Dodaj do ulubionych

okienko w um

IP: *.gprs.plus.pl 13.04.09, 11:31
od niedawna mamy okienko w którym można założyć firme w jeden dzień-
tak brzmią komunikaty w telewizji i w gazetach-ja wam mówie że to
zwykłe kłamstwo.do niedawna aby założyć działalność
gospodarczą,trzeba było polatać po biurach przez ok.tydzień,teraz
zrobili okienko w którym składa się dokumenty i według ogłoszeń już
na drugi dzień może działać firma,ale to jest kłamstwo!!!!!.
znalazłem we własnym zakresie firme z która podpisałem umowe o
wykonanie pewnych prac,udałem się do okienka ,złożyłem dokumenty i
według metod jak było kiedyś ,odliczyłem tydzień czasu do
rozpoczęcia działalności i co?teraz ja otrzymałem kare od firmy z
którą podpisałem umowe bo nierozpoczełem prac w terminie ,a czemu
nie rozpoczełem?bo po trzech dniach od zgłoszenia odebrałem wpis do
ewidencji i na tym koniec,mija dziś dwa tygodnie a ja nie mam ani
regonu aani nip0-u ani dokumentów z zus,bez tych dokumentów niemam
prawa funkcjonować jako firma,mało tego niemoge założyć nawet konta
na firme bo niemam regonu-ale pan kruczek -bardzo mediałny w
telewizji wałbrzych oraz lokalnych gazetach tak bardzo zachwala jak
to teraz można szybko założyć działalność bo chce pomagać
bezrobotnym-i zapomniał dodać że chce pomagać ale w długi wpadac
Obserwuj wątek
    • Gość: do kandydata Re: okienko w um IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 12:00
      Jestem zaszokowana tą wiadomością. Dlaczego urzędy utrudniają działanie, skoro
      czasami tylko trochę dobrej woli wystarczy. Trzymam kciuki za Ciebie,żeby udało
      się jakoś wyjść z tego zadłużenia.
      • Gość: www Re: okienko w um IP: *.gprs.plus.pl 13.04.09, 12:33
        I tak właśnie pomagają urzędnicy w otwieraniu działalności,aby tak
        dalej wspomagali.
        • Gość: przedsiębiorca Re: okienko w um IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.09, 13:57
          Wiele razy juz napotkałem tam problemy to okienko bez kompetencji i
          opieszałosci tylko propaganda Kruczkowskiego działa bez zarzutów !
          pozdrawiam i zalecam wszelka ostrożnosc w tym co pisza media lokalne
          • Gość: www Re: okienko w um IP: *.gprs.plus.pl 13.04.09, 15:01
            Tak też już tego doświadczyłem,tylko teraz kto mi odpowie na pytanie-
            firma miała działać od kilku dni a nie może z wymienionych powodów,i
            kto ma teraz zapłacić chociazby ZUS skoro nic niemogę załatwić jako
            firma.
            • wladyslaw_grabski Re: okienko w um 13.04.09, 15:18
              "Jedno okienko" to nic innego jak kwintesencja populizmu którą serwują nam partie które wybraliśmy. Powiedzcie mi kiedy do tych mętnych mózgów dotrze że same formalności z założeniem firmy to jedynie 0,1% problemów z tym związanych ?

Kiedy tępota z wiejskiej zrozumie że czas przestać okradać małych przedsiębiorców ? Kiedy już uradowany kowalski założy "w jednym okienku" swoją działalność, przez pierwszy miesiąc będzie walczył o zlecenia. Jednak ZUS nie interesuje się brakiem dochodów firmy Kowalskiego. ZUS czeka na przelew 850zł który Kowalski jako właściciel firmy będzie musiał uiszczać od tąd co miesiąc, niezależnie od obrotów.

Doliczyć trzeba jeszcze debilizmy podatkowe, celowe (?) gmatwanie na każdym kroku wszelkich procedur związanych z szeroko pojętą działalnością gospodarczą. Tak długo jak będziemy mieć tak chory system, będziemy mieć też wysokie bezrobocie, marazm ludzi i brak inicjatywy (doskonale widoczne w Wałbrzychu).

W obecnej sytuacji klepanie przez rządzącą partię PO (która notabene niczym nie różni się od PiS i innych śmieci) haseł o jednym okienku to groteska w czystej postaci.

Amen.
              • Gość: kandydat Re: okienko w um IP: *.gprs.plus.pl 13.04.09, 16:57
                drogi władysławie tak właśnie jest jak mówisz,ja cudem zdobyłem
                zlecenie,bo niestety w mieście jak niemasz kasy lub znajomości to
                jesteś zerem,zaangażowałem pieniądze pożyczone od rodziny i teraz
                jestem niewiarygodny dla zleceniodawcy z powodu-bzdurnych przepisów
                które wprowadzili,pomimo że próbowałem chociażby złożyć konto banowe
                aby coś ruszyc to zostałem nawet z banku odesłany z kwitem.byłem
                jednym z pierwszych którzy załapali się na -jedno okienko-i nie
                stety na moje pytania jak ta procedura teraz wygląda-pani okienkowa
                stwierdziła-prosze czekać dokumenty dotrą poczta.teraz jak dostane
                pismo z US,ZUS a TYMBARDZIEJ Z UM to odpisze tak samo-prosze czekać-
                tylko że mnie odrazu ukarają bez pytania a co ja mam teraz zrobić
                jak firma która dała zlecenie zażada odszkodowania-odwołać się do
                boga?niestety czy to PO czy PIS to taka sama korupcja i oszustwo
                • Gość: TSC Re: okienko w um IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 18:18
                  wladyslaw_grabski napisał:

> Kiedy tępota z wiejskiej zrozumie że czas przestać okradać małych
                  przedsiębiorców ?
                  ----------------------------
                  Odpowiedź:
                  Dokładnie w dniu, w którym znikną z ulic naciągacze, złodzieje,
                  pedofile i prostytutki.
                  Autentyczny dialog petenta z urzędniczką podsłuchany w
                  wałbrzyskim ratuszu:
                  Petent: Może pani poinformować mnie co należy zrobić by założyć
                  własną firmę?
                  Urzędniczka ze śmiechem: Zwariować.

Do „kandydata”
                  Piszesz: „...zaangażowałem pieniądze pożyczone od rodziny i teraz
                  jestem niewiarygodny...”

Człowieku, jesteś w czepku urodzony !

Przedsiębiorca budowlany (vide reportaż Prosto z Polski )
                  zainwestował oszczędności swojego życia oraz pieniądze uzyskane z
                  kredytu pod zastaw domu w zlecone prace budowlane.

Robota została wykonana, rachunek wystawiony i... zleceniodawca nie
                  zapłacił, bo „zbankrutował”.

Urząd Skarbowy made in Poland naliczył przedsiębiorcy made in
                  Poland podatek made in Poland od wystawionej faktury.
                  Jako, że chłopisko kasy już nie miało więc US made in Poland
                  rękami komornika made in Poland zabrał chłopu wszystko co tam
                  jeszcze miał łącznie z chałupą i od tej pory ” przedsiębiorca „
                  made in Poland żyje na ulicy jako gołodupiec made in Poland.

Mam nadzieję, że cię pocieszyłem.
                  • Gość: kandydat Re: okienko w um IP: *.gprs.plus.pl 13.04.09, 18:59
                    oczywiście że mnie pocieszyłeś ale co w tym kure....twie robić,ja
                    mam na utrzymaniu dzieci i niestety im nie wytłumacze że tata niema
                    na to czy na tamto ponieważ mamy chorą władze made in poland,miasto
                    które dawno tta władza sprzedała i chore,urojone przepisy bo ani zus
                    ani us nie interesuje się że ktoś podrzuca ci kłody,dla nich liczy
                    się kasa,kasa i jeszcze raz kasa
                    • Gość: TSC Re: okienko w um IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 19:39
                      Pytasz co robić?
                      Zostań strażnikiem miejskim, inspektorem: ZAiKS’u, PIP’u, US,
                      SANEPID’du, ewentualnie pomocnikiem komornika lub kościelnym - a z
                      nich wszystkich najlepiej grabarzem.

Mówiąc poważnie , zacznij myśleć o zabranie rodziny z szamba, które
                      nie rokuje żadnej nadzieji.
                      Życzę odwagi w działaniu.
                      • Gość: Danuta Re: okienko w um IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.09, 21:12
                        Wałbrzych to miasto który ma wysokie podatki i niemrawych urzedasów
                        tu łapówka jest przepustką lub ligitymacja partii politycznej ,
                        wiekszość duzych firm musi wiedziec jak sie ustwić lub ginąć .
                        Spróbuj wygrać jakiś przetarg od miasta lub powiatu to sie
                        przekonasz czy jest to możliwe . Polityct w twarz ci sie będą śmiać
                        jeśli się powołasz na ich obietnice przedwyborcze. Okienko ? jeden z
                        wielu PR pana Kruczkowskiego jedna bajka wiecej opowiedziala
                        prostemu ludowi , głupi ten kto słucha tych bajek i wierzy .
                        • Gość: kandydat Re: okienko w um IP: *.gprs.plus.pl 14.04.09, 16:20
                          dzisiaj mineło 11 dni od złozenia dokumenttów w okienku wiec
                          wziołem sprawy na powaznie i udałem się do okienka a tam pani
                          zdziwiona i mówi że od nich(ulica sienkiewicza)DO ZUS-u (ulca
                          kopernika-około sto metrów dalej)dokumenty ida trzy dni,ponadto GUS
                          wyśle mi REGON pocztą ,i nikogo nie obchodzi ze bez regonu nic nie
                          załatwie,udałem sie do biura regonu na ul;mickiewicza a tam to
                          samo,prosze czekać,regon dotrze pocztą,przepraszam PANI w ZUS-ie
                          okazała się osobą wyrozumiałą i policzyła mi składki od 10.04.2009 i
                          nie interesuje tej pani że firma niedziała-placz i płać -motto
                          naszego r4ządu
    • Gość: kruk Re: okienko w um IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 21:36
      No przecież pisze: jest JEDNO okienko w naszym urzędzie. Nie dwa, nie cztery,
      tylko jedno. Więcej nie ma. Tylko w tym okienku można złożyć podanie. A jeżeli
      jest dużo ludzi, cóż, co my na to poradzimy? Swoje trzeba odstać.

To nie jest propaganda. To są fakty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka