Dodaj do ulubionych

Jest lepiej

24.06.05, 06:40
W aktualnościach BIP-u władze Piechowic wyraziły w imieniu społeczności
lokalnej "kategoryczny sprzeciw wobec metod i zakresu wprowadzanych zmian w
funkcjonowaniu tutejszego Urzędu Pocztowego"i rozesłały go do ważnych
urzęników.
Natomiast ja ośmielam się zauważyć,że zmiany te wyszły na dobre petentom
Urzędu Pocztowego bo nareszcie na poczcie w Piechowicach nie ma kolejek i
jest bardzo miła profesjonalna obsługa.
Obserwuj wątek
    • queenfan1 Re: Jest lepiej 24.06.05, 08:37
      racja - miła i piekna obsługa aż chciałoby sie tam płacić stos rachunków - no i
      sprawna także - ale cóż owa była pani byla lojalna wobec ekipy i teraz niemaja
      tam czlowieka - i ta pani sama kiedys rozmawiala z kims na poczcie ze sciagala
      znajomych i rodzine z nowymi zameldowaniami, w czasie ostatnich wyborow na
      burmistrza - zgadnijcie na kogo mieliby glosować hehe akurat stalem obok jej
      rozmowcy i zapamietalem ta rozmowe
      • inferno_m Re: Jest lepiej 24.06.05, 09:32
        Wytrzymałość - tym musiał się charakteryzować petent, któy chciał wcześniej
        opłacić rachunki czy coś wysłać. Ja rozumiem, że pracownikom z dużym stażem
        ciężko jest się przekwalifikować. Jak ktoś przez 30 lat pracował bez komputera
        to jeśli bez problemu pojmię cześć teoretyczną to z motoryką może być już
        gorzej. Ciekawy jestem co się z tym osobami co pracowały stało, chyba nie
        zostali zwolnieni? Może przeszli na emeryturę?
        Wszędzie informatyzacja, ciekawe kiedy zawita do Urzędu w Piechowicach. No
        najpóźniej do 31 grudnia 2005 bo od 01 stycznia 2006, mogę a oni muszą wszystko
        załatwić drogą elektroniczną.
        Jest lepiej bo jest cieplej:)
      • chester_74 Re: Jest lepiej 28.06.05, 02:00
        A Ty tylko chodzisz i podsłuchujesz.... podglądasz.... to nie jakaś choroba ;)???
    • krakowiakbis Re: Jest lepiej 25.06.05, 00:28
      Ptierzam obsługa super szybka i profesionalna.
      • krakowiakbis Re: Jest lepiej 25.06.05, 18:42
        Oczywiscie potwierdzam.
    • behemot13 Re: Jest lepiej 25.06.05, 03:28
      Może teraz czas na zmiany w PKO.... bo też można tam niekiedy sobie postać :)
    • behemot13 Re: Jest lepiej 25.06.05, 03:31
      A co do poczty to zgadzam się w 100%, aż chce się tam teraz iść.
      • z.michalek Re: Jest lepiej 25.06.05, 14:20
        We wspomnianych przez osa50 pismach znaleźc można słowa sekretarza urzedu i
        burmistrza:'Nie ma wątpliwości,że zmiany organizacyjne wprowadzone przez Pocztę
        Polaską znacznie pogorszą jakość świadczonych usług"
        I słowa burmistrza:"Mam nadzieję,że odstąpicie od zmian organizacyjnych,które w
        moim przekonaniu pogorszą znacznie jakość świadczonych przez waszą instytucje
        usług".
        Jeżeli wszystkie prognozy tych dwu osób zarządzających naszym miastem są tak
        trafne jak ta powyższa ,to nie jest to dobra prognoza dla dalszego rozwoju
        Piechowic!
        • urzednik13 Re: Jest lepiej 27.06.05, 15:20
          W połowie kwietnia Julia ogłosiła upadłość,4 maja do zakładu wszedł syndyk
          Jolanta Rogowska-Gołębiowska a w piśmie skierowanym 5.05 2005 r.przez
          burmistrza do K.Opawskiego Ministra Infrastruktury w sprawie Urzędu Pocztowego
          o Piechowicach napisane jest m.in.tak:
          "Funkcjonują tu znane na całym świecie firmy jak np.Huta Szkła
          Kryształowego "Julia"...
          Przecież minister został wprowadzony w błąd!Drobiazg?A może karygodne i celowe
          fałszowanie informacji kierowanej do najwyższych władz w Polsce?
          • loonapark czepiasz się 27.06.05, 15:40
            Ogłoszenie upadłości i wejście syndyka nie oznacza zaraz, że huta nie
            funkcjonuje.
            • urzednik13 Re: czepiasz się 27.06.05, 18:52
              Jeżeli ministrowie mają takie rzetelne informacje "z dołów" to nie dziwię
              się,że w Polsce jest jak jest.
              I nie wmawiaj mi koleś,że upadła firma normalnie funkcjonuje!
              • osa50 Re: czepiasz się 27.06.05, 20:11
                Coś mi się wydaje,że pisemne wypowiedzi nie są mocną stroną urzedujacych.Tyle
                niezręczności.Może zmienić osobe odpowiedzialną za ostateczna redakcje pism
                wychodzących z urzedu.
                • omega_7 Re: czepiasz się 27.06.05, 22:37
                  Wypowiedzi Loonaparka są tak śmieszne jak jego login.
                  Huta bez załogi, czy bez, nieważne. Skoro jej jeszcze nie rozszabrowano, to znaczy funkcjonuje.
                  Tak samo sprawa wódki w szkole. Niedopita butelka u nauczycieli, to też dla niego normalne. Oczywiście pijany burmistrz w urzędzie i na ulicy w samochodzie.
                  To wszystko zresztą zaczyna się zgadzać. Piechowicki Urząd Miasta też coraz mniej różni się od lunaparku. Zwłaszcza obsada błazna jest tam dobrze obsadzona
                  • jelonek3 Re: czepiasz się 27.06.05, 22:47
                    powiem więcej w tym budynku więcej jest tego typu postaci! A do tego całe zastępy marionetek, które zgodnie podnoszą rączki jak im pryncypał nakazuje.
                    • omega_7 Re: Tak sobie zagadka 27.06.05, 23:06
                      Jak nazywa się żona błazna? Często rządzi błaznem.
                      Piechowicka rzeczywistość to potwierdza
                      • queenfan1 Re: Tak sobie zagadka 28.06.05, 08:16
                        żona owszem ale czasem większe przebicie ma kochanka :P
                        • loonapark kto jeszcze na tym forum robi za prześcieradło??? 28.06.05, 08:33
    • chester_74 Re: Jest lepiej 28.06.05, 01:55
      A może chodziło o zmianę kodu...
      • loonapark Re: Jest lepiej 28.06.05, 08:38
        Nieważne chester, o co chodziło. Ważne żeby podniecać się czyjąś kochanką,
        szczególnie jak się nie ma swojej :))))
        • mega.7 Re: Jest lepiej 28.06.05, 10:01
          chester i loonapark co za jednomyślność w pogladach na piechowicka
          rzeczywistosc i ocenie piszacych!
          Musicie w koncu zrozumiec,że wladza MUSI BYĆ CZYSTA i nie ma przyzwolenia
          spoleczenstwa na wszystkie grzechy głowne:pychę, pijaństwo ,msciwosc ,rozpuste
          i tp.Nie udajcie,że nie widzicie,że "król jest nagi",bo wystawiacie Piechowicom
          opinie małomiasteczkowego pacanowa.
          PS,szczycenie sie loonapark posiadaniem kochanki nie miesci sie w żadnej
          moralnosci,co i kogo ty reprezentujesz!?
          • loonapark Re: Jest lepiej 28.06.05, 10:51
            Ja reprezentuję tę część społeczeństwa (widzę, że niewielką), która epokę
            oświecienia ma już dawno za sobą. Poza tym jestem osobą pozbawioną
            małomiasteczkowych kompleksów i czyjaś rozpusta - nawet władzy - grzechem dla
            mnie nie jest. Co do reszty Twoch tzw. "grzechów głównych" władzy, to się
            zgadzam, jednakże nie stanowią one powodu mojego bólu głowy i sensu życia.
            I jeszcze jedno - czy żadna moralność to Twoja moralność???
            • omega_7 Re: Jest lepiej 28.06.05, 12:16
              Jeśli Loonapark został oświecony, to najwyżej latarką ze słabą bateryjką. Epoka Oświecania nie gloryfikowała rozpusty, ani pijaków, zwłaszcza na szczeblach władzy. Jest taka część społeczeństwa i w Piechowicach, u której styl sprawowania władzy i związane z tym skutki nie powodują bólu głowy i nie zmieniają sensu życia. Główny trzon, to element społ, żebrzący o datek na piwo, albo działkę lub pigułę. Jeśli oświecony Loonapark z tą częścią się utożsamia, to jego prawo i wybór. Osąd należy do czytających jego wypowiedzi.

• loonapark Re: Jest lepiej 28.06.05, 12:22
                Amen
                • chester_74 Re: Jest lepiej 29.06.05, 01:59
                  :) rezerwaty nam zbudują.... ;)
                  • jelonek3 Re: Jest lepiej 29.06.05, 12:50
                    Kto zbuduje?
            • mega.7 Re: Jest lepiej 29.06.05, 23:10
              Moralnść rozumiem jako zespół norm przyjętych przez określone grupy
              ludzi.Jeżeli ty uważasz,że rozpusta mieści się w granicach twoich norm
              moralnych to twoja sprawa.Moja moralność to ucziwość wobec partnera i
              nieobecność kochanków w związku.Jeżeli jest to objaw małomiasteczkowych
              komplepsów to wcale się tego nie wstydzę miła pani loonapark.
              • chester_74 Re: Jest lepiej 30.06.05, 10:20
                Jeśli Ci odpisuję to widzę: "mega.7 napisał:" czyli wnioskuję,że jesteś mężczyzną.
                A w poście piszesz: "Moja moralność to ucziwość wobec partnera i nieobecność
                kochanków w związku."
                Noooo...
                Mi to nie przeszkadza, Loonapark też Cię zrozumie... ale reszta ;););)

• loonapark Re: Jest lepiej 30.06.05, 10:28
                  To już wiem, skąd to zainteresowanie czyjąś rozpustą. Klasyczne odwrócenie
                  uwagi od swojej osoby.
                  Panie Leszczyk - mam nadzieję, że pod Pana szanownymi rządami nie będzie
                  dochodziło do tak gorszących scen!!!!!!!!!!!!!
                  • mega.7 Re: Jest lepiej 30.06.05, 19:45
                    loonapark a może zamiast przytaczać czyjeś nazwiska miej odwagę podać
                    swoje,mścisz się na kimś,że kiedyś podał twoje imie i nazwisko?
                    Dla każdego myślącego nie jest tajemnicą,że ziuta jest w loonaparku!
                • mega.7 Re: Jest lepiej 30.06.05, 19:40
                  Że ty chester jesteś mało błyskotliwy to każdy kto czyta twoje posty wie,ale
                  teraz udowodniłeś,że i inteligencji ci brak.Słowo "kochanków"mozna odnieść do
                  różnych płci,niestety dla ciebie to abstrakcja, nie będę ci tłumaczyć ,bo i tak
                  nie zrozumiesz.
                  • loonapark widzisz chester 01.07.05, 08:55
                    Ty jesteś mało błyskotliwy, za to mega numer 7 (kojarzy mi się to z jakimś
                    filmem, ale nie pamiętam z jakim) rozszyfrowała mnie w try miga.
                    No - w końcu miano człowieka myślącego do czegoś zobowiązuje :)))))
                    • mega.7 Re: widzisz chester 01.07.05, 09:42
                      loonapark! Widzę,że rozpoczynasz dzień pracy od przeglądu forum.Raport już
                      sporządziłaś?Leży na biurku?No to napisz teraz coś z sensem o
                      Piechowicach.Ponieważ reprezentujesz na forum osoby,które maja inne spojrzenie
                      na naszą rzeczywistość napisz coś optymistycznego o tym co dzieje się w naszej
                      mieścinie.Pochwal kogoś,podaj przykłady pozytywnych działań,jak juz zamiast
                      pracować czytasz forum to niech będzie z tego pozytek dla ogółu.
                      Numer siedem to całkiem sympatyczne stworzenie,myślę,że nie udało ci się mnie
                      ośmieszyć.
                      • loonapark Re: 01.07.05, 10:01
                        Z czego tu pisać raport???? Wódz zapewne na wczasach, bo tylko pozdrawiał.
                        O Twojej wyższości nad rozumowaniem i logiką innych ludzi więcej się nie da
                        napisać.
                        Twoja podpowiedź, że siódemka to jakieś stworzenie, niestety nie odświeżyła
                        mojej pamięci.
                        Wyjeżdzam teraz służbowo, więc życzę wszystkim miłego weekendu.
                        • mega.7 Re:akurat prawda 01.07.05, 10:18
                          Wyjazd służbowy...to jednak piszesz w pracy,nieładnie...
                  • chester_74 Re: Jest lepiej 01.07.05, 13:10
                    Mi chodziło o słowo "partner"... Błyskotliwy inteligencie.
                    • mega.7 Re: Jest lepiej 01.07.05, 16:00
                      Błyskotliwy inteligent...dziękuję chester.
                      Moja rada:pisz tak,abyś nie musiał dopowiadać w kolejnych postach,o co
                      ci "chodziło".Ale sztuka pisania nie jest sztuką łatwą,można ci wybaczyć!
                      • chester_74 Re: Jest lepiej 01.07.05, 18:53
                        Tak samo jak sztuka czytania.... ZE ZROZUMIENIEM.... Mega.7

• mega.7 Re: Jest lepiej 01.07.05, 19:26
                          Z moim czytaniem ZE ZROZUMIENIEM jest ok,czy ja cie prosiłam o wyjaśnienie
                          czegoś? Dla mnie wszystko jest jasne!Już mi tylko nic więcej nie
                          tlumacz,serdeczne dzięki!
                          • chester_74 Re: Jest lepiej 01.07.05, 19:39
                            Ja Cię też o rady nie prosiłem.... a mi ich udzielasz.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka