Gość: JAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 16:53 czy ktoś słyszał o wypadku w środę koło Strzegomia w którym zginęło dwóch Wałbrzyszan? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ZiBi Re: Wypadek koło Strzegomia IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 13.02.09, 21:23 Wracałem koło 20-stej do Wałbrzycha, zjazd z 382 na 374 był zamkniety przez policję, na wzniesieniu, tam gdzie zakręt w prawo ostry, widziałem tylko migające niebieskie światła służb. Ślizko było jak cholera, każde lekkie przyhamowanie to zarzucanie autem. Byc może kogos właśnie wyrzuciło tam na górce. Diabelnie niebezpieczny jest ten zakręcik. Słyszałem że tir kontra osobówka była... szkoda ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4019 Re: Wypadek koło Strzegomia IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.09, 21:52 Szkoda ludzi. Jednym z nich był mój znajomy z Podzamcza. Osobowy Lanos uderzył w tira, a był tak blisko domu :( Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwetrzykropki Re: Wypadek koło Strzegomia 14.02.09, 11:37 zamało jest fotoradarów, tam też trzeba ustawić około 4 masztów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiBi Re: Wypadek koło Strzegomia IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 14.02.09, 13:21 i sie zaczyna.... Tam jest do dupy oznakowanie, nie spodziewasz się jadąc od strony Strzegomia, że na szczycie masz zakręt w prawo tak wyprofilowany aby Cię skutecznie wyrzucić z drogi. Niech postawią w tym konkretnie miejscu ograniczenie np do 40 to wtedy takie oznaczenie skutecznie działa na wyobraźnię kierowcy. A nie jak teraz, że walną profilaktycznie 50-tke na 2 pasmówce prostej jak stół. Potem się przyzwyczajamy do idiotycznych ograniczeń i nie odróżniamy faktycznego zagrożenia od wygłupów drogowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osp Re: Wypadek koło Strzegomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 15:18 z głową trzeba jeżdzić,a potem szukać winnych np. drogowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iva.. Re: Wypadek koło Strzegomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.09, 15:50 Zginelo dwie osoby, dwoje wartosciowych ludzi nie piszcie glupot tylko oddajcie im czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robiocik Re: Wypadek koło Strzegomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 00:31 > Niech postawią w tym konkretnie > miejscu ograniczenie np do 40 > Potem się przyzwyczajamy do idiotycznych > ograniczeń i nie odróżniamy faktycznego zagrożenia od wygłupów > drogowców. no to sam proponujesz wlasnie bezsensowne ograniczenie do 40 a zdanie pozniej piszesz o idiotyzmach ... 60-70 jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiBi Re: Wypadek koło Strzegomia IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 15.02.09, 10:25 No nie wiem czy wyładowana ciężarówka da rady wejść 70 w ten zakręt ot tak sobie. Ten znak dotyczy wszystkich a nie tylko Bugatti które i setką da sobie radę (nie na lodzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von moltke Re: Wypadek koło Strzegomia IP: *.wlb.vectranet.pl 21.02.09, 02:33 Mam pytanko : Czy to było na tym zakręcie przed Grochotowem jadąc od strony Strzegomia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiBi Re: Wypadek koło Strzegomia IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 21.02.09, 11:46 Przecież napisałem wcześniej... tak, na szczycie, na tym ostrym źle wyprofilowanym zakręcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osssa Re: Wypadek koło Strzegomia IP: *.centertel.pl 21.02.09, 16:42 zginął tam ojceic moich dwóch kolegów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Wypadek koło Strzegomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 09:44 Oni byli z podzmacza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4019 Re: Wypadek koło Strzegomia IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.09, 09:48 Gość portalu: mar napisał(a): > Oni byli z podzmacza?? Jeden na pewno tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przytomy Re: Wypadek koło Strzegomia IP: 195.245.224.* 05.03.09, 10:22 Jak mnie wkur.... wypowiedzi takich kretynów mówiących o postawieniu fotoradarów. To że ktoś nie umie jeździć nie może determinować paraliżu drogowego przez ograniczenia i fotoradary. Nie czujesz się na siłach, nie jedż. A ludzi.... pewnie że szkoda. Moje skromne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wypadek koło Strzegomia IP: *.chello.pl 05.03.09, 10:46 Tam gdzie można depnąć to można ale bez przesadyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś