Dodaj do ulubionych

Zimno w autobusach MPK

IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.09, 11:20
Ja to chyba mam pecha. Wczoraj i dziś wracałam z pracy na Podzamcze
autobus nr.237 zimno w nim było i szyby były pozamarzane.Ktoś by
mógł powiedziec że jest zima i jest zimno ,ale jakoś w innych
autobusach jest cieplej.Czy tak ma wyglądac godny przejazd
autobusem? Czy tak dba się o pasażerów? Prosze o wypowiadanie się na
w/w temat
Obserwuj wątek
    • Gość: Ferdek Kiepski Śmierdzi w busach IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.09, 11:37
      Potem i bąkami kierowców
    • Gość: Konieczko Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.wlb.vectranet.pl 01.02.09, 12:07
      To się zapnij jak Ci zimno :)
    • Gość: Greg Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.wlb.vectranet.pl 01.02.09, 13:15
      Biedactwo... Nie masz innych problemów francuski piesku?
      • Gość: zima Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.wlb.vectranet.pl 01.02.09, 15:40
        A ja uważam ze nie macie racji i temat jest warty opini innych pasazerów w końcu
        placi sie nie tylko za przejazd.A może wracaja czasy kiedy to kierowcy dostawali
        dodatki do wynagrodzenia za tak zwane oszczędności,tylko czyim kosztem i dla
        czego panie prezesie mpk? A wiem co pisze bo mój ojciec przepracowal w tym
        zakładzie 35 lat
        • Gość: do agi Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 16:08
          idź do kierowcy i mu to powiedz albo zgłoś w mpk a nie tutaj.
          • Gość: yapa Re: Zimno w autobusach M IP: *.wlb.vectranet.pl 01.02.09, 17:41
            A dla czego nie tutaj? Czyżby to forum było twoje prywatne?
            • Gość: do mpk Re: Zimno w autobusach M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 17:48
              moglibyście usunąć ten beznadziejnie denny napis WAŁBRZYCH KOCHAM TO MIASTO z
              autobusu na którego widok większość ludzi rzyga i przeszkadza w czasie jazdy
              samochodem bo mnie cofa i torsji dostaje w samochodzie nie chciał bym wypadku
              spowodować nie rozumie co za debil na siłę wciska kit psychiczny i męczy
              torturami biednych umęczonych ludzi tym szambem z którym na co dzień mają do
              czynienia jak można takie bzdety wypisywać i drażnić ludzi.
              • Gość: ... Re: Zimno w autobusach M IP: *.wlb.vectranet.pl 01.02.09, 20:55
                Nie podniecaj się i przyjrzyj się lepiej :). To element kampanii reklamowej
                gazety wrocławskiej :))). Wałbrzych - kocham to miasto. Wrocław - kocham...,
                Pcim - kocham... :))) Takie same autobusy (tylko inna nazwa miasta) jeżdżą w
                kilku miastach dolnego śląska :)))
        • Gość: strefa Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.sattom.pl 15.02.09, 13:11
          wracam sobie z pracy ,wkurzona,głodna,a PAN kierowca zamyka mi drzwi przed
          nosem,to wsiadam srodkowymi,podchodze do przodu by kupic bilet,odrzuca mi go z
          taka łaska,mało tego ,ogrzewanie włacza dopiero przy OBI,siedze z przodu i
          obserwuje,na przystanku koło RONALA ,wsiada trzech meszczyzn,a PAN kierowca
          wpuszcz dwóch,zamyka drzwi stwierdza ze mu wieje ,stwierdzam ze ten pan jest
          starym pracownikiem,znam jego numer i pójde złozyc na niego skarge
    • Gość: Kasia Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.wlb.vectranet.pl 01.02.09, 22:24
      Nie wiem dlaczego atakujecie założycielkę postu?
      Temat wart zainteresowania.Ja osobiście zgadzam się w całości i
      jeszcze trzeba dodać że oprócz tego że jest zimno to śmierdzi i jest
      brudno.A nie którzy kierowcy są niestety chamscy!
      Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: do kasi Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 22:29
        to że jest zimno brudno i śmierdzi to takie już miejsce i nic sie nie zrobi.
        • Gość: Kasia Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.wlb.vectranet.pl 01.02.09, 22:46
          Miejsce może fajne,ale ludzie czasami jak z innej epoki każdy patrzy
          pod siebie a reszte mają gdzieś.
          A wszystko zależy od nas,bo w niczym nie ustępujemy innym krajom.
          TYLKO TA NASZA MENTALNOŚĆ!
          • Gość: on Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 08:37
            A ja bardzo lubię napis "Wałbrzych, kocham to miasto" i kolego bądź koleżanko,
            mów za siebie, ponieważ mi to pasuje i jest jak najbardziej za. A jak Cię to
            męczy jak jedziesz autem to patrz na światłą stopu to nie spowodujesz wypadku.
            Czy temat wart wątku? nie wiem sam, jak komuś coś nie pasuje to zgłasza to
            kierowcy bądź wysyła skargę do Mpk i tyle a nie - cała podróż kuliła się z
            zimna, wpadła na forum z kubkiem gorącej herbaty i hej, objechać :)
            Śmierdzi w autobusie? to uważacie, że jak kierowcy rano do pracy przychodzą to
            ich zapach zajmuje cały kilkunastu metrowy autobus? Nie mówię do konkretnych
            osób, ale myjcie się i nie będzie problemu - zawsze możecie jechać jak sardynka
            pachnącym busem, macie wybór :)
      • Gość: gość Re: Zimno w autobusach MPK IP: 79.191.136.* 02.02.09, 09:23
        Jeśli ty nie będziesz chamska to i kierowca będzie będzie OK.Masz rację to
        kierowca brudzi w autobusie wypija browara i rzuca puszkę na podłogę,zjada
        chipsy i opakowanie sru na podłogę a na dodatek ile tych smażonych ziemniaków
        jeszcze rozsypie.Ci co piszą że to wina kierowcy niech sami się myją i niech nie
        śmiecą.TAXI i prywatne busy zapraszają tylko tam trzeba zapłacić a tu jedzie się
        za darmo.
        • Gość: Kasia Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 09:47
          Chyba nie zrozumiałeś "gościu" co napisałam. NIe twierdze że
          kierowcy śmierdzą,czy brudzą,ale niestety CZASAMI zdażają się
          chamscy.
          • Gość: ejbisi Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 09:54
            Jasne ze sie zdarzaja, tak jak zdarza sie chamska ekspedientka, kasjerka czy
            laska w okienku na poczcie. Trzeba wiec chamstwo wychowywac. Nie isc na udry,
            tylko oficjalnie zglosic skarge do szefostwa (sklepu, poczty, mzk czy kogo tam
            dotyczy). Zaloze sie, ze dzis, gdy kazdy probuje pracowac nad poprawa jakosci
            swoich uslug (konkurencja!) nikt nie bedzie obojetny na taka skarge i zachowanie
            pracownika, wiec w efekcie, jak nie leb, to choc uszy pewnie komus spadna.
            Zastanowi sie, zanim potraktuje kogos nie tak, jak nalezalo.
    • Gość: obiektywny Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 10:16
      Wiesz "aga" - coś Ci powiem.
      Niedawno był tu gdzieś wątek typu "w Wałbrzychu kradną", czy coś w tym stylu.
      Chodziło o to, że jakiś pajac skroił samochód jakiejś kapeli (łez, czy kogoś na
      podobę ;). Zrobiło mi się trochę nieswojo, jako mieszkańcowi. Po pierwsze,
      sytuacja miała miejsce nie w Wałbrzychu tylko w Szczawnie. Po drugie, to że
      kogoś skroili (to się pewnie zdarza wszędzie - z Watykanem włącznie) nie znaczy,
      że Wałbrzych to miasto złodziei.

Tutaj podobnie.
      Z tego, co wiem, MZK ma chyba 90 czy 100 autobusów. Zmarzłaś w jednym, co
      możliwe, też mi się to przytrafiło w jakimś z jelczy chyba, może i tym samym. To
      jednak nie znaczy, że w autobusach jest zimno. Wręcz przeciwnie. Pojawiło się
      sporo nowych autobusików. Ciepłych i przytulnych. Widziałem nawet kiedyś
      sytuację, gdy dziadzio z epoki, okutany, jak na syberii poszedł zrugać przy
      ludziach kierowcę, za to, że chce ludzi pogotować. Faktycznie było cieplutko.
      Dziadkowi w kufajce pewnie za :).

Zmarzłaś - wierzę, ale uogólnianie, że w autobusach jest zimno i dymienie o tym
      aż na forum, to lekkie przegięcie moim zdaniem. Jakoś nie widziałem postu, "ale
      teraz cieplutko w nowych autobusikach" :), ale jak się w jednym zmarzło - to od
      razu sceny urządzasz ;)

pozdrawiam wszystkich cieplutko
      • Gość: ... Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 10:55
        Zdarzaja sie chamscy kierowcy ,ale i pasaazerowie tez tacy sa
      • Gość: Aga Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 11:08

"Do obiektywnego"
        Uważam że każdy ma prawo wyrazic swoją opinie.Jak jeżdzisz
        autobusami to zapewne zauważyłeś że jak to określiłeś "nowych
        cieplutkich autobusach"Też nie jest ciepło bo kierowcy nie włączają
        ogrzewania tylko sobie grzeją a jak się z przodu stanie przy
        kierowcy bo tam jest tylko cieplo to jeszcze są nadąsani i żli ze
        muszą otworzyc przednie drzwi.Następnym razem zapoznaj się z uwagami
        innych a nie tylko bronisz jednej strony. Pozdrawiam "Obiektywnego"
        • Gość: obiektywny Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 11:44
          > Uważam że każdy ma prawo wyrazic swoją opinie.

Jasne Aga.
          Po to są fora.

> Jak jeżdzisz autobusami to zapewne zauważyłeś że
          > jak to określiłeś "nowych cieplutkich autobusach"
          > Też nie jest ciepło bo kierowcy nie włączają
          > ogrzewania

No, tego nie zauważyłem.
          Raczej nie marznę.

> to jeszcze są nadąsani i żli ze
          > muszą otworzyc przednie drzwi.

Hehe. Sama sobie odpowiedziałaś.
          Mają ciepło. Przednie drzwi wietrzą chłopaków na maxa :).
          Ty wsiadasz z zewnątrz w kurtce. Oni, o ile się orientuję, pociskają w
          mundurkach typu sweter i krawat. Pewnie im nie w smak takie wietrzenie. Też nie
          byłbym zachwycony :). Tak na marginesie. Dlaczego tak wiele osób ma apetyt na
          gramolenie się przednimi drzwiami? Tłok, grupa - ok, ale czasami 1 człowiek na
          przystanku i ciśnie do przednich.

> Następnym razem zapoznaj się z uwagami innych

Zrobiłem to skrupulatnie.

> a nie tylko bronisz jednej strony.

Nie bronie - nie mam w tym biznesu.
          Staram się tylko być obiektywnym.
          Jak mówiłaś, każdy ma prawo wypowiedzieć się na forum.

> Pozdrawiam "Obiektywnego"

Wzajemnie.
          Pa.
          • Gość: on Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.09, 13:13
            zgadzam się w 100% z obiektywnym. Ty stojąc na przystanku masz kurtkę, szalik,
            czapkę i rękawiczki a kierowca jest w koszuli. Wybacz, żeby jeździł i pocił się
            w kurtce, cóż wtedy byś mówiła, że jest spocony i śmierdzi. Nigdy się nie
            zastanawiałem nad pracą takiego kierowcy, do czasu jak jednego poznałem. Nie
            mają łatwej pracy, wierzcie mi. To się tylko wydaje, że sobie siedzą w ciepełku
            i kręcą kierownicą. Zobaczcie ile osób się tutaj negatywnie wypowiada na temat
            wałbrzyskich dróg, na temat zachowania naszych kierowców. Taki kierowca całymi
            dnia, w święta niedziele itp jeździ po tym Wałbrzychu co nie jest łatwe.
            Wieczorami go zaczepiają, wszyscy mają do niego pretensje, za to że brudno, że
            radio włączone, że zimno, że się spóźnił, że bilety za drogie. Kiedyś jeszcze
            dorabiali na biletach, a teraz? cóż - mają 4 bądź 5 gorszy od biletu, za to
            odliczają im podatek, co daje 2-3 grosze - porażka. Ja i tak ich podziwiam, bo
            ja na ich miejscu nieraz bym wyskoczył i strzelił w łeb jednego bądź drugie
            małolata. Fakt, bywają i buraki - jak wszędzie. W urzędach, szpitalach też
            takowi pracują.
            Pozdrawiam serdecznie,
            • Gość: ... Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 00:35
              Dokladnie tak jak piszesz, ja też im nie zazdroszczę!
      • Gość: Ari Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.02.09, 14:50
        Jestem kierowcą autobusu,wprawdzie nie miejskiego lecz liniowego
        miedzynarodowego.Powiem tak,po kazdym kursie w wozie jest gorzej niż
        w chlewni,mimo tego,że kazdy ma przed sobą śmietik,reklamóweczkę na
        odpady itd.Po drugie,ludzie zawsze się miedzy sobą kłócą,jednemu za
        zimno drugiemu za gorąco,jeden chce spać inny oglądać film,jednemu
        wieje drugiemu duszno itd itd.Po trzecie posażer zawsze wyładowuje
        złość na nas kierowcach,pasażer czuje się panem bo płaci i
        wymaga.Ludzie sami sobie stwarzają konflikty podczas przejazdu,sami
        siebie nie nawidzą a potem piszą donosy na kierowców z byle
        powodu,oczywiscie nie mając racji.Bo czy racją może być wymuszanie
        na kierowcy postoju ,bo jaśnie pan chce się przwietrzyć?To my
        odpowiadamy za bezpieczenstwo i to my o tym decydujemy czy
        bezpiecznie jest się zatrzymac w danym miejscu itd.Pasażer pisze
        skarge:kierowca nie pozwolił mi wejsc do toalety w autobusie,ale juz
        nie napisał,że kierowca prosił aby rozsadnie z niej korzystać gdyż
        ma ona ograniczoną pojemnośc,ale pasażer oczywiscie musiał w
        autobusie mimo,ze było sporo przerw na siusiu.
        • Gość: ... Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.wlb.vectranet.pl 04.02.09, 01:40
          >> Po trzecie posażer zawsze wyładowuje złość
          >> na nas kierowcach,pasażer czuje się panem
          >> bo płaci i wymaga.

Heh. To jeszcze pół biedy. Zaobserwowałem pewną prawidłowość, że najwięcej burzą
          się właśnie ci, co powinni siedzieć cicho (czyt. gapowicze, sztajmesi,
          dresiarstwo). Ten kto zapłaci albo ma kartę najczęściej jest po prostu wyprany
          po szkole, po pracy. Wsiada. Chce ciszy i szybko do domciu. Reszta darmowego
          tałatajstwa szuka dymu.
          • Gość: ari Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.09, 13:09
            W wycieczkowym zawsze burza się ci którzy w rzeczywistosci mało
            znaczą,facet pracuje na jakims podrzędnym stanowisku dozorcy,ale
            jedzie do Grecji bo sobie uciułał,nikt go nie zna i ma mozliwosc
            pokazania swojej wyższości:-)Wracając do tematu,jezeli komus zimno w
            autobusie miejskim to powinien to zgłosić,nie zawsze jest tak,że
            np.kierowca jest świadomy tego ze ogrzewanie może być
            uszkodzone,wątpie żeby dyspozytor wypuszczał uszkodzony wóz na
            linie.Ludzie wychodzą chyba z założenia,że lepiej jest sie wyżyć na
            forum,połakac niz naprawde zająć się tą sprawą i uzyskać odpowiedź
            od dyrekcji:-)
        • Gość: aza Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.09, 17:55
          cos kierowco w domu siedzisz chyba, bo napieprzasz posty jeden za
          drugim, a przeciez kursy miedzynarodowe to z tygodniowy wyjazd
    • Gość: do agi Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.centertel.pl 04.02.09, 21:29
      A może wystroiłaś się jak w "dzień św.walentego", gołe nóżki, bez
      szaliczka..., jest zima i trzeba się ubierać stosownie.
      To mógłbyć przykład taki sam jak tego Pana co mu było znowu za
      gorącą:) Phi SAMO ŻYCIE.......
      • Gość: kj Re: Zimno w autobusach MPK IP: *.wlb.vectranet.pl 04.02.09, 21:38
        do tego gołe brzuszki,plecki,stringi zamiast grube majteczki
    • Gość: polak arystokracja IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.02.09, 16:51
      weź mnie nie rozśmieszaj takimi tekstami że ci zimno w autobusie, za komuny to jak ci było zimno to nie jęczałaś, a jak sie odezwałaś, to zaraz milicja pałami ogrzewała i było ok.
      • Gość: kare Re: arystokracja IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.09, 17:44
        > weź mnie nie rozśmieszaj takimi tekstami że ci zimno w autobusie,
        za komuny to
        > jak ci było zimno to nie jęczałaś,to jest 100% prawdy.
        A co do kierowców to są rózni pod jedna miare nie mozna ich
        brac ,mnie akurat najbardziej irytują ci ktorzy przy wyjezdzie z
        zatoczki nie pacza sie czy jedzie samochód czy nie tylko walą na
        lewo bez właczania migacza .pozdrawiam
        • Gość: ari Re: arystokracja IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 06.02.09, 09:19
          Azza,no faktycznie mam urlop:-)ale to nie ma związku z tematem,poza
          tym mam laptopa z wifi i nawet jak jestem w trasie to tez"napieprzam
          posty jeden za drugim"jak to zauwazyłaś:-)Jak to ludzie potrafia się
          do wszystkiego przyczepić:-)a jacy spostrzegawczy są.Wyczerpująco
          odpowiedziałem na twoje pytanie?Co do kierowców to owszem,nie mozna
          ich brać jedna miarą,człowiek na miejski jeżdźi 8
          godzin,paredziesiąt razy wyjeżdża z zatoczki,czasami może nie
          sygnalizowac tego z przemęczenia,rutyny itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka