Dodaj do ulubionych

ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 15:37
Proszę o wpisywanie się tych, którzy mają dosyć ogłupiania ludzi w
podstawowym kanale radia publicznego. "Lato z radiem" stacza się coraz niżej.
Rozumiem, że jest lato, ludzie pragną wypocząć, itd., ale czy trzeba ich do
szczętu ogłupiać bzdurnymi konkursami, z reguły nieudanymi, infantylizmem
posuniętym do zdziecinnienia oraz narcystyczym chałturzeniem prowadzących.
Ktoś wspomniał o Michale Rybczyńskim z lat świetności tej audycji. Ja dodam
Tadeusza Sznuka, któremu obecni prowadzący do pięt nie dorastają. Czekam na
posty. Hasło: DOŚĆ TANDETY!
Obserwuj wątek
    • Gość: popieram,ale Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 20:11
      Wstyd mi byłoby należeć do czegokolwiek , co w jakikolwiek sposób kojarzy się z
      audycją Lato z Radiem :)

Nie zapisuję się do antyklubu:)
      • Gość: AZ Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 23:09
        Wystarczy poparcie. Dziękuję!!!
        Wspólnym wysiłkiem zwalczymy tę stonkę.
    • Gość: ABC KONKURS DLA MĄDRYCH INACZEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 01:48
      Popieram cenną inicjatywę, aczkolwiek stopień otępienia słuchaczy przez te
      audycję jest tak wielki, że ogłupiali zwolennicy tandety mogą dać zdecydowany
      odpór akcji.
      Zwłaszcza, jeżeli za wydukanie kilku słów mogą wygrać familijnego vana.
      Tak głupiego i nieudanego konkursu, jak ten z uzupełnianiem zdania, dawno nie
      było. Najlepszą zabawę ma chyba tylko prowadząca. I jak się dowartościowuje,
      gdy z satysfakcją może przerwać mylącym się nagminnie uczestnikom. I w
      rezultacie gość, który wydukał pięć przypadkowych wyrazów doszedł do finału. Ja
      napiszę jeszcze dziesięć słów i czekam na nagrodę: Kochane misiaczki,
      prosiaczki, sraczki, majteczki w kropeczki, dajcie nam wreszcie spokój!
    • Gość: misiorpisior Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: 81.210.14.* 23.08.04, 12:42
      Wpadlem dzisiaj na pomysl, ze zadzwonie do nich zeby dali mi kubek, bo wlasnie rozbilem swoj ulubiony (oni tam chyba daja kubki?). Ale pomyslalem zaraz, ze lepiej miec stary podrapany.
      :)

misiorpisior
      • Gość: HIT Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 14:07
        Dobrze, że w kubki nie robią kupki! A może?
        • Gość: JA Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 23:08
          A rok temu były zupki. Dość podłe... Jak ta cała audycja!
    • Gość: googler Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: 80.50.17.* 24.08.04, 14:21
      A o takiej opinii LzR co Wy na to?:
      www.latozradiem.pl/forum.asp?t=4270&a=so
      • Gość: misiorpisior Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: 81.210.14.* 24.08.04, 17:48
        Proponuje przeczytac reszte opinii. Obraz jaki rysuje sie po tej ciekawej lekturze (szczegolnie kilku zapalencow LzR) kojarzy mi sie z wypowiedziami milosnikow i wyznawcow innego 'radyja'.
        Utwierdziłem sie w przekonaniu, ze wszystko jest w porzadku z moim zdrowiem psychicznym, tolerancja, zrozumieniem i poczuciem estetyki. Dziekuje za link.

antyfan LzR misiorpisior
        • Gość: ANTYFAN DOBRE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 08:58
          Nie jestem zapaleńcem LPR, nie słucham namiętnie Radia Maryja, ale o dziwo
          opinia z linku wydaje mi się całkiem trafna. Mimo że jest sprzed roku, pasuje
          jak ulał do tegorocznej edycji tej hucpy.Całość tej audycji zakrawa na prywatny
          folwark publicznego radia, czyli "bawimy się dobrze za wasze pieniądze, drodzy
          słuchacze!"
          • Gość: ANTYFAN Re: DOBRE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:48
            Chciałbym wyjaśnić, że pierwsze słowa z poprzedniego postu (O LPR i Radiu
            Maryja) są napisane tak na wszelki wypadek. Albowiem niedługo może się okazać,
            że przeciwnikami Lata z Radiem mogą być, zdaniem prawdziwych inteligentów,
            tylko oszołomy z LPR i sympatycy księdza Rydzyka właśnie; jak również rasiści,
            antyfeminiści, antysemici, nacjonaliści, ponuracy, duracy, debile, kretyni,
            matoły, osły, idioci... Uff, słowem większość normalnych Polaków... Przeto
            zakończę niczym Katon Starszy: A poza tym uważam, że Lato z Radiem powinno
            zniknąć z eteru na zawsze!!!
          • yenni Re: DOBRE!!! 25.08.04, 23:35
            >czyli "bawimy się dobrze za wasze pieniądze, drodzy
            >słuchacze!"

Słówko wyjaśnienia: to są pieniądze od sponsorów. Ja lubie "Lato z radiem" i
            troche mi przykro, jak to wszystko czytam, ale prawo do własnej opinii i
            krytyki ma każdy. Jednakże sprostowanie zamieszczam.
            Aha - na wypadek ataków od razu zaznaczam, że nie jestem pracownikiem radia.
            Ale źródło mojej wiedzy jest wiarygodne.
            • Gość: ABC Re: DOBRE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 08:41
              To znaczy, że prywatni sponsorzy opłacają prowadzących audycję w publicznym
              radiu? To tak wolno, oni nie biorą pensji? W takim razie co się dzieje z
              naszymi pieniędzmi z abonamentu? Imprezki typu zupki-kupki mnie nie interesują,
              ja piszę o audycji.
              • yenni Re: DOBRE!!! 26.08.04, 08:53
                Ja nie pisze o pensjach tylko o audycji. Własnie jak to określiłes
                gościu "zupki-kupki". w tym roku nie było, jak to pogardliwie
                okresliłeś, "zupek". Było Olimpijskie Lato z Radiem", 20 koncertów przez całe
                wakacje, potkania z olimpijczykami na imprezach, od początku olimpiady telebim
                w plenerze.. A w studio też konkursy - olimpijskie i nie tylko. Goście
                zapraszani nierzadko na wyraźne życzeni słuchaczy. Tematy lekkie, łatwe i
                przyjemne;) A jeśli ktoś ma pretensje do formy konkursu o Skode, to tu zasadzy
                ustalał sponsor. A redakcja musiała sie podporządkować. Kto płaci, ten wymaga.

Może LzR to jest program dla Einsteinów. Ale latem z przyjemności zapominam o
                szarej rzeczywistości, aferach, polityce. Sądzę, że nie ja jedna. A ze nie
                każdemu sie podoba?... No cóż, chyba nie da sie zadowlolić wszystkich...
                • Gość: ABW Re: DOBRE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 10:37
                  Chyba ja też płacę! Abonament. I to nie jednorazowo za reklamę grata a od
                  kilkunastu lat za cały rok! Wię co, nie mogę nic wymagać?
                  • Gość: mike Kogo najbardziej nie lubicie z LZr? IP: *.chello.pl 26.08.04, 15:48
                    bo ja Chajzera
                    • Gość: JA Re: Kogo najbardziej nie lubicie z LZr? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:19
                      Odwrócę pytanie: kogo najbardziej lubicie? Ja nikogo. Lato z radiem nie
                      Warszawa. Nie da sie lubić!
            • Gość: ZNAWCA CZYŻBY KUZYNKA CHAJZERA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 10:00
              A może Czejarka? Tak broni tej chałowatej audycji!
    • mariusz.max.kolonko Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM 27.08.04, 01:20
      Ostatnio powrócił mi tekst który słyszałem jakiś czas temu: "To jest poje...
      jak lato z radiem"
      Tekst prawdziwy bo lato z radiem jest poje....... mapety też :P
      • tomcio6776 Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM 29.08.04, 01:09
        LzR czyli masówka dla ludności...tak było,tak jest i tak niestety,będzie.
        • Gość: JA Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 08:50
          Ale czy tak musi być. Zawsze grupka cwaniaków musi żerować na naiwnych?
    • Gość: Wydawca LzR Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: 195.117.50.* 30.08.04, 11:33
      Szanowny AntyFanie, [- nko?] LzR!!!

Jako zespół LzR jesteśmy gotowi podjąć tę rękawicę, jaką jest krytykanaszej
      audycji, ale pod pewnymi cywilizowanymi warunkami. Dlaczego naołujesz
      do "akcyjności" i zorganizowania protestu przeciw LzR? Czy Twój silny
      indywidualny głos nie wystarczy?Po co nawoływać i zachęcać? Ty masz prawo do
      własnej oceny - ale to Twoje prawo przenoszone i narzucane innym pachnie
      nieładnie ancienne regime'em, Drogi AntyFanie...Poza tym - czy byłbyś uprzejmy
      napisać konkretnie:co, kto, kiedy, jakie sformułowanie czy piosenka tak Ci się
      nie podobają?...Wtedy będziemy mogli dopracowywać formułę...Bo co znaczą
      inwektywy, którymi usiałeś swój apel? Narcystyczne chałturzenie, etc?..Może
      dasz nam konstruktywne przykłady z inncy komercyjnych stacji - wzorzec
      mówienia, innych poza muzyką form radiowych?....A poza tym - każdemu, w tym i
      Tobie - zostawiamy prawo wyboru - nie krępowanego nawoływaniem i
      propagandą...Pozdrawiamy bez zajadłości - Zespół LzR
      • Gość: Zespół TROCHĘ LOGIKI PROSZĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 12:27
        "Konstruktywne przykłady z innych komercyjnych stacji..."??? Od kiedy to
        publiczne radio jest stacją komercyjną? Gdyby LzR nadawało w komercyjnej
        rozgłośni to nic nie miałbym do tego. Ale ja płacę abonament na rzecz
        publicznego radia i mam prawo wyrazić swoją opinię. Natomiast co się
        tyczy "cywilizowanych warunków", to się nie wypowiadam, gdyż już sama próba
        narzucenia jakichkolwiek warunków przez drugą stronę wydaje mi się nadużyciem.
        I to określenie "cywilizowane". Z góry zakłada, że cywilizowana jest tylko
        jedna strona. Ta która ma dostęp do mikrofonu. Ale do czasu...
      • Gość: HOT FAN Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 12:31
        UWAGA!!! Oni chcą dopracować formułę!!! Brrr.. Czyżby Zima z radiem???
        • Gość: mike Zima z radiem IP: *.chello.pl 30.08.04, 13:27
          jest już od 2 lat;)
      • Gość: krawat Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: 158.75.34.* 30.08.04, 14:01
        oczywiście, diabeł tkwi w szczegółach, ale obawiam się, że przytoczenie kilku, kilkunastu nie na wiele się zda, albowiem my słuchacze odnosimy wrażenie, że nasz głos i tak się nie liczy. "nie ma już muzyki - jest playlista, nie ma już słuchaczy - jest target" ot i cały problem w skondensowanej formie :-)
        • Gość: ABW Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 17:09
          Tak, a poza tym oni plotą coś o ancien regime, a tymczasem chcieliby zapewne
          sami wprowadzić odgórny nakaz kochania Lata z radiem. I kategoryczny zakaz
          krytykowania tego miodziku! Wraca nowe?
        • yenni Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM 30.08.04, 19:01
          Gość portalu: krawat napisał(a):

> oczywiście, diabeł tkwi w szczegółach, ale obawiam się, że przytoczenie
          >kilku, kilkunastu nie na wiele się zda, albowiem my słuchacze odnosimy
          >wrażenie, że nasz głos i tak się nie liczy. "nie ma już muzyki - jest
          >playlista, nie ma już słuchaczy - jest target" ot i cały problem w
          >skondensowanej formie :-)

Gwoli wyjasnienia słó kilka - pozwolę sie nie zgodzić z powyższą wypowiedzią.
          Otóż audycja ta jak najbardziej zwraca uwagę na życzenia swoich słuchaczy.
          Słuchacze życzą sobie określonego gościa? no to jest on zapraszany. Jeś
          zapotrzebowanie na taką a nie inną piosenkę - jest ona nadawana częściej niż
          inne. I jeszcze parę podobnych przykładw. Podkreślę raz jeszcze - na życzenie
          SŁUCHACZY. Bo jesli ktoś LzR nie słucha, a ma za złe tej audycji jej istnienie,
          to niesety nie moze liczyc na spełnienie swego życzenia zeby audycja zniknęła z
          anteny...
          Za "Wydawcą LzR" (czyżby p. Małgorzata?:))) pozdrawiam:))) powtórze tylko, że
          faktycznie, jakieś konkretne zarzuty by się przydały...
          A co do "Zimy z radiem" - bardzo sympatyczna audycja!!!:)
          Na wszelki wypadek wyjasniam, że nie jestem ani pracownikiem ww. stacji, ani
          też członkiem rodziny pracowników. Z LzR wiąże mnie li i jedynie
          radioodbiornik. Z opłaconym abonamentem:)

• Gość: ABONAMENTOWICZ Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 20:19
            A kto jest sponsorem? Pytam tak na wszelki wypadek.
          • Gość: RadiOperator Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: 80.50.17.* 31.08.04, 12:30
            Zuch dziewczynka! A od czasu jak parę dni temu boski Romuś wymienił na antenie
            autorkę najczęstszych postów na temat LzR - yenni - to już niczego innego jak
            nieustających hołdów, zachwytu, peanów i generalnego "och, ach, tak!" w stronę
            Pleplata z Radiem po tej istocie juz nie mozna się spodziewać. Wróć, dziewczę,
            na forum LzR, bo tam cię czekają.
            • yenni Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM 31.08.04, 13:05
              Gość portalu: RadiOperator napisał(a):

> Zuch dziewczynka! A od czasu jak parę dni temu boski Romuś wymienił na
              antenie
              > autorkę najczęstszych postów na temat LzR - yenni - to już niczego innego jak
              > nieustających hołdów, zachwytu, peanów i generalnego "och, ach, tak!" w
              stronę
              > Pleplata z Radiem po tej istocie juz nie mozna się spodziewać. Wróć,
              dziewczę,
              > na forum LzR, bo tam cię czekają.

Czy w ramach panującej nam demokracji przeciwnicy mogą sie wypowiadac
              negatywnie, a mi nie wolno szepnąc ani słówka w obronie? W porządku, nie pcham
              sie oknem tam, gdzie mnie drzwiami wyrzucaja. Zreszta ku uldze wszystkich
              niezadowolonych LzR własnie sie skończyło w tym sezonie...
      • Gość: KOLEGA ROMKA Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 17:02
        Romuś, daj se siana. Radio Las Vegas czeka!
    • Gość: TATULO NARESZCIE KONIEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 18:02
      Ludzie! Wpisuję całą moją Rodzinę do Antyfanklubu. Czekaliśmy cierpliwie do
      końca. Wystawialiśmy nasze uszy na katusze, licząc że będzie lepiej. I co? I
      nic? Coraz gorzej. Konkrety? Posłuchajcie, szanowni wydawcy i prowadzący,
      samych siebie, to przy odrobinie samokrytycyzmu nie będziecie bezczelnie pytali
      o konkrety. Gratuluję dobrego samopoczucia. Zdrowia życzę!
    • Gość: STARY Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 22:56
      Zapisuję się do Antyfanklubu. Wystąpię, jeśli LzR wystąpi z PR.
    • Gość: SYMPATYK DOŚĆ TANDETY O KAŻDEJ PORZE ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 15:48
      Uwaga na nowe badziewie, czyli Cztery pory roku. Ta audycja coraz bardziej
      ewoluuje w stronę Lata z Radiem. Klon jaki czy co? Czy wszędzie muszą być same
      Chajzery, Czejarki, Raduchy itd. itp??? Podpisuję się pod hasłem DOŚĆ TANDETY. I
      dopisuję: o każdej porze roku!!!
      • Gość: rad Re: DOŚĆ TANDETY O KAŻDEJ PORZE ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:22
        Racja! Chociaż już nie wiadomo co jest klonem czego. Ci sami prowadzący, ten
        sam nędzny poziom. Pełna tragedia!!!
        • Gość: ciuciu Re: DOŚĆ TANDETY O KAŻDEJ PORZE ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 09:45
          Popieram, z małą uwagą. Dość tandety o konkretnej porze dnia, czyli od 6.00
          (właściwie 5.57) do 14.00. Z wyjątkiem niedziel, oczywiście, kiedy program jest
          genialny. Zwłaszcza blok od 11 do 18.
      • Gość: kuku Re: DOŚĆ TANDETY O KAŻDEJ PORZE ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 12:51
        Zapomnieliście o niejakim Krajewskim? To dopiero siołmen! Kompletny brak dykcji
        i ubóstwo językowe.
        • Gość: Maria Re: DOŚĆ TANDETY O KAŻDEJ PORZE ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 14:44
          Odczepcie sie od redaktora Krajewskiego! to jest akurat odpowiedni człowiek
          przed mikrofonem!
          • Gość: jojo Re: DOŚĆ TANDETY O KAŻDEJ PORZE ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 18:47
            O tak, tak, Mario. Najlepszy był jako współorganizator wyborów Miss Lata z
            radiem... Potem jakby zdziadział! Prawda?!
      • Gość: Lektor Re: DOŚĆ TANDETY O KAŻDEJ PORZE ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 23:06
        Ja bym zwrócił też baczną uwagę na tandem Grzesiowski i Szrubarz. Ci panowie
        stanowczo nie powinni występować publicznie. Nie mają ku temu predyspozycji
        fizycznych (ten pierwszy), ani psychicznych (pierwszy i drugi).
        • Gość: wierny słuchacz Re: DOŚĆ TANDETY O KAŻDEJ PORZE ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:24
          Ale robią postępy. W tym tygodniu przerywali swym rozmówcom (liczyłem tylko
          rozmowy o godz. 7.20)"tylko" 42 razy. W zeszłym tygodniu 54. Od przyszłego
          tygodnia mam urlop i policzę wszystkie rozmowy. Może wreszcie będzie można ich
          za coś pochwalić.
          • Gość: ABW Re: DOŚĆ TANDETY O KAŻDEJ PORZE ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 16:04
            Ale na pewno nie liczyłeś niedzielnych południowych audycji, gdzie niestety ci
            panowie też się pojawiają. Ale tam są jakby grzeczniejsi. Widocznie towarzystwo
            zobowiązuje (he, he).
            • Gość: gość Re: DOŚĆ TANDETY O KAŻDEJ PORZE ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 18:30
              A w jakim dniu tygodnia tej trzódki całkowicie nie ma na antenie jedynki? Kto
              wie?
              • Gość: słuchacz Re: DOŚĆ TANDETY O KAŻDEJ PORZE ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 23:05
                Jutro poniedziałek. I znowu na jedynce ta tandetna trzódka od 6.00.
                • Gość: człowiek Re: DOŚĆ TANDETY O KAŻDEJ PORZE ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 00:54
                  Do niedzieli daleko. Szkoda. Może pan Grzesiowski i pan Szrubarz pójdą na urlop?
                  Albo pan Czejarek z panem Chajzerem? Ale czy oni w ogóle mają urlopy. Po co im.
                  Codziennie w robocie odpoczywają!
        • Gość: stary słuchacz BĘDZIEMY ŚWIĘTOWAĆ WYBUCH DRUGIEJ WOJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:44
          Oj tak, tak. Ja bym dodał jeszcze tekst pana Grzesiowskiego, który w dniu 1
          września w rocznicę wybuchu II wojny w rozmowie z historykiem Andrzejem
          Paczkowskim, nawiązując do bombardowania Wielunia powiedział coś w tym
          stylu: "No to odtąd BĘDZIEMY ŚWIĘTOWAĆ ROCZNICĘ WYBUCHU II WOJNY..." itd.
          Proszę, jaki mądry inaczej. Nie będziemy uroczyście obchodzić lub obchodzić
          rocznicę, ale świętować. To było dla tego pana takie radosne wydarzenie.
          Europejczyk pełną gębą!
          • Gość: kombatant Re: BĘDZIEMY ŚWIĘTOWAĆ WYBUCH DRUGIEJ WOJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:10
            Też to słyszałem. Cieszę się, że ktoś zauważył. Cóż, takie czasy, takie
            obyczaje, tacy "redaktorzy". Pozostał wielki niesmak i zażenowanie.
            • Gość: młody Re: BĘDZIEMY ŚWIĘTOWAĆ WYBUCH DRUGIEJ WOJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:01
              A niech sobie świętuje, byle nie na mój koszt.
              • Gość: ABW NIESAMOWITE! PRZEPROSIŁ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:26
                Chciałem zauważyć, że pan Grzesiowski dziś rano w Sygnałach przeprosił za
                niefortunne sformułowanie o świętowaniu wybuchu II wojny.
                • Gość: młody Re: NIESAMOWITE! PRZEPROSIŁ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 17:34
                  Tak, ale tylko tych, którzy poczuli się urażeni. A reszta co? Ma świętować?
                  • Gość: ABC Re: NIESAMOWITE! PRZEPROSIŁ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 21:13
                    Dobra, facet zachował się przyzwoicie, ale mnie z kolei szkoda, że przeprosił
                    słuchaczy przy tym mało kumatym, obrzydliwym poślim grubasie. A ten gotów
                    pomyśleć, że to jego przepraszają. Tymczasem to on powinien przeprosić nas
                    wszystkich za swoje istnienie.
    • Gość: człowiek Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 12:40
      Nareszcie niedziela. Żadnego Lata z radiem, Czterech pór roku, sygnałów dnia
      itd. itp. Spokojnie można włączyć jedynkę...
      • Gość: ABC Człowieku, nie ciesz się tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 13:07
        Człowieku nie ciesz się tak! W audycji "W samo południe" miałes nieświeży
        powiew "Sygnałów". Produkował się pan "redachtor" Grzesiowski. A niedługo
        możesz spokojnie przełączyć kanał. Będą "Dożynki prezydenckie" (szkoda, że nie
        Dorzynki...) i inny orzeł, pan "redachtor" Szrubarz. Ciekawe, czemu człowiek
        zwany prezydentem zmienił obstawę radiową? Dotychczas nadwornym radiowcem tej
        niesłychanie ważnej persony był pan Grzesiowski. Mniejsza z tym, to i tak za
        dużo horroru jak na miły niedzielny dzień. Wieczorem odpocznę przy starych
        śmieciach (mam nadzieję).
        • Gość: człowiek OJ, PRZEŁĄCZAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 13:29
          Co za ludzie! Niedzieli nie uszanują!!! I jeszcze ta Hubner...Kto wie kiedy to
          się skończy?
    • dagg Kiedyś to było LATO Z RADIEM... 12.09.04, 14:09
      Dziś lato z radiem do bani, ale kiedys...To była audycja. człowiek z
      przyjemnosćią słuchał na wakacjach: czy nad jeziorem czy w domu. Można by
      przecież wrócić do opowiadania o ciekawych miejscach w Polsce, pieknej
      przyrodzie. Nawet jak siedziałam w domu, chętnie tego słuchałam. Teraz tylko
      czytanie maili (od blondynek roku) i nachalna reklama...
      Może kiedyś wróci stare dobre Lato z Radiem....
      • Gość: stan Re: Kiedyś to było LATO Z RADIEM... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 15:30
        No i nie było Kowalewskiego, Czejarka, Chajzera, Bieńczyckiej i pozostałej
        czeredki. A przecież wszystko zależy od ludzi...
        • Gość: Lato Re: Kiedyś to było LATO Z RADIEM... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 15:57
          Człowieku, jaki Kowalewski? Chyba Krajewski?
          • Gość: stan Re: Kiedyś to było LATO Z RADIEM... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 16:01
            A faktycznie, przepraszam. Oczywiście Krajewski. Trudno spamiętać tych nowych.
            Więc, żeby miał parę to dodam jeszcze panią Raduchę. Chyba nic nie pomyliłem?
            To też takie słodkie ple ple.
    • Gość: latina Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 21:10
      wstyd mi przyznac ale kiedys , ladnych pare lat temu bylam na kilku koncertach
      LzR,nawet w odleglym o.30km miescie.Teraz przyprawia mnie o mdlosci.
    • Gość: ABW KONKURSY PÓR ROKU DLA GAWIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:40
      Niezawodna rozrywka dla głupiej gawiedzi. Kolejny raz pan Krajewski zadaje
      słuchaczowi ostatnie pytanko i kolejny raz pan redaktorek wraz z wtórującą mu i
      słodko szczebioczącą paniusią redaktoreczką wołają z satysfakcją, iż niestety,
      słuchacz udzielił błędnej odpowiedzi. Ale jaka jest właściwa? Tego kolejny raz
      się nie dowiemy. Może oni sami nie wiedzą?
      • Gość: gracz Re: KONKURSY PÓR ROKU DLA GAWIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:46
        Tak, a niedługo redaktor Chajzer nakaże w ramach konkursu, aby słuchacz coś
        pokazał przez radio. I wtedy na sto procent każda odpowiedź będzie zła. Ile
        fundatorzy nagród zaoszczędzą...
        • Gość: słuchacz Re: KONKURSY PÓR ROKU DLA GAWIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:57
          Wtedy nawet pan redaktorek Czejarek będzie mógł bez obaw swoją brykę jako
          główną nagrodę obiecać!
          • Gość: Keira Re: KONKURSY PÓR ROKU DLA GAWIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 15:43
            Gość portalu: słuchacz napisał(a):

> Wtedy nawet pan redaktorek Czejarek będzie mógł bez obaw swoją brykę jako
            > główną nagrodę obiecać!

Kiepski pomysł masz słuchaczu - wiesz ile ten samochód ma kilometrów na
            liczniku? Tym razem złośliwość trafiła jak kulą w płot...
            • Gość: młody Re: KONKURSY PÓR ROKU DLA GAWIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 21:52
              No i o to chodzi. Co Ty taka mało kumata jesteś. Odpaliłaś czy co?
      • Gość: Keira Re: KONKURSY PÓR ROKU DLA GAWIEDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 15:47
        > Ale jaka jest właściwa? Tego kolejny raz
        > się nie dowiemy.

Hmmm... moze wystarczy uważnie posłuchać... Ciekawa rzecz - ja tam zawsze
        słyszę że podają prawidłowe odpowiedzi, jeśli słuchacz nie udzieli właściwej..
        Za wyjątkiem "tajemniczego głosu" bo to pytanie powtarzane jest trzykrotnie, o
        ile kolejni słuchacze sobie nie radzą. Jesli ostatni słuchacz też nie zgadnie
        wtedy podawana jest odpowiedź...
    • Gość: aloalo PROGRAM NOCNY - BEZNADZIEJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 09:38
      Skoro robi się tu forum jedynki PR to i ja sie wpiszę. Słucham często nocnych
      programów (00.00 - 2.00) i myślałem, że gorszego badziewia od tych krakowskich
      z Mazanem to nie ma. A proszę - dziś w nocy było o reklamie. Była pani
      redaktor, pan uczony jakiś (spec od niczego - czyli od reklamy), jakiś młody,
      ale wyliniały już chyba mocno tygrys z jakże wielkiej agencji towa.., tfu,
      reklamowej. I oczywiście pseudoniezależna pani z jakiejś organizacji
      konsumenckiej (czyli konsumującej nasze podatki w imię lepszej sprawy). Wszyscy
      oni robili wrażenie jakby byli wykształceni inaczej. A może te fast foody i
      inne macdrivy im zaszkodziły. Pieprzyli bez ładu i składu przez dwie godziny,
      jakby było o czym. W końcu znalazłem sposób na słuchanie tego szacownego
      gronkowca. Otóż słuchałem tego jakby to była audycja satyryczna. Prawie
      pomogło, choć trochę żałuję, że nie strzeliłem sobie paru głębszych. To na
      tyle. Czy ktoś jeszcze dotrwał żywy do końca?
      • Gość: ABC Re: PROGRAM NOCNY - BEZNADZIEJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 15:08
        Co racja, to racja. Ja też słuchałem i dopiero co wstałem. Mam kaca, a nic nie
        piłem. To faktycznie była porażająca dawka bełkotu! Cóż, po co słuchałem.
        Przecież każda reklama jest dla chama.
        • Gość: AZ Re: PROGRAM NOCNY - BEZNADZIEJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:23
          Co racja, to racja. A wracając do nocnych audycji to zdecydowanie najlepsze są
          te autorstwa pani Danuty Żelechowskiej i pana Jana Zagozdy. Audycje pana Marka
          Gqaszyńskiego też całkiem przyjemne.
          • Gość: HIT Re: PROGRAM NOCNY - BEZNADZIEJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:26
            Dodałbym jeszcze te z zagadkami literackimi, pod warunkiem że prowadzace panie
            nie poniesie zbytnio wena. Muzyka też jest tam bardzo dobra.
    • Gość: ABC JUTRO NIEDZIELA - NIE MA "CZTERECH PÓR ROK"U!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 10:05
      Nareszcie, będzie wreszcie ciekawie, kulturalnie i na poziomie na jedynce
      • Gość: AZ Re: JUTRO NIEDZIELA - NIE MA "CZTERECH PÓR ROK"U! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 23:26
        Lubisz Matysiaków?
        • Gość: ABC Re: JUTRO NIEDZIELA - NIE MA "CZTERECH PÓR ROK"U! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 23:31
          Uwielbiam. Tak jak i cały niedzielny program. Może z wyjątkiem tej błazenady z
          udziałem pieprzonych oszustów-polityków w samo południe. No i oczywiście z
          wyjątkiem dożynek (p)rezydenckich. Gdyby były to DORZYNKI KWASA to słuchałbym z
          rozkoszą...
          • Gość: Jureek Re: JUTRO NIEDZIELA - NIE MA "CZTERECH PÓR ROK"U! IP: 212.20.131.* 20.09.04, 11:36
            A to Matysiakowie teraz w niedzielę? Jak pamiętam, to Matysiakowie byli w
            soboty, a w niedzielę było W Jezioranach.
            Gdy jeszcze nadawali analogowo przez satelitę słuchałem jednego i drugiego.
            Jura
            • Gość: AZ Re: JUTRO NIEDZIELA - NIE MA "CZTERECH PÓR ROK"U! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 15:38
              Matysiakowie oczywiście w sobotę, sorki. To te Roku pory, Chajzery, dusery i
              selery tak mi mącą w głowie. A Jeziorany w niedzielę jak najbardziej. Chyba
              lepsze od Matysiaków, bo takie mniej europejskie jakby.
              • Gość: Jureek Re: JUTRO NIEDZIELA - NIE MA "CZTERECH PÓR ROK"U! IP: 212.20.131.* 20.09.04, 15:51
                He, he, he. Matysiakowie europejscy - powiadasz? To niech autorzy audycji lepiej
                nauczą się języków europejskich, żeby nie dawali już takich plam, jak ta w
                odcinku kiedy pani Matysiakowa odczytywała i tłumaczyła mężowi na język polski
                list od pewnego Słowaka napisany po... czesku.
                Też wolę W Jezioranach od Matysiaków, chociaż i ta audycja podpadła mi strasznie
                w niedzielę 23.09.2001 reku, kiedy autorzy nie mogli powstrzymać się od
                przemycenia grubymi nićmi szytej agitacji wyborczej.
                Jura
                • Gość: AZ Re: JUTRO NIEDZIELA - NIE MA "CZTERECH PÓR ROK"U! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 16:11
                  Pisząc "europejscy" oczywiście ironizowałem. Od długiego czasu te słuchowiska
                  zupełnie odeszły od pierwowzoru sprzed lat. Obecnie są raczej dydaktycznymi
                  agitkami dla myślących "poprawnie politycznie", a czasami przestrogą dla
                  chcących myśleć inaczej.
    • Gość: AUGUST B.-W. Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:31
      A ja życzę wszystkiego najlepszego wszystkim radiowcom w dniu środków
      społecznego przekazu!
    • Gość: ABW JESIEŃ SMUTEK NIESIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 08:47
      Zaczęła się jesień. I wróciło nowe. Niejaki hetka-belka-pętelka był gościem
      sygnałów dnia. Tragedia. Stękało toto, jąkało aż żal d..ę ściskał. Że też taki
      jewropejczyk po tylu latach pałętania się po różnych urzędach nie nauczył się
      kultury wysławiania i nie nabrał żadnego sznytu pozwalającego bez nerwów
      słuchać jego tokowania. A panowie Grzesiowski i Szrubarz po paru dniach poprawy
      znowu w formie. Przeszkadzali aż miło. Tak terkotali te pytania, że za cholerę
      człowiek nie mógł nic zrozumieć. I znowu te przydechy, charki, smarki. Aż się
      dziwiłem, że człowiek zwany premierem rozumie, o co go pytają, bo ja nic nie
      kumałem. Po prostu nie rozumiałem, co oni mówią. Nagle mnie olśniło! On chyba
      po prostu miał wcześniej napisane pytania. I odpowiadał też z kartki. Wszystko
      jasne. Na tym polega nowoczesne dziennikarstwo. Innego wytłumaczenia nie ma.
      Zresztą wszystko w tych Sygnałach dnia zaganiane takie. Terkoczą jakby mieli
      sraczkę lub spieszyli się do innej fuchy...
      • Gość: aloalo Re: JESIEŃ SMUTEK NIESIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 17:27
        Oni w piętkę gonią chyba...
        • Gość: słuchacz Re: JESIEŃ SMUTEK NIESIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 17:29
          A ten cały Belka to ma chyba chroniczne zatwardzenie od stuleci!
          • Gość: AZ Re: JESIEŃ SMUTEK NIESIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 22:41
            Moim zdaniem człowiek zwany premierem ma sraczkę strachową od czasu bytności w
            Iraku. Podobno nieźle tam się dekował. Stale ganiał od okna (patrzeć czy
            przylecieli już po niego amerykańcy, coby odstawić typa do Kraju)do klopa,
            gdzie przesiadywał pół dnia, bo to klop był pancerny i bezpieczniejszy od
            schronu.
            • Gość: jojo Re: JESIEŃ SMUTEK NIESIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 22:58
              Coś w tym musi być. Stale takie skrzywione toto łazi, jakby cierpiało. Pewnie
              wali w torbę z przyczajki i smród straszny go zatyka. Szkoda, że nie walnęli
              zdrowo w tego ichniego klopa w Iraku. Skróciliby męki buchalterowi i ludzie
              mieliby trochę spokoju.
              • Gość: słuchacz Re: JESIEŃ SMUTEK NIESIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:28
                Ludzie, macie rację. Też nie znoszę typa. Ale ma być o radiu!
                • Gość: jojo Re: JESIEŃ SMUTEK NIESIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:38
                  Pardon za przepraszam. Poprawię sie jutro.
      • Gość: ABC Re: JESIEŃ SMUTEK NIESIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 09:16
        Ludzie, nie mogę. Znowu w tych sygnałach robili wywiad (he!, he!,wywiad)z tym
        grubym zwanym marszałkiem. I gdy tak ględzili o wyższych podatkach, konsumpcji
        itd., to nagle ten gość walnął coś w tym stylu, że on NIE KONSUMUJE, BO NIE MA
        GDZIE! No ludzie, pal licho, że niegramatycznie toto mówi, ale że nie
        konsumuje?! Toć tłuszcz się wylewa wszystkimi otworami i porami ciała i on nie
        konsumuje!!! Panowie radiowcy, czy naprawdę musicie co tydzień zapraszać tych
        samych zużytych do ostatniej śrubki w mózgu polytyków? Przecież oni już nic
        mądrego w życiu nie powiedzą. Jeśli macie nakaz, aby prezentować ten pośli
        zwierzyniec, to dajcie szansę innym. Jest ich tylu, że wystarczy do końca
        kadencji. I za każdym razem niech będzie inny, bo wstępniaki człowieka zwanego
        prezydentem, premierem, marszałkiem czy koniem znamy już na pamięć. I to na
        tyle, pyszne motyle...
        • Gość: aloalo Re: JESIEŃ SMUTEK NIESIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 11:33
          Stary, masz rację, ja też nie mogę już tego słuchać. Zauważ jednak, że Tłusty
          powiedział, iż nie ma gdzie konsumować, czyli nie ma miejsca w kałdunie albo
          lokalu mu brak. Tak czy owak w jedno i drugie nikt nie uwierzy.
      • Gość: polytyk Re: JESIEŃ SMUTEK NIESIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:03
        Znowu kwadrans pierdu-pierdu z jakimś Ciosanym, żeby zara potem w niusach podać
        sensacyję niesamowitą, że Kwas do ruskich się czołga. No ludzie, to nie można
        było bez tego Ciosatego!? Więcej kultury proszę na jedynce!!!
        • Gość: aloalo Re: JESIEŃ SMUTEK NIESIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:18
          A grubo toto ciosane, oj grubo!
          • Gość: jojo Re: JESIEŃ SMUTEK NIESIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 17:43
            I za cholerę nie można od tylu lat gada ściąć.
      • Gość: słuchacz Re: JESIEŃ SMUTEK NIESIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 09:03
        Od rana na jedynce straszne ble-ble. I to przy sobocie. Całe szczęście, że
        jutro niedziela!
      • Gość: ABW SYGNAŁY DNIA - WYDANIE SZKOPSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 10:00
        Ludzie, nie można słuchać dziś tych Sygnałów. Od rana lizanie dupska szkopom.
        Gadzinówka jaka czy co. Jednym słowem "Signal"..
        • Gość: aloalo Re: SYGNAŁY DNIA - WYDANIE SZKOPSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 12:51
          Za to Kwas dyplom od ruskich dostanie. No, no...
          • Gość: jojo Re: SYGNAŁY DNIA - WYDANIE SZKOPSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 18:55
            Markus Balken uber alles!!!
    • Gość: googler Re: Przypomnienie: to ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM! IP: 80.50.17.* 23.09.04, 18:01
      Już tak dobrze anty-fanklub Rata z Ladiem (ta przestawianka nie ma znaczenia -
      w tej audycji jest pleplowato podobnie) się rozwijał i nagle zajęliscie się
      politykami. To nie to miejsce. Tutaj jednoczymy się w podobnej ocenie papki
      radiowej, jaka zewsząd nas otacza. Ostatnio Radio Bis zepsiało i chyba już tam
      leci tylko zadowolona muzyczka spod ręki zadowolonych ze swej elokwencji
      (powiedzmy...) młodych "prezenterów" (jak ja tęsknię za spokojnym dykcyjnym
      głosem starych radiowców!).
      • Gość: ABW Re: Przypomnienie: to ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:56
        Masz rację googler, ale jak sam zauważyłeś, ta papka otacza nas ze wszystkich
        stron. Wobec czego (jak ktoś inny z kolei zauważył) to forum stało się siłą
        rzeczy forum programu pierwszego PR. Ja również tęsknię za starymi radiowcami
        (np. pan Jasieński, Bocheński, Marzyński, że tylko tych z całej plejady
        wspaniałych spikerów wymienię), z obecnych doceniam m.in pana Sznuka, Pipkę.
        Ale generalnie radiem publicznym zawładnęła komercyjna tandeta, czego symbolem
        stało się Lato z Radiem. Stąd proponuję zostawić tytuł forum, a oceniać program
        I PR. I to w różnych jego aspektach. Sygnały dnia z bełkoczącymi bez sensu
        politykami i nieudolnymi prezenterami to swoiste preludium do Pór roku, czyli
        przedłużenia LzR.
    • Gość: AUGUST B.-W. ZŁOTE MIKROFONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 18:49
      Złote Mikrofony - trafne jak nigdy dotąd. Brawo! A już bałem sie, że ktoś z
      pleplającej trzódki z tytułowego wątku sie załapie. Na szczęście prawdziwa
      sztuka zwyciężyła! Dziękuję!
    • Gość: aloalo SYGNAŁY DNIA - ŚRODA WE ŚRODĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:12
      Dziś w Sygnałach była niejaka gwiazda, pani Środa. Ma szansę stać się Lepperem,
      Millerem i kim tam jeszcze chcecie niedorzecznictwa polskiego. To co
      wygadywała, aż szkoda komentować. Słuchał ktoś?
      • Gość: jojo Re: SYGNAŁY DNIA - ŚRODA WE ŚRODĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:29
        Dać ją do Lata z Radiem zamiast Chajzera i Czejarka razem wziętych. Może nie
        będzie mądrzej, ale śmieszniej na pewno!
    • Gość: ABW MAGDA KIELCZYK I WINCENTY PIPKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 09:13
      Nie wiem, jak inni forumowicze, ale ja uważam, iż pani Magda Kielczyk i pan
      Wincenty Pipka to najlepsza para porannych spikerów.
      • Gość: słuchacz Re: MAGDA KIELCZYK I WINCENTY PIPKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:42
        Zgadzam się. Jedni z niewielu spokojnie czytających wiadomości i nie mających
        kłopotów z dykcją i oddechem.
        • Gość: ABW OCZYWIŚCIE, PANI MARTA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 13:46
          Przepraszam, oczywiście pani Marta, a nie Magda Kielczyk. Na pewno wszyscy
          znają tę miłą osobę i wiedzą o kogo chodzi. Przy okazji pozdrawiam.
    • Gość: ABW KOZA W SYGNAŁACH DNIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 09:37
      Już po niedzieli. I znowu ta polytyka w Sygnałach. Dziś była ta dystyngowana
      koza z mumii wolności. Słuchać było ciężko. Meczało toto, buczało i nic nie
      wystękało. Czy naprawdę nie można rano zaprosić kogoś spoza polytyki,
      socjologiii, histerii itp. Czy nie można zacząć dnia od wywiadów z kimś
      wesołym, kto wprowadzi dobry nastrój? Naprawdę, ludzie chyba mają już dość tych
      samych odgrzewanych trepów z sejmu, rządu, kancelarii itp. Ci osobnicy już nic
      ciekawego w życiu nie zrobią i nie powiedzą. A może szkoda tych ciekawszych
      ludzi na poranne audycje? Zwłaszcza przed Czterema porami roku? Coś w tym
      jest...
      • Gość: ABC OBIBOK W SYGNAŁACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 09:52
        Dziś było nieźle, tylko znowu nasmrodził ten aligant z Partii Obiboków. Po co
        tych polytyków zapraszać, skoro po tylu latach nie potrafi się toto poprawnie
        po polsku wysławiać. Co gorsza, to recydywista, jak wielu innych. Żeby od
        trzech lat nie można było sobie wbić do łba, że mamy rok DWA TYSIĄCE drugi,
        trzeci, czwarty, itd. i że wojsko polskie ma uciec z Iraku w roku DWA TYSIĄCE
        PIĄTYM, a nie w dwutysięcznym piątym. No ludzie, toć to wtórny analfabetyzm.
        Poza tym, jak wspomniałem, było nieźle, tylko jedna pani streszczająca
        wiadomości znowu terkotała jakby pepeszę połknęła.
        • Gość: ABC ŁYSY TŁUSTY BREDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 17:29
          Tłusty łysy pierdzioch w Sygnałach znowu bredził. Dajcie spokój z tymi agentami-
          polytykami.
          Całe szczęście, że chyba tej całej Środy we środę nie było. Piszę chyba, bo
          zasnąłem przy tłustym i do końca nie jestem pewien...
          • Gość: ABC Re: ŁYSY TŁUSTY BREDZI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 17:53
            A ja dziś spałem. Nie wiem, który polytyk pierniczył. Może Dupa-Kwasiu?
            • Gość: ABW CHARCZĄCY WRÓCILI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 10:32
              Niestety, tandem panów Grzesiowski - Szrubarz znów na fonii i w dawnej formie
              tzn. beznadziejni. Wczoraj nie miałem sił pisać po tym co wygadywał ten osobnik
              zwany wiceprezesem giełdy. Zaciągał jak szlachcic przyzagrodowy i przez
              kilkanaście minut bredził nie wiadomo o czym. Dziś z kolei jakiś bankowiec-
              amator powiedział, że wie, ale nie powie jakie będą zyski z narodowego
              oszustwa, czyli prywatyzacji banku PKO. Tyle to i ja wiem. Nawet więcej wiem,
              naiwni centusie dostaną jak zwykle w dupsko. Czy naprawdę nie można rano
              zapraszać ciekawych ludzi, którzy mają coś do powiedzenia? Czy stale muszą być
              jak nie polytycy-anemicy, to jacyś giełdziarze-geszefciarze lub inne bankiery-
              cholery? Dajcie wreszcie wywiady z mądrymi zwyczajnie, a nie inteligentnymi
              inaczej. Przecież to publiczne radyjo do licha ciężkiego!!!
              • Gość: fan jedynki TERKOCZĄCY TEŻ NADAJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 15:21
                Racja. Chciałem dorzucić jeszcze do tego wora niejakiego pana Lipke z
                byznesinformacyj. Terkotał tak, jakby pepeszę połknął. Niech sam siebie
                posłucha, ciekawe czy coś zrozumie. A ten bankowiec to podobno nazywa się
                mynyster. A na nazwisko Socha. Ciekawe czy ktoś go kocha?
                • Gość: aloalo UKRADLI PTOKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 22:40
                  A mnie powaliła i głęboko zasmuciła njusowa wiadomość dnia powtarzana od rana
                  na pierwszym miejscu. Niejakiemu Kaczmarkowi podobno ukradziono ptoka. Biedak,
                  pewnie eunuchem jakim został. A może już był, bo gadał podobno, że nic takiego
                  się nie stało. Koliberek jaki czy co...
                  • Gość: ABW HAŃBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:12
                    Hańba, hańba, po trzykroć hańba! Stało się: przesr.., oj, przespałem Łysego
                    Tłustego. Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie.
                    • Gość: jojo Re: HAŃBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 23:27
                      Stary, ciesz się, że Środy nie było!!!
      • Gość: ABC POLYTYCZNA PIERDOŁA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:58
        I znowu jakaś splajtowana polytyczna pierdoła w tych Sygnałach. Nic nie
        powiedziała, ale zaistniała. Subiekt jeden...
        • Gość: dyplomik CARAVAGGIO Z DYSKOTEKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 13:56
          Dziś było jeszcze gorzej. Pan redachtór Grzesiowski robił pablisiti rezydentowi.
          A ten jakby nigdy nic zachęcał do oglądania jednego Caravaggia. Pewnie myślał,
          że to jakaś nowa wypasiona bryka z salonu od Kluczyka. A to przecież malarz
          jest, he, he, he...
          • Gość: ABW KLIPS Z Partii Obiboków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 09:38
            Dziś w Sygnałach Dnia jakiś Klips z Partii Obiboków nadawał na Białoruś. Pełna
            żenada. Nie wiadomo po co toto się byczyło przez kilka dni na nasz koszt jako
            łobserwator, skoro nic nie powiedziało, czego nie mógłbym się domyślić
            przeglądając pierwszego lepszego szmatławca lub słuchając obojętne jakiego
            polytyka-pierdzielnika. To już pan Lepper był jeden dzień i powiedział dużo
            więcej i ciekawiej. A panowie redachtorzy nie byli, nie widzieli, ale jak
            zwykle najlepiej wiedzą. Wcinali się, aż miło. A przy Obiboku Klipsie milczeli.
            Bo to było po linii. Tak po naszemu, po europejsku. A pan Lepper wicie-
            rozumicie... Krótko mówiąc, panowie redachtórzy, dajcie se siana i wykażcie się
            odrobiną obiektywizmu, tak niezbędną w waszym fachu. Ja wiem, że trzeba po
            linii, słusznie, ale, do kija ciężkiego, nie bójta się. Miejcie jaja i myślcie!
            Skoro taki Łukaszenka wywołuje tyle piany na ustach poprawnościowców, to
            widocznie musi być ktoś! A wy???
            • Gość: a Re: KLIPS Z Partii Obiboków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.04, 12:18
              Coś ci się chyba porąbało
              • Gość: b Re: KLIPS Z Partii Obiboków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 23:14
                Nie jemu, a tobie!
          • Gość: ABW Re: CARAVAGGIO Z DYSKOTEKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 10:20
            Piszę dopiero dziś, bo z trudem łapię oddech po wczorajszych popisach (p)
            rezydenta. Znowu pan redachtór Grzesiowski robił pablisiti osobnikowi
            pełniącemu tę funkcję.
            A oto dwa cytaciki pasibrzuszka-kłamczuszka, które mnie powaliły swą głębią:

- " W demokratycznym świecie ludzie się znają. Tym się różni demokracja od
            stalinizmu, że tam się mordowali, a tu się znają."

- "Człowiek jest z natury zdolny do chorowania."

Potem pasibrzuch usiłował straszyć posła z komisji sejmowej, ale zreflektował
            się, że pan redachtór może to wziąć do siebie i nie postawi ćwiarteczki, więc
            zaznaczył, że to nie dotyczy pana redachtora. I wyszło poplątanie jak zawsze,
            sranie w banie, bęc!

• Gość: ABC ŁYSY TŁUSTY, CHARCZĄCY I KWICZOŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 00:14
          Znowu ten łysy tłusty w Sygnałach dnia. Ludzie, dajta spokój, ile można?
          I na dodatek ten gamoniowaty brukselski kwiczoł, prezes jakiegoś jebanku, pełna
          żenada... Pan redaktor charczący przeprowadzał wywiad z tym kumatym inaczej
          prezesem. Ale toto nie potrafiło poprawnie po polsku mówić! Jak toto mogło
          kiedyś być pierwszym, a teraz jakimś prezesem. Nie tylko, że robi poważne błędy
          językowe, to takie teksty wciska, że aż żal dupę ściska. Pełna załamka i istny
          smród!!!
          • Gość: ABW ŁYSY TŁUSTY POUCZA SĄD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 13:42
            Ta polytyczna pierdoła dziś przeszła samą siebie. Toto ma nadzieję, że sąd się
            nie ośmieszy i umorzy sprawę. No, tu już Łysy tłusty przeszarżował. A panom z
            radyja bublicznego proponuję przesunąć spotkania z tym pajacem na niedzielę i
            na godzinę bardziej zbliżoną do magazynu satyrycznego ZSYP. Może panowie
            kabareciarze ze ZSYP-u potrzebują śmieci.
            • Gość: ABW EUROPEJSKI CHAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:33
              Chciałem zapaść w sen zimowy, niestety, nie da się. Dziś rano w Sygnałach u
              redachtóra charczącego wystąpił jakiś stękający mynyster spraw bezgranicznie
              głupich. Co ta badziewiasta landryna wygadywała to nie da się powtórzyć. Sprawy
              Polski i Polaków to chyba ostatnia rzecz o jaką ten chochoł mógłby zadbać. A z
              racji pełnionej funkcji powinny to być sprawy podstawowe. Wstyd mi za tego
              osobnika!!!
    • Gość: sluchacz-ka Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: 217.97.203.* 17.11.04, 12:43
      Czytam ja sobie tak wszystkie wypowiedzi i jednego nie rozumiem: po cholere sluchacie ?... a
      sluchacie bo wiecie i znacie prowadzacych. Jak mi sie cos nie podoba przelaczam radio na inna
      stacje i tyle....albo wlaczam tvn24... bo tylko tam jeszcze dowiem sie np o smierci Arafata... bo
      radio to teraz dyskoteka 24h/dobe...
      • Gość: ABCD Re: ANTYFANKLUB LATA Z RADIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:13
        No przecież płacimy abonament, to słuchamy. Poza tym radio jest od włączania, a
        nie wyłączania. Zwłaszcza publiczne...
    • Gość: AntyfABW ABC, ABW - proszę już sobie stąd odejść - IP: 80.50.17.* 17.11.04, 18:10
      ewentualnie założyć osobny swój obsesyjny wątek o tłustych, łysych itp.
      kwiczołach. Antyfanklub LzR jest już znużony wpisami autorstwa ABC, ABW.
      • Gość: ABCDEF....WZXYZ Re: ABC, ABW - proszę już sobie stąd odejść - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:12
        Ale CO ROBIĆ? Do lata daleko, a "moderatorzy" LzR nadal nadają. Jak oni odejdą
        to i my znikniemy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka