daphne1 02.05.05, 22:15 Jak najlepiej z Pragi do Walbrzych? Kolejem, autobusem? Jak dlugo? Dzieki, Daphne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r-a-n Re: Praga - Wa-ch 02.05.05, 23:41 Na pewno nie opłaca się jechać bezpośrednio pociągiem z Wałbrzycha. Ja podjechałem do Mezimesti autem tam przesiadłem się w pociąg do Pragi. Przez to uniknąłem dodatkowych, dość znacznych opłat, związanych z przekraczaniam granicy koleją. Jeśli jedzie się grupą można wykupić w czeskim PKP bilet takzwaną "skupinkę". Jest taniej :) Podróż w tamtą stronę trwała około czterech godzin. Natomiast powrót z Pragi miałem czeskim PKSem. O wiele dłużej i tylko do Broumowa. Niestety tylko tak mi pasowało. Polecam Pragę na długie łikendy. Piękne miasto. Też byśmy mieli piękną stolicę gdyby krękosłóp nam się trochę bardziej zginał ;) ale to osobna historia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Praga - Wa-ch IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.05.05, 11:18 Prsze o więcej info na temat takiej podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daphne Praga - Wa-ch IP: *.bb.netvision.net.il 03.05.05, 12:23 Slyszalam ze z Pragi jest najblizej i najlepiej dojechac do W-cha. Bo samolotem moge tylko doleciec do Warszawy albo do Krakowa. Prosze o wskazowki do wygodnej jazdy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś