Gość: całka Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 20:56 jasne że torus, a wiesz co jest torus? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwies Re: torus czy drzewiecki a moze felka? 27.03.07, 21:01 wiem tylko ze dowiadujac sie przez telefon spotkałam sie z niezbyt miłym podejsciem do sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:42 Przestancie reklamować swoje szkoły nie stać was na prawdziwe reklamy ,ludzie to sciema Prawdziwi Instruktorzy i Szkoły mają godność i nie potrzeba im takich tanich reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voytek Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.03.07, 21:19 Tylko Drzewiecki - jeśli będzie Twoim instruktorem to rewelacja, jeśli któryś z jego pracowników to trochę gorzej ale i tak lepiej niż gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh;/ Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 21:28 juz tyle razy ten temat byl walkowany... Jestescie az tak ciemni ze nie mozecie wyszukac w archiwum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alba Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 27.03.07, 22:00 tylko szkoła pana Drzewieckiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwx Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.03.07, 22:14 mój stary auto-szkoła - szkolimy na profesjonalnych puszkach książa 0.5 l profesjonalna obsluga i fachowa pomoc w opróżnieniu puchy ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.03.07, 22:38 dupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdałam! Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.03.07, 23:00 Hura! Zdałam w piątek! Za pierwszym razem. To znaczy pierwszym razem w Jeleniej. Bo w Wałbrzychu zdawałam 4 razy. I wiem dlaczego nie zdałam. Po 4 podejściu do egzaminu mój facet się wkurzył i zaczął sprawdzać o co chodzi. Jak zobaczył jak jeżdżę to powiedział, że wpier...li panu D. za to, że wyjeździłam tyle godzin i dalej nie potrafię jeździć. A on pewnie się z tego cieszy bo znowu pójdę na dodatkowe lekcje. Więc zdecydowaliśmy, że wykupię jazdy w Jeleniej i tam podejdę do egzaminu. Po pierwszych dwóch godzinach jazdy w Jeleniej już wiedziałam dlaczego nie zdałam. Wykupiłam 10 godzin jazdy, poszłam na egzamin i zdałam. Tak samo jak 90% pozostałych zdających. Po prostu ci co umieli to zdali. Tak samo jak w Wałbrzychu. Tylko w Wałbrzychu szkoły jazdy kroją kasę a w Jeleniej uczą. Drobna różnica - w moim przypadku tak ok. 2400 zł. Więc jeżeli naprawdę chcesz się nauczyć jeździć i zdać to sprawdź w którym mieście jest największy procent zdanych egzaminów. Egzaminy w całej Polsce są takie same i są nagrywane. Więc różnica jest tylko w nauczaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogus Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 16:19 ciemna jesteś jak pełcznica widocznie, jak 4 razy podchodzilas i g... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 27.03.07, 23:17 ...no tak to jest, jak ktoś na egzaminie wskazuje pojemnik na płyn hamulcowy mówiąc, że tutaj wlewa się płyn do spryskiwania szyb....to ja dziękuję za taką naukę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pryw Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.03.07, 17:33 Tylko pan Drzewiecki !! idealna nauka egzaminy chyba w 90% zdane :) napewno polecam d i c+e bo sam robiłem POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.03.07, 21:00 Zdecydowanie polecam Drzewieckiego!Zdałam u niego za pierwszym razem. Moim instruktorem był p.Adam Kugiel-nie wiem czy jeszcze pracuje, ale był REWELACYJNY! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtajemniczony Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:06 Czytam te wszystkie wpisy i śmieje sie z tego wszystkiego.Czego wy oczekujecie od instruktorów którzy sami niewiele potrafią?Sam osobiscie przekonałem sie dobitnie o ich wiedzy i umiejętnosciach.Zdać egzmin na instruktora jest o wiele łatwiejsze niz na prawko.Takie egzaminy to wielka farsa.Osoba która zdaje na instruktora wykonuje TYLKO 1(JEDEN)manewr na placu.I to ten najprostszy czyli jazde po łuku!Na aulice wogóle nie wyjeżdżają.I co wy chcecie nauczyć sie od takiego pseudo instruktora??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaitomekdab Re: torus czy drzewiecki a moze felka? 18.06.07, 22:44 Tylko PIOTR STOKŁOSA, żaden inny (przynajmniej w W-chu)!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drzewo-fan SIC! Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:27 czyżby grzesiu drzewiecki cierpiał na brak nowych kursantów??? Co tydzień nowy post dot szkoły jazdy i z reguły teksty: zdałam u Drzewieckiego, idzcie do Drzewieckiego, pracuję dla Drzewieckiego ;) Słaba forma marketingu, bo to forum nie jest zbyt wysokich lotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:13 Wiem jedno nie idź do torusa!!! Ja tam poszłam i teraz tego żałuję. Mają tam wszystko i wszystkich głęboko w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:38 Drzewieckiego też odradzam bo zmienia instruktorów jak rękawiczki.Jedynym który się tam jeszcze trzyma jest Piotrek czyli szwagier Drzewieckiego.Teraz przyjmuje następną partie pseudo instruktorów czyli takich samych nieudaczników i śmierdzieli jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:41 Do TORUSA przyjęli gościa który pracuje w Fiacie.Chyba tylko dlatego bo przypilnował napraw ich samochodów na Ludowej.Na instruktora nie nadaje się w zupełności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.J Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.06.07, 15:47 Witam.Poznajcie człowieka a póżniej oceniajcie.POZDTAWIAM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtajemniczony Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 20:00 Poznałem go dość dobrze.Wcześniej pracował w Fiacie jako mechanik i był tak samo nieudolny jak w dziale obsługi klienta!Zero samodzielności!Z każda najmniejszą błachostką leciał do swojego przełozonego bo sam nie umiał podjąć decyzji.Gratuluje pany Bielowi takiego instruktora.Powodzenia na jezdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elanor do - gość portalu:tt IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.07, 09:48 halo, halo... aż tak bardzo zazdrosc zżera? Ktoś tu chyba musi się zapoznać z podstawowymi zasadami rozwoju gospodarczego... jesli na lokalnym rynku występuje duza konkurencja (w tym przypadku pomiędzy OSK), to prędzej czy później którys z podmiotów wysuwa się na prowadzenie. A że akurat jest to TORUS, fakt ten nie powinien nikogo dziwić. Szkoda tylko, że niektóre jednostki nie mogą się z tym pogodzić i w tak obraźliwy sposób wyrażają swoją opinię. P.S. Nie pisze się "w Fiacie" tylko "we Fiacie".;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: do - gość portalu:tt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:14 ja też robie prawo jazdy, co prawda nie w Wałbrzychu, ale jak wybierałam szkołę jazdy to po prostu popatrzyłam ana ranking zdawalności robiony przez WORD, i poszłam do tej co jest na 1 miejscu, i wiem że dobrze zrobiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były_kursant Torus - beznadziejny IP: 212.160.185.* 29.06.07, 01:00 zgadzam się, że torus to beznadziejna szkoła... może dlatego że natrafiłem na taką pseudo-instruktorkę... dba tylko o to ile może zyskać na "znajomości z kursantem". Po prostu wypytuje się o wszystko a potem próbuje bezczelnie wyłudzać załatwianie różnych spraw itp. powinni ją wywalić... nie pamietam jak sie nazywa jak sobie przypomnę to dam znać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: Torus - beznadziejny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 13:15 Ja również nie polecam TORUSA!!!!!. Mają tylko dobrą reklamę i nic więcej!!!!!!!! Instruktorów zmieniają jak rękawiczki. Jest tam tylko taki jeden bardzo dobry instruktor p. Wojciech ale on ma już taki nawał ludzi że ciężko się do niego dostać. Ja u innego wyjeżdziłam godziny i nadal mam problemy z jazdą. Muszę wykupić jeszcze dodatkowe godziny:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuś TORUS - nie polecam IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 15.07.07, 00:01 Dokładnie - nie polecam - też miałem z tą pseudo-instruktorką piegowatą taka chudą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:43 Byle nie do instruktora o nazwisku Niedziela! Przez 30 godzin jazdy u niego nie nauczyłam się tego co przez 5 godzin wykupionych w szkole jazdy Scorpius na Chrobrego. Super instruktor tam jest p.Eugeniusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 11:24 Słyszałam ostatnio że ten p.Felka jest bardzo śmieszny i odstresowuje kursantów:))) Podobno za każdy popełniony błąd włącza kursantowi radio Maryja:))))))))Dobra kara nieee?:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangurka Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.07, 12:23 Ja osobiście też Torusa nie polecam. Juz na samym początku, jak poszłam się czegos dowiedzieć to sekreterka (taka mało rozgarnięta) nie potrafiła mi odpowiedziec na najprostrze pytania i sprawała wrażenie, że jej przeszkadzam. Mój brat tez się przymierzał do tej szkoły, ale zrezygnował szybko z ich usług. Oni powaznie nie traktuja klientów, zachowują sie jakby byli sami dla siebie. Suma sumarum robiłam prawko u p. Starybrata (ma szkołe koło pogotowia) bardzo polecam, zdałam za 2 razem, a mój brat robił w tej szkole w albercie i tez był zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.centertel.pl 12.07.07, 20:36 A ja polecam TORUS!!!! Kurs robilam u Drzewieckiego-tragedia, po nie zdanym egzaminie wykupilam lekcje SZKOLA JAZDY na Tuwima-zboczency, i trafilam do Torusa. Z wlasnego doswiadczenia-a mam porownanie- polecam z pewnoscia TORUS- sumienni, uczciwi i profesjonalni. Tylko faktycznie zamiast sobie na tym forum doradzac po wlasnych przezyciach, wiekszosc robi sobie reklame... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuś Re: torus czy drzewiecki a moze felka? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 15.07.07, 00:05 A z kim jezdziłaś? może miałaś szczeście bo tam tylko jeden instruktor jest okej. Najgorsza jest pani interesantka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raz tu raz tam.... Wszędzie tylko nie Torus !!!! IP: *.wch.net.a5i.pl 26.07.07, 23:11 Odradzam wszystkim Torusa,a konkretnie jazdy z Panem BIELEM !!! Gośc nadaje się do psychiatry a nie na instruktora.Zamiast brać się za instruktaż,idzie do swojej kanciapy a Tobie kursancie każe jeździć po placyku.A jak się pytałem o zasady,np. przy zatoczce,to mi powiedział, że na oko,tak,żeby samochód się zmieścił.To jakaś paranoja,nasłać na nich jakąs kontrolę,czy jak.A jazda po mieście też była super.Mówiłęm mu, żeby mnie wział na haczyki, które będą na egzaminie.No to pojechaliśmy do Boguszowa,do Czarnego Boru odwieźć pana Staszka do domu.A jak coś spiepszyłem na jeździe to co,była zjebka,a jak się pytam jak prawidłowo powinno się wykonać manewr to tekst: doczyta se Pan w kodeksie.I to ma być instruktor??? Po połowie kursu zmieniłem se instruktora na Pierzynke,notabene najlepszego obecnie w Polsce.On mi pokazał jak się robi obłsugę auta,bo Pan Biel o tym oczywiście zapomniał,twierdząć, że na to przyjdzie jeszcze czas (po 15h jazdy).Także Pierzynka jest gość,w trasie mówił, co i jak, na co uważać,a ne jak Pan Biel-ciągłe rozmowy przez komóre i pie..nie o dupie marynie.Nie wiem jak inne szkoły nie faworyzuje tutaj nikogo.Jak jazda w Torusie to tylko nie z Bielem.Pozdrawiam wszystkich,co niestety muszą jeździć z tym burakiem i poprańcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kursant C+E Torus-fajna szkoła jazdy :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 22:19 Miałem jazde z Panem Bielem i nie narzekam. Wytłumaczył mi każdy manewr na placyku i teraz nie mam problemu i uważam go za bardzo dobrego instruktora a ludzie którzy wysyłają kogoś do psychiatry ponieważ nie potrafią przyjąć słów krytyki pod własnym adresem może najpierw powinni sie sami tam wybrać. Być może to z nimi jest jakiś problem i nie powinni wsiadać za kierownice bo jeszcze zrobią komuś krzywde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instruktor Re: Torus-fajna szkoła jazdy :-) IP: *.wch.net.A5i.pl 25.08.07, 10:30 Drodzy państwo. Jeżeli ktoś wyjeździ 30 godz. i nie potrafi jeździć to proszę mi wierzyć - może w 10% jest to wina instruktora. Osobiście kiepsko wspominam czasy kiedy zdawałem prawa jazdy i nie dażę sympatią swoich byłych instruktorów. Jednak nigdy nie obarczyłbym ich winą za własne niepowodzenia. Kursanci przychodzą na jazdy nieprzygotowani, nie znają podstawowych zasad ruchu drogowego i jeszcze się denerwują, że się czegoś od nich wymaga. Prawo jazdy to po pierwsze wiedza, po drugie, umiejętne jej wdrażanie w życie no i w końcu chęć do ciągłego samodoskonalenia się. Ludzie mają to za przeproszeniem w dupie. Chcą jak najszybciej mieć prawko aby wreszcie móc jeździć tak jak im się chce. Bo niestety prawo jazdy jak się raz zda, to zostaje na całe życie. Osobiście uważam, że szkolenie powinno trwać minimum rok i winno być zakończone 2-krotnym egzaminem. Może wtedy ulice stałyby się odrobinę bezpieczniejsze...a nie pełne kretynów, którzy uważają, że prawo jazdy czyni z nich od razu świetnych kierowców. Jeżdżę codziennie 8 godz. po Wałbrzychu i nieraz widzę co wyrabiają ludzie. To się w głowie nie mieści. Ten brak poszanowania dla prawa nie mówiąc już o poszanowaniu dla zdrowia i życia innych ludzi...szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś