galba 29.07.05, 18:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jest taki rapper Re: Nowy patriotyzm w muzyce IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 29.07.05, 19:25 Jest taki raper nazywa sie Funky Polak nie znany w Polsce raczej ale bardzo znany wsrod Polonii w USA www.hiphopolo.com/fp/muzyka.html posluchajcie tych kawalkow sa b patriotyczne np Piastowy Root napiszcie co sadzicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukam przez łindoł Piastowy Root :) :D hahaha. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 10:35 To niech mi się dołnlouduje a ja w minłajlu skoczę po birka, bo za chwilę wpada mój friend i będziemy łoczać niusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odkrycie GieWu "Polska" czy "ojczyzna" już nie jest obciachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 21:25 I cały wieloletni trud Gazety Wyborczej w obżydzaniu Polski Polakom poszedł na marne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: "Polska" czy "ojczyzna" już nie jest obciachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 21:38 Taki tytuł, to prawdziwa rewolucja w antypolskiej Gazecie Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: "Polska" czy "ojczyzna" już nie jest obciache IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 11:05 Żeby tak jeszcze Rosenzwajgowa - Olga Lipińska zechciała się nawrócić na nowe i przestała obrażać Polaków swoimi żenującymi widowiskami. Nawróć się Olgo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikulasz Re: Nowy patriotyzm w muzyce IP: *.kosson.com 30.07.05, 12:00 "Piastowy Root" to rzeczywiście prawdziwe HiphoPOLO. A Pan red. Robert Sankowski chyba trochę za późno się urodził, bo coś nie bardzo wie o czym pisze. Niektóre piosenki T.Love jak "Wychowanie" czy "Warszawa" są jak najbardziej patriotyczne, choć nie mówiące o tym wprost, a "Polska" Kultu jest do dziś w zasadzie patriotycznym hymnem, pełnym emocji. Wystarczy poczuć co się dzieje na koncertach Kultu na UW, gdy grają ten kawałek, bez względu na to czy w tym roku, czy 10 lat temu. Jaki obciach? Co za bzdury i bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Re: Nowy patriotyzm w muzyce IP: *.icpnet.pl 31.07.05, 07:12 > Niektóre piosenki T.Love jak "Wychowanie" czy "Warszawa" są > jak najbardziej patriotyczne, Strasznie. Dla każdego Polaka Warszawa jest tym, co trzyma w sercu ;) (oczywiście piszę sarkastycznie, gdybyś byl z Warszawy) > "Polska" Kultu jest do dziś w zasadzie patriotycznym hymnem, pełnym emocji. Trochę nie na czasie, bo chodniki już nie są zarzygane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Re: Nowy patriotyzm w muzyce IP: *.icpnet.pl 31.07.05, 07:02 > posluchajcie tych kawalkow > sa b patriotyczne > np Piastowy Root > napiszcie co sadzicie Żenada. Podobne klimaty lecą dla was na Radiu Maryja późno w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patr Re: Nowy patriotyzm w muzyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 13:38 generalnie folklor, ale Ojcze jedyny daje radę nieco bardziej, chórki są dość mocno obciachowe, jak na moje ucho... To ciekawe, jak szybko tracą ludzie skale obciachu obowiązującą tutaj w Pl po wyjeździe... Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin No to juz wiemy, ze wedlug GW uzywanie slow 30.07.05, 01:34 "ojczyzna" i "Polska" bylo kiedys obciachem. Ciekawe czy by napisali, ze uzywanie slow "ojczyzna" i "Izrael" bylo kiedykolwiek obciachem ..... Dobor ojczyzn byl przypadkowy ................ dla moich krytykow. Dla dziennikarzyn z GW jak wam tak zle w Polsce - mozecie wyjechac. To nie jest zaden rasizm jak im tak bardzo przeszkadza Polska po prostu moga wyjechac, a nie siedziec w tym "obciachowym" kraju. W koncu granice otwarte eurosojuz czeka na dziennikarzy o tak "otwartych" umyslach .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor, autor Re: No to juz wiemy, ze wedlug GW uzywanie slow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 13:36 Czytanie ze zrozumieniem to chyba twój problem - gdzie autor napisał, że mu się w Polsce nie podoba? Napisał, że kiedyś odnoszenie się do wartości patrotycznych w muzyce podziemnej nie było lubiane, gdyż w tamtych czasach (w PRLu, żeby było jasne) słuchacze tego typu muzy bardziej chcieli się przeciwko komunistycznej Polsce buntować niż ją kochać. I tyle. Ponadto zastanawia mnie fakt, że tak wiele masz do zarzucenia dziennikarzom GW, ale złego słowa nie napisałeś, np. na Kazika i jego utwór "Polska", w którym tak nasz kraj krytykował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BenjaminF Gazeta Żydorcza przyznała się do porażki, upał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 21:36 Jak tak dalej pójdzie ewolucja Gazety, to może przekształcić się z gazety antypolskiej na gazetę żydowsko-polską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micron Re: Mozecie wyjechac.... IP: *.tulane.edu 30.07.05, 18:07 Kogo jeszcze "franku" z checia wygonilbys z Polski? Czy mozesz podac pelna liste?? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Mozecie wyjechac.... 31.07.05, 00:26 Nikogo nie wyganiam. Tylko wskazuje jedno z wyjsc, ktore moze ulzyc w nieznosnej lekkosci bytu zycia w "obciachowym" kraju. W koncu jak dla kogos ojczyzna to "obciach" .... to jak napisalem granice otwarte. Zreszta tak na marginesie GW polozyla duze zaslugi w tym zeby uznawac Polske za "obciach". W koncu wedlug publicystyki "dziennikarzy" z GW z ostatnich 15 lat przecietny polak to facet chodzacy w gumiakach i kufajce, palacy sporty (uppp popularne), ktory skonczyl 3 klasy podstawowki, a antysemityzm wyssal z mlekiem matki, bijacy codziennie swoja zone bo zupa za slona i tylko patrzacy kiedy sie dobrac do swych dzieci w spososb hmmm wiemy jaki. Zreszta sam tytul artykulu "Nowy patriotyzm ..." Moze mi ktos wytlumaczy czym sie rozni nowy patriotyzm od patriotyzmu jako takiego ? Co do do innych postow na temat mojego pierwszego wpisu to sadze, ze jesli np. Kult spiewal "Polske" w latach 80-tych to dlatego, ze jego muzycy uwazali ze trzeba cos w tym kraju zmienic, czyli byl w tym "obciachowy" patriotyzm. Jak ktos chce cos zmienic oznacza ze nie skresla czegos tylko, ze mu na tym zalezy. Przynajmniej ja tak to odebralem - to tylko moje zdanie. Prosze nie brac tego za egzegeze typu "co autor mial na mysli". Autor utworu "Polska", a nie "Autor, autor", ktory dokonal wpisu. Uffff pisze moze zbyt drobiazgowo, ale chce uniknac bezsensownych dyskusji na forum. Wole zeby kazdy dokladnie zrozumial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu ojczyzna to obciach. IP: *.icpnet.pl 31.07.05, 07:10 > Nikogo nie wyganiam. Tylko wskazuje jedno z wyjsc, ktore moze ulzyc w > nieznosnej lekkosci bytu zycia w "obciachowym" kraju. W koncu jak dla kogos > ojczyzna to "obciach" .... to jak napisalem granice otwarte. Czyli zmiana tej ojczyzny nie wchodzi w grę? Nie mam prawa wystrzelać rydzyków i innych buraków, tylko muszę wyjeżdżać? Zresztą pokaż mi co w Polsce jest ojczyzną. Pokaż mi co mnie łączy z jumiarzami z Lubiskiego czy rolnikiem z Podlasia. Co?? (oprócz wspólnego języka i pary jąder, panie Lebowski). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosze Re: Stachu, załóż jarmułkę - ojczyzna to obciach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 11:13 Stachu załóż jarmułkę, jak piszesz swoje posty, bo ktoś pomyśli, że ich autorem jest jakiś zdurniały Polak. Zdurniały Polak - to całkiem możliwie, jeśli jest stałym czytelnikem GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB ty też możesz wyjechać IP: *.icpnet.pl 31.07.05, 07:04 > jak wam tak zle w Polsce - mozecie wyjechac. Oczywiście, nie tylko oni. Każdy może wyjechać. Mamy do wyboru 24 kraje Unii. Najbliższy normalny kraj to Czechy. Przynajmniej jest tam 70% ateistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ "Baszta" [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 02:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycenzura Re: Ten kozi syn, cenzor GW, wycina bez oznaczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 21:28 Nadgorliwy lokajczyk Agory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu_roy patrityczny_kotlet IP: *.nyc.res.rr.com 31.07.05, 02:32 Caly ten "artykul" to same bzdury. Zarowno koncert jak i artysci nie sa undergroundem tylko graja chalture. A graja to co organizator od nich wymaga. Wiec rozpatrujac "scene" z perspektywy grania pod patriotyczny kotlet jest idiotyzmem. Na podstawie "wyciagnietych wnioskow" przez autora wynika ze ma jakas dzialke z tej imprezy. Nie wnikam jaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa po co było robić Powstanie? IP: *.acn.waw.pl 31.07.05, 09:34 Czytając powyższe posty widać że nie było warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: po co Powstanie? - koszerny umysł nie obejmie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 11:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor, autor Re: patrityczny_kotlet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 11:07 Czy kolega ubu_roy zaznajomił się dobrze z twórczością zespołów, które wystąpiły? W szczególności z płytą "Powstanie Warszawskie" zespołu Lao Che. Śmiem twierdzić, że nie, bo w przeciwnym razie nie pisałby o patriotycznej chałturze. Jeżeli to prawda, że jutro TVP ma pokazać ich koncert to mocno zalecałbym jego obejrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś