Dodaj do ulubionych

O co chodzi z tym TROLLEM?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 14:04
Piszecie tu o jakichś trollach, a ja nie wiem, kogo macie na myśli... Co on
takiego złego robi, czym się wyróżnia? Proszę, powiedzcie mi, bo chcę być na
bieżąco na tym forum.
Obserwuj wątek
    • Gość: sybilla Re: O co chodzi z tym TROLLEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.04, 19:37
      No właśnie - ja też nie wiem!!!
      • Gość: marcin Re: O co chodzi z tym TROLLEM? IP: *.acn.waw.pl 08.02.04, 22:53
        Tu chodzi o tych, którzy w zmaianach w Trójce nie widzą tylko diabła . Trolle
        to ci , którzy rozumieją zmiany, niekoniecznie je akceptując. Zabawne jest
        to , że obrońcy starej Trójki w większości nie mają więcej niż 30 lat, a to
        znaczy, że nie znają tej stacji od początku jej istnienia (nie znają świadomie.
        Gdyby ją znali wiedzieliby, że Trójka zmieniała się co jakiś czas. Nie zawsze
        zadowoleni byli starzy słuchacze, ale dzięki temu zyskiwała nowych. Tak jest i
        teraz. To jest tak, jak ktoś dorasta, zmienia się, ale chce, by cały świat
        tkwił w tym samym miejscu. A to jest niemożliwe. Ci, którzy tego nierozumieją
        pozostałych nazywają trollami.
        • Gość: mk Re: O co chodzi z tym TROLLEM? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 09.02.04, 08:48
          > że obrońcy starej Trójki w większości nie mają więcej niż 30 lat, a to
          > znaczy, że nie znają tej stacji od początku jej istnienia (nie znają
          świadomie.
          > Gdyby ją znali wiedzieliby, że Trójka zmieniała się co jakiś czas.

Tak. Zmieniała się stale. Wiem to, ponieważ Programu III (podkreślam:
          PROGRAMU III!) słuchałem niemal od początku. I zawsze było to radio INNE,
          oryginalne. Inne były audycje słowne, inna muzyka, ośmielę się powiedzieć,
          że było to radio unikalne na skalę światową. Było to radio odrobinę elitarne,
          ale zawsze atrakcyjne. TrUjka to kompletne przeciwieństwo. Małpuje radio
          komercyjne, umizguje się pod publiczkę, jest wtórne. Jej celem nie jest
          oryginalność lecz słupki. Troll to taki, który nie chce tego zauważyć,
          a często mniej lub bardziej powiązany z trUjką. "Nie karmić trolla" znaczy
          nie podejmować prowokujących wątków, ignorować tematy, których celem jest
          rozmydlanie dyskusji, czy kierowanie jej na niemerytoryczne manowce.

Dodam, że często im się to udaje i np. mnie do udzielania się tutaj dość
          skutecznie zniechęcili. Zaglądam tu coraz rzadziej. Niektórych wątków w ogóle
          nie śledzę, niektóre pobieżnie. W samym wątku "Nie karmić trolla" przeczytałem
          tylko kilka postów. Może więc rolę trolla na forum radio ktoś inaczej nakreśli?
          Precyzyjniej?

mk
        • Gość: autor Re: O co chodzi z tym TROLLEM? IP: 217.97.203.* 09.02.04, 15:12
          A czy ktos pamieta stara Dwojke? Dwojka tez byla kiedys inna :)
          Klub stereo,
          Przeboj za przebojem,
          Wieczor z plyta CD, (Beksinski)
          Zaklocenia odbioru (Michniewicza),
          Wieczor w filharmonii,
          Dwojka zmienila zupelnie swoj profil i tyle krzyku nie bylo
        • peternurek1 Re: O co chodzi z tym TROLLEM? 09.02.04, 23:20
          więc jestem trollem, super
    • Gość: . Nie karmić trolla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.04, 09:00
      Trzeba było trzech wpisów trolla dyskutującego z samym sobą by ktoś (mk) dał się
      wypuścić.
      Nie karmić trolla.
      • Gość: mk Re: Nie karmić trolla IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 09.02.04, 09:04
        :(((

Zastrzegałem się, że dokładnie już nie śledzę forum!
        Poza tym starej daty jestem, w końcum słuchacz Programu III.
        Prostolinijny i naiwny...

mk
        • Gość: Stary Re: Nie karmić trolla IP: *.acn.pl 11.02.04, 00:00
          Wygląda, że trolle głodne...
          HelgoSybilla samo (?) ze sobą dyskutuje i jeszcze się cieszy. To jest żałosne.
          Prowokacja na miarę prowokatora. Nie chce mi się nawet wymyślać jakiejś
          przewrotnej maksymy. Masz rację, mk, że się dystansujesz. Samoobrona nawet tu
          dotarła...
          Trzeba się chyba z Bushem zabrać na Marsa...
          S.
    • Gość: zgrywus do autora IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.04.04, 18:51
      w DWÓJCE nie było tyle krzyku , bo tam jest jeszcze mniej słuchaczy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka