Gość: helga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 14:04 Piszecie tu o jakichś trollach, a ja nie wiem, kogo macie na myśli... Co on takiego złego robi, czym się wyróżnia? Proszę, powiedzcie mi, bo chcę być na bieżąco na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sybilla Re: O co chodzi z tym TROLLEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.04, 19:37 No właśnie - ja też nie wiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: O co chodzi z tym TROLLEM? IP: *.acn.waw.pl 08.02.04, 22:53 Tu chodzi o tych, którzy w zmaianach w Trójce nie widzą tylko diabła . Trolle to ci , którzy rozumieją zmiany, niekoniecznie je akceptując. Zabawne jest to , że obrońcy starej Trójki w większości nie mają więcej niż 30 lat, a to znaczy, że nie znają tej stacji od początku jej istnienia (nie znają świadomie. Gdyby ją znali wiedzieliby, że Trójka zmieniała się co jakiś czas. Nie zawsze zadowoleni byli starzy słuchacze, ale dzięki temu zyskiwała nowych. Tak jest i teraz. To jest tak, jak ktoś dorasta, zmienia się, ale chce, by cały świat tkwił w tym samym miejscu. A to jest niemożliwe. Ci, którzy tego nierozumieją pozostałych nazywają trollami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: O co chodzi z tym TROLLEM? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 09.02.04, 08:48 > że obrońcy starej Trójki w większości nie mają więcej niż 30 lat, a to > znaczy, że nie znają tej stacji od początku jej istnienia (nie znają świadomie. > Gdyby ją znali wiedzieliby, że Trójka zmieniała się co jakiś czas. Tak. Zmieniała się stale. Wiem to, ponieważ Programu III (podkreślam: PROGRAMU III!) słuchałem niemal od początku. I zawsze było to radio INNE, oryginalne. Inne były audycje słowne, inna muzyka, ośmielę się powiedzieć, że było to radio unikalne na skalę światową. Było to radio odrobinę elitarne, ale zawsze atrakcyjne. TrUjka to kompletne przeciwieństwo. Małpuje radio komercyjne, umizguje się pod publiczkę, jest wtórne. Jej celem nie jest oryginalność lecz słupki. Troll to taki, który nie chce tego zauważyć, a często mniej lub bardziej powiązany z trUjką. "Nie karmić trolla" znaczy nie podejmować prowokujących wątków, ignorować tematy, których celem jest rozmydlanie dyskusji, czy kierowanie jej na niemerytoryczne manowce. Dodam, że często im się to udaje i np. mnie do udzielania się tutaj dość skutecznie zniechęcili. Zaglądam tu coraz rzadziej. Niektórych wątków w ogóle nie śledzę, niektóre pobieżnie. W samym wątku "Nie karmić trolla" przeczytałem tylko kilka postów. Może więc rolę trolla na forum radio ktoś inaczej nakreśli? Precyzyjniej? mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: O co chodzi z tym TROLLEM? IP: 217.97.203.* 09.02.04, 15:12 A czy ktos pamieta stara Dwojke? Dwojka tez byla kiedys inna :) Klub stereo, Przeboj za przebojem, Wieczor z plyta CD, (Beksinski) Zaklocenia odbioru (Michniewicza), Wieczor w filharmonii, Dwojka zmienila zupelnie swoj profil i tyle krzyku nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: O co chodzi z tym TROLLEM? 09.02.04, 23:20 więc jestem trollem, super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Nie karmić trolla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.04, 09:00 Trzeba było trzech wpisów trolla dyskutującego z samym sobą by ktoś (mk) dał się wypuścić. Nie karmić trolla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Nie karmić trolla IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 09.02.04, 09:04 :((( Zastrzegałem się, że dokładnie już nie śledzę forum! Poza tym starej daty jestem, w końcum słuchacz Programu III. Prostolinijny i naiwny... mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: Nie karmić trolla IP: *.acn.pl 11.02.04, 00:00 Wygląda, że trolle głodne... HelgoSybilla samo (?) ze sobą dyskutuje i jeszcze się cieszy. To jest żałosne. Prowokacja na miarę prowokatora. Nie chce mi się nawet wymyślać jakiejś przewrotnej maksymy. Masz rację, mk, że się dystansujesz. Samoobrona nawet tu dotarła... Trzeba się chyba z Bushem zabrać na Marsa... S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrywus do autora IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.04.04, 18:51 w DWÓJCE nie było tyle krzyku , bo tam jest jeszcze mniej słuchaczy . Odpowiedz Link Zgłoś