Gość: jk IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.08, 15:55 poszukuje native speaker jezyk angielski, walbrzych lub okolice, prosze o namiary na taka osobe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szarlot Re: native speaker angielski IP: *.sattom.pl 16.05.08, 16:45 ja widzialam, ze w szkole jezykow GLOBE takich posiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glamorous Re: native speaker angielski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 22:03 Odradzam jakichkolwiek korepetycji o nativow. Oni niestety nie umieją uczyć. Mam doświadczenie z takimi i serio nic mnie nie nauczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dóp Re: native speaker angielski IP: *.wlb.vectranet.pl 16.05.08, 22:54 Richard Benesevich - wpisz w googlach i znajdziesz mejla do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naitiv Re: native speaker angielski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 00:39 Po pierwsze Richard to Amerykanin a nie Anglik, po drugie jego amer- english to w porównaniu z językiem angielskim gwara furmana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raku Re: native speaker angielski IP: *.swidnica.mm.pl 17.05.08, 13:27 no dokladnie do tego czlowieka trzeba miec cierpliwosc, on nie jest amerykaninem tylko litwinem a wychowal sie w ameryce, ale to szczegol, zeby sie od niego uczyc trzeba miec gruby porfel i cierpliwosc do jego zartow bo one dominuja w jego wypowiedziach, uczy mnie on 4,5 godziny tygodniowo w pwsz, co jest dobrym sposobem na rozwiniecie jezyka wystarczy 85 zl wpisowego w pazdzierniku i mozna sie wiele nauczyc, nie koniecznie od tego nauczyciela, mimo to ja inaczej do tego podchodze i mam inny cel...jezeli chodzi o native'a bardziej polecam Roberta Prichard'a ten gosciu wie o co chodzi i jest skromnym czlowiekiem szczerze go polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glamorous Re: native speaker angielski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 13:31 Ja nie polecam ani jednego ani drugiego. Nic mnie nie nauczyli na studiach. Nie ma jak to polscy wykładowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: native speaker angielski IP: 91.203.17.* 18.05.08, 22:22 pana benesevicha - moge polecic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: native speaker angielski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 13:35 Skoro już chcesz być taki precyzyjny to nie Litwin tylko Amerykanin litewskiego pochodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vtv Re: native speaker angielski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 14:05 "polecam Roberta Prichard'a ten gosciu wie o co chodzi" Mam nadzieje, ze to tylko zart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raku Re: native speaker angielski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 14:39 czemu? jak dla mnie gosciu jest kompetentny a miedy Richardem B. a RObertem P. jest ogromna przepasc w komunikowaniu sie, ten pierwszy gada szybko i same glupoty, a ten drugi gada strasznie wolno, wrecz zamulasto i niezbyt wyraznie ale za to na temat, to i tak jest na plus...a czemu? bo kazdy gada nie zrozumiale a on przynajmniej wytlumaczy, jest kanadyjczykiem mimo to dostosowuje swoje slownictwo i akcent do angielskiego...innego native'a w walbrzychu nie znajdziesz, chyba ,że ze Sri lanki, chociaz nie bo teraz nad doktorem sie produkuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: native speaker angielski IP: *.range86-158.btcentralplus.com 18.05.08, 19:38 Problem w tym, ze to chyba nie oni powinni wykazywac sie w speech production. Pracuje w szkole w Anglii i tam nauczyciele nie wykladaja tylko nacisk jest polozony na myslenie kognitywne, uczniowie sami odkrywaja prawidla i reguly majac odpowiedni feedback. Przepraszam za mnieszanine polskiego i angielskiego, ale sadze, ze orientujacu sie w temacie beda wiedziec o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: native speaker angielski IP: *.range86-158.btcentralplus.com 18.05.08, 19:40 Sorry za bledy. Chyba za szybko wcisnelam "wyslij". Odpowiedz Link Zgłoś