Dodaj do ulubionych

Jakość Encyklopedii

IP: *.gn.ae.wroc.pl 27.01.05, 11:55
Co sądzicie o jakości poszczególnych tomów Encyklopedii GW? Jak dla mnie, to
papier jest troche za cienki, w związku z czym trochę się marszczy przy
oprawie. Ale zawartość - pierwsza klasa.
Obserwuj wątek
    • lqduazq Re: Jakość Encyklopedii 27.01.05, 17:45
      Myślę że przechowywane są w złych warunkach i dlatego powstają zmarszczenia
      stron.
      • Gość: Alina Re: Jakos´c´ Encyklopedii IP: 212.191.129.* 28.01.05, 10:05
        Niektore egzemplarze sa wadliwe! - radze dobrze je ogladac!
        Np. z mojego t. II wypadlo kilka luzem niezszytych stron (nie zlapalo szycie), ale wydalo sie to
        przy przegladaniu strona po stronie (wystarczylo mocniejsze rozwarcie stron).

Pomarszony papier to skutek przechowywania nakladu w zlych warunkach (wilgoc).
        • Gość: Miś Czy bedzie polska encyklopedia na CD? IP: *.client.comcast.net 28.01.05, 10:10
          Ciekaw jestem czy bedzie polska encyklopedia na CD abym ja mogl zainstalowac na
          komputerze? Najpopularniejsza jest obecnie Encarta wydawana przez Microsoft.
          Ale nawet Encyklopedia Brytannica zaczela sprzedawac sie na CD zamiast na
          papierze.
          • Gość: Dres Re: Czy bedzie polska encyklopedia na CD? IP: *.pwn.com.pl 28.01.05, 17:11
            Od czterech lat juz jest, zreszta jest kilka do wyboru do koloru, a czesc
            encyklopedii papierowych zawiera wersje multimedialne na CD.... chyba ze pytasz
            o to kiedy encyklopedia elektroniczna zastapi papierowa, no coz, kto wie....
          • Gość: ja Ależ juz jest na CD IP: *.aster.pl 29.01.05, 19:31
            Mam taką, nawet aktualizację, bo pierwsza jak dobrze pamietam ukazała się w 1995
            albo w 1997 roku.
    • Gość: Jacek Re: Jakość Encyklopedii IP: *.238.121.204.adsl.inetia.pl 28.01.05, 20:10
      Jakość haseł też nie jest najlepsza: zdarzają się literówki ale najlepszy kwiatek to hasło "alpinizm" - wysokości części najwyższych szczytów podane w towarzyszącej hasłu tabeli różnią się od wysokości tych samych szczytów w treści samego hasła. Encyklopedię firmują PWN i GW, dlatego obie te firmy powinny wstydzić się jakości swojego dzieła.
    • Gość: OSTO Re: Jakość Encyklopedii IP: *.budimex.com.pl 02.02.05, 13:34
      DOT. JAKOŚCI ENCYKLOPEDII
      PAPIER RZECZYWIŚCIE LEKKO SIĘ MARSZCZY, MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZECHOWYWANA W STAŁEJ
      WILGOTNOŚCI BĘDZIE O.K.
      NATOMIAST NIEDOPUSZCZALNE I KARYGODNE JEST TO, ŻE DRUKARNIA NIE
      POTRAFI "TRZYMAĆ" KOLORU. MAM JUŻ CZWARTY TOM I KAŻDY Z NICH W INNYM ODCIENIU.
      MYŚLAŁEM, ŻE Z TOMU NA TOM BĘDZIE NP. JAŚNIEJ LUB BARDZIEJ INTENSYWNIE - DO
      PRZYJĘCIA, ALE TAKIE NIECHLUJSTWO JAKIE MI SPRZEDAJĄ WOŁA O POMSTĘ.
    • Gość: ZIBI Re: Jakość Encyklopedii IP: *.budimex.com.pl 02.02.05, 13:44
      MAM TEN SAM PROBLEM CO "OSTO" KOLORY OKŁADEK BARDZO DOWOLNE. TO BARDZO NA PÓŁCE
      RAZI. A MIAŁA "ENC." SPEŁNIAĆ M.IN. A RACZEJ PONADTO FUNKCJE ESTETYCZNE. NIE
      MOGĘ SIĘ NIGDZIE DOSZUKAĆ INF. O DRUKARNI - PARTACZU, KTÓRA POLEGA NA ZDANIU
      PANA JASIA I PYTA: PANIE JASIU, PAN TAKI FAJNY CHŁOP, DOBRY TEN KOLOR? NO,
      DOBRY, BO MIAŁ BYĆ NIEBIESKI. GRANDA, WSTYD I AMATORSZCZYZNA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka