Dodaj do ulubionych

Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia

IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 21.07.06, 14:04
na tej poczcie cos załatwic to jest koszmar,wieczorem odbieram przesyłki to
kolejka jest az na dworze i jest jedno okienko otware no czasami 2
Obserwuj wątek
    • Gość: raz Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.07.06, 14:11
      masz rację, od niedawna mieszkam na Podzamczu i to co się tam dzieje to
      tragedia. Wcześniej chodziłem na Piaskowej)ul. Broniewskiego i tam przy
      mniejszej liczbie mieszkańców osiedla zawsze były otwarte 4 okienka (2 po jednej
      stronie i 2 po drugiej)
      • Gość: AnR Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.07.06, 14:25
        A ja stane w obronie Pan z okienek. To nie ich wina, ze jest ich tam tak malo. Sam czesto rzeczy odbieram i wysylam, wiec jestem zmuszony stac w tych kolejkach, znosic natretnych zuli oraz matki z biegajacymi dziecmi. Do tego, jakbyscie nie zauwazyli kolejki sa takie dlatego, ze wszelkie przesylki prywatne przestaly byc doreczane przez listonosze osobiscie, z blizej nieznanych mi powodow, podejrzewam, ze sa przeladowani reklamami co im PP kaze nieodplatnie, w ramach ich ciezkiej pracy, nosic. Panie z okienek zawsze sa usmiechniete, sympatyczne i moge z nimi chwilke pogadac. :)
        • Gość: gienek Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:36
          Odnośnie Pań to zgoda są miłe. Ale logistyka na poczcie jest do d....
          Dostarczają paczki w godzinach przed połoudniowych w czasie kiedy ludzie sa w
          pracy i wystawiaja awiza wszystkim na jednakową godz. 19.30. Dzieki temu robi
          sie ogromny tłok. Jak widać maja ludzi głeboko w d....Nie wiem po co jest
          poczta na Fortecznej skoro tam nie można nic odebrać?
          • Gość: Poczta Polska Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.07.06, 20:10
            > Dostarczają paczki w godzinach przed połoudniowych w czasie kiedy ludzie sa w
            > pracy i wystawiaja awiza wszystkim na jednakową godz. 19.30. Dzieki temu robi
            > sie ogromny tłok.

Gienek, klamiesz jak z nut. Nie ma mozliwosci odbioru paczek po 19:30 tego
            samego dnia, w ktorym dostales awizo. Paczke mozesz odebrac na drugi dzien i
            nie jest to wina kierowcow wozacych paczki, tylko dyrekcji ktora podzielila
            poczte na RUPy i CUPy :P
            • Gość: RED Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 22.07.06, 12:37
              Widzę, że kompletnie nie jesteś zorientowany. Na awizie jest wpisywana godzina
              o której przesyłkę maożna odebrac w danym dniu i nie dotyczy to tylko paczek
              ale także listów poleconych.
              • Gość: Poczta Polska Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.07.06, 13:00
                Gość portalu: RED napisał(a):

> Widzę, że kompletnie nie jesteś zorientowany. Na awizie jest wpisywana
                godzina
                > o której przesyłkę maożna odebrac w danym dniu i nie dotyczy to tylko paczek
                > ale także listów poleconych.

Jestem bardzo dobrze zorientowany a wypowiadalem sie n/t paczek.
                • Gość: RED Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 23.07.06, 18:50
                  Uważasz się za zorientowanego ale nim nie jesteś. Może tak jak myślisz powinno
                  być ale nie jest. W ubiegły wtorek otrzymałem awizo na paczkę i tego samego
                  dnia pojechałem po jej odbiór około godziny 17.00. Bardzo miła Pani w okienku
                  poinformowała mnie, iż paczki są wydawane po godz. 19.30 co zresztą miałem
                  napisane na awizie ale przeoczyłem. Przed 20.00 odebrałem paczkę!
                • Gość: MM Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.07.06, 23:22
                  Ci od paczek to istna tragedia. Zamiast paczki dostaniesz awizo. Kłamcy
                  tłumaczą, że nikogo nie było w domu. Czekałem na paczkę nadaną jako priorytet. W
                  odstępie 15 minut pomiędzy wyjściami domowników pojawiło się awizo (w drzwiach).
                  Oczywiście na poczcie rzędem stanęli, że na pewno nikogo nie było w domu, stąd
                  awizo. Bzdura.
                  Oświadczam, że poczta kłamie !!!
                  • Gość: ewa Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.07.06, 12:58
                    tak samo jest na Piaskowej, siedziałam w domu, a w skrzynce znalazłam awizo.
                    Słyszałam,że Na białym Kamieniu tez listonowszowi nie chce sie wejsc na 1-e
                    pietro
              • mgnac Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia 22.07.06, 14:06
                A ja jestem zadowolony z usług tej poczty.
                Natomiast prawdziwa tragedia to omyłkowo nazywana główną poczta
                na ul. Słowackiego,tam jest "ubaw",Ci co nie korzystali niech skorzystają choć
                raz,stoisz np. przed okienkiem,nie ma przerwy,inne okienka nieczynne,a tu Ci
                Pani nagle stawia tabliczkę - Chwilowo Nieczynne lub inną podobną,Panie za
                okienkami sobioe chodzą,piją kawkę,pogadują o tym i owym,i jest fajnie
                ogólnie...
          • Gość: Poczta Polska Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.07.06, 13:11
            Gość portalu: gienek napisał(a):

> Dostarczają paczki w godzinach przed połoudniowych w czasie kiedy ludzie sa w
            > pracy

Znowu kłamiesz. Niejednokrotnie widziałem kierowcow wozacych paczki poznym
            popoludniem, w granicach 18-19. No ale jesli ty w tym czasie zamiast siedziec w
            domu lezakujesz na dzialce (przy tej pogodzie to akurat rozumiem) to nie dziw
            sie, ze w skrzynce masz awizo. Mozesz rozwiazac swoj problem zamawiajac paczki
            na adres, pod ktorym pracujesz. Paczke zawioza ci wtedy do firmy, nie do domu.
            Mysleć.
            • Gość: prezes Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 14:41
              no nie wiem czy ktos tu kłamie mowiac za poczta ma logistyke do D..., sam
              wieleokrotnie w ciagu dnia otrzymalem awizo, na którym jak byk widniało, że
              paczke moge odebrac tego samego dnia po 19:30. i co ?
              przychodzę na pocztę o tej nieszczęsnej 19:40, kolejka az za drzwi...ludzie
              stoją po paczki po pol godziny, i to np. po to tylko aby sie dowiedziec ze ich
              paczki jeszcze nie ma. (przewaznie czynne jedno okienko) Masakra ludzie
              masakra...P.S poza tym ta instytucja mogłaby pomyslec o czyms takim jak
              klimatyzacja albo chociaz jakis nawiew, bo stanie w kolejce wsrod mieszkancow
              naszego osiedla - niewiedzacych co to mydło i woda nie nalezy do przyjemnosci
              (szczególine przy 30- 35 stopniach panujacych w pomieszczeniu) heh...
            • arek354 Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia 22.07.06, 15:47
              Potwierdzam. Pamiętam wigilię, w czasie której odwiedził mnie o godz. 19:30
              zmęczony i zmarznięty kurier. Ja świętowałem, a on od rana (lub godzin
              przedpołudniowych - jak twierdzi kolega gienek) do wieczora był w pracy.
              Niektórym klientom nigdy nie dogodzi.
            • Gość: Moopsenia Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: 81.15.135.* 23.07.06, 00:24
              Paczki paczkami, ale są też przesyłki polecone, które są dostarczane nie przez
              kurierów tylko listonoszy - a Ci o 18.00 - 19.00 to już nic nie roznoszą...Ale
              odbiór ich jest awizowany na 19.30.
              A czemu "pakiety" (tak nazywane są przesyłki które nie zmieszczą się do
              skrzynki, albo torby - nie mam pojęcia), które są nadane przez nadawce przesyłką
              zwykłą - bez żadnego poświadczenia odbioru nie są dostarczane na Podzamczu do
              odbiorcy, tylko awizowane? Czy tak jest w całym Wałbrzychu?
              Niestety, kolejki będą takie jak są na Podzamczu, jeżeli listonnosze zamiast
              roznosić pocztę będą zostawiać nam w skrzynkach sterty reklam. I tu nie do nich
              żale, oni poprostu wykonują polecenia przełożonych.
        • Gość: Moopsenia Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: 81.15.135.* 23.07.06, 00:34
          Gość portalu: AnR napisał(a):

> Sam czesto rzeczy odbieram i wysylam, wiec jestem zmuszony stac w tych
          kolejkach, znosic natretnych zuli oraz matki z biegajacymi dziecmi.
          Panie z okienek zawsze sa usmiechniete, sympatyczne i moge z nimi chwilke
          pogadac. :)

A matki z biegającymi dziećmi to niby mają mieć osobną pocztę? Moje dziecko
          jeszcze nie biega, ale zdarza mi się również stać z nim kolejce po przesyłkę.
          Nie chcę byc postawiona w jednym rzędzie z natrętnymi zulami! Bo kolejki nie
          robią się dlatego że biegają dzieci, tylko dlatego, jak słusznie zuważyłeś "ze
          wszelkie przesylki prywatne przestaly byc doreczane przez listonosze osobiscie"
          i dlatego że mili klienci jak Ty chwilkę sobie rozmawiają z miłymi paniami z
          okienka:)
          • Gość: MM Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.07.06, 23:29
            A dla mniue matki z biegającymi dziećmi to jedyna pozytywna rzecz w kolejce na
            poczcie. Poczta - tragedia, ludzie w kolejce posępni jak dożywotni wyrok,
            jedynie maluchy biegające pomiędzy mamą a resztą poczty wnoszą trochę humoru i
            spontaniczności w tym niezbyt miłym obowiąku kolejkowym.
            • Gość: Moopsenia Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.07.06, 09:37
              Gość portalu: MM napisał(a):

> A dla mniue matki z biegającymi dziećmi to jedyna pozytywna rzecz w kolejce na
              > poczcie. Poczta - tragedia, ludzie w kolejce posępni jak dożywotni wyrok,
              > jedynie maluchy biegające pomiędzy mamą a resztą poczty wnoszą trochę humoru i
              > spontaniczności w tym niezbyt miłym obowiąku kolejkowym.

Dziękuję i pozdrwiam w imieniu matek z dziećmi w kolejkach na podzamczańskiej
              poczcie:)
      • juwil1 Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia 25.07.06, 21:47
        Test
    • Gość: dzidek Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:33
      Ja też pytałem,dlaczego nie są "oflagowani" i gdzie są transparenty
      protestacyjne,skoro prowadzą "włoski" strajk! Pani z okienka była bardzo
      zdziwiona moim pytaniem,ale, (no właśnie!)po chwili zamiast jednego,czynne były
      TRZY okienka.W następnym dniu wszystko wróciło do "normy" tzn.czynne jedno
      okienko.
    • xsatanistax Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia 22.07.06, 14:12
      zamiast "poczta" wpisz sobie "bank zachodni na Słowackiego" i będziesz wiedział
      przez co muszę przechodzić załatwiając co miesiąc sprawunki w tej placówce.
      • Gość: anitras Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 10:23
        jakis przeglad tu widze no i bardzo dobrze na kazdym kroku zdzieraja z nas oplaty a my stoimy w kolejkach jak barany
        Powiedzcie szczerze-nikomu z Nas to sie nie podoba ale ilu z Was bylo na skardze u kierownika zmiany ,kierownika Urzedu Pocztowego , Pana Preydenta .radnego etc...
        Nikt sie nie ma cennych uwag to znaczy wszystko jet okey
        • Gość: max Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 24.07.06, 12:33
          Ja te wypowiedzi wszystkich z forum wydrukuje i zaniose na poczte do
          kierowniczki,co o tym myślicie??moze to cos pomoże?
          • Gość: Bleki Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 25.07.06, 11:27
            zaniosłeś już?
            jak tak - to napisz jaka reakcja.

blq
      • petroniusz0015 To prawda! 25.07.06, 09:52
        Ostatnio wpłacałem przekaz w banku zachodnim na słowackiego i myślałem, że się
        wścieknę! W ciągu 40 minut jedna pracownica, bo tylko jedno okienko jest tam
        otwarte, obsłużyła 3 klientów! Zawrotne tempo! Ale to nie koniec: po tych
        trzech klientach wystawiła nagle tabliczkę: stanowisko nieczynne. I klienci
        pozostali bez obsługi! Poważnie. Ludzie musieli cierpliwie czekać, aż ta jedna
        pani załatwi inne - chyba ważniejsze, sprawy. To jest po prostu skandal!
        • Gość: anitras Re: To prawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 10:06
          oczywiscie kasjerka na poczcie czy a moze szczegolnie w Bankach ma naprawde duzo pracy o ktorej kolejkowicze nie maja zielonego pojecia/wiem z autopsjii/ bo naiwnie sązą ,ze kasjerka w okienku jest tylko do dyspozycji kolejkowiczow ,otoz drodzy Panstwo NIE,I DLATEGO TAKA DUZA ROLA JEST KOLEJKOWICZOW ABY KOLEJKI WYELIMINOWAC -POPRZEZ SKŁADANIE SKARG BEZPOSREDNIO U PRZEŁOZONYCH,instytucje takie masowo pozwalniały pracownikow upatrujac w tym obnizenie kosztow /hah ha/,prosze zauwazcie czy przy takim bezrobociu powinnismy w Wałbrzychu stac w kolejkach /na poczcie w banku ,itp/,moze ktos ma jaka odpowiedz.Ale ja i tak mamswoje zdanie ze Wałbrzych powinien zasłynac na cały kraj z uprzejmiej i SzYBKIEJ OBSŁUGI w takich miejscach./marzenie !/
        • xsatanistax Re: To prawda! 25.07.06, 10:21
          2 okienka są tam zrobione chyba tylko po to, żeby klient się zastanawiał, po co
          są. oczywiście nie ma mowy o zatrudnieniu drugiej kasjerki kiedy jedna nie daje
          rady... ech... głupi jest ten bank, jego dyrektor i wogóle cały ten kraj
          popieprzony.
          • Gość: Szczawienko Re: To prawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 10:54
            A ja załatwiam wszystko na Szczawienku. Tam nigdy nie ma kolejek, pełna
            kultura, uśmiech na twarzy. Dosłownie szybko, łatwo i przyjemnie. Dlatego
            trzeba jak najwięcej pisać o tej placówce, bo słyszałem, że jest do likwidacji.
            Dlatego obiema rękami podpisuję się za załatwianiem spraw na Szczawienku.
            Niestety mieszkańcy Podzamcza renty czy paczki już tam nie odbiorą....:(
            • Gość: merde Re: To prawda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:35
              Paczki z tego co wiem wozone sa przez doreczycieli od 10.00 do co najmniej
              17.00 - 18.00. Sa to paczki, ktore przybyly do Walbrzycha wieczorem
              poprzedniego dnia lub rano. Ponadto od 15.00 rozwozone sa tzw. priorytety,
              czyli paczki, ktore przybyly do Walbrzycha do godz. 14.00. Zadnemu z
              doreczycieli nie oplaca sie wypisywac awizo, bo maja placone za skutecznie
              doreczona paczke, czyli tylko wtedy, gdy klient ja odbierze. Za awizo maja zero
              kasy, wiec wypisywanie, ze ktos nie sprawdza, czy klient jest w domu i wystawia
              awizo to bzdura. Prawda natomiast jest, ze paczki awizowane mozna odbierac
              dopiero po godz. 19.30 na Hetmanskiej, ale bezpieczniej nastepnego dnia, bo
              czasem doreczyciele sa jeszcze w rejonie. W koncu Podzamcze to ponad 40 tys
              mieszkancow i srednio dziennie od 60 do 100 paczek.
              • Gość: Marcin Re: To prawda! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.07.06, 22:34
                Czekałem na dwie ważne paczki priorytetowe (jedna z pobraniem pocztowym). W
                pewnym momencie część domowników wyszła z domu, zaś ja zostałem sam w ciszy
                (pracowałem przy komputerze). Domofon, dzwonek do drzwi mam sprawne, zaś drzwi
                pojedyńcze. Po 15 minutach od wyjścia domowników znalazłem awiza wętknięte w
                drzwi mieszkania.
                Nie znam zasad funkcjonowania poczty, ale na awiach nie napisano kiedy mogę
                odebrać paczki, więc od razu udałem się na pocztę. Po 20 minutach stania w
                kolejce przy 30 stopniowym upale usłyszałem, że mogę je odebrać dopiero jutro
                lub po 19.30 i zapewnienie, że na pewno ktoś był z paczkami w domu ale nikogo
                nie było. Jako, że bardzo nie lubię, gdy ktoś robi ze mnie wariata podszedłem do
                kontrolera na poczcie z reklamacją. Pani gdzieś zadzwoniła stwierdzając
                rozmówcy, że ostatnio sporo jest takich skarg i przypadków i żeby w końcu coś z
                tym zrobili. Swoje paczki odebrałem o 20.00 po odstaniu 30 minut w kolejce w
                nieklimatyzowanym i pozbawionym dodatkowej wentylacji pomieszczeniu.
                Nie wiem "merde" co jest bzdurą, ale to co opisałem to fakt. Dla mnie jest to
                niezrozumiałe działanie poczty. Pozostał niesmak i zniechęcenie do tej placówki.
                Twój post, który odbieram jako tłumaczenie się jakiegoś pracownika poczty
                dodatkowo dowodzi, że instytucja nadal tkwi w latach socjalizmu i wybiera
                postawę "To na pewno nie nasza wina, zaś klient pisze i mówi bzdury", zamiast
                sprawdzić choćby, że tak się dzieje.
                Nie sprawą klienta też jest zgłaszanie dyrekcji, że źle się dzieje i ludzie
                mnóstwo czasu spędzają w kolejkach, bo to poczta sama powinna to stwierdzić i
                zareagować.
    • Gość: Porządny Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 00:30
      Sami się zatrudnijcie,zobaczycie co to za bagno.W czasie chorego idiotyzmu
      wpędzacie niewinnych ludzi w koszmar.Zatrudnijcie się,to jest chory system,a
      nie winnych ludzi pracujących na poczcie wykańczacie psychicznie i jesteście
      zadowoleni? To są tacy sami ludzie jak My!!!!
      • Gość: Marcin Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.07.06, 01:06
        Na szczęście usługi firm kurierskich są coraz tańsze, a i monopol poczty
        niedługo skończy się. Może wówczas gdy jakiś kurier nawali usłyszę
        "przepraszamy, wyjaśnimy i odezwiemy się" zamiast "wykańczacie psychicznie" i
        "piszecie bzdury"...
        Klienci stojący karnie pół godziny w warunkach "szklarniowych", którzy na
        dodatek ponoszą koszty i utrzymują pocztę też są ludźmi.
        • Gość: Porządny Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 01:22
          Zgadzam się Marcin z Tobą całkowicie,tylko nie winni są ludzie pracujący w
          anomalnych warunkach, tylko Te LENIE z POCZTY GŁÓWNEJ,to trzeba odróżnić.Nie
          Oni wybierają te klitki bez wentylacji,główne zło znajduje się na
          ul.Słowackiego.Tych leni organizacyjnych utrzymujesz!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Marcin Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.07.06, 01:33
            Zapewne tak! Pewnie i oni to czytają, bądź przeczytają. Więc i do nich:
            CZYTAJCIE, bo z Was d... nie menedżerowie, skoro nie potraficie zadbać o
            podstawowe sprawy klientów największego skupiska waszych klientów w naszym mieście.
            • Gość: Porządny Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 01:51
              Oni Nas olewają,cały koszmar tej pracy odbija się na tych zahukanych
              pracownikach,którym chyba jest już wszystko jedno,ponieważ wszystko skupia się
              na nich.A DYREKCJA ma się doskonale,zwolnienie kogoś z personelu nic nie
              da,całe zło u góry.Rotacja personelu na placówkach nic nie da,wymienić
              GÓRĘ!!!!!!!
              • Gość: Porządny Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 01:54
                Jedno wyjście na poprawę,Dyrekcję do okienek,do obsługi!!!!!!!
                • Gość: adresat Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 05:09
                  zastanawiam sie, co stoi na przeszkodzie, zeby te paczki byly dostarczane w
                  takich godzinach, kiedy najwiecej jest ludzi w domach, czyli np. od 14.00 do
                  21.00. W sumie ilosc godzin taka sama, jak od 10.00 do 17.00 a skutecznosc
                  wieksza. Tyle tylko, ze trzeba cos zmienic w organizacji, a to moze jest za
                  duzo dla poczty?
                • Gość: Porządny Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 08:28
                  Dyrekcja do okienek!!!!!!!!!
                • arek354 Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia 26.07.06, 18:26
                  Gość portalu: Porządny napisał(a):

> Jedno wyjście na poprawę,Dyrekcję do okienek,do obsługi!!!!!!!

No to dopiero wtedy byś sobie postał :)
                  • Gość: anitras Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:17
                    DYREKCJA DO OKIENEK!!!!!!Mama duze obawy czy dyrekcja umialaby obsłuzyc zwykłego klienta nie mowiac otzw trudnymliencie i to z usmiechem na twarzy i w przepisowym czasie
                    haha,juz ze smiechu mnie boli brzuch
                    • Gość: Porządny Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 22:38
                      Przecież Oni te durnoty wymyślają,więc nie dziwcie się że chciałbym aby się
                      wykazali.Tylko debil może wynajmować takie pomieszczenia,a ludzie narzekają na
                      personel,w takich warunkach to i koń by padł.Co ten biedny personel może
                      zrobić,program komputerowy dla poczty jest kiczem(podobno jesteśmy jedni z
                      najlepszych na świecie w informatyce),nic dodać nic ująć,wszystko skupia się na
                      tych prostych żołnieżach poczty w okienkach,którym można nawciskać ile się da
                      bo są pod ręką,elita z Słowackiego jest nietykalna.Czas wziąć się za
                      Nich,bastion PRL z ul.Słowackiego.
    • Gość: Krzycho Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 20:35
      Odkąd założyłem internetowe konto w banku, moje wizyty tam ograniczyły się do
      niezbędnego minimum.
      • Gość: jjjk Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 31.07.06, 11:40
        bank bankiem,ale przesyłki trzeba odebrac na tej przeklętej poczcie nioe ma
        innej mozliwości
        • Gość: sjw Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.07.06, 14:39
          Medal ma dwie strony. Najezdzacie na poczte, to teraz wysluchacie sobie czegos
          na temat klientow. Klienci to grupa ktorej wydaje sie, ze moga wszystko i
          wszedzie. Z byle pierdołą leca na skarge i wieszaja psy na szeregowych
          pracownikach poczty. Pracowalem kiedys jako kurier i wiem jacy sa klienci,
          oczywiscie nie wszyscy. Kilka przykladow. Na podzamczu z 200 m od poczty
          mieszkal inwalida. Gdy zaczynalem prace nie wiedzialem o tym i nie doczekawszy
          sie odpowiedzi na dzwonek wypisalem awizo i pojechalem dalej. Tymczasem ow pan
          dotarl do drzwi po chwili ( a mogl krzyknac: chwileczke). I zaraz awantura, bo
          on inwalida itp. Zadzwonil ze skarga na poczte. Gdy przyjechalem sie rozliczyc
          na Podgorze naczelnik poinformowal mnie, ze mam wracac na Podzamcze, wziac
          paczke z poczty i zawiezc mu jeszcze raz do domu. Wracam te 14 kilometrow
          Podzamcze, dzwonie jeszcze raz do goscia a tam drzwi otwiera 18 letni szczyl,
          wnuczek. Szczyl, ktory mogl isc 200 m po paczke dla dziadka ale to oszczal, jak
          na szczyla przystalo.
          Inni klienci z kolei twierdza ze byli caly czas w domu, ale zaden nie wspomni,
          ze akurat w momencie dzwonka do drzwi siedzial na balkonie, sluchal glosno
          radia ze az kilka pieter nizej slychac, albo najzwyczajniej w swiecie siedzial
          na kiblu lub bral prysznic. Najwazniejsze jest to, ze awizo jest w skrzynce a
          to dowod ze kurierowi nie chcialo sie isc na gore z przesylka. A przepisy sa
          takie, ze awizo nalezy zostawiac w skrzynce a nie w drzwiach. Inna sprawa to
          domofony. Polowa nie dziala, nie ma jak wejsc do bramy a jak zadzwonilem do
          sasiada zeby wpuscil, to uslyszalem: ####, ja akurat wrocilem z nocki, jak nie
          masz do mnie paczki to po #### dzwonisz pod moj numer ? Stad awizowki wcisniete
          w domofon. Kolejna glupota: willa, ogrodzenie, za ogrodzeniem pies morderca a
          skrzynka na listy nie na furtce tylko na drzwiach domu. I co, latac mialem ?
          Awizowke zapewne wiatr wywial z plotu albo piesek wszamal. Wytrzymalem w tym
          fachu tylko 3 miesiace i zmienilem prace na lepsza. Nie musze sie teraz uzerac
          z klientami.
        • Gość: Porządny Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:42
          Masz rację, szkopół w tym, że paczki czy przesyłki polecone powinne być
          dostarczane w odpowiednich godzinach.Poczta uparła się dostarczać do południa
          przesyłki, gdzie większość odbiorców niema w domu i pozostawia awizo.Ileż to
          można ciągnąć,wystarczy zmienić tego panującego od tej głupoty pociotka i
          napewno nastąpi poprawa.Wiadomo,że tam jest klika, ale gorzej już być nie
          może!!!
          • Gość: Porządny Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:48
            A może poczta wprowadzi na przesyłkach godziny odbioru,to takie proste.....
            • Gość: sjw Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.08.06, 12:13
              Prosty to ty jestes
              • Gość: Porządny Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 07:13
                s.j.w.Niedługo i Ty się wyprostujesz na bezrobociu,jak tak dalej będziecie niby
                pracować.Jakaś firma przejmie tą drobnicę od Was,tak jak przejęli opłaty,zawsze
                mieliście i macie pod górkę, bez obrazy...........
            • Gość: arni Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 01.08.06, 13:46
              godziny odbiory są w Pocztexie,ranek,południe.I te przesyłki muszą być na drugi
              dzien !
              • Gość: Porządny Re: Poczta Podzamcze-Hetmanska-tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 06:57
                Musi to chyba na Rusi,tak się mówi.Na ok.20 paczek odebranych w niedługim
                czasie,wysłanych do południa poprzedniego dnia otrzymałem 1 paczkę.Wszystkie
                wysłane priorytetem do godz.14**.Więc nie rozśmieszaj Mnie,bo zajadów
                dostanę,Sam osobiście jeżdziłem na Podgórze do Szanownej Firmy,po uprzednim
                telefonicznym upewnieniu się o dotarciu paczki,ponieważ po południu nikt nie
                rozwoził,a samochodziki jeżdziły,tylko w jakim celu?Widzi się tu i tam,kolor
                nie do ukrycia.Obchodzą Nas odbiory przesyłek w miejscu odbioru a nie w Waszej
                firmie!!!
                • Gość: sjw -tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.08.06, 10:56

> samochodziki jeżdziły,tylko w jakim celu? Widzi się tu i tam,kolor
                  > nie do ukrycia

I o to chodzi, zeby bylo nie do ukrycia. Tych aut jest sporo wiec sie rzucaja w
                  oczy i tu i tam jak to napisales. Znaczy sie chlopaki pracuja. A odnosnie
                  priorytetow, drogi kliencie, to wiedz, ze jest to usluga niegwarantowana czyli
                  jesli paczka nie dojdzie na czas to mozesz conajwyzej poskarzyc sie na forum a
                  odszkodowania i tak nie dostaniesz. Jeden kolega slusznie stwierdzil, ze jesli
                  chcesz pewnosci to skorzystaj z uslugi Pocztex.
                  Poza tym jeszcze jedno. Pisales wyzej, ze paczki powinno wozic sie w godzinach
                  popoludniowych. Myslisz, ze na paczki czekaja tylko zwykli ludzie ? A firmy? A
                  roznej masci zaklady optyczne, elektroniczne, odziezowe itp? Ci chca otrzymac
                  paczke jak najwczesniej, bowiem robota nie moze czekac. I jesli np jakis
                  elektronik przyjezdza po paczke na Podgorze juz z samego rana o 7 (a zaklad ma
                  czynny od 10) to znaczy ze nie ufa poczcie? Bzdura. A moze ma czekac do 17, bo
                  kurierzy powinni wozic popoludniu ? Bo tak sobie zyczy Porzadny ?

> Obchodzą Nas odbiory przesyłek w miejscu odbioru a nie w Waszej
                  > firmie!!!

W miejscu odbioru czyli tam, gdzie jest paczka zaadresowana. Wiec siedz w domu
                  na dupie, albo nie zdziw sie ze masz w drzwiach awizo. Wystawienie awizowki to
                  obowiazek kuriera jesli adresata nie zastal w domu, albo inaczej: jesli adresat
                  w domu byl ale np sral i nie otworzyl drzwi. Nie pracuje w tym fachu juz kilka
                  dobrych lat ale widze, ze mentalnosc pewnej grupy klientow sie nie zmienila.

• Gość: Porządny Re: -tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:06
                    Nie musisz pisać że kiedyś pracowałeś,to widać.Chociaż upłyneło dużo czasu
                    rozumujesz jak dawniej.Zrobiliście podział poczty i wyszło gorsze szambo i nie
                    podawaj przykładów typu elektronik,firmy itd.jak byście na tyle samochodów
                    jeżdzili normalnie(nie dotyczy uczciwie pracujących)to wszystko byłoby
                    cacy,najwyżej sporadyczne przypadki.Sam jak piszesz,siedż na dupie,dwa,
                    trzy,cztery dni czekając na priorytet?Czekaj Ty.Kurier narazie na małe
                    przesyłki jest za drogi,większe przesyłki już Wam odebrał,ale zapracujecie
                    sobie aby pójść z torbami,dążycie do tego(przykład opłat)i nie mają zmieniać
                    mentalność klienci tylko instytucje(poczta)która ma Im służyć,po to została
                    powołana.Wszędzie otym głośno trąbią,więc się wsłuchaj,czas najwyższy.Czas
                    molochów się kończy........Ochłoń i przemyśl ten temat dobrze, czego Tobie
                    serdecznie życzę dla dobra Nas wszystkich.
                    • Gość: sjw Re: -tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.08.06, 15:46

> Zrobiliście podział poczty

Podzialu nie robili szeregowi pracownicy poczty (listonosze, kurierzy itp.)
                      wiec nie do mnie kieruj te slowa. Zreszta ten temat mnie nie dotyczyl, bo
                      zdazylem znalezc inna prace.

> Kurier narazie na małe
                      > przesyłki jest za drogi,większe przesyłki już Wam odebrał,ale zapracujecie
                      > sobie aby pójść z torbami

Nawet nie wiesz, co piszesz :) Kilka lat temu Swiat Ksiazki zaryzykowal i
                      zaczal wysylac paczki Stolicą. I co ? Panowie kurierzy wytrzymali dwa miesiace
                      i sie przepracowali, biedaczki. Miej wiec wiekszy szacunek do kierowcow z
                      poczty, bo wożą wiecej niz moga. A na pewno wiecej niz ci sie wydaje. Kurier ze
                      Stolicy czy innej firmy bierze dziennie w rejon 20-40 paczek i wio. Pocztowiec
                      bierze ok. 100, bywa ze i wiecej. Jak widzisz pocztowca to stan na bacznosc i
                      salutuj, a nie pierdziel o podziale poczty. To nie wina kierowcow. Nikt nie
                      jest robotem i nikt nie bedzie jezdzil po 12-14 godzin dziennie zebu udobruchac
                      tych co chca miec paczki na rano i tych, co siedza w domu wieczorem. Gdyby
                      zajechany kurier pocztowy spowodowal wypadek, to zaraz bys podniosl glos ze na
                      pewno pijany albo zatrudnili takich, co maja prawko dwa tygodnie. To twoj tok
                      rozumowania. Nieco wyzej ktos napisal, ze wprowadzono godziny popoludniowe i
                      kilku kierowcow wozi w tym czasie paczki. Za moich czasow tego nie bylo.
                      Czyli jest poprawa ? Jest. I choc juz nie pracuje kilka lat to bede bronil
                      moich dawnych kolegow po fachu, bo robia co moga a nawet wiecej. Pretensje
                      kieruj do "góry".
                      • Gość: Porządny Re: -tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 08:45
                        Góra rządzi,dół się nie przemęcza.Stolica to nie jedyny kurier,tylko jeden z
                        wielu,a poczta jedna.......Wizerunek poczty to góra i dół,znam wielu
                        pracowników poczty,nie widzą perspektyw na lepsze zmiany,za długo pracują aby
                        się teraz zwolnić,powodu nie wymienię.Tak właśnie myśląc jak to robisz,nie
                        możesz pojąć,że poczta może jednak pracować lepiej,wszystko jednak według
                        starego szablonu.Czy Wiesz ilu mamy w kraju kierowców,którzy chętnie te 100
                        paczuszek(macie limit wagi) by dostarczyli.Wysyłając kurierem,znając
                        nr.przesyłki wiem gdzie przesyłka w danej chwili się znajduje.Niestety,na
                        mniejsze przesyłki są jeszcze za drodzy,a poczta niech wozi od razu
                        awiza,będzie szybko i sprawnie.Dwa światy.........
                        • Gość: sjw Re: -tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.08.06, 09:13
                          > Góra rządzi,dół się nie przemęcza

To, ze dol sie nie przemecza moze napisac tylko skonczony cymbal nie znajacy
                          specyfiki pracy pocztowca na "dole". Wybacz, innego slowa na te brednie nie
                          znajde.

> Stolica to nie jedyny kurier,tylko jeden z
                          > wielu,a poczta jedna.......

Nie, kolego. Poczta nie jest jedna. Jest rowniez jedna z wielu firm
                          kurierskich. Jedyna natomiast panstwową.

> Czy Wiesz ilu mamy w kraju kierowców,którzy chętnie te 100
                          > paczuszek

Tak sie sklada, ze nadal utrzymuje kontakty z kierowcami z poczty i wiem co sie
                          tam dzieje. W tym roku przyjeto do pracy 11 kierowcow z czego az 8 zrezygnowalo
                          po TRZECH dniach pracy, psioczac, ze to za ciezka praca. No jasne, rozumiem
                          ich. Zaczynali prace o 7, konczyli kolo 20-tej. I padli po 3 dniach. Ja
                          wytrzymalem kilka miesiecy, a sa tacy ktorzy jezdza tam juz ponad 10 lat.
                          Szacunek dla nich. Porzadny, jak nie masz nic do roboty - a widze, ze nie masz,
                          bo ci z nudow glupoty przychodza do lba - to zatrudnij sie na poczcie jako
                          kierowca :) Miejsca moze sie znajda :) I wysluchuj potem bredni
                          innego "porzadnego".

> Wysyłając kurierem,znając
                          > nr.przesyłki wiem gdzie przesyłka w danej chwili się znajduje

Przy ilosci paczek, jaka przewoza inne firmy kurierskie jest to mozliwe.
                          Zreszta mam rozwiazanie dla ciebie: zacznij korzystac z uslug tych innych firm
                          kurierskich, skoro nie podoba ci sie praca PP. Wszyscy marudza, jaki tam syf, a
                          wszyscy nadal i z uporem chodzicie (ja tez, hehe) na poczte aby korzystac z jej
                          uslug. Tyle bylo juz programow na TVN ze okradane sa paczki, a ilosc nadawanych
                          jeszcze wzrosla, stad zatrudnienie kierowcow na popoludnie. No co za absurd.
                          Z mojej strony to juz ostatni post. Kto zrozumial to dobrze, kto nie - jego
                          sprawa. Sa ludzie, ktorym nie wbije do lba pewnych spraw. EOT

• Gość: kaczorek Re: -tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:38
                          Porządny, a moze bys sie wziął za porzadki w mieście, ba, moze nawet w kraju?
                          Nawiedzonych reformatorów jak na lekarstwo. A moze od razu na dyrektora
                          naczelnego poczt w UE zakandydujesz? A na poczatek weż cos na uspokojenie.
                          Szkoda zdrowia!!!
                          • Gość: Porządny Re: -tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:56
                            Chora poczta,chory kraj.Jutro muszę iść po znaczek na pocztę,odstać w
                            kolejce,bo kto Mi sprzeda......babcia klozetowa? Brrrrrr...Tak umiłowana poczta
                            robi,abyśmy o niej nie zapomnieli i swoje odstali.Żałosne!!!Kończę
                            temat.Pozdrawiam.
                            • Gość: sjw Re: -tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.08.06, 21:13

> Chora poczta,chory kraj.Jutro muszę iść po znaczek na pocztę,odstać w
                              > kolejce,bo kto Mi sprzeda

No i o co ci wreszcie chodzi ? Teraz masz pretensje, ze znaczki SĄ na poczcie ?
                              Czy to wina poczty, ze znaczkow nie posiada babcia klozetowa ?
                              Facet, jestes chory.
                              • Gość: Porządny Re: -tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:05
                                Chory to Ty jesteś, Masz rozum 10-letniego chłopca,niczego nie możesz
                                pojąć,więc daj sobie spokój z odpisywaniem,chory znawco tematu.Nie potrafisz
                                rozwinąć myślowo tematu,odpowiadasz jak dziecko na pytanie pytaniem,poziom
                                intelektualny pozostawia dużo do życzenia.Nikogo nie obraziłem,ale też nie
                                pozwolę aby Ktoś prymitywnym pisaniem Mnie obrażał.Naucz się logicznie myśleć
                                i wyciągać wnioski,bo Jesteś bardzo męczący i nim coś napiszesz to
                                pomyśl,ponieważ nie tylko My jesteśmy na tym forum.Jak masz odrobinę honoru i
                                ambicji to nie odpisuj,weż książkę,książka uczy myślenia.Dobranoc.
                                • Gość: egon Re: -tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:12
                                  A mnie dzis spotkala mila niespodzianka. Ok 19.00 zadzwonil dzwonek i
                                  doreczyciel dal mi paczke. To nie byl sen i sytuacja miala miejsce na
                                  Podzamczu. Czyzby ktos sobie wzial do serca, to co tu piszecie?:)))))))
                                  • Gość: Porządny Re: -tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:19
                                    Egon szczerze się cieszę,może wreszcie będzie normalnie.Pozdrawiam.
                                    • Gość: sjw Re: -tragedia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.08.06, 15:56
                                      Skoro moje argumenty do ciebie nie przemawiaja, to znaczy zes odporny na
                                      wiedze. Czyli glupi. I w tym wypadku to nie obelga tylko fakt.
                                      • Gość: BARTEK Re: -tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 19:22
                                        SJW.Jesteś człowieku żałosny widać w rozumowaniu jak czytam Twoje
                                        wypociny,faktycznie posiadasz poziom szkoły podstawowej.
                                        • Gość: radik Re: -tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 07:17
                                          Nie wiem o co wam chodzi. Ja dostaje paczki zawsze prosto do reki, chyba, ze
                                          mnie nie ma w domu. Ostatnio facet byl u mnie rano, ale nie mialem kasy, zeby
                                          zaplacic za paczke i ponownie pojawil sie po poludniu. Cos mi sie zdaje, ze
                                          niektorym zeby dogodzic, trzeba by przydzielic osobistego doreczyciela gotowego
                                          do pracy przez 24 godziny. Przesadzacie kochani.
                                          • Gość: Porządny Re: -tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 22:04
                                            Czy poprawiło się coś w pracy poczty na Podzamczu???
                                            • Gość: sjw TFU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.09.06, 22:45
                                              Znowu z nudów buszujesz w sieci ?
                                            • Gość: hans Re: -tragedia IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 17.09.06, 13:25
                                              Tak,już jest idealnie i to wszystko dzięki Twoim wypowiedziom Porządny,napewno
                                              wzieli sobie je do serca i dlatego teraz jest tak super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka