt Cie nie zmusza. W każdym razie najbard > ziej dynamiczny odpływ ludności na DŚ notuje się w Wałbrzychu. > > O poziomie szkolnictwa wyższego w Wałbrzychu szkoda w ogóle deliberować. To dno > z roku na rok coraz bardziej upadajace. Zresztą to widac po frekwencji ( więks > zość młodych ucieka do Wrocławia). > Na WSZiP ( zwaną szkoła magii i czarów) od kilku lat biorą z łapanki. > > Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Fajny artykuł 02.11.14, 13:05 fryziaw napisał(a): > Jak zwykle pierniczysz głupoty > Tyle niby z Wałbrzycha osób ucieka co roku > a Wałbrzych dalej jest drugim miastem na DŚ > Następnie niby uciekają do Świdnicy a ona dalej najmniejsza na DŚ > Co do uczelni to w poprzedniej pracy w Świdnicy > zarządzali tym zakładem absolwenci szkoły > firma ma się dobrze i do dzisiaj działa. ----------- Od 1991 roku liczba mieszkańcow Wałbrzych zmalała o ca 22 tys osób. (ze 141 k do 119 k) i maleje dalej. pl.wikipedia.org/wiki/Wa%C5%82brzych Migracja dotyczy głównie osób młodych , wyjeżdżających na studia do Wrocławia i innych ośrodków akademickich. PS: W srodku lub na końcu zdania nie pisze się Tobie tyko Ci, to maniera przekupy z bazaru albo ćwierćinteligenta z awansu społecznego. Co do pozostałych umiejętności w artykułowaniu i werbalizowaniu - zgadzam się z peiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
fryziaw Re: Fajny artykuł 02.11.14, 15:21 Patrząc na twoje głupowate wypowiedzi to nie wiem czy się śmiać czy płakać wiele miast się wyludnia To dla twojej małej główki nie dociera www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/638811,polskie_miasta_sie_wyludniaja_stolica_nie.html Może rozjaśni to twoją główkę wiadomosci.wp.pl/kat,36474,title,Polskie-miasta-wymieraja-spektakularny-upadek-Lodzi,wid,15279925,wiadomosc.html?ticaid=113bb8 To nie jest tylko problem Wałbrzycha zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,15821349,Miasta_sie_wyludniaja__W_Polsce_urosna_tylko_trzy_.html polska.newsweek.pl/polacy-uciekaja-z-duzych-miast,94846,1,1.html feldkuratkatz99 napisał(a): > ----------- > Od 1991 roku liczba mieszkańcow Wałbrzych zmalała o ca 22 tys osób. (ze 141 k d > o 119 k) i maleje dalej. > pl.wikipedia.org/wiki/Wa%C5%82brzych > Migracja dotyczy głównie osób młodych , wyjeżdżających na studia do Wrocławia i > innych ośrodków akademickich. Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Fajny artykuł 02.11.14, 16:56 fryziaw napisał(a): > <a To nie jest tylko problem Wałbrzycha > feldkuratkatz99 napisał(a): Od 1991 roku liczba mieszkańcow Wałbrzych zmalała o ca 22 tys osób. (ze 141 k do 119 k) i maleje dalej. pl.wikipedia.org/wiki/Wa%C5%82brzych Migracja dotyczy głównie osób młodych , wyjeżdżających na studia do Wrocławia i innych ośrodków akademickich. PS: W srodku lub na końcu zdania nie pisze się Tobie tyko Ci, to maniera przekupy z bazaru albo ćwierćinteligenta z awansu społecznego. Co do pozostałych umiejętności w artykułowaniu i werbalizowaniu - zgadzam się z peiczem. ---- A kto napisał ze to problem który dotyczy tylko Wałbrzych ? Tyle tylko że w naszym regionie to Wałbrzych najbardziej został dotknięty tym zjawiskiem. I póki co proces ten się pogłębia. Żaden ambitny młody człowiek nie chce zostać w mieście w którym wszystko odstaje od podstawowych norm bytowych: edukacja, komunikacja, handel, kultura i rozrywka i w końcu możliwość zatrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
zul_swidnicki Re: Fajny artykuł 02.11.14, 17:53 Rany Boskie, Fryzia skąd u Ciebie taki słowotok ? Zwykle nie używasz słów, których nie rozumiesz, to znaczy w ogóle zasób słownictwa masz na poziomie dzielnicy w której pracujesz, stąd jestem pełen zdumienia,że jesteś w stanie użyć słów w rodzaju : 'zjawisko', 'proces', 'normy bytowe'. Normalnie jestem pod wrażeniem. W Victorii się nauczyłaś, czy w Wyższej Szkole Tego i Owego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
fryziaw Re: Fajny artykuł 02.11.14, 18:41 feldkuratkatz99 nie dajesz rady na tym nicku ? to dla odmiany udajesz drugą osobę na nicku zul_swidnicki żałosne robisz mi wstyd jako mieszkańce Świdnicy wstydzę się że mieszkasz w Świdnicy zul_swidnicki napisał: > Rany Boskie, Fryzia skąd u Ciebie taki słowotok ? Zwykle nie używasz słów, któr > ych nie rozumiesz, to znaczy w ogóle zasób słownictwa masz na poziomie dzielnic > y w której pracujesz, stąd jestem pełen zdumienia,że jesteś w stanie użyć słów > w rodzaju : 'zjawisko', 'proces', 'normy bytowe'. Normalnie jestem pod wrażenie > m. W Victorii się nauczyłaś, czy w Wyższej Szkole Tego i Owego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zul_swidnicki Re: Fajny artykuł 02.11.14, 18:47 Fryzia to Twoje kojarzenie mnie z feldkuratem przestaje mnie śmieszyć. Poza tym jak piszesz na forum to staraj się używać w minimalnym przynajmniej zakresie znaków interpunkcyjnych (wiesz to są kropki, przecinki i te inne znaczki). Ułatwisz życie sobie i nam tu pozostałym czytelnikom usiłującym rozwikłać zadanie pod tytułem 'O co chodziło autorowi'. Odpowiedz Link Zgłoś
fryziaw Re: Fajny artykuł 02.11.14, 18:51 Wiem że już się przyzwyczaiłeś że masz kilka osobowości na forum jeden feldkurat99 a drugi zul_swidnicki inny yan17 O tym już każdy wie wiele razy było to poruszane na tym forum zul_swidnicki napisał: > Fryzia to Twoje kojarzenie mnie z feldkuratem przestaje mnie śmieszyć. Poza tym > jak piszesz na forum to staraj się używać w minimalnym przynajmniej zakresie z > naków interpunkcyjnych (wiesz to są kropki, przecinki i te inne znaczki). Ułatw > isz życie sobie i nam tu pozostałym czytelnikom usiłującym rozwikłać zadanie po > d tytułem 'O co chodziło autorowi'. Odpowiedz Link Zgłoś
fryziaw Re: Fajny artykuł 02.11.14, 18:38 Ty tak uważasz a wszędzie wyjeżdżają z miast Wałbrzych ma dobrą edukacje, handel, kulturę oraz możliwości zatrudnienia Każdy ambitny młody człowiek by to zrozumiał Nie wiem jak do twoich myśli ma się Świdnica gdzie w ogóle tutaj nie ma nic to liczba ludzi w Świdnicy powinna być zerowa wg twoich myśli feldkuratkatz99 napisał(a): > ---- > > A kto napisał ze to problem który dotyczy tylko Wałbrzych ? > > Tyle tylko że w naszym regionie to Wałbrzych najbardziej został dotknięty tym z > jawiskiem. I póki co proces ten się pogłębia. Żaden ambitny młody człowiek nie > chce zostać w mieście w którym wszystko odstaje od podstawowych norm bytowych: > edukacja, komunikacja, handel, kultura i rozrywka i w końcu możliwość zatrudnie > nia. Odpowiedz Link Zgłoś
feldkuratkatz99 Re: Fajny artykuł 02.11.14, 19:20 fryziaw napisał(a): > Ty tak uważasz a wszędzie wyjeżdżają z miast > Wałbrzych ma dobrą edukacje, handel, kulturę oraz możliwości zatrudnienia > Każdy ambitny młody człowiek by to zrozumiał > Nie wiem jak do twoich myśli ma się Świdnica > gdzie w ogóle tutaj nie ma nic to liczba ludzi w Świdnicy powinna być zerowa > wg twoich myśli Droga fryziu zdajesz sobie sprawę, że Twój sposób artykulacji to bełkot , o logice wywodu z litości nie wspomnę. By zakończyć ten nierówny pojedynek napisze tylko "tkwij sobie w tym dresiarskim grajdołku" , to w sam raz miejsce na Twój potencjał intelektualny. PS: Pan Doktor bardzo sie stara i chwała mu za to, ale jak już zrobi te wszystkie ulice, Wałbrzych będzie miastem tranzytowym w którym z duża prędkością i względnie płynnie, po odnowionych ulicach przemykać bedą podrózujący do Kłodzka, Kamiennej Góry i Czech. Odpowiedz Link Zgłoś
peicz Re: Fajny artykuł 02.11.14, 18:19 fryziaw napisał(a): > Jest następna psychopatka użalająca się nad swoim życiem > Czytanie ze zrozumieniem też nie bardzo tobie idzie > Jestem ONA a nie ON > Próbujesz czytać coś miedzy zdaniami i udajesz nie wiadomo kogo. ......... Niemiej serdeńko pretensji, bowiem nie jestem jasnowidzem a okoliczność, że "fryziaw" to debilica a nie debil, nie zmienia faktu, że w takiej czy innej postaci ciągle pozostajesz analfabetką. Przy okazji - " peicz" w j. polskim, to rodzaj męski - językowa ofermo. . Odpowiedz Link Zgłoś
peicz Re: Fajny artykuł 02.11.14, 18:27 W "Niemiej " jebnij spacją. Może to rozładuje ci stresa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
fryziaw Re: Fajny artykuł 02.11.14, 18:48 Ty możesz zaspokoić swoje potrzeby dewiacyjne może Ci ulży :) peicz napisał(a): > W "Niemiej " jebnij spacją. Może to rozładuje ci stresa. :) Odpowiedz Link Zgłoś
fryziaw Re: Fajny artykuł 02.11.14, 18:46 Jak byś czytał czy czytała to byś wiedział(a) że jestem ONA w słowniku nie ma czegoś takiego jak " peicz" Może coś Ci się pomyliło z pejczem peicz napisał(a): > fryziaw napisał(a): > > > Jest następna psychopatka użalająca się nad swoim życiem > > Czytanie ze zrozumieniem też nie bardzo tobie idzie > > Jestem ONA a nie ON > > Próbujesz czytać coś miedzy zdaniami i udajesz nie wiadomo kogo. > ......... > Niemiej serdeńko pretensji, > bowiem nie jestem jasnowidzem a okoliczność, że "fryziaw" to debilica a > nie debil, nie zmienia faktu, że w takiej czy innej postaci ciągle pozostajes > z analfabetką. > Przy okazji - " peicz" w j. polskim, to rodzaj męski - językowa ofermo. > > > . Odpowiedz Link Zgłoś
peicz Re: Fajny artykuł 02.11.14, 22:00 W słowniku nie ma również czegoś takiego jak "fryzjaw". Rozjaśnia ci to cokolwiek w łepetynie fryzjaskówno ? Odpowiedz Link Zgłoś
fryziaw Re: Fajny artykuł 03.11.14, 13:41 Ale to nie ja powoływałam się na słownik co oznacza słowo peicz Tylko Ty to zrobiłeś a w słowniku nie ma słowa peicz jest pejcz chyba się coś Ci pomyliło peicz napisał(a): > W słowniku nie ma również czegoś takiego jak "fryzjaw". > Rozjaśnia ci to cokolwiek w łepetynie fryzjaskówno ? Odpowiedz Link Zgłoś
zul_swidnicki Re: Fajny artykuł 03.11.14, 22:35 Cytuję : Jak byś czytał czy czytała to byś wiedział(a) że jestem ONA w słowniku nie ma czegoś takiego jak " peicz" Może coś Ci się pomyliło z pejczem Fryziu kochanie ty moje, słoneczko moje ulubione coś Ci się pop....ło z pamięcią krótkotrwałą. To zdaje się jest objaw demencji starczej ale Ty chyba nie jesteś aż tak stara. Odpowiedz Link Zgłoś