Dodaj do ulubionych

Październik

11.10.13, 08:28
Nadszedł październik i rozkręcił się na dobre. Znak naszych czasów: w supermarketach obok zniczy i różnych akcesoriów pierwszolistopadowych stoją czekoladowe mikołaje. Nie wie człowiek za co chwytać. Jakoś wolałam jak to wszystko toczyło się torchę wolniej:)

Teraz jak już przychodzi Boże Narodzenie to jestem zwyczajnie zmęczona tą trwającą od października czy nawet od września nagonką.

Tymczasem dzisiaj będę lukrować kruche ciastka w jesienne kolory:)
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Październik 14.10.13, 09:35
      U mnie piękna jesień, tylko ja chodzę tak senny, że wiecznie mi mało. Kawa litrami i jakoś się żyje.
      • matri_caria Re: Październik 16.10.13, 15:54
        Podobno na senność pomaga również seria szybkich przysiadów:) Chociaż jeszcze nie próbowałam.
        • sibeliuss Re: Październik 19.10.13, 00:39
          Musiałbym kupić nowe stawy kolanowe.
    • puszka_pandory1 Re: Październik 15.10.13, 11:55
      Czekoladowy mikołaj w październiku na półce sklepowej powinien być ci tak samo obojętny jak każdy inny produkt w supermarkecie, którego w danym momencie nie potrzebujesz. Przechodzisz obok i dalej robisz zakupy, w czym problem?

Nic nie toczy się szybciej, święta nie zmieniły swojego terminu, to po prostu właściciele marketów odwołują się do ludzkich skojarzeń i poprzez szybsze wystawienie świątecznych mikołajów starają się sprowokować nas do pierwszych świątecznych zakupów (niekoniecznie żywnościowych, ale np. prezentów pod choinkę). Chwyty marketingowe stare jak świat. Na Zachodzie ludzie się tym cieszą lub jest im to obojętne. W Polsce jak zwykle narzekanie, jak by nie było większych zmartwień. To też fakt stary jak świat.
    • sly38 Re: Październik 20.10.13, 00:07
      www.youtube.com/watch?v=OPomzBPkh4s
    • sly38 Re: Październik 21.10.13, 15:43
      u mnie był dziś pierwszy śnieg
      • matri_caria Re: Październik 22.10.13, 09:37
        Nie strasz, u nas lato się robi - 21 stopni i zdejmujemy szaliki. Właśnie wygrzewam sobie nogi w słońcu, bo trochę go wpada przez okno i przyjemnie ociepla:)
        • voxave Re: Październik 23.10.13, 06:31
          Trwaj (ciepła:) chwilo.....:)
          • sibeliuss Re: Październik 23.10.13, 08:21
            Mi się włączył niedźwiedź, po pracy godzinna drzemka.
            • matri_caria Re: Październik 29.10.13, 13:32
              Znaczy teraz mamy mówić Ci przez godzinę po pracy Misiu? ;)
              • sibeliuss Re: Październik 30.10.13, 09:17
                Wtedy macie być cicho, ewentualnie pomruczeć do snu :)
                • voxave Re: Październik 30.10.13, 15:43
                  Szanuję drzemkę każdego:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka