Dodaj do ulubionych

Praci drogowi

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.04.06, 07:16
Dzisiaj około godz. 6.30 kierowca malucha (jasno-zielonkawoniebieski)
zaszokował mnie totalnie. Dwa razy wymusił pierszeństwo przy zmianie pasa,
wciskając się także musieliśmy ostro hamować. Skacząc jak kangur na Kolejowej
pojechał ul. Konopnickiej do Rynku. Oczywiście jechał bez świateł, żeby
zaskoczenie przy wyprzedzaniu było większe.
Czy był to casting do reklamy "nie dla idiotów", czy może popis przed
kumplem? Aż strach pomyśleć jak "gość" przesiądzie się na 20 letnie BMW.
Czy wiecie może kto jest tym wspaniałym kierowcą?
Obserwuj wątek
    • aktsieta Re: Praci drogowi 05.04.06, 08:32
      Zapewne debil! :)
      • Gość: cichy Re: Praci drogowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:40
        To na pewno ktoś z SLD wracał z imienin.
        • Gość: msr Re: Praci drogowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:18
          ja mysle ze to ktos z PISu lub LPRu spieszyl sie na msze do kosciola.
          • Gość: echo Re: Praci drogowi IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.04.06, 13:03
            Jesteś pewien a nie członek SLD PO FLASZKĘ BO ZABRAKŁO.
            • Gość: msr Re: Praci drogowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 16:00
              tok jestem piewien. pewnie mial rozaniec na lusterku i przy okazji koronki zmawial.
              • Gość: msr Re: Praci drogowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 16:01
                albo mu beret spadl na oczy i nie widzial gdzie jedzie.
    • Gość: zdenerwowany Re: Praci drogowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:15
      Oj znam takich debili kilku. Nie dalej jak dwa tygodnie temu wyjeżdżałem z
      Ogrodowej (od strony mechanika) we Wrocławską. Jadę sobię już spokojnie
      Wrocławską, gdy z Ogrodowej (od strony "pośredniaka") wyjeżdża sobie swoim
      vanem bez spoglądania w lewo jakiś kmieciu wąsaty. Frajer pompka jeszcze palcem
      mi pogroził. Co za tupet i bezczelność. Zapomniał sie cymbał, że ja już byłem
      na głównej ulicy. Ciekawe, ile dał za swoje prawo jazdy?
      • Gość: :( Re: Praci drogowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:39
        wczoraj popołudniu jadę rondem (Tesco)zewnętrznym pasem a tu biały polonez
        wyjeżdża od strony Szczawna bez patrzenia w lewo pakuje się na rondo wprost pod
        maskę mojego samochodu ....grrrrr...
      • Gość: pas Re: Praci drogowi IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 05.04.06, 22:23
        To był rzeczywiście "kmieć"!Ta droga (do pośredniaka)jest drogą
        wewnętrzną.Wyjeżdzający z niej jest włączjącym sie do ruchu (jak np. z
        posesji), to znaczy, ze musi ustąpić pierwszeństwa uczestnikom ruchu (jadacym
        ul. Wrocławską). Dla ułatwienia jest tam przejazd przez krawężnik!
        • Gość: M Re: Praci drogowi IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.04.06, 22:59
          Ja już błagam o jedno. Jadąc od strony Świebodzic do Wałbrzycha ludziska jedźcie
          prawym pasem, jeśli jesteście oszczędni i wrzucacie luz od wyjazdu z pakingu (
          górka) do Wałbrzycha. Nie jestem w gorącej wodzie kąpany, ale do szału
          doprowadza mnie autko jadące na luzie 40 km/h lewym pasem. Owszem wyprzedzam
          takowe prawym pasem, lecz do tablicy terenu zabudowanego łamię przepisy. Panowie
          jadący tą drogą 40 km/ lewym pasem - również łamiecie przepisy !!! Trochę
          szacunku i odniesienia do przepisu : "kierowca jest zobowiązany do jazdy
          możliwie jak najbliżej prawej krawędzi jezdni" !!!
          Z przykrością stwierdzam, że najwidoczniej ( jeżdżę po całej Polsce) przepis ten
          łamany jest u nas, zwłaszcza zaś przez taksówkarzy i kierowców prywatnych bus
          ów ( o co biega ? ).
          • 84magda Re: Praci drogowi 08.04.06, 21:57
            Gość portalu: M napisał(a):

> Ja już błagam o jedno. Jadąc od strony Świebodzic do Wałbrzycha ludziska
            jedźci
            > e
            > prawym pasem, jeśli jesteście oszczędni i wrzucacie luz od wyjazdu z pakingu (
            > górka) do Wałbrzycha. Nie jestem w gorącej wodzie kąpany, ale do szału
            > doprowadza mnie autko jadące na luzie 40 km/h lewym pasem. Owszem wyprzedzam
            > takowe prawym pasem, lecz do tablicy terenu zabudowanego łamię przepisy.
            Panowi
            > e
            > jadący tą drogą 40 km/ lewym pasem - również łamiecie przepisy !!! Trochę
            > szacunku i odniesienia do przepisu : "kierowca jest zobowiązany do jazdy
            > możliwie jak najbliżej prawej krawędzi jezdni" !!!
            > Z przykrością stwierdzam, że najwidoczniej ( jeżdżę po całej Polsce) przepis
            te
            > n
            > łamany jest u nas, zwłaszcza zaś przez taksówkarzy i kierowców prywatnych
            bus
            > ów ( o co biega ? ).

a o to, ze na lewym pasie jest mniej dziur i dlatego nikt nie chce jezdzic
            prawym
            • finlandia07 Re: Praci drogowi 09.04.06, 23:05
              a ja mysle ze to po prostu:złe przyzwyczajenie i trochę buractwa myśląc że to
              właśnie tylko JA a reszta sie nie liczy.To nie do wyplewienia
              • Gość: :( Re: Praci drogowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:55
                ..nie to tylko dziury , nie wykluczam że też buractwo ale najczęściej dziury :(
    • alicyjka11 Re: Praci drogowi 13.04.06, 18:04
      UWAGA NA MORSKIE CICHO CIEńKO.jAKIS IDIOTA PRZEMKNął NIM DZISIAJ PRZEZ SZCZAWNO
      100KM/H.NAWET NIE PRZYHAMOWAł PRZED PRZEJSCIEM DLA PIESZYCH.NIESTETY NIE
      ZAPAMIETAłAM NUMERóW.BYł ZA SZYBKI:-/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka