Gość: absolut IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 21.04.01, 20:42 Co mam zrobić w przypadku gdy zapomniałem hasła a moja podpowiedź też mi się z niczym nie kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ekspert Re: poczta IP: 195.15.57.* 21.04.01, 23:47 Trudno sprawa, Absolut. Sprobuj moze Finlandii? Odpowiedz Link Zgłoś
tetta Re: poczta 22.04.01, 11:45 A co mam zrobic, jak nie dziala opcja �przeslij dalej�, a od wtorku ludzie dzwonia do mnie, ze portalowa poczta cofa im listy, i rzeczywiscie - nic do mnie nie doszlo. Chyba trzeba sie przeniesc gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
konto Re: poczta 23.04.01, 21:15 A może by tak kolega poszedł do sąsiedniego pokoju i zgłosił problem postmasterowi. Z pewnością chętnie pomoże, a dodatkowo będzie wdzięczny za zgłoszenie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
golem Re: poczta 24.04.01, 00:07 konto napisała: > A może by tak kolega poszedł do sąsiedniego pokoju i zgłosił problem postmasterowi. Z pewnością chętnie > pomoże, a dodatkowo będzie wdzięczny za zgłoszenie problemu. Slusznie. Zly to ptak... Gwoli informacji - w ciagu ostatniego weekendu usunieto (usunalem :) kilkanascie bledow w poczcie, przede wszystkim zwiazanych z dostarczaniem poczty, zarzadzaniem folderami i zapisywaniem poczty wyslanej. Lista znanych mi usterek i zaklocen znaczaco skurczyla sie i wszystkie z nich beda usuniete do konca tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: poczta 22.04.01, 15:27 Próbowalem wczoraj, próbowalem dzisiaj - nie jestem w stanie wyslac wiadomosci ze swojej skrzynki do wspól-forumiarzy. Your message could not be delivered to the following address: <...@poczta.gazeta.pl> : The user authentication on this system is down. Please try again later (message/delivery-status) rozmiar: 199 -------------------- sc-k PS. Do Sary - zdaje sie, ze Cie rozbawilem. A to przeciez zachecanie do spozywania (wysokoprocentowych) napojow alkoholowych i jako takie jest zdaje sie zabronione jako dzialalnosc szkodliwa spolecznie? Na pewno którys z punktów regulaminu mówi o tym. Ciekawe, ekspertowi pozwalasz na lamanie regulaminu, a sceptykowi - nie. Czyzby dyskryminacja? Regulamin na pewno zabrania praktyk dyskryminacyjnych. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marijka Re: poczta 23.04.01, 10:11 Mam te same kłopoty z wysłaniem i otrzymywaniem poczty co sceptyk. Czy coś się zmieni czy też rzeczywiście trzeba poszukać gdzie indziej ? Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: poczta 23.04.01, 13:48 sceptyk napisał(a): > Próbowalem wczoraj, próbowalem dzisiaj - nie jestem w stanie wyslac wiadomosci > ze swojej skrzynki do wspól-forumiarzy. > ..poczta nie jest wysylana nie tylko do wspouforumowiczow, ale w ogole do nikogo.. co dziwne - mejle dochodzom do mnie.. psSs.. wuasciwie, to jakom pojemnosc ma skrzynka w portalu gazety? Odpowiedz Link Zgłoś
konto Re: poczta 23.04.01, 21:47 kola napisał(a): > ..poczta nie jest wysylana nie tylko do wspouforumowiczow, ale w ogole do > nikogo.. co dziwne - mejle dochodzom do mnie.. poczta nie jest wysylana, a maile dochodzą? :-) > wuasciwie, to jakom pojemnosc ma skrzynka w portalu gazety? Pojemność skrzynki to 5 MB. Jedna wiadomość wysyłana z konta @poczta.gazeta.pl może mieć do 2 MB Odpowiedz Link Zgłoś
sara Re: poczta 23.04.01, 20:53 Sceptic, dobry zart zawsze bedzie w cenie, punkt dla eksperta. A tobie biedaku wszystko sie kojarzy z chusteczka... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
konto Re: poczta 23.04.01, 21:34 Przypominam, że wysyłanie wiadomości wymaga autentyfikacji. Taką opcję należy zaznaczyć w ustawieniach programu pocztowego dotyczących serwera SMTP MS Outlook: wejdź w menu Narzędzia/Konta/Właściwości/Serwery. Zaznacz "Serwer wymaga uwierzytelnienia" i kliknij "Ustawienia". Należy tam zaznaczyć opcję "Użyj tych samych ustawień co mój serwer poczty przychodzącej". Netscape Messenger: należy wpisać swój login w pole "Outgoing mail server username" w Edit/Preferences/Mail & Newsgroups/Mail Servers. Pegasus Mail: należy zaznaczyć "Login using my POP3 settings for username and password" w Tools/Internet Options/Sending (SMTP). The Bat!: należy zaznaczyć "Perform SMTP Authentication" i "Use settings of Mail Retrieval" w Account/Properties/Transport/Send Mail/Authentication. Eudora: należy zaznaczyć "Allow authentication" w Tools/Options/Sending Mail. Sprawdzałam wysyłanie i odbieranie poczty - działa prawidłowo. Dlatego jeżeli pojawiły się jakieś problemy proszę o maila na adres: postmaster@poczta.gazeta.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: poczta do konto IP: *.legnica.dialog.net.pl 28.04.01, 10:46 Dziekuje z szcunkiem dla pana za fachowa porade. Odpowiedz Link Zgłoś
r00t Re: poczta do konto 28.04.01, 11:42 Gość portalu: zielony napisał: > Dziekuje z szcunkiem dla pana za fachowa porade. A sie porobilo. Tylko sie wypowie z sensem, od razu przerabiaja je na faceta. Muhihi. Ale to chyba na inne forum powinno posjc. Panie forum-managerze - czy jest w tym jakas mozliwosc ustawienia FUTa? Odpowiedz Link Zgłoś
adam Re: poczta 23.04.01, 11:54 Gość portalu: absolut napisał(a): > Co mam zrobić w przypadku gdy zapomniałem hasła a moja podpowiedź też mi się z > niczym nie kojarzy Jeśli przy rejestracji podał Pan alternatywny e-mail, to wysyła Pan stamtąd żądanie zmiany hasła na adres: techno@gazeta.pl lub pomoc@gazeta.pl ( z podaniem loginu ). A jak nie to może Pan założyć nowe konto - stare po dłuższym okresie nieaktywności(jeszcze nie wiem jakim) zostanie usunięte. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maas Re: poczta IP: *.gazeta.pl 24.04.01, 15:50 adam napisał(a): > Jeśli przy rejestracji podał Pan alternatywny e-mail, to wysyła Pan stamtąd > żądanie zmiany hasła na adres: techno@gazeta.pl lub pomoc@gazeta.pl ( z podanie > m loginu ). A najlepiej na postmaster@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bialy Re: poczta 24.04.01, 15:59 Mam do masterow 2 prosby 1. pewnie sie powtorze po kims - ale poczta nie dziala tak jak powinna (na 3 dni zniknal mi naprzyklad mail a pozniej dziwnym trafem znowu sie odnalazl), poza tym jezeli juz chodza maile to z wielkimi opoznieniami. 2. czy istnieje opcja uruchomienia forwardu maili albo chociaz ich przekierunkowania? Bycmoze przeoczylem to. A jezeli nie ma czegos takiego czy zamierzacie uruchomic ta usluge? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
konto Re: poczta 24.04.01, 16:56 bialy napisał(a): > 1. pewnie sie powtorze po kims - ale poczta nie dziala tak jak powinna (na 3 > dni zniknal mi naprzyklad mail a pozniej dziwnym trafem znowu sie odnalazl), > poza tym jezeli juz chodza maile to z wielkimi opoznieniami. Faktycznie, to juz bylo :-) Prosimy o cierpliwosc - poczta jest caly czas jeszcze pisana. > 2. czy istnieje opcja uruchomienia forwardu maili albo chociaz ich > przekierunkowania? Bycmoze przeoczylem to. A jezeli nie ma czegos takiego czy > zamierzacie uruchomic ta usluge? sam forward juz dziala (beda jeszcze przy nim drobne zmiany), forwardowany mail jest wysylany jako zalacznik. pozdrawiam konto Odpowiedz Link Zgłoś