Dodaj do ulubionych

likwidacja "junkersów" na Piaskowej

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.09.06, 12:06
co o tym sądzą mieszkańcy tego osiedla? Ja od razu mówię, że mnie się pomysł
nie podoba :(
Obserwuj wątek
    • wielgus71 Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej 06.09.06, 12:26
      W ankiecie, którą dostałem do domu pytali, czy zgadzam sie czy nie. Ale nie
      napisali na jakich warukach. Czy gaz bedzie zryczałtowany - jak na podzamczu?
      Bo jesli nie - to dodatkowe 20 zł za 1 kubik goracej wody to zaden interes dla
      mnie. Nie napisali tez kto zaplaci za remont mieszkania - bo bezbolesnie t sie
      napewno nie obejdzie. Poza tym wywalilem prawie 2 klocki na nowy grzejnik...

Pomysl niezly - ale do przeprowadzenia 10 lat temu. Nie teraz
      • kurczeno Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej 06.09.06, 14:22
        Poza tym pisali że niby mieszkańcy nie będa ponosić bezpośrednich kosztów
        wymiany ale czy ktoś jest pewien czy za rok nie każą za to zapłacić?
        • Gość: cap Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.09.06, 09:29
          Oczywiscie bezpośrednio nie ale potem oddadza z nawiązką.PEC Wałbrzych ma
          najwyższe ceny w PL na ciepłą wodę przebija nawet Warszawę.
          tŁUMACZĄ ŻE KLIMAT GÓRSKI
      • urke Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej 11.09.06, 14:40
        "genialne" pomysły prezesa pączki i jego blyskotliwego zastepcy od lat
        elektryzuja mieszkancow piaskowej gory. swego czasu zarzad spoldzielni wraz z
        rada nadzorcza podjeli uchwale o "ujednoliceniu substancji mieszkaniowej" dzieki
        ktorej moje 25,5 metrowe mieszkanie liczy teraz sobie 28 metrow kw. oplacam
        czynsz, cieplo za powierzchnie ktorej nie posiadam. dobre co ? albo tzw.
        "ankiety marketingowe" zawierajace oswiadczenie woli w postaci wyrazenia zgody
        na zaciagniecie kredytu na termodernizacje budynku w imieniu czlonka spodzielni.
        nie mam na to czasu ani nerwow by zawiadamiac prokuarture i na zabawe z
        cwaniakami ale kiedys ktos zrobi z nimi porzadek. wierze w to.
    • Gość: NIEE Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.09.06, 16:19
      NIEE zgadzam sie !!!.. i tak powiem
    • Gość: słaby reflex Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.09.06, 18:32
      Pomysł jest dobry ale co z ludzmi, którzy nie dawno wymienili "junkersy"
      zrobili semont kuchni itp.
      • Gość: gość Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.09.06, 20:02
        Pomysł może dobry, tylko,żę ma się odbyć kosztem mieszkanców. NIkt nie jest filantropem ani PEC a juz na pewno spółdzielnia. Spółdzielnia nie podaje żadnego kosztorysu. NIe liczę rozkuwanych ścian i demontaży kafelek lub zabudowanych kuchni. Przy odpowiedniej konserwacji kominów wentylacyjnych zagrożenie zatrucirem sie spalinami jest znikome. Spółdzielnia nich najpier dopilnuje aby dokonczono termomodernizacje budynków /ocieplenie/ gdyz w ciagu roku firmy wykonujace usługi nie są w stanie zakonczyc pracna budynkach któr zaczeły ocieplać. Wiadomo żę jak prace są przewlwkle wykonywane to również koszty wykonania są większe. Czy ktoś z spółdzielni nadzoruje te inwestyce. Jednych nie potrafia dopilnaować aby zostały zakonczone a juz chcieliby nastepne rozgrzebywać
        • Gość: e Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.09.06, 20:17
          ja tez mam wyremontowane mieszkanie i nowy ogrzewacz, za to nie mam środków na "pośrednie" koszty instalacji, bo bezpośrednich pono ma nie być ;) no i jeszcze późniejsze koszty utrzymania monopolisty, pfe ...
          • Gość: xyz Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej IP: *.emirates.net.ae 08.09.06, 09:28
            Ja tem mam wszystko po remoncie i nie mam zamiaru sie zgadzac,brednie zas ze tu
            chodzi o lokatorow sa oczywiste.Wskutek docieplania budynkow bez watpienia
            spada zapotrzebowanie na cieplo,co zas nie jest na korzysc PEC,wiec znaleziono
            proste rozwiazanie-wywalic junkersy i doprowadzic wode wlasnie od PEC.Ja zgody
            nie wyrazilem i nie mam zamiaru zadnych paprakow do domu wpuszczac zeby mi pol
            mieszkania po remoncie rozwalili,oczywiscie bez zadnej rekompensaty za
            zniszczenia jak znam zycie!
            • Gość: sasiad Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.09.06, 13:36
              podpisuje się pod tymi postami !!!
              • Gość: xyz Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej IP: *.emirates.net.ae 08.09.06, 15:58
                Dla potwierdzenia-podczas ocieplania i remontow balkonow rozwalili mi polozona
                na tymze balkonie terakote.Oczywiscie o polozeniu nowej,czy rekompensacie nikt
                jakos nie mysli.
                • Gość: kominiarz Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 08.09.06, 16:17
                  Ty chyba pracujesz w gazowni i martwisz się, że spadnie zapotrzebowanie na gaz.
                  A co ma tarakota na balkonie do instalacji ciepłej wody to wybacz ale nie
                  rozumię.
                  • stanrick Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej 08.09.06, 19:26
                    Oczywiscie nic,choc tylko pozornie.Chodzi o dzialanie spoldzielni,wiec skoro
                    przy docieplaniu budynku zniszczyli mi nowa terakote i parapety,tak przy
                    likwidowaniu junkersow zdemoluja kuchnie,lazienke zapewne rowniez w podobnym
                    stylu.Ty to chyba w PECu musisz pracowac!Gdybys byl kominiarzem to zalezaloby
                    Ci na pozostawieniu wszystkiego tak jak jest:-))
    • Gość: Justyna Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 22:43
      Czym są te ,,junkersy"?
      • Gość: Justyna Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 22:44
        Aaa...już wiem:). To po prostu były dawne czasy;].
        • Gość: qwerty Re: likwidacja "junkersów" na Piaskowej IP: *.emirates.net.ae 12.09.06, 13:38
          blondynka...?:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka