Dodaj do ulubionych

Schetyna: Trzeba stanąć przy Lechu Wałęsie

IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.05, 11:30
Lech Wałęsa udaje się teraz z wizytą do Arabii Saudyjskiej, a po powrocie to
dopiero będzie ... Bez przesady ! Pomidory, świeże jajka czy kule śnieżne to
nic nadzwyczajnego - niejeden polityk zachodnioeuropejski miał z nimi do
czynienia i jakoś dalej żyje. Jeżeli korona z głowy mu spadła, to z innego
powodu. Nie wiem czy ktoś w przyszłości będzie stawiał pomniki Lechowi
Wałęsie, ale swoim prezydentowaniem udowodnił, że jest osobą kontrowersyjną i
na odrobinę krytyki zasługuje. Niech sam uderzy się w piersi, może mu to
pomoże.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Schetyna - autokrata! Kłamca? Bolszewik? IP: 212.14.63.* 16.03.05, 11:47
      Panie Schetyna przytoczę najpierw pana odpowiedz a potem cytat z ksiazki o M. Czarnawskiej "Jak sie bronic przed indoktrynacją":

Dorota Gawryluk:
      A jak się bronić przed tego typu zarzutami? Bo poseł Antoni Macierewicz mówi tak: ja to widziałem na własne oczy, były dokumenty, prezydent Wałęsa je wykradł. W sumie trudno walczyć z argumentami tego typu, prawda?

Grzegorz Schetyna:
      Nie sposób walczyć. Szczególnie, że to są ludzie, którzy robią to od lat. Teraz w kampanii wyborczej, w moim przekonaniu, ten szum informacyjny będzie się nasilał. Trzeba mówić "dość!". Trzeba stanąć przy Lechu Wałęsie, przy "Solidarności", przy polskiej pamięci i historii i powiedzieć "nie ma zgody na takie zachowanie".

A teraz Czarnawska:
      Gdy słyszysz jak ktos krzyczy:
      "Trzeba z tym skończyć! On nie będzie nas już dłużej okłamywał!"
      To emocjonujesz się. Tak - myślisz - nie można pozwolić, aby nas wciąż okłamywano. Niech chcesz być okłamywany, kto chciałby być okłamywany?
      Więc człowiek, który krzyczy, że trzeba z tym skończyć wypowiada zawsze "twoje myśli". Ale fakt, że "on nas do tej pory okłamywał" tkwił wyłącznie, w sugestii wznoszącego okrzyk. A przecież może być tak, że to właśnie ten człowiek, który głośno krzyczy okłamuje cię w specyficzny sposób. Przyłączyłeś się do jego emocji, ale czy sprawdziłeś uprzednio prawdziwość ukrytej w jego krzyku sugestii?
      Unikanie dialogu, zwłaszcza z kims kto ma dokumenty jest ucieczką. Nie da si zaczyczeć "moralnym oburzeniem" przeciwnika. Trzeba pokazać prawdę i jeszcze raz rozmawiać, rozmawiać!!! Niech żyje wolnośc i demokracja!
    • Gość: Darek Re: Schetyna: Trzeba stanąć przy Lechu Wałęsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 11:50
      Am jeśli Rydzyk działał w POMROCZNOŚCI JASNEJ. Pijany synek Bolka się parę razy
      wybronił, to może uda się trzeźwemu Rydzykowi?
      • Gość: wojski Re: Wiesz co? Stań na tylnych łapach może dosięgni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:56
        Stań na tylnych łapach, może uda ci się dosięgnąć do brzegu sutanny
        O.dyr.T.Rydzyka.
    • Gość: maciej48 Re: Schetyna: Trzeba stanąć przy Lechu Wałęsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 11:59
      Raz już pan Wałęsa kopnął mnie lewą nogą,gdy zamiast sławetnej siekierki wdział
      kapcie podane mu przez sławetnego Kapciowego, po tej "prezydenturze" jest on
      nie godny zaufania.Co innego wykreowana wielka legenda, a co innego mały żywy
      człwieczek burmuszący się rozgłośnie.
    • rembka Re: do Adalberta 16.03.05, 13:14
      Tak, pomniki mu wystawia za granica, tam gdzie docenia sie osobe Walesy i
      wartosc jego osiagniec. Beda pamietac o Walesie moje dzieci i ich wnuki, i
      wielu porzadnych i szlachetnych ludzi w Polsce. Mozna nie lubic Walesy za jego
      poglady, albo wypowiedzi, ale szalbierstwem i ochyda najwyzszej rangi jest
      opluwanie osiagniec Walesy i Solidarnosci. Tylko dlatego tak jest, bo to nie
      Macierewicz ani Gietrych, ani rzaden 'lepszy Polak' byl uznany na swiecie za
      bohatera i teraz szlag trafia tych wielce madrych inteligentow, wiec trzeba
      zdyskredytowac i sprowadzic do zera przelom w Polsce, zeby plebs
      usatysfakcjonowac, miec satysfakcje slyszac te stara plebejska gadke: no
      taaaaa, tera sie okazuje, ze une tyz skorumpowane, no to po co mam isc na
      wybory, une wszyskie do dupy, to se lepiej wypije, bo i tak to wszystko sie na
      nic nie zda....
      • Gość: pomidor Re: Pięknie się kompletują: Wałęsa-Tusk-Schetyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:59
        Można będzie związać ich w pęczek i wykopsać podczas najbliższych wyborów.
    • widul2 Re: Schetyna: Trzeba stanąć przy Lechu Wałęsie 16.03.05, 14:35
      I skończysz ja Śląsk Wrocław. Nie wejdziesz do play off-u
    • Gość: observer do Arabii Saudyjskiej, bo tam Polonia nie obrzuci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 14:52
      Teraz Wałęsa bedzie wybierał kraje, w których moze otrzymać jak najmniej
      jaj lub pomidorów rzucanych prosto na facjate przez Polonusów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka