Gość: Sisi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 09:58 Jestem bardzo ciekawa co myślicie na temat powiatowego urzedu pracy w wałbrzychu, co myślicie o lokalizacji oraz o urzednikach i samym funkcjonowaniu?? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abcd17 Re: PUP w Wałbrzychu 14.04.05, 11:39 Gość portalu: Sisi napisał(a): > Jestem bardzo ciekawa co myślicie na temat powiatowego urzedu pracy w > wałbrzychu, co myślicie o lokalizacji oraz o urzednikach i samym > funkcjonowaniu?? Bardzo pozytywna ocena dla Pani Dyrektor. Lokalizacja średnia, szczególnie dojazd autem po wąskiej dróżce którą poruszają się piesi (dużo osób). Funkcjonowanie - w odniesieniu do środków unijnych - utrudnione skromnym budżetem instytucji co ma wpływ na potencjał obróbki projektów finansowanych z funduszy strukturalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /\/\/\/\/\/\ Re: PUP w Wałbrzychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:10 wywiadzik z Panią Dyrektor: www.twoje-sudety.pl/index.php?action=show&type=news&id=2447 Odpowiedz Link Zgłoś
abcd17 Re: PUP w Wałbrzychu 14.04.05, 13:46 Gość portalu: /\/\/\/\/\/\ napisał(a): > wywiadzik z Panią Dyrektor: To mądra wypowiedź. Finansowanie z pieniędzy publicznych robót publicznych (zakłądy i jednostki budżetowe itp.) jest - w porównaniu do innych sposobów wsparcia rozwoju przedsiębiorczości) najmniej efektywnym narzędziem aktywizacji bezrobotnych i na dodatek niesprawiedliwym dla osób które podjęły się ryzyka i prowadzą własną działalność (miasto konkuruje z prywatnym sektorem co nie jest dobrym pomysłem w mojej ocenie). Bezrobotnym trzeba dać wędkę a nie rybę. Jesteśmy już po słowie z PUPem i w ciągu najbliższych dni będziemy dopracowywać szczegóły udziału PUPu w partnerstwie realizującym pomysł Traktu Wałbrzyskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: PUP w Wałbrzychu IP: 81.168.209.* 14.04.05, 11:42 Są aroganccy, nie informują dokładnie i trzeba biegać 3 razy aby uzupełniać dokumenty (rejestracja bezrobotnych). Sytuacja lepiej się ma w pokojach gdzie podpisuje się listę - choć mnie samemu zdarzyło się raz że roztrzepana panienka w karcie wpisała inną datę zgłoszenia niż podała mi ustnie. Ostatnio mam doczynienia z paniami które mają za zadanie rzetelnie informować o dotacjach na założenie DG. No, właśnie: przychodzę zielony, dostaję 1 ulotkę, wniosek i do widzenia. Żadnych wyjaśnień, żadnych konkretów. Jestem teraz na etapie wypełniania wniosku wraz z księgową, która ma milion pytań. A panie jak odpowiadają? "Nie wiem bo nie ja podejmę decyzję zaakceptowania lub odrzucenia wniosku" Albo "jak pan wykaże 100zł zysku to wiadomo że wniosek odrzucimy..." Powoli się zniechęcam... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisi Re: PUP w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:05 Osobiście mam dwa zatrzezenia 1. Zła lokalizacja - nie kazdy moze tam isc, po za tym brak tam chodnika !! 2. Nie wiem jakie maja statystyki jako organ pomocny w odnalezieniu sie na rynku pracy. Ja osobiście jestem tam zarejestrowana ok roczku, mam wyższe wykształcenie a pracy echo;( A Pani Dyrektor jest w porządku;) Odpowiedz Link Zgłoś