hurysa1 08.02.07, 20:29 Gotowy materiał na film wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3906482.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolejar Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 08.02.07, 20:42 Ta heca w Kazimierzu Dln. przypomina hecę z Felicjanowa sprzed ponad 100 lat - Starokatolicki Kościół Mariawitów. Albo trochę późniejszą hecę z Chicago i Kościół Polsko-Katolicki. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 08.02.07, 20:50 kolejar napisał: > Ta heca w Kazimierzu Dln. przypomina hecę z Felicjanowa sprzed ponad 100 lat - > Starokatolicki Kościół Mariawitów. Albo trochę późniejszą hecę z Chicago i > Kościół Polsko-Katolicki. czyli nihil novi sub solem Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 09.02.07, 17:41 Drugi odcinek proponowanego przeze mnie filmu lepiej oprzeć na wydarzeniach opisanych tu: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3908259.html (te podawane przez Kolejara są trochę out of date). Odpowiedz Link
map4 Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 13.02.07, 15:46 Maszyna do szycia za 250 tys Euro ? Znaczy się: siostrzyczki rzuciły się w wir biznesu. Nie wyszło, zdarza się. Jednak, jak to elokwentnie wyjaśnił abp. Gian Franco Gardin (a nie przypadkiem Gianfranco ?) mienie Kościoła nie jest mieniem jego funkcjonariuszy. Podobnie jest z długami - długi siostrzyczek będzie musiał pokryć ich biskup. To może spójrzmy na nasze podwórko: jak rozwija się afera "Stella Maris" albo "fundacji ojca Bosko" ? Której diecezji i ile już komornik zabrał ? Odpowiedz Link
kolejar Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 14.02.07, 07:15 Takie sytuacje też są znane i obecne. Na Św. Górze Atos jest sobie taki monaster, co się był niedawno obraził. Monaster pewnie jest, ale mnichów poprzednich policja grecka na polecenie Patriarchy Grecji wyrzuciła. Poszło o majątek w postaci bezcennego monasteru z jego bezcennymi dziełami sztuki - czyje to? Patriarchy Konstantynopola i Antiochii (czyli niczyje), albo może Aleksieja II - Patriarchy Wszechrusi (czyli rosyjskie)? Podobnie w Ziemi Świętej i w Litwie, i w Łotwie, i w Estonii, i na Ukrainie... Odpowiedz Link
hurysa1 Ciąg dalszy następuje 30.04.07, 20:26 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4100926.html Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Ciąg dalszy następuje 30.04.07, 21:27 hurysa1 napisała: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4100926.html a to chuje nie mają litości dla kobiet "...Sąd orzekł, że pozwanym nie przysługuje prawo do lokalu socjalnego. Nadał wyrokom rygor natychmiastowej wykonalności. Nieprawomocne wyroki zapadły zaocznie. Pozwani nie stawili się w sądzie..." choć abp. życiński przejął się bardzo tym faktem i "...zaoferował zbuntowanym betankom pomieszczenia w diecezjalnym domu rekolekcyjnym, gdzie mogłyby znaleźć schronienie po przeprowadzeniu eksmisji, jeśli Zgromadzenie nie mogłoby ich przyjąć i nie będą mogły wrócić do swoich domów rodzinnych..." ciekawy precedens - kk przejmuje zadania samorządowe (dostarczanie lokali socjalnych) Odpowiedz Link
beatrix13 Re: Ciąg dalszy następuje 30.04.07, 21:32 Życiński w geście pokutnym po eksmisji siostrzyczek jedzie na Woodstock www.pardon.pl/ Odpowiedz Link
sztuk6mistrz Re: Ciąg dalszy następuje 01.05.07, 10:56 Szkoda, że nie wystąpi Black Sabbath z betankami w chórkach. Odpowiedz Link
kolejar Re: Ciąg dalszy następuje 01.05.07, 03:16 poloeschatolo napisała: > ciekawy precedens - kk przejmuje zadania samorządowe (dostarczanie lokali > socjalnych) Bardzo mnie denerwuje ten nienawistny zwrot kk. Co to jest kk? A abp Życiński zrobił całkiem ok. w przeciwieństwie do praktyk bezlitosnych oprawców samorządowych - nie chodzi mi o tą sprawę, ale w ogóle o postawę władzy prowincjonalnej w stylu ścigania chłopa na rowerze na jego własnym polu i to jeszcze trzeźwego! Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Ciąg dalszy następuje 01.05.07, 11:01 kolejar napisał: > Bardzo mnie denerwuje ten nienawistny zwrot kk. Co to jest kk? instytucja nazywana kościołem katolickim > A abp Życiński zrobił całkiem ok. w przeciwieństwie do praktyk bezlitosnych > oprawców samorządowych - nie chodzi mi o tą sprawę, ale w ogóle o postawę > władzy prowincjonalnej w stylu ścigania chłopa na rowerze na jego własnym polu > i to jeszcze trzeźwego! mógłbyś rozwinąć bardziej konkretnie wątek o władzy prowincjonalnej? wracając do ocen jego eminencji abp. życińskiego mam o nim znacznie mniej pochlebną opinię. hierarchiczny pyszałek moralno-intelektualny... Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 18.06.07, 17:53 Sytuacja (byłych już) zakonnic staje się dramatyczna: www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=48852 Odpowiedz Link
beatrix13 Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 18.06.07, 20:00 zachowują się jak rasowa sekta Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 19.06.07, 15:09 beatrix13 napisała: > zachowują się jak rasowa sekta Są sektą bo są sekowane. Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 20.06.07, 18:00 Wszystko okazało sie kłamstwem: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4239166.html Odpowiedz Link
hurysa1 Arcybiskupom chwała 06.08.07, 07:45 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4366513.html Odpowiedz Link
najglupszy-nick To diabeł namieszał 20.06.07, 18:49 Na prawdę. To opętanie. www.nie.com.pl/art9097.htm Odpowiedz Link
kolejar Re: To diabeł namieszał 23.06.07, 04:50 Radziłbym redakcji Nie nie żartować sobie z diabła. Zapotrzebowanie na egzorcyzmy jest. Urban z Gadzinowskim, Millerem i różnymi takimi (może nawet Aśka Senyszyn?) prosić jeszcze będą Józia "Łysego" o kapłańską pomoc. Olkowi fachowego egzorcystę załatwi Jolka przez swojego spowiednika. Odpowiedz Link
hurysa1 Zakończenie? 10.10.07, 14:12 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4563563.html Odpowiedz Link
chlorofil1 Re: Zakończenie? 10.10.07, 15:19 Żadne zakończenie. Tyle, że o ciągu dalszym już się raczej nic nie dowiemy. Odpowiedz Link
censorship Re: Zakończenie? 10.10.07, 17:50 Ciekawe czy powstanie tam hotel? serwisy.gazeta.pl/wideo/44,76004,4565661.html Odpowiedz Link
pitole.trolle Re: Zakończenie? 10.10.07, 19:30 Żeby chociaż były piękne i młode, to byłoby się czym emocjonować. Odpowiedz Link
pitole.trolle Re: Zakończenie? 10.10.07, 19:34 Eee nie! Muszę to co napisałem odszczekać. To dziewczynki całkiem, całkiem... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80269,4563563.html?i=2 Odpowiedz Link
kolejar Re: Zakończenie? 10.10.07, 22:54 pitole.trolle napisał: > Eee nie! Muszę to co napisałem odszczekać. To dziewczynki całkiem, całkiem... Nie traktuj Ich tak po chamsku. To biedne a baaardzo fajne dziewczyny. Słuchałem ich wypowiedzi i oglądałem ich twarze z porażeniem. Biedne są. Przyznam się, że w jednej niemal skrajnie się zakochałem... Tak, Miłości Prawdziwej nie brakuje... Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Zakończenie? 12.10.07, 16:37 sztuk6mistrz napisał: > Ble, ble, ble... Może byś rozwinął tę myśl? Odpowiedz Link
kolejar Re: Zakończenie? 10.10.07, 22:48 Durnowaty link. Ja to od 9.00 rano śledziłem on-line. Także zdjęcia policyjne z twarzami siostrzyczek ze zbliżeniami niektórych. Przyznam się, że w jednej niemal skrajnie się zakochałem... Tak, Miłości Prawdziwej nie brakuje... Odpowiedz Link
chlorofil1 Główny negocjator opowiada. 11.10.07, 01:04 WOJCIECH ŁASKARZEWSKI: Doprowadził pan do spokojnego opuszczenia klasztoru przez byłe zakonnice. Czy to było trudne zadanie? NEGOCJATOR: Bardzo. W swojej długoletniej karierze po raz pierwszy miałem z taką sytuacją do czynienia. Przygotowania trwały kilka tygodni. Ani koledzy w Polsce, ani w Europie nie zajmowali się podobnym problemem. Tak naprawdę do końca nikt z nas nie wiedział, jaki będzie scenariusz wydarzeń. Właściwie musieliśmy się liczyć z każdym możliwym rozwojem wypadków, także z tym, że te kobiety mogą być do tego stopnia zdeterminowane, że będą próbowały targnąć się na własne życie. Jakie było paskie pierwsze wrażenie, kiedy wszedł pan do klasztoru? Po otwarciu drzwi dostaliśmy się na piętro. Od razu skierowaliśmy się do sali, z której dobiegał śpiew. Kobiety zachowywały się jak w amoku. Mimo że pojawiłem się w obstawie umundurowanych policjantów, na początku jakby w ogóle nikogo nie zauważyły. Nie potrafiły odpowiedzieć na żadne pytanie. Wyczuwało się wielkie napięcie. Próbowałem zacząć rozmowę, ale spotkałem się ze ścianą. W jaki sposób nawiązał pan dialog? Na początku kobiety czuły siłę wspólnoty. Kiedy próbowałem nawiązać rozmowę indywidualnie z każdą z nich, grupa wpadła w histerię. Zachowywała się coraz bardziej agresywnie. Atmosferę podsycał przebywający z kobietami były zakonnik. To z jego ust padao najwięcej wulgaryzmów. Epitety typu, że jestemy diabłami, były najłagodniejszymi określeniami. To, niestety, typowe w naszej pracy. Nie wolno się tym zrażać. W takiej sytuacji jest to nawet pomocne, bo służy wyładowaniu negatywnych emocji. I rzeczywiście w pewnej chwili nastąpił ten etap. Poczułem, że sytuacja raczej już nie wymknie się spod kontroli. Z niektórymi siostrami udało mi się nawiązać kontakt. Zauważyłem, że kobiety były pod wielkim wpływem tego mężczyzny. Z kolei jego zachowanie było, jak myślę, podyktowane strachem. Widział jak z minuty na minutę traci dominację nad grupą. Jego wyprowadzenie z sali było kulminacyjnym punktem negocjacji. Co stało się potem? Kiedy zakonnik opuścił klasztor, na twarzy niektórych kobiet zauważyłem ogromną ulgę. Jakby pękł wielki balon. Nie było już agresji, za to niespodziewanie pojawił się uśmiech. To były osoby zupełnie inne od tych, które jeszcze chwilę wcześniej widziałem śpiewające w sali. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Zniknęły. 11.10.07, 23:52 masz halucyny medialne wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4570818.html Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Zniknęły. 12.10.07, 00:26 chyba rzeczywiście wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4570297.html Odpowiedz Link
kolejar Nie wszystkie zniknęły. 12.10.07, 04:21 Najpiękniejsza ukrywa się u mnie. Modlimy się razem. Odpowiedz Link
kolejar Re: Nie wszystkie zniknęły. 12.10.07, 13:03 Kilka z nich próbowało ostatniej nocy odbić klasztor. Nie udało się - kontratak został odparty przez ochroniarzy wynajętych przez prawowite władze Zgromadzenia Rodziny Betańskiej i Policję. Odpowiedz Link
najglupszy-nick Nie chciałbym krakać, 12.10.07, 15:27 ale to skończy się jakąś tragedią. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4571833.html Odpowiedz Link
kolejar Re: Nie chciałbym krakać, 12.10.07, 19:20 To JUŻ jest tragedia. Siostrzyczka, co koczuje w mojej chacie, histeryzuje czasem, że popełni samobójstwo... A ona jest legalna - z okolic Wr, nie z Rosji, ni z Białorusi... Odpowiedz Link
kolejar Re: Nie chciałbym krakać, 12.10.07, 19:23 Z Iwonką w ogóle nie da się gadać!!! Tylko modlić się można - za nią. Odpowiedz Link
kolejar Re: Nie chciałbym krakać, 12.10.07, 19:32 Siostrzyczka Iwonka nie ma kasy i bohatersko poszła gdzieś sprzątać. Ma wrócić ok. 21. W pokoju leży jej torba, na kaloryferze schną świeżo wyparne majtki. Po 21 znów będę bał się wyprawy do łazienki na górze... Modlitwa w bunkrze dowodzenia... Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Nie chciałbym krakać, 12.10.07, 20:01 kolejar napisał: > Siostrzyczka Iwonka nie ma kasy i bohatersko poszła gdzieś > sprzątać. Ma wrócić ok. 21. W pokoju leży jej torba, na kaloryferze > schną świeżo wyparne majtki. Po 21 znów będę bał się wyprawy do > łazienki na górze... Modlitwa w bunkrze dowodzenia... dlaczego nie jesteś w synagodze dupku? Odpowiedz Link
kolejar Re: Nie chciałbym krakać, 12.10.07, 23:25 poloeschatolo napisała: > dlaczego nie jesteś w synagodze dupku? Bo: 1. troszkę daleko do Złotego Bociana, ale to nie taki problem - jest już znów tram "10" i "4", i busy nocne... 2. nie wiem, kiedy rabbi raczy otwierać i wpuszczać - mniejsza, za ile. Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 15.10.07, 20:23 Jeszcze kilka dni media będą tym nieszczęściem się zajmować www.tvn24.pl/-1,1524912.1,wiadomosc.html Za rok jakiś dziennikarz zbada co obecnie dzieje się z byłymi Betankami i jak wiele innych nieszczęść wszystko rozpłynie się w żece leto. Odpowiedz Link
anu_anu Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 15.10.07, 22:11 Zgadzam się z Tobą. Ale czy tak być nie powinno? Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 15.10.07, 23:12 anu_anu napisała: > Zgadzam się z Tobą. > Ale czy tak być nie powinno? Im dłużej się zastanawiam tym bardziej nie rozumiem słowa powinno. Budynki tego klasztoru zostały wybudowane dzięki sprawności organizacyjnej Pani Jadwigi Ligockiej i pracowitości jej towarzyszek. Odpowiedz Link
kolejar Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 16.10.07, 10:55 anu_anu napisała: > Pytanie czyją są własnością? Są własnością Zgromadzenia Sióstr Rodziny Betańskiej. Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 16.10.07, 15:21 anu_anu napisała: > Pytanie czyją są własnością? Jaka jest sytuacja prawna wyjaśnili w kolejnych postach Kolejar i Polo, a sytuacja emocjonalna jest widoczna z faktów. "Święte prawo własności" to diabelski wynalazek. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 15.10.07, 22:19 ciekawe co zrobi z tą nieruchomością ks abp. życiński józef. szkoda by się marnowała - w końcu kazimierz jest turystyczną mekką. może wynajmie jakiejś nowej "stella maris" na hotel z jacuzzi, sauną i apartamecikami dla nowożeńców? Odpowiedz Link
anu_anu Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 15.10.07, 22:44 Z całym szacunkiem - ale co komu do tego? Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 15.10.07, 22:49 anu_anu napisała: > Z całym szacunkiem - ale co komu do tego? co? komu? do czego? Odpowiedz Link
kolejar O co chodzi? To proste jak... kc 16.10.07, 11:03 anu_anu napisała: > Z całym szacunkiem - ale co komu do tego? O losach obiektu ma prawo decydować tylko prawny właściciel, czyli Zgromadzenie Sióstr Rodziny Betańskiej. Lubelska Kuria Metropolitalna nie ma tytułu do tej nieruchomości. Eksmisja komornicza została przeprowadzona na mocy wyroku sądowego z powództwa Zgromadzenia, po czym komornik przekazał nieruchomość powodowi. Odpowiedz Link
kolejar Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 16.10.07, 10:58 poloeschatolo napisała: > ciekawe co zrobi z tą nieruchomością ks abp. życiński józef Nic nie zrobi, bo nie może - obiekt wrócił do prawowitego właściciela - Zgromadzenia Sióstr Rodziny Betańskiej. Tyle mu do tego klasztoru, co do lubelskiego nadajnika Radia Maryja. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 16.10.07, 11:19 kolejar napisał: > poloeschatolo napisała: > > > ciekawe co zrobi z tą nieruchomością ks abp. życiński józef > > Nic nie zrobi, bo nie może - obiekt wrócił do prawowitego > właściciela - Zgromadzenia Sióstr Rodziny Betańskiej. Tyle mu do > tego klasztoru, co do lubelskiego nadajnika Radia Maryja. Obecnie w Zgromadzeniu Sióstr Rodziny Betańskiej jest 91 sióstr. Opisaną wyżej sytuację wszystkie przeżywamy bardzo boleśnie. Ufne w Bożą Opatrzność staramy się żyć duchem zakonnym, wiernością życiu konsekrowanemu oraz jednością z Kościołem Świętym. Kontynuujemy podjęte wcześniej dzieła apostolskie oraz prowadzimy akcję powołaniową. kuria.lublin.pl/www/Komunikat_Zarz%C4%85du_Generalnego_Si%C3%B3str_Rodziny_Beta%C5%84skiej ciekawe ile siostrzyczek zamieszka w rzeczonej nieruchomości w ciągu najbliższego roku? najprawdopodobniej zostanie przekształcona np. w ośrodek terapeutyczny dla księży alkoholików lub księży gejów bowiem takie miejsca są coraz bardziej potrzebne kościołowi. a jego eminencja józio ż. ma bardzo duże kompetencje bowiem betanki są zakonem pomocniczym do prac parafialnych, a dom generalny tychże znajduje się w lublinie. www.betanki.pl/ Odpowiedz Link
kolejar Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 16.10.07, 11:55 poloeschatolo napisała: > najprawdopodobniej zostanie przekształcona np. w ośrodek terapeutyczny dla księży alkoholików lub księży gejów bowiem takie miejsca są coraz bardziej potrzebne kościołowi. OLO dla kleru jest niezwykle potrzebny od wielu lat. Duchowni są na 1. miejscu w statystykach choroby alkoholowej - przed lekarzami i policjantami. Ośrodek terapeutyczny dla gejów lub lesbijek byłby jednak trochę wątpliwy z powodów naukowych - także teologicznych. Jednak decyzja w sprawie wykorzystania obiektu należy wyłącznie do władz Zgromadzenia Betańskiego. poloeschatolo napisała: jego eminencja józio ż. ma bardzo duże kompetencje bowiem betanki są zakonem pomocniczym do prac parafialnych, a dom generalny tychże znajduje się w lublinie. Rodzaj działalności, jaką zajmuje się zakon, ani siedziba władz zakonnych nie mają wpływu na kompetencje lokalnego metropolity. Jak zakon prowadzi parafię (np. jezuici, dominikanie, redemptoryści) na własnym terenie, to biskupowi g... do tej posesji i tego, co mnisi tam sobie robią (np. Radio Maryja) poza prowadzeniem parafii (w sprawie działalności duszpasterskiej ma głos merytoryczny). Na tej zasadzie Episkopat może sobie powoływać Zespół ds. Specjalnej Troski o działalność duszpasterską o. Tadeusza CssR, ale wywalić go żaden biskup nie może! Odebrać rozgłośni tym bardziej. Tak też przełożonej generalnej Zgromadzenia Sióstr Rodziny Betańskiej kazać coś może tylko Św. Kongregacja ds. Życia Konsekrowanego, a i to nie wszystko. Zgodę na pozew sądowy o eksmisję Ligockiej z ekipą de facto musiał dać B16 - tylko on mógł rozwiązać wspólnotę i zbiorowo wywalić te siostrzyczki ze Zgromadzenia. Katolickie wspólnoty zakonne mają ogromną autonomię! Nie znaczy to jednak, że abp Józio nie ma żadnego wpływu. Jest to jednak wpływ nieformalny - on może jedynie przekonywać przełożoną generalną (nawet groźbami, że nakabluje na nią do Watykanu) do tego, czy innego. Odpowiedz Link
kolejar Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 16.10.07, 12:13 W bardziej skomplikowany sposób wygląda sytuacja w Cerkwiach Prawosławnych. Podobna do Kazimierza Dln. sprawa miała niedawno miejsce na Św. Górze Atos. Jeden z tamtejszych Monasterów wypowiedział podległość Bartolomeusowi I i uznał Aleksieja II. Cerkwie są jednak autokefaliczne i Patriarchat Grecji wygrał w sądzie sprawę o eksmisję, przyszedł komornik z policją i się zakończyło. Gorzej, kiedy w kraju są konkurencyjne Patriarchaty - jak w państwach posowieckich. Na Ukrainie wciąż toczą się procesy o mienie cerkiewne pomiędzy Cerkwią Kijowską a Moskiewską... Podobnie w Inflantach. W Ziemi Świętej też są takie problemy... A w tych przypadkach chodzi o naprawdę WIELKI majątek (bezcenne zabytki dziedzictwa kulturowego), a nie jakiś tam współczesny domek ze współczesnymi gratami na najbardziej nawet atrakcyjnej posesji. Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 16.10.07, 12:32 kolejar napisał: > poloeschatolo napisała: > > najprawdopodobniej zostanie przekształcona np. w ośrodek > > terapeutyczny dla księży alkoholików lub księży gejów bowiem > > takie miejsca są coraz bardziej potrzebne kościołowi. > Ośrodek terapeutyczny dla gejów lub lesbijek byłby jednak trochę > wątpliwy z powodów naukowych - także teologicznych. teologicznych akurat nie za bardzo bowiem w praktyce życia kapłańskiego wyróżnia się aktywny homo- i heteroseksualizm, czyli realizowany w praktyce przez co najmniej kilkanaście procent kleru. (jeszcze inną kwestią jest powszechnośc autoerotyzmu). kościół nie neguje seksualnej natury homo sapiens per se, jednak poddaje go surowym ograniczeniom. małżeństwo albo czystośc Odpowiedz Link
kolejar Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 16.10.07, 12:59 poloeschatolo napisała: > kościół nie neguje seksualnej natury homo sapiens per se, jednak poddaje go surowym ograniczeniom. małżeństwo albo czystośc No właśnie, DOKŁADNIE tak! Homo można sobie być, ale nie wolno być jebaką/czką! Stąd wątpliwość. Bo czy jebactwo jako takie jest chorobą? No, może tak w sensie zespołu uzależnieniowego, więc potrzebny OLO po prostu. Dlaczego więc leczeni mieliby być tylko jebacy homo, a hetero nie? Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 16.10.07, 13:30 kolejar napisał: > poloeschatolo napisała: > > kościół nie neguje seksualnej natury homo sapiens per se, jednak > > poddaje go surowym ograniczeniom. małżeństwo albo czystośc > > No właśnie, DOKŁADNIE tak! Homo można sobie być, ale nie wolno być > jebaką/czką! Stąd wątpliwość. Bo czy jebactwo jako takie jest > chorobą? No, może tak w sensie zespołu uzależnieniowego, więc > potrzebny OLO po prostu. Dlaczego więc leczeni mieliby być tylko > jebacy homo, a hetero nie? chodziło mi o homo sapiens - gatunek którego ponoć jesteś reprezentantem (jako homo habilis mnie to nie dotyczy) Odpowiedz Link
kolejar Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 16.10.07, 10:54 hurysa1 napisała: ...wszystko rozpłynie się w żece leto. A co to jest "żeka"??? Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 16.10.07, 15:16 kolejar napisał: > > A co to jest "żeka"??? Jest tylko jedna "żeka" rzeka Leto, picie wody z niej powoduje, między innymi zanik wiedzy ortograficznej. Odpowiedz Link
kolejar Luuudzie!!! To Paruzja! 17.10.07, 09:17 Oto Pan Nasz Jezus powtórnie zstąpił na Ziemię (nie wiem, czy na pewno w Chwale) w Czcigodnej Osobie niejakiego Romana Komaryczki. A Maryja Panna Wiecznie Dziewica jako Ligocka Jadwiga. To nie jaja. Na zdjęciach operacyjnych PP zobaczyć można długi stół niczym na weselu w Kanie Galilejskiej, a przed honorowym miejscem u szczytu mebla wyraźnie widoczna jest kartka z napisem "Jezus". I siostrzyczki tak o nim mówią. A Jadwiga, to "mama" (Boska?). Cała sprawa polega na spisku szatańskim. Różne diabły opętały różnych, ale B16 to już sam Lucyfer! Tak naprawdę JP2 wciąż żyje! Jego śmierć to diabelska mistyfikacja. Ale niebawem wszystko się wyda. Jezus (Komaryczko), Matka (Ligocka) i JP2 niebawem znów powrócą do Świętego Domu w Kazimierzu Dln.! Zaprawdę, tak sam IHVH mówi ustami jedynych wiernych kobiet. Reszta to opętane bałwaństwo, co nie ma pojęcia o rozpoznawaniu duchów. Oto Słowo! P.S.: Sytuacja wygląda na beznadziejną. Arcbp. Metropolita Józiu, a parę innych osób chyba wyleci za dopuszczenie do takiego skandalu. Co oni przez lata robili? W stołki pierdzieli i o niczym nie wiedzieli... Bałwany, co nie mają pojęcia o rozpoznawaniu duchów... zbiorowego zespołu paranoidalnego z ciężkimi urojeniami posłanniczymi. Odpowiedz Link
o.retyrety Re: Luuudzie!!! To Paruzja! 20.10.07, 22:52 kolejar napisał: > Oto Pan Nasz Jezus powtórnie zstąpił na Ziemię Tak naprawdę JP2 wciąż żyje ogień przyjął kształt JP2, lub B16? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4578982.html Odpowiedz Link
censorship Zaproponowano im miejsca w piwnicy. 23.10.07, 08:46 Czytaj: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4597332.html Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Zaproponowano im miejsca w piwnicy. 24.10.07, 00:07 censorship napisała: > Czytaj: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4597332.html Miejsce córek szatana jest w ciemnicy by "płacz i zgrzytanie zębów" znalazły należyte otoczenie. Odpowiedz Link
hurysa1 Wszystko na koszt podatnika. 25.10.07, 18:27 Eksmisja została nagrodzona: www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=65375 Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Podsumowanie? 07.11.07, 21:26 najglupszy-nick napisał: > www.nie.com.pl/art9543.htm Powierzchowna racja, ujęta w ideologiczne kleszcze. Odpowiedz Link
poloeschatolo następna odsłona 17.12.07, 00:24 www.dziennik.pl/wydarzenia/article97227/Byla_betanka_Ojciec_Roman_dotykal_mnie_po_udach_i_calowal.html tym razem ud Odpowiedz Link
napoj.chmielowy Re: następna odsłona 17.12.07, 23:27 > Gotowy materiał na film Będą momenty. Odpowiedz Link
zbyleon Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 17.12.07, 08:16 Sensacja klasy 0.Stare to jak świat.Już we wczesnym średniowieczu powstawały sekty(komuny),w których zabawiano się podobnie. Myślicie może , że zjawisko to jest właściwe Europie.Nic podobnego. Jakieś 2/3 lata temu w Tajlandii wybuchła głośna afera związana z przełożonym jednego z bardziej znanych klasztorów buddyjskich. Ten światły mąż,za kasę zebraną od wiernych szalał w burdelach Australii. Odpowiedz Link
hurysa1 Re: Siostra Jadwiga od Aniołów 17.12.07, 12:12 zbyleon napisał: > Sensacja klasy 0. Nikt tu nie pisał, że to sensacja jakiejś wyższej klasy, śledziliśmy echa wydarzeń w Kazimierzu. Nie była to Tajlandia, niestety. Odpowiedz Link