Dodaj do ulubionych

PUP w Wałbrzychu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 09:58
Jestem bardzo ciekawa co myślicie na temat powiatowego urzedu pracy w
wałbrzychu, co myślicie o lokalizacji oraz o urzednikach i samym
funkcjonowaniu?? Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • abcd17 Re: PUP w Wałbrzychu 14.04.05, 11:39
      Gość portalu: Sisi napisał(a):

> Jestem bardzo ciekawa co myślicie na temat powiatowego urzedu pracy w
      > wałbrzychu, co myślicie o lokalizacji oraz o urzednikach i samym
      > funkcjonowaniu??

Bardzo pozytywna ocena dla Pani Dyrektor.
      Lokalizacja średnia, szczególnie dojazd autem po wąskiej dróżce którą poruszają
      się piesi (dużo osób).
      Funkcjonowanie - w odniesieniu do środków unijnych - utrudnione skromnym
      budżetem instytucji co ma wpływ na potencjał obróbki projektów finansowanych z
      funduszy strukturalnych.
      • Gość: /\/\/\/\/\/\ Re: PUP w Wałbrzychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:10
        wywiadzik z Panią Dyrektor:
        www.twoje-sudety.pl/index.php?action=show&type=news&id=2447
        • abcd17 Re: PUP w Wałbrzychu 14.04.05, 13:46
          Gość portalu: /\/\/\/\/\/\ napisał(a):

> wywiadzik z Panią Dyrektor:

To mądra wypowiedź.
          Finansowanie z pieniędzy publicznych robót publicznych (zakłądy i jednostki
          budżetowe itp.) jest - w porównaniu do innych sposobów wsparcia rozwoju
          przedsiębiorczości) najmniej efektywnym narzędziem aktywizacji bezrobotnych i
          na dodatek niesprawiedliwym dla osób które podjęły się ryzyka i prowadzą własną
          działalność (miasto konkuruje z prywatnym sektorem co nie jest dobrym pomysłem
          w mojej ocenie).
          Bezrobotnym trzeba dać wędkę a nie rybę.
          Jesteśmy już po słowie z PUPem i w ciągu najbliższych dni będziemy dopracowywać
          szczegóły udziału PUPu w partnerstwie realizującym pomysł Traktu Wałbrzyskiego.
    • Gość: eryk Re: PUP w Wałbrzychu IP: 81.168.209.* 14.04.05, 11:42
      Są aroganccy, nie informują dokładnie i trzeba biegać 3 razy aby uzupełniać
      dokumenty (rejestracja bezrobotnych). Sytuacja lepiej się ma w pokojach gdzie
      podpisuje się listę - choć mnie samemu zdarzyło się raz że roztrzepana panienka
      w karcie wpisała inną datę zgłoszenia niż podała mi ustnie.
      Ostatnio mam doczynienia z paniami które mają za zadanie rzetelnie informować o
      dotacjach na założenie DG. No, właśnie: przychodzę zielony, dostaję 1 ulotkę,
      wniosek i do widzenia. Żadnych wyjaśnień, żadnych konkretów. Jestem teraz na
      etapie wypełniania wniosku wraz z księgową, która ma milion pytań. A panie jak
      odpowiadają? "Nie wiem bo nie ja podejmę decyzję zaakceptowania lub odrzucenia
      wniosku" Albo "jak pan wykaże 100zł zysku to wiadomo że wniosek odrzucimy..."
      Powoli się zniechęcam... :(
    • Gość: Sisi Re: PUP w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:05
      Osobiście mam dwa zatrzezenia
      1. Zła lokalizacja - nie kazdy moze tam isc, po za tym brak tam chodnika !!
      2. Nie wiem jakie maja statystyki jako organ pomocny w odnalezieniu sie na rynku
      pracy. Ja osobiście jestem tam zarejestrowana ok roczku, mam wyższe
      wykształcenie a pracy echo;(
      A Pani Dyrektor jest w porządku;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka